• Postman

    Mäns rätt att avstå

    Ja jag är rätt liberal så jag tycker allt man ska få avsäga säga ett föräldraskap, det som kan vara svårt att komma runt är det juridiska tror jag. Vi har ju också byggt upp ett samhälle där kvinnor får underhåll i alla lägen liksom när de har barn. Sen vill vi ju inte att det ska vara för enkelt för män att bara smita undan.

    Jag tror det kan vara svårt att få till något sådant, det är väldigt komplexa frågor som måste lösas då.

  • Postman
    Anonym (Tinja) skrev 2021-05-16 14:27:15 följande:
    Borde väl vara lätt för en man som inte vill ha barn att se till att det inte blir barn?

    Stoppa det redan innan det händer, liksom.

    Hur ska en kvinna göra om hon blir gravid om hon varken vill ha barn eller göra abort? Hennes abort är inte att skriva på ett papper, precis.

    Ps finns även män som får underhåll, och man slipper betala om man kör vv istället. Det finns ingen kvinna som får underhåll i alla lägen.
    Man kan ju tycka att det vore lätt för en man men det är nog lika lätt som när män tycker det är lätt för en kvinna att göra abort.

    Som jag skrev så är det komplext och jag har inga bra svar, hade jag haft svar hade vi löst detta enkelt.

    Man kan tycka att det vore enkelt att stoppa innan det händer men nu blir det tyvärr inte så när folk får till det, olyckor händer trots att männen skyddar sig.

  • Postman
    Anonym (Lisa) skrev 2021-05-16 14:30:12 följande:
    Ännu en man som inte tycker att  män ska behöva ta ansvar för sitt eget sexliv...
    Nej det har inte alls skrivit, det är dina egna ord, inte mina.
  • Postman
    Anonym (Lisa) skrev 2021-05-16 14:56:13 följande:
    Och ändå tycker du de ska få slippa ansvar om det blir en graviditet? Medan en kvinna inte slipper ta ansvar.
    Det har jag inte skrivit. Det är dina ord, lägg inte orden i min mun tack.
  • Postman
    Postman skrev 2021-05-16 14:18:07 följande:

    Ja jag är rätt liberal så jag tycker allt man ska få avsäga säga ett föräldraskap, det som kan vara svårt att komma runt är det juridiska tror jag. Vi har ju också byggt upp ett samhälle där kvinnor får underhåll i alla lägen liksom när de har barn. Sen vill vi ju inte att det ska vara för enkelt för män att bara smita undan.

    Jag tror det kan vara svårt att få till något sådant, det är väldigt komplexa frågor som måste lösas då.


    Anonym (Lisa) skrev 2021-05-16 15:00:09 följande:
    Skrev du inte så här:

    Ja jag är rätt liberal så jag tycker allt man ska få avsäga säga ett föräldraskap,

    Så då slipper man ta ansvar för sitt  sexliv, eftersom ett sexliv faktiskt innebär att kvinnan kan bli gravid. Anser man att mannen ska ansvar för sitt sexliv, då anser man att mannen ska ta konsekvenserna av sitt sexliv, vilket ibland kan vara att ett barn blir till. 
    Ja och jag skrev också att:

    det som kan vara svårt att komma runt är det juridiska tror jag
    Sen vill vi ju inte att det ska vara för enkelt för män att bara smita undan.
  • Postman
    Anonym (Framtiden) skrev 2021-05-16 14:34:52 följande:
    Då är det bättre att veta förutsättningarna från början, om man dessutom kommer kunna välja kön på sitt barn vilket kommer leda till att kvinnor kommer välja bort pojkfoster. Redan idag vill många kvinnor hellre ha döttrar än söner, om män blir överflödiga (ingen vill ha en relation eller ligga med dem) kommer de även bli bortsorterade ireproduktionsprocessen.
    Ja det låter väldigt humant och rimmar bra på allas lika värde och en god människosyn. not.

    Kvinnor håller då på att bli som tyskarna var under andra världskriget, najs. Otäckt inställning om det skulle vara så kvinnor av idag tänker.
  • Postman
    Anonym (Lisa) skrev 2021-05-16 15:09:34 följande:
    Och?

    Du skrev att du vill att man ska kunna avsäga sig ett föräldraskap. Det är ju din åsikt. Att du sedan tillägger att det kan bli svårt juridiskt ändra ju inte din åsikt. Det är ju fakta, vilken sida man än står på. 

    Så antingen tycker du att man ska kunna avsäga sig ett föräldraskap,  och då är det samma sak som att man inte behöver ta ansvar för sitt sexliv och dess konsekvenser.

    Eller så tycker du att man ska ta ansvar för sitt sexliv och därmed också inte kunna avsäga sig följderna av sitt sexliv.

    Så vad tycker du?
    Oj vad du krånglar till det, ja jag tycker man ska kunna avstå i någon form, dock är frågan komplex och som jag skrev så tror jag det är väldigt svårt att komma runt frågeställningen. Att det är svårt är just för att ingen enkelt ska kunna smita undan.

    Hur detta skulle kunna se ut har jag inget svar på.


  • Postman
    Anonym (Lisa) skrev 2021-05-16 15:36:58 följande:
    Du tycker alltså  att man ska kunna avsäga sitt ett föräldraskap. Då behöver du inte bli upprörd när jag skriver att du tycker att män ska slippa ta ansvar för sitt sexliv, för det blir ju konsekvensen. Man har sex, det blir ett barn, mannen ska kunna avsäga sig barnet, dvs ingen konsekvens för honom. Ansvarsfritt knullande med andra ord.
    Nej jag ser det inte så svart eller vitt som i ditt resonemang. Jag tror det skulle gå att få till nyanser men att det är svårt.
  • Postman
    Anonym (Lisa) skrev 2021-05-16 15:49:30 följande:
    Nyanser? Frågan är väl ganska klar, antingen vill man att män ska kunna avsäga sig föräldraskapet eller inte. Finns väl inget mellanting. 

    Felet är att du inte förstår vad din åsikt innebär. Eller rättare sagt, du vill inte stå för att det du tycker innebär att män slipper ta ansvar för sitt sexliv. För det är ju inte så du vill framställa dig här på FL, du som deltar så flitigt i trådar om kvinnor, feminism och jämlikhet. 
    Nej jag förstår inte, det är bara du som gör det förstås.Drömmer  Det verkar störa dig att jag tycker det är intressant att diskutera kvinnor, feminism och jämlikhet. Dessutom består ju FL av 80% så det är inte märkligt att det är just dessa frågor som avhandlas.


Svar på tråden Mäns rätt att avstå