• Anonym (Teddy)

    Kidnappning?

    Finns det någon relevant anledning till att du försvårar saker så här? Pappan hämtade sitt barn på sin helg. Varför kontaktar du inte pappan för att försäkra dig om att sonen är där?

  • Anonym (Teddy)
    Anonym (Mamma) skrev 2021-05-28 22:52:38 följande:

    För att förtydliga så hämtade inte farföräldrarna åt exet. De skulle bara ha honom i några timmar och komma tillbaka med honom, eftersom de ville träffa honom, det var allt, men det ändrades på utan att jag fick något att säga till om.

    Om nu sonen är hos exet som jag tror, så vet jag att han inte har tid med honom och det blir direkt iväg till farföräldrarna imorgon morgon igen. Som då såklart kommer lyda honom om han säger att sonen inte får komma hem.

    Exet svarar givetvis inte när jag ringer/SMSar.


    Vi vet att farföräldrarna ursprungligen inte hämtade barnet åt pappan. Du beskrev det så tydligt i din trådstart. Varför skulle sonen komma hem till dig när det är pappans helg? Om igen så undrar jag av vilken anledning du gör saker mer komplicerat än vad det är? Det finns ju en anledning till det eller hur? Är exet totalt olämplig som förälder? Eller handlar detta om dig? Är du ofta överdrivet ängslig och kontrollerande?
  • Anonym (Teddy)
    Anonym (Elin) skrev 2021-05-29 16:38:11 följande:

    Tänk vad smidigt både farföräldrarna och pappan kunnat lösa detta om de kontaktat mamman och sagt: Johan kunde komma loss ändå och ta hand om lilla Olle den här helgen, han kommer och hämtar honom om 30 minuter. Vi vet att han egentligen ska hämta barnet hos dig men är det ok att han hämtar honom hos oss denna gång? Så lämnar han Olle hos dig imorgon kl 14.

    Öppen kommunikation och en vilja till dialog. Är det så svårt för de tre?

    Varför håller farfar och farmor på och vägrar svara öppet? Smsar bara nån lam ursäkt? Varför svarar inte exet på samtal?

    Det är klart att man som mamma vill veta vad som händer och vem det egentligen är som har barnet?

    Man märker så tydligt vilka olika krav det är på pappor och mammor.


    Detta håller jag absolut med om. Och att ts inte verkar har fått nåt klart besked på att barnet verkligen är hos pappan är ju förkastligt. Men det finns gott om föräldrar som inte vågar gå emot sitt barn, som är oerhört lama och kommer med ursäkter i stil med: jamen, han gör ju sitt bästa.

    Men det jag reagerade på var att ts hakade upp sig på att bytet skedde hos farföräldrarna istället för hos henne som överenskommet. Snacka om att försvåra livet med den fyrkantiga inställningen.
Svar på tråden Kidnappning?