Inlägg från: Viktor1988 |Visa alla inlägg
  • Viktor1988

    Mäns rätt att avstå

    Har länge funderat på varför det är så enformigt vinklat när kvinnor får själv bestämma om ett barn eller som många säger foster ska gå leva eller helt enkelt tas bort.
    ?Mannen har i båda fallen ingen som helst rätt vara sig han inte vill vara Pappa eller faktiskt vill.

    Om ett barn tas bort så har mannen naturligtvis inget att göra utan måste acceptera detta faktum.

    ??Däremot är min idé följande om mannen ej vill vara Pappa så ska han ha rätt att frånsäga sig föräldraskapet under kvinnas graviditet och därmed slippa allt ansvar som ett föräldraskap innebär ja även ekonomiskt .

    Väljer sedan kvinnan att ändå föda barnet så är det hennes ansvar att fostra barnet på eget ansvar och då borde alla bli nöjda.

    Vad anser ni är detta genomförbart....

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2021-05-16 11:23
    Ursäkta stavningen skriver från en liten telefon så därav många grodor i texten ser jag nu men hoppas budskapet går fram

  • Svar på tråden Mäns rätt att avstå
  • Viktor1988
    Anonym (Kvinna) skrev 2021-05-16 11:27:37 följande:

    Då ska mannen alltid se till att skydda sig.
    Vad tror du om det?

    Dra på kondomen på masken.


    Känns lite för enkelt att ha som krav...jag vill ge båda partner chansen att välja
  • Viktor1988
    Anonym (Q) skrev 2021-05-16 11:34:55 följande:

    Ger man sig in leken så får man leken tåla. Ja, det är beklagligt att man kanske råkar träffa på kvinnor som exempelvis ljuger om preventivmedel men samtidigt så väljer man att idka samlag.

    Vare sig man kör med kondom eller inte så finns det ALLTID en risk att det leder till att kvinnan blir gravid. Inget preventivmedel är 100% säkert.

    Jag anser helt enkelt att barnets rätt går före allt annat. Du väljer att doppa - du får stå för konsekvenserna. Jag anser därför inte att det ska finnas något som heter juridisk abort (dvs. att pappan ska avsäga sig skyldigheterna). Vill du inte vara delaktig i ditt barns liv? Fine. Men du ska stå för konsekvenserna av din handling och betala underhåll så att ditt barn i alla fall får något sorts stöd.

    Det är ingen som tvingar en man till att ha sex.


    Idag åker många kvinnor över sundet och blir befruktade utan att barnet någonsin har rätt till sin biologiska pappa så vad är skillnaden för barnens rätt ....
  • Viktor1988
    Anonym (Ellen) skrev 2021-05-16 11:38:34 följande:

    Alla barn bör ha samma grundläggande rättigheter oavsett om föräldrarna är i konflikt om något eller ej.

    Jag anser inte att det är genomförbart utifrån ett barnperspektiv. Jag anser inte att man ska kunna avsäga sig ett föräldraskap till ett barn.

    Jag anser heller inte att det är en särskilt vettig lösning om man värnar att mammor och pappor ska ses som likvärdiga föräldrar. Om pappa är ett tillval som man kan välja att göra för ett eller flera av sina barn lär det ju påverka synen på pappor som fullvärdiga föräldrar.

    Dessutom skulle det ju bli praktiskt krångligt i flera situationer. Om mamman i en 3barnsfamilj blir gravid och pappan anser att hon bör göra abort men mamman inte väljer det, ska mamman då vara ensamt praktiskt och ekonomiskt anavarig för den sammanboende familjens 4e barn? (Plus då att de tre äldre barnen har en pappa på pappret medan den yngsta har ett dokument där det syår att fadern avsagt sig faderskapet)

    Låta bli att vara med och fostra barnen, eller träffa det alls, kan man ju göra även idag.


    Ska vi då ta bort möjligheten för ensamstående att befrukta sig då barnen ej får någon pappa...känns lite ålderdomligt med barnens rätt till båda föräldrarna vi har redan passerat trösklen
  • Viktor1988
    Anonym (Stina) skrev 2021-05-16 11:45:59 följande:

    Hur långt in i graviditeten ska man ha rätt att avsäga sig faderskapet? Fnurra på tråden i v12? Ångra sig på BB? När barnet börjar skolan? Ska mamman ha samma rätt att ändra sig och avsäga sig sitt moderskap när som helst?

    Resonemanget blir tramsigt som du förstår. Man kan inte rent fysiskt ångra bort ett barn. Barnet finns ju. De moraliska konsekvenserna av att överge ett barn kan man liksom inte lagstifta bort.


    Så länge som den svenska abortlagen godkänner en abort vore ett bra datum
  • Viktor1988
    Anonym (K) skrev 2021-05-16 11:41:16 följande:

    Ursäkta men det här är lite skrattretande faktiskt.... "Åååh stackars män som inte får välja!" Eh JO det får de visst det - de kan se till att skydda sig! Den av parterna som inte vill bli förälder ser till att förhindra det, annars får man också ta sitt ansvar för att man tog den risken. Varför det sedan är kvinnans rätt att bestämma om abort är för att det är HENNES kropp det handlar om.

    Din idé kommer inte att vara genomförbar. Man kan inte avsäga sig föräldraskapet, däremot kan man avsäga sig vårdnad och umgänge. Är man så dum att man inte skyddar sig och gör en tjej gravid får man betala "f*ttskatten" också.


    Eller så vänder vi på det och kallar det k..skatten som män får tbax retroaktivt på inkomstskatten lite provocerande kanske men jag vill ha igång diskussionen
  • Viktor1988
    Anonym (Ellen) skrev 2021-05-16 11:49:05 följande:
    Jag anser inte att vi ska ha anonym donator utan att alla ska ha rätt att känna till sitt biologiska ursprung.

    Det är möjligt att jag är ålderdomlig, men det är jag ok med.
    Ska sanningen fram så håller jag faktiskt med men just nu är jag provocerande för du är på rätt väg dit jag vill ha tråden 
  • Viktor1988
    Anonym (juridiskt svårt) skrev 2021-05-16 11:57:28 följande:

    Det finns ju självklart många parametrar att ta hänsyn till, hur tänker du att det ska till om tex en kvinna och en man bestämmer att skaffa barn och sen mannen får kalla fötter och ångrar sig? eller om det är oplanerat men man säger ok men sen ångrar sig mannen.

    Hur långt in i graviditeten ska mannen få bestämma om han vill bli förälder?

    ska man ändå registrera honom som pappa men slippa juridiskt ansvar eller? alla barn ska väl ändå ha rätt att få veta vem som är pappa?

    vad händer om mannen trots allt vill ha kontakt med barnet när det är fött eller några år senare, det händer att pappor faktiskt får kontakt med sina barn efter några år, vad ska gälla då? ska han bli återbetalnings skyldig för dessa år.

    kan det missbrukas dvs man kan komma överens om att säga att man inte vill bli förälder och få underhålls bidrag ifrån staten trots att mannen umgås med barnet, ingen kollar ju om de träffas, många utnyttjar bidrag mm.

    Det hela är inte så juridiskt lätt som du kanske tror.

    Det är svårt om ord står mot ord om vad ett par kommit överens om angående graviditet. ska man skriva på papper innan graviditeten blir av och hur ofta måste man då skriva om det? vad händer om mannen först säger ja och sen ångrar sig. när ska man skriva på ett papper om att man som man godkänner graviditeten? samma dag som positivt test?

    som du säkert förstår kan det uppstå många juridiska situationer som kan bli svåra att ta ställning till.

    om mannen avsäger sig faderskapet ska han då heller inte få ångra sig och nekas att få träffa barnet?

    Det hela skulle bli problematiskt att genomföra.


    Säkert är det många faktorer som blir svåra inte minst känslomässiga .
    Men kort och gott vecka 18 är ett datum som är sista abortveckan minus 3-4 veckor så kvinnan ska ha tid att besluta hur hon vill göra. Så låt oss säga vecka 14 som sista inlämningsdag för mannen att frånsäga sig föräldraskapet 

    Ångerätten existerar ej om kvinnan inte medger detta så hon får makten över barnet då det blir hennes egen
  • Viktor1988
    Anonym (Ellen) skrev 2021-05-16 12:15:49 följande:
    Vaddå? Är det egentligen donation som du vill diskutera?
    Nej egentligen som tråden började med men det är lite samma sak då pappans roll är borta
  • Viktor1988
    Anonym (Juridisk abort) skrev 2021-05-16 12:03:48 följande:

    Idén finns redan, jag har själv skrivit en tråd om det. Minns dock inte vad den hette, det var rätt länge sedan jag skrev den.

    Konceptet heter "Juridisk abort".

    Jag är helt för juridisk abort, med samma veckogräns som kvinnans abort.

    Och innan någon börjar gapa och skrika om mäns bristande ansvar så vill jag berätta att jag är kvinna. En kvinna som aldrig gjort någon abort men anser att vi i ett jämställt land faktiskt ska vara jämställda.


    Intressant är det din idé ...Jag tror jag fick höra något på radion om att Liberalerna drivit frågan....
Svar på tråden Mäns rätt att avstå