• Anonym (Ts)

    Sommarschema för vuxna bonusar?????

    Ställer frågan här för jag är smått irriterad över det här.

    Har en sambo och vi har två vuxna barn vardera sen innan.

    Skillnaden är att min äldsta har flyttat hemifrån och min yngsta tar studenten snart och ska därefter jobba hela sommaren och hitta på egna saker.

    Fick igår höra att min sambo och hans ex har gjort ett schema för deras vuxna barn två veckor vv och jag känner att topplocket har gått.

    Båda är över 20 och båda bor hemma och ingen jobbar. Vill ingen göra det så visst men på fullaste allvar så menar alltså sambon o hans ex att vi ska barnpassa hans vuxna ungar och hålla oss hemma alternativt ha med dem vart vi än åker.

    Är detta rimligt?

  • Svar på tråden Sommarschema för vuxna bonusar?????
  • Anonym (Ts)
    sextiotalist skrev 2021-05-25 07:27:16 följande:

    Nej, de flesta normalbegåvade ungdomar i den åldern brukar vilja vara självgående. Förvisso så försöker vi få ihop en vecka per år då vi kan träffa samtliga ungdomar (som sedan länge är utflyttade). Men då är det på allas villkor.

    Vad är det med dessa föräldrar som har så svårt att se sina barn som vuxna?


    Det är en helt annan sak att planera in gemensamma saker men det här börjar bli så löjligt.

    Känner att de fortsätter leka småbarn o småbarnsföräldrar och hans ex är den drivande. Vet att min sambo tycker att det här är jobbigt och lite pinsamt men han låter det fortsätta.
  • Anonym (Ts)
    Anonym (Sara) skrev 2021-05-25 07:30:24 följande:

    Handlar schemat veekligen om att ni ska passa barnen? Kan det inte handla om att respektive föräöder gärna har tid i hemmet med färre vuxna barn hemma och därför gör en sådan överenskommelse?

    Jag tänler att för dig borde det väl kunna vara en fördel att veta när de bor hos er och inte?

    Om det däremot är så att ni ska passa barnen (och barnen inte har några specifika problem, handlar det tex om en extremt självmordbenägen 20åring är det förstås en annan sak) låter det ju väldigt konstigt.


    Det handlar om att då kan de inte vara ensamma hemma!

    Vi som ska åka till Småland och hade planerat en lugn vecka i min sommarstuga måste ta med de små.

    Ingen självmordsbenägen här men två väldigt krävande vuxna som vägrar att växa upp.
  • Anonym (Ts)
    Anonym (helt ok) skrev 2021-05-25 07:37:54 följande:

    Men då är det ju DÄR problemet ligger, inte hos ungdomarna!

    Sorry TS, att du valt en partner som inte klarat av sitt föräldraskap. 

    Ditt val om du vill leva så eller inte. Hur du accepterat detta hittills är förstås en gåta bara du själv kan svara på. Res bort själv om din partner inte fixar att lämna vuxna barn hemma en vecka. 


    Jag har inte stått ut med det här men det här året så har det gått tillbaka. Förra sommaren så var vi hemma pga läget med corona och då kunde alla komma o gå som de ville.

    Kommer att göra det!
  • Anonym (Ts)
    Anonym (helt ok) skrev 2021-05-25 07:39:07 följande:

    Vill ungdomarna ens följa med? Mina hade totalvägrat om jag sa att vi ska vara i en stuga och umgås en vecka, haha. 

    Det här är väl ett utmärkt tillfälle för pappan att träna på att släppa kontrollen och åka bort. Han får göra upp ett matschema med kidsen, handla, fixa matlådor i frysen och sen åker ni. 


    Han har sagt att vi åker iväg till båda och att de får komma och gå som de vill hemma.

    Då blev hans äldsta upprörd och blandade in mamman där hon då krävde att de behöver omvårdnad och uppsyn hela sommaren.

    Båda har jag lärt upp att laga mat o båda har körkort så ingen skulle svälta ihjäl.
  • Anonym (Ts)
    Anonym (Stina) skrev 2021-05-25 07:40:56 följande:

    Det som blir så märkligt med sådana här trådar är att barnen (i detta fall unga vuxna) beskrivs som söndercurlade och med noll krav. Detta drivs helt av exet medan pappan tycker det är jobbigt men han är så snäll/konflikträdd/osäker att han inte säger något.

    Barnen blir förstörda. Pappan gör inget åt det. Reagerar inte. Kommer inte på någon lösning. Låter inte detta som en rätt kass pappa? Oavsett hur kass hans ex är?

    Sedan blir jag också lite fundersam över det här schemat. Vad skulle hända om dessa unga vuxna inte fick ett sådant schema? Skulle det då vara mammans uppgift att göra det du tycker inte ni ska behöva göra? Vad, rent konkret, har pappan föreslagit? Vad skulle han helst vilja? Vad är det mamman ska fixa åt dessa barn som inte pappan klarar? Hur jobbar han aktivt med att barnen blir självständiga?

    Jag får ju liksom känslan av att mamman alltid gjort allt, pappan är passiv och sen är det hennes fel när saker går snett. Men strunt i mamman till sin sambos vuxna barn och fokusera på honom istället. Vad tänker han, förutom att han inte ska behöva ta några initiativ i sitt föräldraskap?


    Alltså hon har gjort schemat och sagt till honom att hon behöver ha egentid utan att passa barn.

    Jag har sagt till honom att jag åker oavsett vad o att om det här inte får ett slut snart så går vi isär.

    Jag tror att de skulle behöva börja med att söka jobb, ingen vill göra det likväl som båda gråter över att mina barn har en massa pengar att röra sig med eftersom båda jobbar.

    Det här har varit en blended family där det är två helt olika familjer.
  • Anonym (Ts)
    sextiotalist skrev 2021-05-25 07:50:41 följande:

    Varför inte ta ett samtal med ungdomarna själva. Prata med dom som vuxna, hur de hade tänkt sin sommar, om det finns något de vill göra ihop med er. Släpp deras mamma helt (självklart måste ungdomarna prata med sin mamma också, men det är deras sak att hantera, inte deras pappa).

    Skulle de protestera, så bör deras pappa säga att de är vuxna nu, och ni behandlar dom som vuxna.


    Jag är den som försöker föra vuxna dialoger med båda och han backar mina vettiga argument men det bemöts med ilska.

    Tror egentligen att han bara skulle ignorera dom och göra precis som han vill ändå och det sa jag åt honom igår.

    Vill dom inte jobba eller underhålla sig själva så får ju levnadsstandarden vara därefter.
  • Anonym (Ts)
    Ess skrev 2021-05-25 08:04:32 följande:

    Har mamman den åsikten så får de ju va hos henne.


    Det sa jag också.
  • Anonym (Ts)
    Fiona M skrev 2021-05-25 08:07:35 följande:

    Har ingen av dem jobb/sommarjobb?


    Den yngsta har aldrig ens försökt och den äldsta kan få jobb idag om denne vill men säger alltid nej till det. Denne vill bara njuta av sommaren och så har det sett ut.
  • Anonym (Ts)
    momjanet skrev 2021-05-25 08:19:12 följande:

    Utgå inte från dig själv och tro att världen fungerar exakt så och >ALLA andra har fel. Om du uttrycker dig klumpigt får du helt enkelt lära dig att formulera dig på ett bättre sätt där det tydligt framgår att du endast talar för dig själv och ingen annan.

    Alla de jag känner var involverade i hemmets skötsel, en del berodde på vilket kön man föddes till men på det stora hela så visste de flesta då hur man städade.  Så vem har mest rätt du med dina erfarenheter av dig själv eller jag som har flera exempel? Rätt knasig argumentationsteknik så säg?'

    Tror definitivt inte på att någon förälder försvårar för sina barn med flit. De gör som de blivit lärda att göra - curla - och drar det ett varv vidare.


    Jag håller med sextiotalist här för det är precis så här. Barnens mamma gör precis allting för att behålla dom som små pyttebebisar fortfarande och trots att min sambo protesterar och gläfsar emot så gör han inget för att motarbeta detta.

    I hennes fall så tror jag att det handlar om kontroll och att hon vägrar släppa på den. Så länge som hon behåller de små så kan hon ha ett samarbete med sitt ex och en insyn i våran familj. Tror att hon är livrädd att förlora den kontrollen!
Svar på tråden Sommarschema för vuxna bonusar?????