• Emmalucy

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    God morgon fina kvinnor {#emotions_dlg.flower} hade tänkt uppdatera i gammla tråden men såg det här och visste att det var dags att flytta :) dels blir det mindre folk för bägge trådar att dela upp första barn och syskon trådar!
     
    Sorry att jag har varit off/borta senaste dagarna, fick såklart neg test äl+10, enligt Dr Google så får 97% av kvinnor en plus (med 10miu stickor) men jag avvaktade till morgonen av äl+12 tills jag slutade (själv köpt på nätet) progesteronkräm. Det är interessant hur gravidasymptom kan bara stängs av från en dag till den andra, äl+9 för mig är alltid ?jag känner mig mest gravid? dagen, och nästa dag känner man nästan tom i tjejmagen, trots att andra symptom tar tid att försvinna. Jag som brukar ha LP på 10-11 dagar är nu på äl+13 trots att jag inte har använt krämen sedan kvällen på äl+11, och all symptom är borta. Började spotta morgonen av äl+12 och en till neg test, så nu sittar jag och är sur över väntan på mensen eftersom jag ska ta blodprover cd2-4 och börja utredningen IGEN... snark.
     
    Jag har funderat mycket under helgen om hur mycket jag oroar mig för att bli ignorerad på min VUL, kliniken funderade på att ge mig progesteron för att hjälpa LP och implantation, jag har redan testat progesteron på recept med mitt ex och jag fick mens trots pos gravtest under tiden jag har använt progesteron tom, och vill inte bli skickad iväg med en ?testa det här i 3månader så får vi se? när jag egentligen vet att det inte hjälpa mig med min tydlig problem med att få ägget att fästa (har haft typ 10 kemiska graviditeter med exet under de 3år vi försökte och en med nya killen)
     
    Rant over! :( 
  • Emmalucy
    NatMar005 skrev 2021-06-06 19:42:33 följande:

    Är det okej om jag fortfarande här ger lite här med er? Risken finns ju att jag kommer behöva sälla mig till er igen och om inte annat så skulle jag vilja följa er om än något i bakgrunden. Har ju följt många av er länge och skulle så gärna vilja veta hur det går för er.

    Men om ni önskar helt gravidfritt här så förstår jag det och stannar såklart kvar i den gamla istället. No hard feelings <3


    You're not going anywhere, lady! <3
  • Emmalucy
    Ericky skrev 2021-06-07 16:10:14 följande:
    Oh! Är det också förstagångs-försökare? :)
    Tror att det är alla från BIM första barnetstråden, så ingen ?gräns? på hur länge man försökte. Innan dessa tråd skapades så funderade jag över en privatgrupp eftersom det lätt blir väldigt mycket deltagare, och det blir bara för många inlägg att man inte orkar ha koll på allt och alla, och det blir orättvis mot de som bli missad, och energikrävende om man försöker prata med precis alla (så har jag känt iaf).

    MAKL skrev 2021-06-07 15:57:39 följande:
    Vi är några som bestämde oss för en FB grupp i bim maj tråden, och några av oss hänger även i den här tråden, så du är säkert mer än välkommen dit om du vill :)

    Hur många är det som inte är i samma ?försöks-moment? eller hur man kan säga? :)
  • Emmalucy
    Molybden skrev 2021-06-07 12:31:29 följande:
    Tråkigt att det inte tog sig den här gången heller. Jag hoppas att de inte kommer att köra samma spår som sist utan faktiskt försöka något annat. Finns inget värre än när de ber en testa något i några månader som man vet inte hjälper. <3
    Gulgja skrev 2021-06-07 12:47:06 följande:
    Hej finaste!

    Jag tycker verkligen du ska kolla upp Letrozol. Jag har läst och läst och sett att många kvinnor blivit kvitt med spottings tack vare letrozol!

    Du kanske kan kolla med kliniken men också göra din egna research!

    Kram

    Tackar tackar ni två <3 jag är bara orolig eftersom vården brukar vara så kass, men måste påminna mig själv att jag betalar mycket för privatvård just för att jag vill känna att jag får bestämma lite, vet inte oddsen att få letrozol från kliniken men det är bara att berätta om historiken och se vad som händer :(  

    Gulgja: Beklagar att det inte blev något denna cykel :( hoppas mensen kommer igång snabbt så du kan börja letrozol! allt man hinner testa känns som man gör något som kanske hjälpa :) kram!

    Molybd­en: tycker att din plan att skita i allt tills BIM låter super :) håller tummarna att du har en lugn tid och kan koppla av litegrann!
  • Emmalucy
    Sellcarro skrev 2021-06-06 15:35:39 följande:

    Hänger på här oxå :) har försöka ca 15 månader mer ett MA i v.14 och ett missfall i v.6. Har inga barn sen tidigare.


    Välkommen! :) har ni gjort en utredning eller fått någon hjälp, spesiellt ang. mf? Kram! Själv funderar jag över hur jag kan boosta, jag har testat dock nästan allt utan resultat så är lite osäker.... tror inte jag orkar med mer tabletter att svälja just nu haha!

    MAKL skrev 2021-06-06 17:54:16 följande:

    Jag hänger gärna också på här :) Fick mensen igår vilken för en gång skull kändes ok. Tror det är för att vi bestämt att vi ger det tre försök till, alltså över sommaren, om det inte blivit något då så ska vi försöka boka in en utredning. Då har vi ju ett mål som gör att det känns lite lättare att inte falla allt för djupt ner och deppa den här tiden i cykeln.

    Heja oss alla nu :)



    Hej! :) beklagar mensen :( ser ut som det är många av oss som har det just nu! Jag är glad för din skull att det kändes ok denna gång, att veta att efter en (förhoppningsvis) avkopplande sommar så blir det antingen plus eller utredning!
  • Emmalucy
    apan95 skrev 2021-06-07 12:23:18 följande:

    Hej alla!

    Så tacksam för denna tråd <3

    Jag hänger med här fast lite i bakgrunden. Som de flesta vet gick jag igenom första ivf nu i maj men blev totalfrys pga risk för överstimulering.

    Fick min ?bortfallsblödning? i går. Så nu blir de spännande i se om kroppen hittar tillbaka till sitt vanliga mönster igen.

    Man ska ju som sagt vänta en ?vanlig? cykel innan återföring vilket då innebär att kliniken kommer va stängd så blir tidigast i augusti för oss. Så inget BIM på mig än.

    Men följer, stöttar och peppar gärna er andra under tiden.

    Kraaaaaam <3


    Hej! Jag är så glad att du följer med oss :) jag läste dina uppdateringar, så sjukt irriterande när man inte är beredd för det, det är liksom annorlunda om du hade fått veta redan i början när du hade många äggplock att om man måste skippa återföringen så behöver man vänta en hel normal cykel innan man försöker igen, varför måste allt du får veta vara en jävla överraskning?! Efter denna blödning kommer du ha en hyfsat normal cykel där ni kan försöka på egen hand, eller måste man verkligen undvika att bli gravid nu? Kram!
  • Emmalucy
    Heeelt random tanke... men hur ser ni på en cleanse/diet? Jag känner att jag har tröstätit senaste månaderna och gått upp ett par kilo (som tur är syns inte just nu men min rumpa har växt hahah) jag är dålig på att hålla mig ifrån snacks osv så jag tror jag behöver ha en strikt diet att följa för att jag ska orka :D kan tänka mig att det skadar iaf inget haha, men uff, låter tufft också
  • Emmalucy
    Vickan31 skrev 2021-06-07 09:28:57 följande:

    Hej på er!

    Jag är väldigt gärna med i den här gruppen med er <3 Hinner fylla 32 innan min nästa BIM men när jag gick med här på FL för ungefär ett år sedan hade jag aldrig trott att det skulle dröja så här lång tid utan ett plus. Så mitt användarnamn håller sig inte så bra inser jag då jag inte är 31 för evigt, hehe, men det är som det är. Genomgår utredning nu och ska få lite provsvar imorgon vilket känns nervöst. Glad att vi får följas åt i det här <3 


    gummaaan <3 hur nära är födelsedagen till BIM? Jag tycker du inte ska tänka ?tänk om? iaf, låt inte det du äter, dricka eller gör för din dag bli förstörd av ?tänk om? men jag är i en fas där jag är trött på att sluta med saker ifall om att, det verkar inte hjälpa oavsett haha! väntar med spänning att få höra din uppdatering imorgon!
  • Emmalucy
    Gulgja skrev 2021-06-07 18:35:40 följande:
    Jag började faktiskt med en ny kost idag. Kände precis som dig att jag tröstätit i flera månader nu som resulterat i 6-7 kg plus så jag har börjat med att räkna kalorier och tränar mer regelbundet.
    Ah nice att du har börjat med träning och diet! :) jag har börjat på gymmet med killen 3ggr/vecka, känns väldigt bra men kilon ökar :x
  • Emmalucy
    Och där kom mensen, lite skönt faktiskt när jag har varit förbered sedan lördagsmorgon -.- väldigt lätt o patetiskt mens dock, även by my standards som alltid har lätt mens. Skrev lite i listan om vad jag gör denna cykel, tyckte det skulle bli kul att se vart folk är i deras utredning från listan :)

    RH93, BIM 11/6, 28 år (11:e försöket)

    Gulgja, BIM 11/6 (9:e försöket och 2 försöket efter stabiliserande prolaktinvärden)

    Sellcarro, BIM 12/6, 28 år (10:e försöket) 1 MA & 1 MF

    Lisen91, BIM 12/6, 29 år (11:e försöket)

    Idoh, BIM 13/6, 35 år, 9:e försöket, genomgår fertilitetsutredning)

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS)

    Mizzi26, BIM 17/6, 27 år (försökt i 9 mån, 6 äl, 1 missfall, långa oregelbundna cykler)

    Soff, BIM 20/6, 33 år (15:e försöket)

    Janni91, BIM 22/6, 30 år (12:e försöket, kort lutealfas + mellanblödningar)

    Ericky, BIM 30/6, 33 år (11:e försöket och 1:a försöket efter MF)

    Vickan31, BIM 1/7, 32 år (13:e försöket)

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - lämnar blodprov och gör VUL denna cykel

    Stickling, bim 3/7, 33 år (12:e försöket, 2 mf, PCOS)

    MAKL, BIM 3/7, 27 år (10:de försöket)
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet