Inlägg från: Skuggviol |Visa alla inlägg
  • Skuggviol

    BF Februari 2022

    Jonnanittio skrev 2021-06-07 18:18:40 följande:

    Någon annan som inte har några symtom? Jag är i vecka 6+0 enligt sista mens (men tror snarare 5+3 utefter äl) och har verkligen inga som helst symtom. Har fyra barn och har mått skit varje gång med extremt illamående och kräkningar, trötthet mm. Senast började jag må superilla redan på 4+3 så det känns som att denna graviditeten kanske inte är helt som den ska.


    Jag har inte heller några symtom, men det hade jag inte med sonen heller så här tidigt (4+4) så jag är inte orolig. Tänker att varje graviditet är unik, så du har säkert inte heller något att oroa dig över <3
  • Skuggviol

    Imorgon har jag första besöket hos barnmorskan! Känns fortfarande så overkligt att jag är gravid, men gissar att det kommer kännas lite mer verkligt efter imorgon när man får pratat om det och bokat in fler tider osv. 

    Hoppas på att få bokat in ett tidigt ultraljud också, att inte det är stängt för det under semestrarna eller nåt... Har hur som helst tänkt att boka ett jättetidigt privat UL, bara för att få se att hjärtat slår så det känns lättare att börja berätta för våra familjer :)

    När har ni inskrivning på mvc? 

  • Skuggviol
    Anonym4848 skrev 2021-06-09 05:47:05 följande:
    Jag har inte ens ringt än..haha ska väl göra det här snart då jag blev lovad tidigt ul när jag fick ma i februari. Väntar in i det sista om det skulle skita sig tidigt..
    Haha, ja man är så olika, jag ringde dagen efter jag plussade. Men jag har å andra sidan inte gått igenom nåt missfall, förstår att du är mer försiktig när du har den erfarenheten Hjärta
  • Skuggviol
    Lunne skrev 2021-06-09 20:21:18 följande:
    Hur gick inskrivningen? :)

    Jag var också på inskrivning idag, så glad att jag får gå till samma barnmorska som när jag väntade blivande storebror :)

    Jag gjorde ett daterings-UL i måndags och vi kunde se hjärtat slå trots att de bara mätte till v.6+0 :D

    Nu har jag fått tid för KUB och RUL, så det hela börjar kännas ner verkligt :)
    Åh, vad härligt att göra UL och få se hjärtslag redan! Längtar tills vi får göra det med.

    Inskrivningen gick bra, snabbt och lätt avklarat - mest hälsofrågor och allmän info om alkohol och tobak osv. Inget nytt direkt. Däremot fick jag veta att man inte får tidigt UL i min region under sommaren, pga covid och semestrar... Vi bokar privat istället - jag vågar inte berätta om graviditeten förrän jag sett ett hjärta <3
  • Skuggviol
    Lunne skrev 2021-06-09 20:23:32 följande:

    Vad sägs om en BF-lista? Kopiera texten och fyll på nedan :)

    ?----------?-----

    Lunne - 33 år, andra barnet, BF 2 februari.


    Tycker absolut vi ska ha en BF-lista! Men jag justerar den lite så det blir sorterat på datum - hoppas det är okej Skäms2/2 - Lunne, 33 år, andra barnet
    9/2 - Skuggviol, 31 år, andra barnet
  • Skuggviol

    Jaha, mitt förra inlägg blev ju inte så bra Tungan ute
    Provar igen...
    -----


    BF-lista
    2/2
     - Lunne, 33 år, andra barnet
    9/2 - Skuggviol, 31 år, andra barnet

  • Skuggviol
    Lunne skrev 2021-06-16 22:34:03 följande:

    Skulle några vara intresserade av att vara med i en dold BF Februari 2022-grupp på Facebook?

    Jag vet att det redan finns grupper som är sökbara, men de tenderar att bli så stora. När jag väntade blivande storebror skapade vi en mindre, dold, grupp från en Familjeliv-tråd, och det var perfekt att kunna följas åt med så få att man kände igen alla som skrev :)


    Jag är jättegärna med i en sån grupp! Var med i en med första barnet också, och håller helt med dig - så skönt att inte vara hur många som helst och kunna vara lite mer öppen med sina tankar och känslor :)
  • Skuggviol
    Lunne skrev 2021-06-21 15:13:13 följande:
    Nu är det en person som har lyckats skicka pm till mig om gruppen, så testa gärna igen om det var någon det inte fungerade för.
    För mig fungerar det inte :( Står att din presentation är privat.
  • Skuggviol
    Lita89 skrev 2021-06-26 11:12:58 följande:

    Glad midsommar hörni!

    Hur mår ni? Min första graviditet var jag typ ett helgon, superharmonisk och luuuuugn. This time not so much haha. Lättirriterad och tjuter för minsta lilla. Så tröttsamt och jobbigt (tycker synd om maken). Någon mer som är ett hormonellt vrak??


    Glad midsommar!

    Jag mår helt okej, har hittills mest varit trött och hungrig. Märker inget särskilt på humöret, men tror att sambon tycker jag är lite skarpare än vanligt, haha. Däremot har jag börjat få en del illamående, och det hade jag inget alls förra graviditeten så det känns oväntat och jobbigt ...


    Wave Mother skrev 2021-06-26 16:02:59 följande:
    Så fina nyheter! Har ej provat B6, och barnmorskan nämnde inget om det när jag var där, men har sett att den del tar det. 
    Lita89 skrev 2021-06-26 11:12:58 följande:

    Glad midsommar hörni!

    Hur mår ni? Min första graviditet var jag typ ett helgon, superharmonisk och luuuuugn. This time not so much haha. Lättirriterad och tjuter för minsta lilla. Så tröttsamt och jobbigt (tycker synd om maken). Någon mer som är ett hormonellt vrak??


    Glad midsommar! 

    Här är det rätt okej, har lite småsymptom (svårt att äta, känner mig svullen osv.) och är trött, men inte påverkad i humöret, som tur är. 

    Jag ska på ultraljud på fredag, och är väldigt nervös för det, samtidigt som jag är förväntansfull. Men oroar mig för att jag kommer att få en stor besvikelse och att något ska vara helt fel. 
    åå, jag har också ultraljud på fredag! Håller tummarna för att allt ser bra ut för dig <3

  • Skuggviol
    ElleJoy skrev 2021-06-27 08:58:24 följande:

    Glad midsommar! Kul att så många ska på ultraljud snart, håller tummarna :)

    Har ni planerat KUB, och i så fall när? Eller ev. direkt NIPT? Jag vill hellre göra NIPT direkt men är såklart inte så sugen på kostnaden. Dessutom ska det väl inte behövas om inte KUB visar avvikande..? 


    Jag har redan bokat tid för NIPT (var rädd att bli utan tid när det är mitt i semestertider...)

    Jag är under 35, så i min region får jag inget gratis KUB. Vilket gjorde att vi förra graviditeten valde att göra KUB privat, fick ganska dåliga siffror - precis över gränsen för vidare koll - så i slutändan betalade vi för NIPT också och fick fina siffror och en frisk pojke :) Nu kör vi NIPT direkt, KUB är för osäkert tycker vi - även om det ju är billigare såklart.

  • Skuggviol
    Bejby2021 skrev 2021-06-28 22:39:48 följande:
    En fråga vad är det för priser på det privat? Ca. :)
    Minns inte exakt vad vi betalade.. Men tror det var nånstans mellan 2-3 tusen för KUB och 5-6 tusen för NIPT. Sett i efterhand hade det varit bättre att bara göra NIPT direkt, men det visste vi ju inte då Guld i mun 

    Nu blir det bara NIPT och där jag bokat kostar det 5795:-
  • Skuggviol
    ElleJoy skrev 2021-06-29 04:54:40 följande:
    Tror att det kommer landa i enbart NIPT för mig också. Mer rakt på sak och går väl att boka redan i vecka 10? Jag har sett att det finns ett utökat test som även screenar för 22q11-deletionssyndrom. Oklart hur vanligt syndromet är men verkar förekomma i olika grader. Är det något ni planerar att screena för? 
    Nej, vi screenar inte för 22q11, gör bara för trisomierna och eventuellt kön också, där har vi inte riktigt bestämt oss ännu. Läste att analysen för 22q11 är väldigt osäker, så man får ändå inte ett säkert svar där, då känns det dumt att screena för det och eventuellt bli orolig i onödan.
    LyckaW88 skrev 2021-06-29 07:08:41 följande:
    En fråga till dig som har gjort NIPT innan: Vet du om man alltid gör ett ul innan, även om man tidigare gjort ett eller flera?

    Vi är i valet och kvalet om vi ska välja KUB eller NIPT, förra gången tog vi KUB men nu är jag några år äldre?
    Förra gången vi gjorde NIPT så ville dom kolla med UL att barnet levde, annars är det ju helt onödigt att ta proverna. Sen om det är standard överallt vet jag inte men det kändes logiskt tycker jag :) (då hade jag ändå haft tidigt ul och KUB innan NIPT, så bebis var redan väl kikad på och normal utifrån dom undersökningarna)
    Wave Mother skrev 2021-06-29 17:00:43 följande:
    Jag blir också mer och mer inställd på att boka in NIPT så snart jag vet var jag är i graviditeten, faktiskt. Blev plötsligt lite orolig att det inte ska gå under semesterveckorna. Hoppas de inte har allt för fullbokat. Är det någon som gjort NIPT i Göteborg? 
    Jag gjorde NIPT på Sokolova gynklinik förra gången, nu har jag bokat på Barnmorskehuset. Vad kul att vi verkar vara flera i/kring Göteborg! :)
  • Skuggviol

    Vi var på ultraljud idag och fick sen en liten bebis med jättefina hjärtslag och i alldeles lagom storlek för sin ålder Hjärta Så himla skönt!! Nu är det officiellt för familj och närmsta vänner att vi väntar barn igen!

  • Skuggviol
    Wave Mother skrev 2021-07-04 09:38:46 följande:
    Skönt att höra! Nu några dagar senare känns det lite bättre, och som att det är förklaringen.

    Jag tror inte att de hade VUL-maskin där på mottagningen, eller i alla fall var det inte bokat för min tid hos dem. Det var nog inte tänkt som en fullständigt undersökning utan mest att barnmorskan tänkte titta för att se om dateringen var rimlig. Och så var den inte det. Fick ju ny tid 21 juli hos henne, då man förhoppningsvis kan se något.

    Men på NIPT ska de ju göra viabilitets-UL för att säkerställa att man är i minst 10+0, och då görs det (väl?) vaginalt?
    När jag gjorde NIPT förra graviditeten så gjorde de UL på magen :) Samma nu när jag var på viabilitets-UL, hon fick trycka ganska hårt men kunde se en plutt i v 8+5, så efter 10 fulla veckor ska det inte vara några problem att se med UL på magen.
  • Skuggviol
    Wave Mother skrev 2021-07-16 09:31:18 följande:
    Tack för att du frågar, det värmer! Tyvärr tråkiga nyheter. De såg inget hjärtljud på VUL och jag har alltså haft MA, troligen i vecka 8 enligt barnmorskan som gjorde ultraljudet. Ska komma in igen på måndag för att få det bekräftat av läkare och få medicin för att stöta ut fostret :(
    Men åh nej, vad hemskt och sorgligt för er Hjärta Ta hand om dig!
  • Skuggviol

    Jag var på NIPT idag (10+3) och fick se en pigg liten krabat snurra runt och busa i magen Hjärta Känns så tokigt att den kan busa runt så mycket utan att man känner det, men också fantastiskt att få se den och att den lever och mår bra!

    Bara 1-2 veckor nervös väntat på provsvaret då... Vi får också reda på om vi väntar en lillasyster eller lillebror! 

  • Skuggviol

    Jag hänger kvar här också, även om jag dessutom är med i en av fb-grupperna. Vi har fått svar på NIPT och har låg risk på alla trisomier samt väntar troligtvis en liten lillebror Hjärta Nu längtar jag efter RUL (14/9) och att känna regelbundna större rörelser! Har redan känt honom litegrann ett par gånger, det är ju så häftigt!

    BF-lista februari 2022

    2/2, Lunne, 34 år, andra barnet

    4/2, Elisax86, 35 år, andra barnet

    6/2, Skuggviol, 31 år, andra barnet

    8/2, Trubadurenstjej, 39 år, tredje barnet

    10/2, Iväntanpåivf, 39 år, första barnet

    12/2, MBL1712, 36 år, tredje barnet

    13/2, Dreamof4, 41 år, fjärde barnet

    13/2, Anonym4848, 35 år, första barnet

    25/2, Jemele, 24 år, första barnet

    25/2 Lilith81, 41 år, fjärde barnet

    28/2, Siiimooo, 26 år, första barnet

Svar på tråden BF Februari 2022