Inlägg från: Anonym (Ellen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ellen)

    Mäns rätt att avstå

    Alla barn bör ha samma grundläggande rättigheter oavsett om föräldrarna är i konflikt om något eller ej.

    Jag anser inte att det är genomförbart utifrån ett barnperspektiv. Jag anser inte att man ska kunna avsäga sig ett föräldraskap till ett barn.

    Jag anser heller inte att det är en särskilt vettig lösning om man värnar att mammor och pappor ska ses som likvärdiga föräldrar. Om pappa är ett tillval som man kan välja att göra för ett eller flera av sina barn lär det ju påverka synen på pappor som fullvärdiga föräldrar.

    Dessutom skulle det ju bli praktiskt krångligt i flera situationer. Om mamman i en 3barnsfamilj blir gravid och pappan anser att hon bör göra abort men mamman inte väljer det, ska mamman då vara ensamt praktiskt och ekonomiskt anavarig för den sammanboende familjens 4e barn? (Plus då att de tre äldre barnen har en pappa på pappret medan den yngsta har ett dokument där det syår att fadern avsagt sig faderskapet)

    Låta bli att vara med och fostra barnen, eller träffa det alls, kan man ju göra även idag.

  • Anonym (Ellen)

    Sen tror jag ärligt talat inte att det skulle underlätta för så väldigt många män. För de flesta är nog grejen att det faktiskt finns ett barn där ute som man är pappa till den stora saken, inte att ens namn står på ett faderskapsbevis. Så jag vet inte hur mycket till "lösning" det skulle vara för pappan ifråga heller.

  • Anonym (Ellen)
    Viktor1988 skrev 2021-05-16 11:43:36 följande:

    Ska vi då ta bort möjligheten för ensamstående att befrukta sig då barnen ej får någon pappa...känns lite ålderdomligt med barnens rätt till båda föräldrarna vi har redan passerat trösklen


    Jag anser inte att vi ska ha anonym donator utan att alla ska ha rätt att känna till sitt biologiska ursprung.

    Det är möjligt att jag är ålderdomlig, men det är jag ok med.
  • Anonym (Ellen)
    Anonym (B) skrev 2021-05-16 11:47:45 följande:

    Det är förbjudet i efterblivna Sverige, men tillåtet i Danmark och därför åker kvinnorna dit!


    Det är inte alls förbjudet för ensamstående med spermadonator i Sverige, sen 2016 är det tillåtet.
  • Anonym (Ellen)
    Viktor1988 skrev 2021-05-16 11:53:23 följande:

    Ska sanningen fram så håller jag faktiskt med men just nu är jag provocerande för du är på rätt väg dit jag vill ha tråden 


    Vaddå? Är det egentligen donation som du vill diskutera?
  • Anonym (Ellen)
    Anonym (B) skrev 2021-05-16 11:58:36 följande:

    Jaså, men varför åker svenska kvinnor fortfarande över till Danmark då? Enklare, billigare?


    Jag är inte jätteinsatt i detta område (donationer) men jag tror att det är väldigt långa kötider i Sverige, brist på donatorer som jag förstår. I vissa delar av Sverige är det kötider på 3-4 år.
  • Anonym (Ellen)

    Jag tycker att om ma ska diakutera detta ska man diskutera det med rätt begrepp. "Juridosk abort" är en missvisande term. Abort betyder att avbryta en graviditet. Man kan inte endast juridiskt avbryta en graviditet. Gravidoteten fortsätter hur mycket du än föröker stoppa den med juridik.

    Det man faktiskt diskuterar är :

    - ska alla barn ha rätt till sitt biologiska ursprung?

    - ska vi ändra i lagstiftningen om barns rätt till båda sina föräldrar?

    - ska vi ha en lagstiftning som gör det förbjudet för vissa personer att träffa varandra (det juridisk aborterade barnet och dennes förälder) ska det vara straffbelagt?

    - Ska man kunna frias från försörjningsskyldiget för sina barn? I så fall på vilka grunder?

    -Ska vi ha olika regler som gäller barns rätt till mammor respektive pappor och gällande mammors respemtibe pappors skyldigheter och rättigheter i föräldraskapet?

    Sen kan man kalla detta vad man vill men det är ju det det innebär i praktiken, så kan man ju diskutera dessa frågor och hur man ser på dem. Och så kan man ju också diaskutera vad dessa lagändringar skulle kunna få för konsekvenser för samhället. Bra? Dåliga?

  • Anonym (Ellen)
    Anonym (Juridisk abort) skrev 2021-05-16 13:10:06 följande:

    Juridisk abort är termen som gäller, din åsikt om det är oviktig.

    Du behöver inte gilla den men vill du vara med och diskutera så får du finna dig i att det heter "juridisk abort".

    Var hittade du dessa "fakta" som du påstår att man diskuterar


    Länka gärna. Eller är det dina egna funderingar? Isåfall måste du uppge det.
    Hur kan min åsikt om något vara oviktigt i en diskussion? Det är ju inte en lagstiftning som finns idag så den har ju inget namn. Du besrämmer väl inte vem som får vara med och dis,utera för övrigt.

    Vad är det för källa jag ska finna? Källan är väl förslaget i sig. Vad jag måste och inte måste säga bestämmer inte du, det ör ju inte ens du som är ts.

    Ska en man kunna avsäga sig sitt faderksap aå innebär det olika möjliga eller absoluta konsekvenser och det är de man defacto diskuterar. Det du kallar juridisk abort kan ju inte bara finnas som en abstrakt princip utan måsteväl kunna genomföras i praktikeen och då får det vissa konsekvenser som ju de facto blir en del av diakussionen om man anser att förslaget är genomförbart och/eller önskvärt. Tex skulle det kunna innebära att man inte står som fader i födelsebeviset - dvs att man har avaagt sig faderskapet helt och att barnet därmed saknar rätttill sitt ursprung - är det ok eller inte? Det kan ockaå innebära att man kan avsäga sig sin försörjningsakyldighet - är det ok eller inte, det kan också innebära att detta endast ska gälla pappor - är det ok eller inte,? enligt ts förslag innebär det att beslutet inte går att återta - vad innebär det i praktiken för pappor och barn som vill tröffas? Osv

    Det är väl sånt man måste ta ställning till om man ska kunna uttala sig i huruvda detta är ett bra förslag ellee ej? Vad är det för källor jag behöver för att kunna lista dessa frpgeställningar som en del av förslaget?
  • Anonym (Ellen)
    Viktor1988 skrev 2021-05-16 13:24:57 följande:

    Tycker du bör det lite svårt nu allt går att genomföra.

    ??Svaret på dina frågor är egentligen vecka 14 kort och gott som sista dag för mannen att komma in med en anmälan om att ej vara med som förälder och helt avstår sig rätten och kvinnan får själv bestämma hur hon vill göra precis som idag det är ingen skillnad egentligen .


    Jag är lite nyfiken på om du tror att detta enbart kommer vara positivt för män eller om du ser risken för backlash när det gäller pappors föräldrarätrigheter?
  • Anonym (Ellen)
    Viktor1988 skrev 2021-05-16 13:30:21 följande:

    Absolut då är gränsen passerad typ för vecka 14 är sista dagen sen kommer en sådan lagförändring absolut inte vara heltäckande kvinnan kan ju dölja sig graviditet och meddela när veckorna är över 14 typ men så är det med allt inget blir perfekt dock bra med alternativ för alla parter


    Ska man då alltid lita på kvinnan eller ska vi lägga pengar på rättegångar som ska avgära om kvinnan kan ha kännt till graviditeten eller ej?
Svar på tråden Mäns rätt att avstå