Inlägg från: Wqyu |Visa alla inlägg
  • Wqyu

    BF Februari 2022

    Vad roligt med så många Göteborgare :) Plussade för bara några dagar sedan så är bara i vecka 5 (4+1) så jag ligger lite efter er. BF mars 2022. Första barnet och på andra försöket. Så svårt att greppa att man är gravid, speciellt såhär tidigt. Men också väldigt ödmjuk inför att allt kan hända, framförallt kommande veckor. Försöker påminna mig själv att det inte är något jag kan påverka.

    I vilken vecka gör man tidigt ultraljud? Vecka 8 som jag förstått det?

  • Wqyu

    Vet inte när jag blev såhär oteknisk men hittar inte hur jag svarar på ett specifikt meddelande utan bara i tråden. Håller tummarna för era ultraljud! :) Skönt med någon som är expert på just ultraljud.

    Hur tänker ni med kosten bortsett från det som är tydligt att man ska undvika? Äter ni till exempel socker? Tar ni kosttillskott? Man vill ju så gärna göra allt rätt men det är inte helt lätt känner jag.

  • Wqyu
    Wave Mother skrev 2021-07-05 13:45:22 följande:

    Stor grattis till er båda, så sköna besked! :) 


    Vad skönt! Stort grattis :) Hur har det varit med era symtom? Har de kommit och gått eller varit ihållande? Är ju bara i v. 5 men hade molande verk i flera dagar och ömmande bröst och nu verkar allt vara borta.
  • Wqyu

    Så förvirrad efter dagens besök hos gyn. Fick göra ett tidigt VUL på grund av att jag vid gynbesök några veckor tidigare fick höra att ?jag inte hade någon ägglossning? (vilket alltså berodde på att ägget redan hade fäst.

    Han kunde se en gulsäck och en hinnsäck och att allt hittills såg jättebra ut. Han mätte att den lilla pricken var 3-4mm. Han sa då att jag är i vecka 3. Den här gynekologen är väldigt märklig så jag försökte ställa några frågor om hur han räknat men fick bara dryga nedlåtande svar tillbaka så gav upp.

    Första dagen på min sista mens är 2/6. Hade en temphöjning och positivt ÄL-test runt 18/6. Förra ultraljudet (rutinkoll för att se om det fanns ägg osv) var 28/6 och då hade ägget alltså fäst. Vilket då bör stämma med ÄL runt det datumet jag trott, annars hade det väl inte hunnit fästa.

    Räknar gynekologer annorlunda? Räknar de från ÄL? Eller är jag längre bak än jag trodde? Har räknat med att jag är i 5 + 2.

Svar på tråden BF Februari 2022