Inlägg från: Anonym (Bebisdrömmar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bebisdrömmar)

    BIM JULI

    Har egentligen bim nu i dagarna men är säker på att vi missade äl så ställer in mig på att

    bim är 6/7. Har ett barn sen innan och försökt ett tag nu för syskon och haft en tuff resa. Skulle haft bf i augusti nu om allt gått som det skulle. Blir tredje försöket efter vår lilla ängel.

  • Anonym (Bebisdrömmar)
    Elin11989 skrev 2021-06-07 17:12:37 följande:

    Beställde denna förra veckan och idag kom den så nu kan det börjas tempa :) någon som vet vilken app som är bäst för att följa tempkurva i?


    Var beställde du den ifrån? :)
  • Anonym (Bebisdrömmar)
    PrettyMoon skrev 2021-06-09 12:04:31 följande:

    Tack för svar!

    Kanske en dum fråga, men allt det här är nytt för mig... Har man liksom en sticka med engångsremsor som samlar urinet eller slänger man varje sticka ändå?

    Sen undrar jag rent allmänt hur folk resonerar kring vilka "insatser man ska sätta in" (haha låter som en militärkupp, det här), typ tempning o.s.v.? Hur snabbt började ni med det? Jag vet liksom inte om man ska köra "all in" från början. Vill så klart plussa snabbt, men är rädd att det ska kännas så omständligt och att jag då blir ännu mer besviken om jag inte plussar....


    Alla gör som de själva vill, jag började med äl-test för att få koll på när min äl faktiskt va och fick veta att den ofta skedde rätt sent i cykeln i förhållande till när jag får min mens. Började med det rätt tidigt men det tog ändå 9 månader att plussa första gången. Det är så mycket som ska stämma för att det ska ta sig så jag tycker det är ett mirakel varje gång det funkat.

    Det finns olika äl-test, sånna som ser ut å funkar som gravtest typ och sen finns det enklare stickor/textremsor och sen finns det digitala test där du byter ut själva pinnen man kissar på varje gång men att avläsaren funkar nästan hur länge som helst om man bara skaffar nya pinnar.

    Tempa har jag aldrig orkat med eftersom det är viktigt att det göra ungefär samma tid varje morgon och att man fått x antal timmar sömn.

    Testade rosenrot en gång men det rubbade min cykel så det slutade jag med rätt snabbt.
  • Anonym (Bebisdrömmar)
    Humlisen17 skrev 2021-06-11 19:58:49 följande:

    Hej hej!

    Hoppar in i tråden men egentligen utan att veta när ägglossning eller mens beräknas komma. Detta blir tredje försöket till första barnet.

    I december fick vi besked om MA, skulle vara i V 11 men hjärtat slutade slå i v 7 :( efter det blev jag relativt snabbt gravid igen i februari. På KUB misstänkte BM att det var något fel på fostret och fick tid till MKP. Testet visade kromosomavvikelse och vi fick avbryta i v 16. Det var den 2/6. Så lite mer än en vecka har gått.

    Blöder fortfarande men väldigt lite så vi bara väntar på att detta ska sluta och att vi kan börja försöka igen.


    Varit med om liknande. Fick mf i november. Blev gravid direkt. På kub i februari fick vi veta att bebis hade avvikelser som gjorde att kub inte kunde slutföras. Ett helvete startade med klippkort hos specialist på ultraljud började. Mkp visade inga konstigheter men allt som tiden gick blev symptomen fler och värre på bebis så avbröt i v 18. Fick veta på obduktion att han med största sannolikhet inte hade överlevt fullgången tid och inte skulle levt länge utanför magen om han klarat sig så långt.

    Men blir knäckt nu varje gång mensen kommer.

    Hur mår du efter din upplevelse?
  • Anonym (Bebisdrömmar)

    jag är på cd 7. minst en vecka kvar till positivt ältest och insåg nyss att fotbollsem förmodligen kommer förstöra alla chanser denna månaden. Obestämd Om min kropp funkar som den brukar så bör äl vara nånstans mellan 23-25:e juni så håller tummarna att det inte är några intressanta matcher då.

  • Anonym (Bebisdrömmar)
    Elin11989 skrev 2021-06-17 22:53:49 följande:

    Har en fundering, om man testar med CB digitala test, behöver man testa flera gånger per dag då eller räcker de med bara morgon tex?


    Om det är den lila varianten med blinkande och fast gubbe iaf så ska man ta den på morgonen fram tills man får blinkande gubbe. Då kan man ta morgon och kväll om man vill :)
  • Anonym (Bebisdrömmar)
    JonnaCamilla skrev 2021-06-18 09:31:31 följande:

    Jag fick positivt igår på CB ÄL-test med kvällsurin, så tänker att det går bra att ta också då! Men jag hade visserligen typ inte kissat på 6 timmar innan haha.


    Va det digitala lila eller rosa? vet inte hur det är med det rosa men det lila kalibrerar sig efter morgonurinen bör man ta det med det fram tills man får blinkande :) men sen efter det kan man testa när som står det.
  • Anonym (Bebisdrömmar)
    JonnaCamilla skrev 2021-06-18 13:08:27 följande:

    Jag har det lila testet. Jag hade först fått blinkande gubbe, innan jag testade och fick positivt! Men fattar inte det där med att den kalibrerar, det stod det inget om i instruktionen?

    Jag testade först morgon, fick tom cirkel, samma kväll fick jag blinkande gubbe, morgonen efter blinkande gubbe och sen på kvällen positivt. När jag fick positivt iaf så var båda strecken på teststickan lika starka också, när den blinkade var det bara kontrollstrecket som syntes.


    Kalibrerar är kanske fel uttryckt men första gången i månaden du mäter kommer du aldrig få annat än en ring oavsett om det är den dagen du har äl eller inte. Det är för att den känner av dina ?normala? nivåer och det är väl lite därför de vill att man ska börja testa så tidigt innan beräknad äl. För mig går det efter min senaste förlossning direkt från ring till en fast smily från en dag till en annan, får alltså aldrig Någon blinkande längre vilket är lite frustrerande.
  • Anonym (Bebisdrömmar)

    Tog digitalt äl-test igår kväll och fick en fast gubbe. Cd 12 bara och har nog aldrig fått positivt så tidigt förr. Tog en vanlig sticka idag på morgonen för att jämföra om det verkligen är rätt?

    Kommer ta ett till ikväll för att se om det stegrar eller sjunker.

  • Anonym (Bebisdrömmar)
    mamma8212 skrev 2021-06-21 11:42:16 följande:

    Gå efter det digitala. Jag skulle aldrig jämföra digitalt och vanligt, svårt att tolka när dom är tagna vid olika tillfällen. :) Dessutom ska man inte gå efter stickan inuti det digitala, även om jag också gör det ibland, haha. Och att du fick positivt på digitalt och idag svagare på stickan är inte så konstigt, det kan sjunka snabbt och bli negativt :) Jag gick från glad gubbe till tom ring på ett dygn.


    Rent logiskt vet jag ju att det är så men känns så knäppt nu när det blev så tidigt hehe. Har verkligen aldrig, aldrig någonsin fått positivt före cd 14 och det är i undantagsfall. Oftast blir det positivt 15 eller 16 så det va ren flax att jag började testa tidigare än vanligt denna månaden och fick glad gubbe redan på dag 12.

    Men hoppas att det är bra att ägget släpper tidigt så kanske kroppen får bättre möjlighet att ta hand om det om det blir befruktat. Gissar att när lutealfasen är så kort som min ofta är hinner ägget knappt fästa innan mensen kommer.

    Men tar nog en analog sticka ikväll igen för att se om strecket blir starkare eller svagare på den.
Svar på tråden BIM JULI