Inlägg från: Anonym (Rut) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Rut)

    Är alla förmögna utom vi?

    145kvadratmeter skrev 2021-05-15 20:28:05 följande:

    Vi har flera familjer i vår omgivning som har enorma hus med lyxig inredning, nya bilar, semesterhus utomlands/fjällen, märkeskläder och reser utomlands 1-2 gånger per år. Och jag känner ?HUR FÅR DE IHOP DET?!?.

    Därför sökte jag mig hit, för att få en verklighetsuppfattning, men har egentligen bara hittat trådar där de lever på samma sätt som familjerna vi har omkring oss.

    En annan måste tänka över nöjen, semestrar, renovering, klädinköp osv.


    Förstår att du känner så. Tror många undrar så om oss särskilt för att jag jobbar i ett lågavlönat jobb (tänk barnskötare). Det inte många vet är att jag ärvde några miljoner för några är sedan (äldre släkting dog) och att min man tjänar mer än vad folk tror. Till och med hans egen mor tror att han har någon supportlön när han i skälva verket tjänar tre gånger mycket som jag. Han är otroligt lågmäld.
  • Anonym (Rut)
    Anonym (Boendet då?) skrev 2021-05-16 20:38:46 följande:

    Själv funderar jag mer på hur folk har råd med lägenhet/ hus i Stockholm.

    En trea kostar från 8Miljoner i innerstan.

    Vi bodde till nyligen i hyresrätt i innerstan innan vi köpte bostadsrätt. Har blivit hånade för att vi flyttade utanför tull, och jag känner mig så otroligt fattig.

    Trots att jag tjänar bra och har råd med allt jag vill förutom

    boende förstås... Jag undrar verkligen hur dessa vanliga människor som jag ser i mitt tidigare bostadsområde har kunnat köpa dessa boenden. Skulle vara kul

    om nån svarar som bor i dyrt område i Sthlm berättar hur man får

    ihop dessa 8+ Miljoner....

    Lite resor, bilar och sånt är inget jag reagerar över (om det inte är så att en familj har fem teslor eller nåt) det känns överkommligt, det är boendet jag funderar på.

    De flesta har ju flera barn och måste ha minst en fyra.

    Vi är en familj med två småbarn.  Jag får ut knappt 35k efter skatt och min man lite mer.  Vi lade 2 miljoner och lånade drygt 5.

    Vi reser vanligtvis utomlands flera gånger om året, men det blir rätt billiga resor. T.ex. brukar vi bo hos kompisar eller släkt. Vi äter även ofta ute men vi föredrar

    "billigare" ställen typ lokala thaihaket.

    Innan vi flyttade sparade jag 20k i månaden vilket jag egentligen tycker är otroligt mycket, men det har jag inte alltid gjort och ändå har jag inte möjlighet att köpa lägenhet i innerstan utan att låna oss fördärvade....


    Arv ligger bakom vår 15 miljoner villa i Stockholm
  • Anonym (Rut)
    Anonym (hej) skrev 2021-05-17 11:23:43 följande:
    Jag säger att du är ett föredöme!

    Ni andra som inte betalar av bolånen, vad tänker ni med? 

    Det verkar vara okej att leva med bolånet tills man dör i Sverige. Men ni blir aldrig rika då även om ni lever i den villfarelsen att det kan vara bra att belåna lite extra nångång för sommarstuga, resa eller det som är mest troligt Konsumtion. 
    Varför måste bolånet vara betalt när man dör. Vad är poängen med det?
  • Anonym (Rut)

    Nä alla gör som de vill. Jag känner att de tusenlappar jag spar till barnen kan jag ha och vara utan. Det är nog så att man gör som sina föräldrar. Min farfar hjälpte min pappa som hjälpte mig och jag kommer hjälpa mina barn. Hade jag inte fått hjälp så hade jag inte haft så låga lån som jag har nu och då hade jag inte kunnat spara. 

  • Anonym (Rut)
    Anonym (Nej eller hur?) skrev 2021-05-21 13:25:33 följande:
    Varför sparar man till sina barn? När slutar man med det? Mina är 18, 2, 27,28. Jag har aldrig sparat för deras räkning. Mina föräldrar sparade inte till oss.
    Jag kommer nog sluta den dagen de har bättre än vad jag har. Men fram till dess kommer jag alltid att sticka till pengar. Min pappa stack till pengar till mig långt upp i åldern (runt 40). Först för några år sedan fick vi bättre ställt än dem och då började vi att betala vissa saker till dem. Ibland ger man och ibland får man. 
  • Anonym (Rut)
    Anonym (X) skrev 2021-06-03 13:48:42 följande:
    Vad räknar du som rik?
    Mycket bra fråga
Svar på tråden Är alla förmögna utom vi?