Inlägg från: Drottningen1970 |Visa alla inlägg
  • Drottningen1970

    Kompisens barn är elak

    En 4 åring som säger såna saker är inte elak, utan på någotvis miljöskadad. Det där är inget som uppkommer av sig självt. Man undrar vad barnet varit exponerat för.

  • Drottningen1970
    Anonym (No) skrev 2021-05-13 19:53:49 följande:

    Det går tyvärr inte. Men jag hade aldrig accepterat att någon mobbatmitt barn på det sättet. Deg ger barnet helt fel syn på vad som är normalt beteende. Antagligen har barnen någon form av autism/adhd diagnos.


    På vilket sätt inbillar du dig att en autism eller ADHD diagnos gör att ett barn får fraser som: jag ska hämta en kniv och döda dig i sin vokabulär?
  • Drottningen1970
    Anonym (No) skrev 2021-05-13 21:24:43 följande:

    Snälla du, jag vet vad jag pratar om. Det är inte normalt beteende, ens för en fyra åring och klart illavarslande.


    Nej det är verkligen inte normalt. Men om du tror att såna ord och uttryck magiskt uppkommer i en 4 åring hjärna för att vederbörande har adhd eller autism så vet du absolut inte vad du talar om. Oavsett diagnos eller ej så handlar det om att barnet blivit exponerad och har lärt sig dessa uttryck.

    Att puttas, ibland slåss och sno leksaker är däremot absolut något som faller inom normaliteten för en 4 åring. Där handlar det om att man kommit olika långt i socialisering och utveckling. Om barnet sedermera skulle visa sig stanna i utveckling ha svårt att lära sig socialisera med andra och ta till sig sociala spelregler trots adekvat vägledning från vuxna så kan det ju handla om en funktionsvariation.
Svar på tråden Kompisens barn är elak