Inlägg från: Anonym (Sara) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sara)

    Städschema veckovis

    Personligen städar jag hellre ella rum på samma dag, istöllet för att sprida ut det. Jag har hellre en städdag än känner att jag städar hela tiden. Sen tar jag förstås emellan ena om det behövs.

  • Anonym (Sara)
    Selmans skrev 2021-06-04 23:38:40 följande:

    Oj, jag är förvånad att vissa verkar tycka jag städar mycket. Tänker att badrummet en gång/vecka väl är minimum för en barnfamilj osv? :)

    Jag lägger ca 30 minuter per dag, 5 dagar i veckan. Helgerna är ?lediga?. Men är så nöjd att slippa lägga hela lördagsförmiddagen exempelvis. När hela familjen är hemma vill jag umgås!

    Det jag vill slippa är det där ostrukturerade, slentrianstädandet, När man inte minns sist man bytte sängkläder, eller när man hittar en bit julskinka längst in i kylen. Vad har ni för strategi för det? Och är det någon sån där slentriangrej som ni har för er som kanske skulle behöva schemaläggas för att bli av lite oftare?


    Jag tycker inte heller att ni verkar städa mycket (reagerde också på det) däremot ofta.

    Det är väl dammsugandet som låter lite mycket. Låter som att dammsugaren går varenda natt, så det låter lite mycket inte det andra.

    Nu har jag utflugna barn och bor själv så får erkänna att jag blivit lite sämre med rutinerna sen desa (det blir liksom inte så stökigt med en vuxen heller). Men generellt har det handlat om planering för mig. Tydliga listor som jag bockar av. En del gillar ju att aldrig behöva städa utan ta lite hela tiden istället (läste någon gång etttips om att städa handfatet när man ändå sitter på toan). Så är inte jag. När jag städar, städar jag och när jag i te städar gör jag det inte. Inget evigt småplockande från min sida. Sen har jag rutiner kopplade till vissa saker. När jag veckohandlar ser jag till att gå igenom kylen, slänga gammalt och torka ur innan jag ställer in ny mat, likaså med skafferiet. Som exempel.

    Men sen är jag lite flytande också. Detaljpalnerar inte allt. Jag brukar tex tvötta fönstren en gång på våren och en gång på hösten, så det har jag som riktlinje, men exakt nör jag gör det blir mer av ett infall - idag passar det att putsa fönsrena Ofta blir det tex första fina vårdagen då jag helt enkelt får lust till rena fönster.
Svar på tråden Städschema veckovis