• Anonym (Ja)

    Sommarschema för vuxna bonusar?????

    Anonym (Ts) skrev 2021-05-25 07:23:16 följande:

    Fick igår höra att min sambo och hans ex har gjort ett schema för deras vuxna barn två veckor vv och jag känner att topplocket har gått.

    Båda är över 20 och båda bor hemma och ingen jobbar. Vill ingen göra det så visst men på fullaste allvar så menar alltså sambon o hans ex att vi ska barnpassa hans vuxna ungar och hålla oss hemma alternativt ha med dem vart vi än åker.

    Är detta rimligt?


    Ja det är fullt rimligt. De bor fortfarande hemma och självklart ska föräldrarna dela upp sommarveckorna mellan sig. Att de inte klarar sig på egen hand som det verkar, det är en helt annan fråga och har inget med sommarveckorna att göra utan att de är söndercurlade. Självklart har ni ingen skyldighet att ta med dem, men det kanske vore fint att göra nåt tillsammans.
  • Anonym (Ja)
    momjanet skrev 2021-05-25 08:38:38 följande:
    Jag tror ändå inte att hon gör det med flit och av ondo. För om man filosoferar, vem av er har mest rätt?
    Du tycker att ni har det, hon lär tycka att hon har det. Men objektivt? Det är det här med att tycka olika och kunna döma i det. Vem tycker rätt och vem tycker fel? Det är omöjligt att döma där och då kan man heller inte säga att jag har rätt och alla andra är dumma i huvudet och elaka. Förstår du hur jag tänker?
    Men visst, om hon uttryckligen säger att hon gör det för att hon vill fortsätta ha dem i beroendeställning så kommer jag hålla med dig men först då.

    I vilket fall som helst, för att återgå till topic så ska ni inte vara hennes förlängda arm. Vill hon ha kontroll så får hon ha det men hon kan inte kräva att ni ska kontrollera by proxy. Det ger dessutom de unga ett val vilken tillvaro de vill leva. Ni ger dem på så sätt en möjlighet att välja. En kontrollerande tillvaro eller en med frihet.
    Det finns ett ganska tydligt rätt och fel här, och det är att de där barnen misskötts under sin uppfostran genom att inte låta/lära dem att bli vuxna. Det är (i en familj utan fys/ps misshandel) bland det värsta man kan göra mot ett barn. Med det i åtanke skulle jag säga att ts har mest rätt av de två kvinnorna.
  • Anonym (Ja)
    Gameofthrones skrev 2021-05-25 08:48:32 följande:

    Söndercurlade barn, stackars barn*sarkastisk ... Hur ska de klara sig utan de när kanske dom flyttar hemifrån?

    Shit , våra barn, städar, tar hand om sina husdjur, lagar mat för det älskar det. 

    Då skulle dem ha levt på 1900 -talet. istället eller tidigare så barnen får kött på bena. Vissa föräldrar idag alltså.(suck)

    Nej ,jag tycker att de kunde ha pusshat barnen söka sommarjobb, deltid/heltid. De är vuxna, torkar dom själva sig på rumpan ? Efter toabesök? De hade varit skillnad på om barn hade omvårdnad för de hade handikapp och så. 

    Ärligt talat kul med närvarande föräldrar men barnen är curlade. 


    Vuxenblöjor är svaret!

    Nej men skämt åsido, självklart har föräldrarna gjort barnen en björntjänst här. Det kan bli ett hårt uppvaknande, om det någonsin kommer. Jag misstänker att mamman kommer fortsätta hönsa i många år framöver.
  • Anonym (Ja)
    Anonym (Ts) skrev 2021-05-25 09:27:09 följande:
    Jag brer inte på men klart att jag är less. Om jag har egna vuxna barn som klarar sig själva så kanske jag inte har lust att låtsas att leka småbarnsliv med hans barn som tom är äldre än mina egna. Det om något är inte rimligt att tro.
    Fast... du måste ju inte :) Låt honom sköta sina "barn", du kan åka på en härlig semester medan han har dem hemma! :D
  • Anonym (Ja)
    Anonym (Ts) skrev 2021-05-25 09:41:12 följande:
    Fickpengar. Ingen betalar.
    Då ska de inte ha fickpengar heller. Det borde väl ge dem motivation att skaffa ett jobb också.

    Så länge de inte behöver kommer de inte ändra sig!
  • Anonym (Ja)
    momjanet skrev 2021-05-25 10:33:23 följande:
    Du pratar om de flesta barn i Sverige idag. Prata med vilken lärare som helst, det är så här barn generellt växer upp idag.
    Så åter igen, det handlar om att alla är olika och du har inte mest rätt bara för att du håller med TS. Det betyder bara att ni har samma åsikt, inget annat.
    Tack Janet, jag ÄR lärare och vet mycket väl hur verkligheten ser ut. Du behöver inte göra det till en fråga om vem av dig och mig som har "mest rätt" eller om åsikter, att curla barn är fruktansvärt dålig för deras utveckling, det finns massor med forskning kring det och de flesta vuxna vet detta. Utom du då.
  • Anonym (Ja)
    Karlington skrev 2021-05-26 17:26:11 följande:
    Jag har aldrig hört talas om sån forskning. Kan du berätta lite om vilka positiva resultat du anser att det har, och länka till forskningen?
    Hon tänker ev på den forskning som visar att barn som blir curlade mår psykiskt sett väldigt bra och om man tittar på mentala sjukdomar, självmord, depressioner mm så ligger den gruppen lägst.
  • Anonym (Ja)
    Anonym (Ja) skrev 2021-05-26 18:38:51 följande:
    Hon tänker ev på den forskning som visar att barn som blir curlade mår psykiskt sett väldigt bra och om man tittar på mentala sjukdomar, självmord, depressioner mm så ligger den gruppen lägst.
    Nu kanske det inte är det man tänker på i första hand om man pratar om ifall curling är positivt eller negativt däremot.....
  • Anonym (Ja)
    Karlington skrev 2021-05-26 19:07:45 följande:
    Tack för länken! :)

    Eh, det där var ju en jämförelse mellan "[b]arn som fått mycket hjälp av sina föräldrar" och [b]arn som inte fått mycket hjälp av sina föräldrar," med det senare  definierat som att "inte hjälpa sina barn mer än högst nödvändigt."

    Det stämmer säkert att det är bättre att curla barn än att i stort sett skita i dem, men det var ju inte det diskussionen handlade om. :) Min uppfattning är att det troligtvis är bäst att ge barnen en balanserad mängd hjälp.

    Sen står det ju också att det ger en positiv effekt att få hjälpa till hemma, då de får bättre betyg och har mindre risk att börja röka hasch.

    Jag skulle gärna vilja se en studie som också jämförde en balanserad mängd hjälp med de två grupperna i studien.

    (Skulle också gärna velat läsa den faktiska studien, men den är ju tyvärr på danska. Inte mycket att göra åt det. :( )
    Ja det är ju så det definieras enligt forskarna i studien för att skilja de olika grupperna åt. Curling känns mest som ett slanguttryck i sammanhanget för att folk snabbt ska förstå vad som menas. Nu har du iaf fått länken där det berättas om studien kring curling och psykiskt mående men om du vill läsa den riktiga studien kanske det går att översätta automatiskt i webbläsaren eller så kanske det finns andra lösningar.
  • Anonym (Ja)
    Karlington skrev 2021-05-26 20:09:04 följande:
    Jo, men min poäng var ju som sagt att curling inte jämfördes med balanserad barnuppfostran. Det var ju bara en jämförelse mellan curling och folk som i stort sett skiter i sina barn.
    Då kanske du har missförstått innebörden tyvärr.
  • Anonym (Ja)
    Anonym (Ts) skrev 2021-05-25 22:24:44 följande:
    Jag är nog lite extra irriterad i år för trodde att vi kommit över den här tröskeln nu där hans barn ska klamra sig fast. Som sagt så märktes det inte riktigt på samma sätt förra året för då var vi hemma pga corona.

    Nu vet jag ju hur fånigt det är annars också men trodde faktiskt inte att morsan kunde skicka in sitt semesterschema till sambon detta år också. Jag är fortfarande i chock!
    Hur går det TS?
Svar på tråden Sommarschema för vuxna bonusar?????