Inlägg från: Iväntanpåivf |Visa alla inlägg
  • Iväntanpåivf

    BF Februari 2022

    39 år och första barnet genom ivf.

    Försökt i två år.

    BF 10/2 och är än så länge lycklig men nervös och orolig.

  • Iväntanpåivf

    Hej.

    Är det nån annan här som fortsätter tempa efter plus?

    Jag är i V5+6 och tempen har de senaste dagarna börjat gå nedåt. En bit kvar till normallinjen i NC men blir ändå sjukt orolig.

    Har hållit sig hög och fin, som högsta temp under normal lutealfas men nu är den kanske 0,2 grader lägre men fortfarande kanske 0,2 grader till under kontrollstrecket.

    I övrigt har jag inga symptom förutom förstoppning och rätt så mycket mensvärk. Tar progesteron också då det är ivf.

    Liten blödning i lördags men sen inget mer. Känns som att det nog är kört även om jag vet att det inte borde vara det.

  • Iväntanpåivf
    ElleJoy skrev 2021-06-16 11:39:41 följande:

    Jag fortsätter att mäta temperaturen via min Oura-ring så det loggas varje dag men jag kollar inte på det. Jag gjorde dock misstaget att kolla i måndags efter att jag hade varit på ultraljud och såg hjärtat slå i vecka 6. Min temperatur låg på +0.1 över mitt normala och hade gjort det de senaste dagarna. Och det är precis så den har gjort innan missfall tidigare. Så har varit orolig sen dess men å andra sidan så har mina missfall redan skett vid det här laget och än så länge har jag inte fått missfall. 


    Nu har jag slutat kolla temperaturen då det verkligen inte är till någon nytta utan bara ökar på oron. Jag har läst mycket om att temp. dippar kan ske p.g.a. hormonförändringar så jag rekommenderar att sluta tempa för att minska oron och stressen som det ger. 


    tack för svar. instämmer att det kanske gör en mer orolig bara att mäta temperaturen. 
    förstår att du också är orolig. men du hade sett ett hjärta! det är ju superskönt. redan i vecka 6, trodde att v6 va för osäkert för att se hjärtslagen. 
    jag har inte vul förrän torsdag nästa vecka. 
    När har dina tidigare missfall kommit? 
  • Iväntanpåivf
    Lunne skrev 2021-06-16 22:34:03 följande:

    Skulle några vara intresserade av att vara med i en dold BF Februari 2022-grupp på Facebook?

    Jag vet att det redan finns grupper som är sökbara, men de tenderar att bli så stora. När jag väntade blivande storebror skapade vi en mindre, dold, grupp från en Familjeliv-tråd, och det var perfekt att kunna följas åt med så få att man kände igen alla som skrev :)


    Jag avvaktar lite hur det går först. Men om några veckor så javisst :)
  • Iväntanpåivf
    ElleJoy skrev 2021-06-16 13:55:24 följande:

    Mina missfall har tidigare varit i 5+9 och 6+1 om jag minns rätt. Är så glad att jag såg hjärtslag i 6+1 och försöker att inte vara orolig. Jag hade gärna gått på ultraljud varje vecka för att se att det utvecklas som det ska men vet samtidigt att OM det sker ett missfall så kommer jag inte kunna göra någonting åt det oavsett hur många kontroller jag går på nu. 

    Lite samma sak med temperaturen, vi vet ju inte riktigt vad det betyder att den fluktuerar så det skapar mer osäkerhet och oro än det ger nytta. 

    Försök anta att allt kommer att gå bra, men var medveten om att det finns risker. Jag försöker att ha den inställningen även om det är svårt ibland.


    Usch vad jobbigt för dig. Skönt att det gått längre denna gången och jag läste att ser man ett hjärta slå minskar risken för missfall till nästan ingen.

    Jag mätte i morse igen och den hade gått tillbaka upp så det känns lugnande. Nu ska jag nog sluta mäta så jag inte blir oroligare än jag redan är :p
  • Iväntanpåivf
    ElleJoy skrev 2021-06-18 05:43:32 följande:
    Så skönt! Tycker verkligen att du ska sluta nu när du och temperaturen är på topp Flört
    yes. :p  
    Imorse vågade jag inte tempa. 
  • Iväntanpåivf

    Jag lyckades skicka till Lunne genom att gå in på meddelanden och skriva Lunne som mottagare direkt. 
    Klickar man på Lunne i tråden så går det inte. 

  • Iväntanpåivf
    Jules123 skrev 2021-06-24 10:22:01 följande:

    Slutade tyvärr i tidigt missfall. Misstänkte det då jag blött i 2 veckor sen jag plussade.. tyvärr var mitt inget lyckligt slut?

    Bara blod i livmodern på ultraljudet idag. Men jag var beredd? 2 missfall det här året. Det är så sjukt. Känner mig bara tom


    Så ledsen för din skull. 
    Hoppas du får ett lyckligt slut snart. 
  • Iväntanpåivf

    Jag har bokat NIPT v10+4 för att säkra en tid såhär i semestertider. 

    Fick på inskrivningen hos BM reda på att i Västra Götaland så får man NIPT gratis om KUB visar på höga risker. Vilket jag lär få då jag snart är 40. 

    Dock har jag inte nästa BM besök förrän v10+5 och då ska vi boka tid för KUB som väl blir v12 nånting så dröjer ju väldigt länge innan ev landstings-nipt blir av. 

    Hur hade ni andra gjort? 
    Pengarna är egentligen inte problemet, har inga problem att betala för nipt privat men funderar på om det är onödigt och att den summan bättre kan läggas på nåt annat. Typ en barnvagn eller nåt mer som kommer behövas :) 

  • Iväntanpåivf
    Wave Mother skrev 2021-06-29 17:00:43 följande:
    Jag blir också mer och mer inställd på att boka in NIPT så snart jag vet var jag är i graviditeten, faktiskt. Blev plötsligt lite orolig att det inte ska gå under semesterveckorna. Hoppas de inte har allt för fullbokat. Är det någon som gjort NIPT i Göteborg? 
    Inte än. men snart :) 
    Har bokat NIPT 19/7 i gbg. 
    Finns en massa olika ställen och alla skickar blodprovet till samma ställe för analys. 
  • Iväntanpåivf
    Wave Mother skrev 2021-06-29 18:27:44 följande:
    Kollade just en del som kom upp på google, och ingen hade några tider i juli (kan inte ta första veckan eftersom jag antagligen inte är i vecka 10 ännu då. De jag hittade var:

    Carlanderska
    Barnmorskegruppen
    Barnmorskehuset

    Känner du till fler? 
    nä tror det va de jag tittade på också. 

    sen finns Sokolova gynklinik 
    finns säkert andra också. :) 
    många som verkar ta semester i slutet av juli dock. :(
  • Iväntanpåivf
    Wave Mother skrev 2021-06-29 18:27:44 följande:
    Kollade just en del som kom upp på google, och ingen hade några tider i juli (kan inte ta första veckan eftersom jag antagligen inte är i vecka 10 ännu då. De jag hittade var:

    Carlanderska
    Barnmorskegruppen
    Barnmorskehuset

    Känner du till fler? 
    hittade nu också Unilabs och Kvinnohälsan när jag googlade lite
  • Iväntanpåivf
    Skuggviol skrev 2021-06-30 14:16:46 följande:

    Nej, vi screenar inte för 22q11, gör bara för trisomierna och eventuellt kön också, där har vi inte riktigt bestämt oss ännu. Läste att analysen för 22q11 är väldigt osäker, så man får ändå inte ett säkert svar där, då känns det dumt att screena för det och eventuellt bli orolig i onödan.Förra gången vi gjorde NIPT så ville dom kolla med UL att barnet levde, annars är det ju helt onödigt att ta proverna. Sen om det är standard överallt vet jag inte men det kändes logiskt tycker jag :) (då hade jag ändå haft tidigt ul och KUB innan NIPT, så bebis var redan väl kikad på och normal utifrån dom undersökningarna)Jag gjorde NIPT på Sokolova gynklinik förra gången, nu har jag bokat på Barnmorskehuset. Vad kul att vi verkar vara flera i/kring Göteborg! :)


    Ja. Kul att vi är flera kring Göteborg.

    Jag har bokat nipt på barnmorskehuset. :)
  • Iväntanpåivf
    Wave Mother skrev 2021-07-02 10:53:58 följande:

    Antiklimax idag på ultraljudsundersökningen, barnmorskan letade och letade men såg ingenting alls. Hon sa att det troligen beror på att jag är kortare gången än hon först trodde (jag har haft det på känn själv), och att livmodern fortfarande är bakom blygdbenet. Samtidigt blir jag så klart jätteorolig att något är fel och känner mig nu som att jag bara varit skengravid eller att jag fått MA (har inte blött något alls sedan jag plussade).

    Har fått ny tid för UL 21 juli och det görs ju också UL i samband med NIPT som jag har inbokat den 16. Väntan dit känns lång nu. 


    usch vad läskigt. 
    förstår att du blir orolig. 
    Är säkert så som barnmorskan säger. 
  • Iväntanpåivf

    Hej

    Är också kvar här, bara haft lite semester :)

    BF-lista februari 2022

    8/2, Trubadurenstjej, 39 år, tredje barnet

    10/2, Iväntanpåivf, 39 år, första barnet

    12/2, MBL1712, 36 år, tredje barnet

    13/2, Dreamof4, 41 år, fjärde barnet

    13/2, Anonym4848, 35 år, första barnet

    28/2, Siiimooo, 26 år, första barnet

    25/2, Jemele, 24 år, första barnet

  • Iväntanpåivf
    Anonym4848 skrev 2021-09-24 16:00:01 följande:

    RUL idag, och allt såg bra ut tack och lov! <3

    Har fortfarande knappt nån mage, syns bara när jag ligger på rygg. Hade dock gått upp 4 kg, det trodde jag inte! Är extremt viktstabil annars så känns helt sjukt.

    Hur går det för er andra?


    Vad härligt att allt såg fint ut. Då är det bara att känna sig hyfsat lugn och njuta av resten :)

    Min mage kom på allvar för typ två veckor sen. Bara sen förra veckan har den blivit mycket tydligare. Är i v21 men på RUL så va bebis en vecka större än normalt. Eftersom vi gjort ivf så justerar man inte BF.
  • Iväntanpåivf
    EliS86 skrev 2021-10-01 12:11:34 följande:

    Skönt att få bekräftat från bm också, alltid bra att fråga en gång för mycket tänker jag :) ja sitter man själv med tankar och oro så blir det ju väldigt snabbt ohanterbart upplever iaf jag! Så viktigt och skönt att ha bollplank.

    Allmän fråga, har ni andra fått intyg och registrerat hos FK att ni är gravida? Hade rul i mitten av september typ och fortfarande inte fått ett ärende hos dom..undrar om intyg kommit bort i posten eller nåt.


    Visste inte att man ska registrera hos FK. :o
  • Iväntanpåivf
    EliS86 skrev 2021-10-01 21:08:50 följande:

    Oftast skrivs det i samband med KUB eller rul. Lite olika om man måste be om det (jättedumt iom rutin) eller om de skickar med alt så kommer det hem på posten efteråt. Vilken vecka är du i? Ring o kolla med din bm om du inte fått.


    Mystiskt. Har inte träffat BM sen i somras (v11) och minns inte att hon sa nåt. Är i v22 nu och RUL är passerat och gick bra men då sa de inte heller nåt.

    Får försöka ringa bm på måndag. Problemet är bara att telefontiderna brukar ta slut.
  • Iväntanpåivf
    Anonym4848 skrev 2021-10-01 22:16:08 följande:

    Jag glömde fråga om intyget på RUL så fick ringa sen och fråga, då skickade de hem det med posten.


    Får göra det också. :)

    Ska till BM 27e annars.
Svar på tråden BF Februari 2022