• Veritas34

    Hur länge smittar förkylning?

    Hej, har försökt googla lite men hittar inget så vänder mej till er. Min dotter på 1,5 har haft feber och vart hostig sen i lördags.

    Storasyster som vi har varannan vecka ska komma i morgon, är risken stor att hon blir smittad eller hur ser det ut? Vi funderar på om hon ska vara kvar hos sin mamma, men man vet ju inte hur länge en förkylning kan hålla i sej.

    Mvh

  • Svar på tråden Hur länge smittar förkylning?
  • Anonym (Ja)

    Ja så länge det yngre barnet har symptom kan hon så klart smitta sin syster. Fundera dessutom på corona-restriktionerna.

  • Aliona

    Efter en vecka kan man ju gå tillbaka till fsk om man bara har småsymptom och ingen feber kvar, så då anses man väl inte speciellt smittsam längre. Förkylning och Covid är ju som mest smittam precis innan och precis efter att det bryter ut, sen sjunker smittsamheten allt eftersom.

    Blev lillasyster sjuk en lördag så tänker jag att det är ok om storasyster kommer på fredag kväll eller lördag. De kan ju försöka vara extra vaksamma att inte pussas, dricka från samma glas och sånt.

    Men sen beror det ju på hur allvarligt det är. Blir det jättekatastrof om storasyster också blir sjuk så är det så klart bäst att vänta tills alla symptom är borta.

Svar på tråden Hur länge smittar förkylning?