• Anonym (F)

    Min sambo var våldsam mot barnet

    Ts, det där ÄR barnmisshandel. Att våldsamt slänga ner ett barn i sängen genom att trycka på hens huvud är allt annat än ok. Det kan dessutom ge hjärnskador! Ta ditt förbannade jävla ansvar mot ditt barn!! 

  • Anonym (F)
    Anonym (Orolig) skrev 2021-05-10 08:57:01 följande:
    Men hur går jag tillväga? Jag skulle vilja vara anonym och bara rådfråga någon och visa videon. Han får mig att tro att jag överdriver men hela min kropp säger att det här är fel.

    Jag är livrädd att skapa en separation som sedan resulterar i att han får ha dom själva. Då kommer jag aldrig kunna rädda dom. Man har läst om så många fall där barnen berättar om övergrepp men endå låter rätten dom bo kvar.
    Om ni separerar har du all rätt att behålla barnen hemma hos dig om du är orolig för deras välbefinnande hos pappan!! Faktum är att om du INTE gör det så kan soc anse att ni båda är olämpliga föräldrar och omhänderta barnen helt!
  • Anonym (F)
    Anonym (Orolig) skrev 2021-05-10 10:36:44 följande:
    Hen landade ju på en kudde. Det var sådan kraft att hade det varit ett golv hade hen kanske fått hjärnskakning.
    Det spelar ingen roll att det fanns en kudde under!! När ett huvud slängs ner på det där sättet och möter motstånd åker hjärnan omkring som en pingpingboll där inne och får SKADOR!!
  • Anonym (F)

    Att kasta ner huvudet så där är att jämföra med att skaka barnet kraftigt. Så här säger 1177:


    Att skaka ett spädbarn kraftigt kan leda till akuta hjärnskador med livslånga följder.


    Vid skakning slår hjärnan mot skallbenet, de små blodkärl som går mellan hjärnan och hjärnhinnorna slits då av och barnet får en hjärnblödning. Barnet kan få kvävningsskador som resultat av att hjärna svullnar.

    Även om barnet verkar vara som vanligt bör du söka sjukvård om barnet utsatts för någon form av våld för att bedöma att barnet inte tagit skada.

    www.1177.se/Stockholm/olyckor--skador/skador-pa-huvud-och-ogon/risker-med-att-skaka-barn/

  • Anonym (F)
    Anonym (Orolig) skrev 2021-05-10 10:46:42 följande:
    Det skulle väl räknas som att försvåra umgänget och det brukar inte va så populärt.
    Nej det gör det inte! Det är din SKYLDIGHET att skydda dina barn. Du kanske missade någon annans kommentar längre upp, och min, låt mig säga det igen - om du vet att dina barn kan fara illa hos pappan kan DU anses vara olämplig som förälder och barnen kan komma att omhändertas från er BÅDA.
  • Anonym (F)
    Anonym (Orolig) skrev 2021-05-10 10:45:12 följande:
    Och alla fall man läser om där både barn och mamma vittnar om våld och övergrepp men pappan endå får ha vårdnaden?
    Det ska du inte bekymra dig över, du ska fokusera på ER situation och vad DU gör för att skydda dina barn. Du har ingen aning om vilka grunder man hade för de besluten.
  • Anonym (F)
    Anonym (Orolig) skrev 2021-05-10 10:43:09 följande:
    Vi har andra problem också, men mer vardagliga som ansvarsområden och pengar.

    Han har inte varit våldsam mot någon i familjen fysiskt. Men han kan slå hårt i dörrar, vägg nån gång när han blir arg. Sällan, men det har hänt. Självbehärskningen är väl inte helt hundra men jag har aldrig varit rädd att han ska slå mig.

    Han har inte haft en bra uppväxt men vägrar gå och prata med någon om det.
    TS, det spelar ingen roll att han än så länge inte slagit dig, han är en våldsam och aggressiv människa och hans beteende skriker varningsklocka och röd flagg!

    Han har skadat ert barn nu, du vet inte om det här är enda gången!! Och vad vet du om vad han gjort mot de andra när de var små? Ingenting. Små barn minns oftast inte ens sånt där. Endera dagen kommer han att göra någon fler av er illa rent fysiskt, den här gången en försvarslös 1,5-åring!! Hur mycket mer behöver du för att lämna honom, och skydda dina barn?

    Ja, det låg en kudde på sängen. Han hade lika gärna kunnat trycka den över barnets ansikte istället för att "bara" slänga ner barnets huvud i den. Det kanske han gör en annan gång.

    Han är FARLIG! Han fattar inte ens att han gjort fel, nu är han sur på dig istället när du är ledsen över vad han gjort mot ert barn och han har noll empati!!

    TA DITT ANSVAR - SKYDDA DINA BARN!!
  • Anonym (F)
    Anonym (---) skrev 2021-05-10 10:58:06 följande:
    Jag tror inte för en sekund att ts skulle få ensam vårdnad baserat på det här men pappan skulle säkert erbjudas stöd. 
    Jag skulle inte få ensam vårdnad trots att pappan till barnen slog mig, tvingade oss att flytta. Ena barnet berättade för socialtjänst att pappa slår mamma..soc agerade absolut noll på det. 

    Menar inte att förminska situationen men alla som säger att soc finns till för att hjälpa vet nog inte riktigt hur det är och hur illa det kan gå när man kontaktar dom.
    Ensam vårdnad har jag aldrig ens diskuterat men hellre ett helt omhändertagande från soc än att ett litet barn ska lämnas i händerna på en barnmisshandlare och en som inte agerar för att ta sina barn ur ett farligt hem.
  • Anonym (F)
    Anonym (....) skrev 2021-05-10 10:57:44 följande:
    Sedan när blev en 1.5-åring ett spädbarn?
    Det är inte bara spädbarn som får hjärnskador av kraftiga smällar mot huvudet.
  • Anonym (F)
    Anonym (Orolig) skrev 2021-05-10 11:14:30 följande:
    Självklart kommer jag agera. Jag visste bara inte hur man skulle gå till väga och vem man kontaktar.
    Nej jag förstår att du är i chock! Barnmisshandel är triggande för mig och jag hoppas innerligt att du agerar IDAG! Du har ju fått ganska direkta råd från (Famrätt.) t ex, du måste i vilket fall prata med någon och soc är den absolut bästa startpunkten för dig nu. Spara den där filmen på FLERA ställen som någon skrev, den är viktig!
  • Anonym (F)
    Anonym (....) skrev 2021-05-10 11:17:15 följande:
    Självklart inte. Men av det ts beskriver nej, det blir inga hjärnskador. Barn blev rädd, helt naturligt.
    Hur vet du det...? Du är inte läkare? Du har inte undersökt barnet? Barnet måste undersökas för att man ska kunna säga ja det finns skador eller nej det blev inga skador. Att få sitt huvud nedkastat på det där sättet är en risk, man kan inte säga tvärsäkert att inget hände inuti.
  • Anonym (F)
    Anonym (....) skrev 2021-05-10 11:32:24 följande:
    Utifrån det ts har berättat så är skaderisken lika med noll. Om jag är läkare eller inte är helt irrelevant för trådens ämne.
    Så det kan du bedöma utifrån en beskrivning...? Så bra då. Om du är läkare eller inte är helt riktigt irrelevant, för man kan ändå inte säga ja eller nej på frågan om barnet fått hjärnskador utan en fysisk undersökning.
  • Anonym (F)
    Anonym (Orolig) skrev 2021-05-10 11:58:18 följande:

    Jag har haft ett långt samtal med en socialsekreterare nu som arbetar med barn och familj. Hon ansåg att det var våld det jag beskrev, tyckte att vi skulle börja med att prata med någon tex familjerådgivning om hur han ska vara som förälder och hur man tar hand om ett barn m.m.

    Hon tyckte inte videon jag har var viktig att visa upp.

    Jag beskrev min rädsla i att inte agera, men hon tyckte att jag hade gjort det.


    Starkt gjort ts!! Hoppas ni kan få hjälp och stöd nu framöver. Spara ändå videon! Du vet aldrig när du kan behöva den. I och med att du sökt hjälp så har du agerat, fortsätt sätta barnen först!
  • Anonym (F)
    Friger skrev 2021-05-10 15:42:48 följande:
    Det var ju inte så att han gav ungen en rak höger. Det han gjorde var fel. Absolut. Men fokus tycks ju ändå ha varit hur han tittade på barnet och hur han ignorerade signaler. Inte att han skadade barnet. Barnet blev inte heller skadat.
    Säger som ovan. Våld är våld, oavsett.
Svar på tråden Min sambo var våldsam mot barnet