• Ess

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    Anonym (Rädd) skrev 2021-05-08 22:42:03 följande:

    Jag blev faktiskt på väldigt rädd av Astras vaccin. Det var väldigt obehagligt att vaccinet tog över hela min kropp och det fanns ingenting jag kunde göra. Vaknade mitt i natten och höll mig för att inte spy i sängen. Min kollega som är i min ålder fick covid samtidigt som jag fick vaccinet och jag blev MYCKET sjukare än henne. Hon hade som vanlig förkylning och var dålig 1,5 dag och jag kände mig döende i 10 dagar. Jag känner så många som haft covid med bara förkylningssymtom, tex min 85-åriga hjärtsjuka mormor med astma och andningssvårigheter fick knappt symtom. Men många dör och blir väldigt sjuka och det är också skrämmande. Vet verkligen inte hur jag ska göra med 2a dosen.


    Min släkting blev också väldigt dålig av AZ och fick besked att hen inte skulle ta andra dosen. Nästan hela hens avdelning blev golvade av vaccinet.
  • Ess
    Anonym (Riskgruppare) skrev 2021-05-08 23:56:06 följande:
    Jag förstår din tvekan. Men det kan gå ännu värre om du får covid-19 (IVA, syrgas, respirator). Om ditt immunförsvar överreagerar av sprutan kan det löpa helt amok om du får covid-19.
    Min släkting blev knappt ens sjuk av Covid, men reagerade kraftigt på vaccinet.
  • Ess
    Anonym (G) skrev 2021-05-09 10:20:00 följande:

    Tror jag ej på hände.
    Du är en antivaxxer som försöker skrämma folk. 

    Det är godkända vaccin, ingen häxkonst.


    Det finns ju en anledning till att de stoppat AZ till yngre personer. 
  • Ess
    Anonym (G) skrev 2021-05-09 10:58:35 följande:
    Att Extremt få fått biverkning som ev kan ha koppling. Men det är fler som får blodproppar av p piller. Och de har inte stoppats.
    Sen har ju ingen äldre fått allvarlig biverkan och det säger en hel del, då många miljoner har vaccinerats.. 
    Extremt få är det inte, min släktings avdelning blev utslagna av AZ. Min släkting fick va hemma en vecka pga kraftiga biverkningar som sjukhuset anmälde till läkemedelsverket. 
  • Ess
    Anonym (Moa) skrev 2021-05-10 19:54:33 följande:
    Borde inte din släkting med antikroppar ställt sig sist i kön helt självmant?
    Det var via jobbet.
  • Ess
    Tobben skrev 2021-05-16 10:39:51 följande:

    Under den förra pandemin påstods det också att det var vaccinet som var räddningen. Då var det enbart vaccinet som skulle rädda oss, det var aldrig tal om avstånd eller restriktioner.

    Då som nu hade jag väldigt få i min omgivning som blev sjuka av viruset men flera som blev sängliggandes av vaccinet.

    När det sen visade sig att dödligheten pga av svininfluensa inte blev så massiv som det pratats om hänvisade man till ett lyckat vaccineringsprogram. Jämför dödligheten av svininfluensan mellan olika länder ser man att de som inte vaccinerade klarade sig lika bra som de som vaccinerade sig.

    Jag har tagit många vaccin under åren, men när det blir en propagandaapparat av stora mått som skrämmer upp folk helt i onödan, då blir jag skeptisk.

    Läkemedelsbolagen visar år efter år att de går över lik för att få sälja, därför finner jag det svårt att lita på de siffror som presenteras i media.

    Jag är inte det minsta rädd för covid och tänker inte vaccinera mig. De som vill vaccinera sig tycker jag ska göra drt om det känns rätt för dem. Dock är jag tveksam till att massvaccinering verkligen är den bästa ekonomiska investeringen, men det är en annan diskussion.


    +1, tänker inte heller vaccinera mig i dagsläget.
  • Ess
    EpicF skrev 2021-05-24 11:13:33 följande:

    De som dött är de som fått allvarliga blodproppar som biverkning. Och det är därför som Astra zenica är borttaget i många länder och enbart ges till dem över 65 i Sverige (det tycker jag dock är fel. Vi borde ha tagit bort det helt och hållet istället).

    Rent tekniskt så kan folk dö av alla vacciner och av alla läkemedel. Finns många som dött efter stor överförbruk av Alvedon, innebär det då att vi ska ta bort Alvedon? P-piller kan ge blodpropp, vi borde ta bort det också. Vi kanske ska ta bort alla läkemedel eftersom de kan leda till döden. Tar bort bilar, flygplan, tog etc. Isolera oss, vi kan ju dö bara vi kliver utan för dörren.


    De brukar hålla ordentlig koll på en om man får ett läkemedel som kan innebära fara för liv eller organ.

    Jag fick tabletter som det fanns risk för leverkollaps av, och fick gå regelbundet och ta blodprover.
  • Ess
    AndreaBD skrev 2021-05-24 12:41:54 följande:

    Om du köper vanliga huvudvärkstabletter i apoteket så får du faktiskt själv ha koll. Man ska alltid läsa bipacksedel.

    Jag kommer ihåg en gång som jag kan ha läst den lite slarvig. Då fick jag min astma tillbaka efter att det hade varit bra i många år, så fick jag plötsligt tillbaka akuta besvär (mer än vad jag nånsin haft tidigare). Och ja, det var en läkare som skrivit ut det. Och i bipacksedeln stod astma bland biverkningarna.


    Jag läser alltid på FASS innan jag köper något nytt läkemedel som jag inte provat innan.

    Men faktum kvarstår att får man något utskrivet som jag fick, så följdes jag upp med regelbundna blodprover.

    De som får p-piller kollas blodtrycket på vid varje förskrivning.

    Vid vaccinationen nu är det sprutan i armen och sen hoppas på det bästa. Jag kommer i dagsläget inte ta denna vaccinationen.
  • Ess
    klyban skrev 2021-05-24 13:13:56 följande:

    Fass eller bipacksedel spelar det ingen större roll vilken du läser, det är samma uppgifter.


    Jo det spelar stor roll, för de blir inte så glada på apoteket om man öppnar förpackningen innan man köpt den. Jag vill veta före ett ev köp vad det är för något.
  • Ess
    klyban skrev 2021-05-27 17:02:03 följande:

    Alla mediciner följs upp ifrån vaggan till graven, även vaccin.

    Varför låtsas du om annat för?

    Det är så vi vet att alvedon dödar en massa varje år OCH skadar.

    Som det verkar som så tog dom aldrig upp detta i introduktionskursen, vilket är udda då detta är en normal gång och iget som ändrat sig på länge.(ja, mer än detaljer då, men typiskt att man msåte göra såna här tillägg till prossmissförståare.)

     

    Så självklart gör man dessa uppföljningar, men ditt resonemang är att man ska ta blodprov på samtliga som tar vaccin.

    Det är så löjligt tokigt att man blir perplexad.


    Får man utskrivet mediciner som har ovanliga men farliga biverkningar så kollas man innan man börjar ta dem och sedan fortlöpande under tiden medicineringen pågår.

    Men det här covid vaccinet ska bara matas ut oavsett hur det påverkar folk.

    Jag köper inte denna masshysterin utan kommer vänta och se vad som händer först, innan jag ens börjar fundera på att ta det.
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?