• Ess

    14 år beter sig som en 5-åring

    Det enda du kan göra är att separera åtminstone tillfälligt och därmed tvinga pappan att ta tag i situationen. När han blir ensam med sonen så får han kontakta Soc att han varken kan eller vill ta hand om sonen och de får hitta ett fosterhem åt honom.

    När sonen blivit flyttad kan du flytta in igen.

  • Ess
    Anonym (......) skrev 2021-06-01 07:33:12 följande:

    Stackars barn... blir så trött på de här trådarna där bonusmammor spyr ut sitt hat. Inte konstigt att barnen mår dåligt och blir ännu sämre i sin utveckling när det är så här hemma. Sorgligt.


    Så jävla sena att de tittar på babblarna vid 14 års ålder blir de inte bara för att inte partnern gillar dem. Sonen har ju ganska tydligt en utvecklingsstörning.
  • Ess
    Anonym (OP) skrev 2021-06-04 21:50:59 följande:

    TS ger inte pojken vad han behöver, men det är inte heller hennes ansvar, och hon orkar uppenbarligen inte. Med tanke på hur trötta föräldrar till barn med särskilda behov brukar bli är det inte ett dugg förvånande att TS inte orkar mer. Hon har hört av sig till soc och bett om hjälp. Hon har försökt flytta, men pappan tar ändå inte sitt ansvar. Vad mer ska hon göra?

    Vad pappan ska göra kan man däremot skriva åtskilligt om.


    Tyvärr är det nog så att ts får anmäla till Soc att hon from nu kommer avsäga sig allt ansvar för pojken, sen får hon verkligen göra det också. Låta korthuset falla så att han kommer smutsig och illaluktande till skolan så att de också anmäler till Soc.
  • Ess
    Anonym (kljhyfrtdjgkjhklö) skrev 2021-06-11 21:01:26 följande:

    Hej

    Jag jobbar på en särskola och vi har en del elever som har drogskador. 


    Det lät som att din bonusson möjligen ligger på den lägre skalan av intelligens, men kanske inte under strecket för vad som krävs för särskola. Men jag såg att det konstaterats att han är på en fyraårings nivå, varför går han då i vanlig grundskola? 


    Dessutom är han kanske underdiagnostiserad. Det kan hända att han även har asperger, eller att han inte har ADHD utan ADD men vissa läkare använder aldrig ADD utan skriver ADHD oavsett. Men har man ADD så är kaoset i ens huvud istället och man är inte så utåtagerande. Dock tar man sig inte för saker. 


    Don bonus låter också som att han behöver traumabehandling. Att ha en alkoholiserad mamma som dessutom gjort så att man har psykiska skador lär ju inte bara glida förbi om jag så säger. 


    Det låter som att han behöver ha struktur i sitt liv, bildstöd och att lära sig hur man gör i livet med hygien etc. 


    Det är inget som jag tror att ni klarar av dock, inte i det skick ni är i nu. Våra elever bor väldigt ofta i familjehem, men familjehem är dyrt och de är få, så det är en av orsakerna till att ni inte får hjälp. 


    Din man MÅSTE ta tag i detta för det kommer inte att lösa sig. Om sonen inte hamnar i LSS rullarna kommer han själv att behöva klara av att söka och behålla ett jobb och det låter inte direkt som att han klarar det. 

    Om du flyttar ifrån honom, varför har du HANS barn varannan vecka?

    Flytta och meddela soc att du har flyttat och att det nu är katastrof hemma hos bonussonen för du tänker inte ta hand om honom längre om det är det enda som hjälper. 


    Kolla runt efter skolor med internat. Om sonen är särskolemässig finns en rad olika skolor, men inte så många med internat. Däremot så har man rätt till kortids tex. 


     


     


    Ja precis, det måste till något drastiskt för att pappan ska tvingas söka hjälp åt sonen och det kommer aldrig hända så länge ts bor kvar.
    Hon måste åtminstone flytta ut tillfälligt för att tvinga pappan göra något. För sonen kommer aldrig få ett jobb efter skolan och kommer aldrig kunna flytta ut och klara sig själv i en lägenhet. 
    Gör hon inget drastiskt så kommer resten av hennes liv innebära att hon tvingas ta hand om hans son.
Svar på tråden 14 år beter sig som en 5-åring