Inlägg från: Anonym (Moa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Moa)

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    klyban skrev 2021-11-28 12:18:35 följande:

    Alla parametrar går läsa om på FHM.
    Men procenten handlar om de som kan ta vaccinen, och inte samtliga i den Svenska befolkningen.

    För då är siffran lägre, utan det handlar bara om de som faktiskt kan ta vaccinen och procentsatsen.
    Och kopplar man på med 5-åringar, så kommer siffrorna ändra om sig, eller rapporteras enskilt.


    Det är helt normalt att även denna mutation kommer hit och tar över smittspridningen om det nu är en mutation som kan detta.


    Något jag berättat många ggr innan och att mutationer kommer och byter av varandra.
    Men det är alltid samma hysteri varje gång inför en ny mutation, befogad som obefogad är det om man tittar på facit.
    Men detta tillhör en pandemi, frågan är varför så få fattar detta.


    Viruset muterar hela tiden, det ligger i dess natur.

    Det är däremot ovanligt att WHO klassar dem som Variant of Concern.
  • Anonym (Moa)
    Anonym (Isabella) skrev 2021-11-29 10:44:07 följande:
    Jag och min man har valt såhär långt att inte vaccinera oss mot covid-19. Majoriteten av våra nära vaccinerade sig tidigt och har klagat på vårt beslut och lobbat för att vi för vår egen skull ska ta vaccinet, vi kommer ångra oss när vi ligger där på iva, osv. 

    Vi har barn under 10 år så senaste månaderna har det dragits hem en hel del förkylningar från skolan, som för i princip alla andra barnfamiljer. Vi har inte testat oss för covid någon av gångerna men alla gånger förutom en har hela familjen smittats och åkt dit på det vanliga - snuva, hosta, halsont, lite feber. Inget märkvärdigt någon av gångerna. 

    I förra veckan testade jag positivt för antikroppar och vi har alltså haft covid-19 de senaste månaderna utan att märka skillnad mot en vanlig förkylning. Jag känner mig nöjd med beslutet att inte vaccinera mig och nu har jag antikroppar som enligt massor av studier skyddar både mig själv och andra bättre. Vi ser ju hela tiden nu hur vaccinens effekt avtar snabbt. 

    Däremot förstår jag om människor i riskgrupp känner sig oroliga och vill vaccinera sig! Det har jag full förståelse för. Jag tänker däremot och har hela tiden tänkt att för egen del känns naturlig immunitet efter genomgången infektion som det allra bästa och det funkar bra för de allra flesta. Man måste komma ihåg att det är förhållandevis få som får allvarlig sjukdom (är det 1-2% enligt Folkhälsomyndigheten tror jag?) Det kan vara ett förrädiskt virus, jag har en morbror som i början av året låg inne på iva i tre veckor pga covid. Han är dock lungsjuk och 65+. (Hämtade sig tack och lov.) 

    Nu kommer någon garanterat komma med att - bara för att det gick bra för dig behöver det inte gå bra för någon annan! Och det är jag såklart medveten om. Men majoriteten klarar ju faktiskt en covidinfektion. Skulle vaccinen fungera finns heller inget snack om att vaccinera sig av solidaritet mot andra. För mig personligen betyder det mer för mig i relation till mina medmänniskor att isolera sig vid symtom och som nu för min del bära äkta antikroppar.

    Om jag vore du skulle jag ändå vaccinera mig. Det allra bästa skyddet enligt studier är en kombination av skydd från genomgången infektion OCH skydd från vaccin.


    Precis som du skriver kan man inte veta vem det går bra för och vem det inte går bra för. En fullt friskt kompis till mig, kvinna 45, fick Covid i våras innan hon blev erbjuden vaccin. Resultat var några veckor på IVA och nu skador på lungorna.

  • Anonym (Moa)

    I Eskilstuna Kommun frågar man om personalen som jobbar med vård och omsorg av sköra är vaccinerade, samt omplacerar personal.

    Så här gör de:


    Förklara att de frågar för vårdtagarens säkerhet (alltså inte av någon nyfikenhet). Frågar om den anställde är vaccinerad (inte olagligt att ställa frågan). Om den anställde inte vill svara antas att personen är ovaccinerad (anställd behöver inte svara). De som svarat att de är ovaccinerade eller inte vill svara erbjuds snabbtest innan varje pass. De som anses som ovaccinerade samt vägrar snabbtest omplaceras. (Kommunen har en skyldighet att säkerställa en säker vård). De har haft något enstaka omplaceringsfall.
  • Anonym (Moa)
    Anonym (M) skrev 2021-12-18 11:47:45 följande:
    Det är dock väldigt enkelt att som ovaccinerad svara "ja, jag är vaccinerad" för att få fortsätta jobba på samma vis, eller ber de om covid-pass?
    Om man inte tycker det är kränkande och är villig att svara på frågan varför skulle man då vägra att styrka sitt svar med att visa upp sitt Vaccin-pass?

    Om man kan visa upp det när man går in på bion, varför skulle man tycka att det är jättekonstigt att visa upp det frivilligt för sin arbetsgivare?

    De har haft väldigt få som har omplacerats och alltså väldigt få som vägrat både att svara och att ta snabbtest innan varje arbetspass.
  • Anonym (Moa)
    Anonym (M) skrev 2021-12-18 12:07:13 följande:
    Jag sade inte att man skulle vägra visa sitt vaccinpass, jag undrade om arbetsgivaren ber om det eller om de bara accepterar ett "ja".
    Min gissning är att de ber om Covid-pass då det är en säkerhetsfråga, men jag vet inte mer än vad som rapporterats på nyheterna då jag själv inte arbetar i Eskilstunas Kommun.
  • Anonym (Moa)
    Anonym (Y) skrev 2022-01-07 10:10:26 följande:
    Vad är det som inte finns? Jag har inte fått svar på den frågan. Och jag ser att du missförstått vad jag skrivit om du tror att mitt resonemang handlar om att det är värre att dö av vaccin. Jag var noga med att skriva att jag inte tycker någon ska dö varken av sjukdom eller vaccin, det är ju det som är hela grejen, att ingen ska dö. Och jag har verkligen ingen aning hur du kunde få det till att jag tycker att det är bra att folk dött, hur kom du fram till att jag menade så. Jag menar ju verkligen tvärtom att INGEN borde dö av sjukdom el vaccin. Var det verkligen svårt att förstå vad jag menade eller vad handlar det om när du vrider på det jag skrivit? Eller förstod du inte det jag skrev? Jag blir förvirrad.

    Jag förstod det som att du endast kommer acceptera vacciner som garanterat är 100 % säkra.
    Med den argumentationen kommer du aldrig acceptera några vaccin.

    Vilka mediciner är för övrigt 100 % säkra?


    Är Alvedon 100 % säkert?

  • Anonym (Moa)
    Anonym (SysterFrida) skrev 2022-01-09 15:08:50 följande:
    Mm men nu råder det ju liksom delade meningar om hur man skyddar sig bäst. Det är upp till var och en.

    Hehe, ja, det finns ju en del som tycker man ska skydda sig mot sjukdomen genom att få den. Hur tänker man då liksom?


    Bara för att det finns studier som visar att man får ett bättre skydd om man genomgår infektionen än genom att vaccinera sig. Dessa antivaxxers missar att


    Det är ju just den potentiellt dödliga sjukdomen man vill undvika Det som visat sig skydda allra bäst är både vaccin och genomgången infektion

     

  • Anonym (Moa)
    Maya84 skrev 2022-01-15 02:22:24 följande:
    Ja, om denna agenda hade en 1-2års period sa faller naturligt att mer valutvecklade lander dar staten gar in och pushar for vaccin som ar finacierat av skattepengar i rena sjukhusmiljoer, och man far en kallelse pa sin nya Iphone att det ar din tur nu, att vaccinera dig, sa kommer inte U-lander dar manniskor inte ens kan dricka rent vatten eller knappt fa mat for dagenoch dar andra sjukdomar och 100tals andra virus tar dod pa fattiga manniskor dagligen, ligga hogst pa listan.
    Men nu ar detta mer lansiktigt och vaccinet distruberas aven dar, men inte i sa stor mangd idag som i I-landerna.

    Vem vinner på detta?


    Varför har "någon" skapat denna stora apparat för detta?


    Vem är denna "någon"?

  • Anonym (Moa)
    Anonym (SysterFrida) skrev 2022-01-27 08:01:55 följande:
    Och den är så svår och jobbig 

    Varför skriver du det?


    Vad jag vet har WHO inte ens klassat den som variant of concern.

  • Anonym (Moa)
    Anonym (3 sprutor och...) skrev 2022-01-30 19:05:17 följande:
    Tror inte den gjort ett skvatt annat än att ge mig covid-light ett par dagar efter vaccinationstillfällena. Så pissed off just nu.
    Du är inte skyddad samtidigt som sprutan går genom ditt skinn. Kroppen behöver 14 dagar för att bygga upp skyddet.
  • Anonym (Moa)
    Anonym (Snark) skrev 2022-01-30 18:41:39 följande:
    Tycker det är så roligt med alla provaxares lydiga propaganda och deras mantra om hur väl vaccinet fungerar. Ett vaccin ska liksom innebära att man inte blir smittad av den sjukdom man vaccineras mot. Inte "mild" eller "allvarlig" sjukdom, utan inte smittas alls. Eller ni har haft mild malaria eller mild polio? Nej, trodde inte det heller, ändå är det de vaccinerna ni hela tiden jämför med.

    Jag är inte vaccinerad och trots det har jag inte fått omikron, antagligen för att jag har naturlig immunitet efter mina väldigt milda covid infektion. Gå gärna i taket en stund över det nu, yla lite över hur egoistisk jag är som inte tänker på de övriga i samhället. Men ojdå, en norsk immunolog kom precis ut med en artikel om att massvaccinering INTE hjälper flockimmmunintet?! Hm hur ska jag nu fortsätta strida för läkemedelsbolaget chans till sjuk tillväxt så att aktien stiger? Hm, *tänk tänk*.

    Hur fungerar det nu med t.ex influensa-vaccinet?


    Är det helt värdelöst? Det har inte räddat några liv enligt dig?

    Så fort man är vaccinerad med influensa-vaccinet, är man då garanterat att inte ens bli lite snuvig om man träffar någon med influensa?

  • Anonym (Moa)
    Tow2Mater skrev 2022-02-05 20:42:00 följande:
    Bara i Sverige har det inkommit drygt 96 000 rapporter om misstänkta biverkningar; varav 90% bedöms som lindriga och drygt 10 % bedöms som allvarliga. Man kanske inte ska spekulare i vilka allvarliga biverkningar som finns om man inte t ex gått igenom den listan.

    Utifrån hur du skriver skulle man kunna tro att det är 96 000 olika biverkningar, men så är det inte eller hur?


     


    Har du listan på de olika biverkningarna eftersom du skriver att den listan är lång att gå igenom.


    Den absolut vanligaste är väl ont i den arm man fick sprutan i.

  • Anonym (Moa)
    Tow2Mater skrev 2022-02-05 20:42:00 följande:
    Bara i Sverige har det inkommit drygt 96 000 rapporter om misstänkta biverkningar; varav 90% bedöms som lindriga och drygt 10 % bedöms som allvarliga. Man kanske inte ska spekulare i vilka allvarliga biverkningar som finns om man inte t ex gått igenom den listan.

    Antalet inkomna rapporter är ju inte lika med antalet olika misstänkta biverkningar, eller hur.


     


    www.lakemedelsverket.se/sv/coronavirus/coronavaccin/inrapporterade-misstankta-biverkningar---coronavacciner

  • Anonym (Moa)
    Tow2Mater skrev 2022-02-05 20:42:00 följande:
    Bara i Sverige har det inkommit drygt 96 000 rapporter om misstänkta biverkningar; varav 90% bedöms som lindriga och drygt 10 % bedöms som allvarliga. Man kanske inte ska spekulare i vilka allvarliga biverkningar som finns om man inte t ex gått igenom den listan.
    Av de där 96 000 rapporterna är det alltså ca 32 000 som är Huvudvärk.



  • Anonym (Moa)
    Tow2Mater skrev 2022-02-05 20:42:00 följande:
    Bara i Sverige har det inkommit drygt 96 000 rapporter om misstänkta biverkningar; varav 90% bedöms som lindriga och drygt 10 % bedöms som allvarliga. Man kanske inte ska spekulare i vilka allvarliga biverkningar som finns om man inte t ex gått igenom den listan.

    En sak till du skriver som jag tror faktiskt är helt felaktigt (det har ju tidigare visat sig att du har lite svårt för procent).


     


    Länka gärna till var du fått infon om att 10% av de 96 000 rapporterna bedöms som allvarliga.


    Min förståelse är att 90 % av de olika biverkningarna bedöms som lindriga. Det är ju väldigt långt ifrån det su skriver, så, som sagt länka gärna så vi kan få bedöma källan och om du missförstått.


    Exempel, en biverkan är Huvudvärk, vilket är ca 32 000 av de 96 000 fallen. 32 000 av rapporterna pekar alltså på en biverkan.


    OM listan av biverkningar t.ex är 20, så är det två av dessa biverkningar som bedöms som allvarliga (10 %), det betyder inte alls att det är ca 9 600 rapporterade fall av dessa två allvarliga biverkningar, det skulle kunna vara 2 rapporterade fall.

  • Anonym (Moa)
    Anonym (Y) skrev 2022-02-06 11:19:36 följande:
    I rapporten står det att det är 5976 rapporter som är av allvarlig karaktär, 5329 är av icke allvarlig karaktär, 287 rapporter gäller dödsfall. 
    Det är inte 10 % av 96 000 så min fråga om varifrån den uppgiften kom ifrån kvarstår.
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?