• Idoh

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Jag byter tråd och hoppar in här också! Känner mig noll gravid och väntar nog bara på mensen nu. Min kille ska lämna spermaprov i veckan och den 29/6 ska vi till kliniken och gå igenom alla provssvar. Funderar skarpt på att sluta med tempning och ägglossningstester eftersom de gör mig lite kontrollknäpp. Men visst fastnar man i det också på nåt sätt? Som om ägglossningen eller hans spermier (som jag hoppas mår bra!) bryr sig det minsta om tester... egentligen vill jag bara ta det lugnt och hoppas så otroligt mycket på att bli gravid under sommaren, inför ev IVF annars i höst.

    Kram på er!

    H93, BIM 11/6, 28 år (11:e försöket)

    Sellcarro, BIM 12/6, 28 år (10:e försöket) 1 MA & 1 MF

    Lisen91, BIM 12/6, 29 år (11:e försöket)

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS)

    Mizzi26, BIM 17/6, 27 år (försökt i 9 mån, 6 äl, 1 missfall, långa oregelbundna cykler)

    Soff, BIM 20/6, 33 år (15:e försöket)

    Janni91, BIM 22/6, 30 år (12:e försöket, kort lutealfas + mellanblödningar)

    Ericky, BIM 30/6, 33 år (11:e försöket och 1:a försöket efter MF)

    Vickan31, BIM 1/7, 32 år (13:e försöket)

    Stickling, bim 3/7, 33 år (12:e försöket, 2 mf, PCOS)

    MAKL, BIM 3/7, 27 år (10:de försöket)

    Gulgja, BIM 11/6 (9:e försöket och 2 försöket efter stabiliserande prolaktinvärden)

    Idoh, BIM 13/6, 35 år, 9:e försöket, genomgår fertilitetsutredning)

  • Idoh
    Janni91 skrev 2021-06-07 18:32:33 följande:

    Jag tror det är en bra idé att sluta tempning och ägglossningstester! Jag upplever också att jag blev mer stressad av det och jag sov så mycket sämre när jag skulle tempa och stressade upp mig väldigt mycket. Jag väntar också på att få alla provsvar och veta hur vi ska gå vidare. Jag hoppas också på sommaren och all D-vitamin jag slukar i mig nu hehe :) 


    Tack, dina ord blev spiken i kistan! Igår kväll la jag tempen i ett skåp och från och med imorse blev det no more temp för mig! Jag vaknade ändå (som vanligt) flera gånger mellan 3 och 6 men har stort hopp om att få sova lite bättre så småningom.

    Vad spännande med provsvaren snart! Och visst hoppas vi på sommaren med all D-vitamin och VILA som semester kan ge :D
  • Idoh

    Jag fick mens igår kväll så uppdaterar listan. Det känns ändå ok (blir av med ALL pms så fort mensen kommer) och vi närmar ju oss slutet på utredningen. Min sambo lämnade spermaprov i onsdags och den 29:e juni får vi som sagt återkoppling på alla provsvar. Vet att vi nog får IVF på Sophiahemmet i höst om det blir aktuellt, så på nåt sätt känner jag mig lugn inför sommaren. Helt underbart att ha slutat tempa också. Tänker minsann dricka kaffe ibland, och vin också!!, under sommaren. Pallar inte pausa allt göttigt för det här längre. Med det sagt förstår jag stressen som ni andra kanske upplever nu! Och fattar frustrationen över att inte få den hjälp man behöver och vill ha, utan att man måste vänta i vad som känns som en evighet!

    RH93, BIM 11/6, 28 år (11:e försöket)

    Gulgja, BIM 7/7 (10:e försöket och 2 försöket efter stabiliserande prolaktinvärden)

    Idoh, BIM 7/7, 35 år, 10:e försöket, genomgår fertilitetsutredning)

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS)

    Mizzi26, BIM 17/6, 27 år (försökt i 9 mån, 6 äl, 1 missfall, långa oregelbundna cykler)

    Soff, BIM 20/6, 33 år (15:e försöket)

    Janni91, BIM 22/6, 30 år (12:e försöket, kort lutealfas + mellanblödningar)

    Ericky, BIM 30/6, 33 år (11:e försöket och 1:a försöket efter MF)

    Vickan31, BIM 1/7, 32 år (13:e försöket)

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - lämnar blodprov och gör VUL denna cykel

    Stickling, bim 3/7, 33 år (12:e försöket, 2 mf, PCOS)

    MAKL, BIM 3/7, 27 år (10:de försöket)

    Carina82, BIM 3/7, 38 år (8e försöket)

    BoringBrick92, BIM 7/7, 28 år (8:e försöket)

    Memestar, BIM 11/6, 29 år (10e försöket)

    Sellcarro, BIM 8/7, 28 år (11:e försöket) 1 MA & 1 MF

    Lisen91, BIM 13/7, 29 år (12:e försöket)

    Längtartillvår, BIM 14/7, 35 år (10e försöket)

  • Idoh
    Idoh: Jag tycker precis som du, drink that wine, have that coffee! Jag var så duktig och slutade med koffein och det gjorde ingenting, jag tycker nu att jag hellre oroa mig OM jag någon gång blir gravid att ?åh nej, jag hade kaffe varje morgon denna vecka? än ?jag ska inte ha kaffe alls i flera månader utifall om att? :) och jag ska joina dig och sluta tempa denna månad, freedom! 
    [/quote]

    Det låter väldigt skönt! Njut av kaffe och vin och hoppas du får sov riktigt gott på morgnarna nu :D
  • Idoh

    Hej alla kämpar! Skriver med en uppdatering om hur det går för oss. Idag var jag på kliniken (sambon var med på telefon) och läkaren presenterade provsvar och plan framåt. TSH och AMH såg fint ut för mig och allt annat också. Min sambo hade dock bara 20 miljoner spermier i sitt prov, dock med 90% rörlighet vilket tydligen är riktigt bra och kan väga upp för det lägre antalet. Han ska lämna ett nytt prov i sommar och då ha längre avhållsamhet innan. Summa summarum är att läkaren menar att vi har goda möjligheter att bli gravida på naturlig väg och att vi ska fortsätta försöka i sommar. Han kan inte skriva en remiss till ivf förrän 12 mån har gått efter första försök, ä, så vi ska vänta och se och kontakta kliniken i slutet av sept om inget hänt tills dess.

  • Idoh
    RH93 skrev 2021-06-29 18:08:10 följande:

    Va skönt att allt ser bra ut för dig :) det låter ju väldigt lovande ändå med god rörlighet. Kan det alltså vara så att antalet spermier i provet blir påverkat av om han har fått utlösning nyligen?

    Skönt att det finns en plan framåt men hoppas ni inte ska behöva det!


    Hej! Ja det känns skönt, även om jag så klart får många tankar på allt annat som kan tänkas strula, och som inte testas för på kliniken. Men ändå - hurra för kroppen!

    Ja, läkaren menade att två dagar var lite tätt inpå och han trodde att ett längre uppehåll kunde ge bättre resultat.

    Tack! :)
  • Idoh
    Emmalucy skrev 2021-06-29 18:57:03 följande:

    Kul att du hade tidigare äl! :) oooh en spesiell månad, jag både gillar och hatar dem eftersom jag har gått förbi många sånna occasions utan att kunna fira på det sättet :/ håller tummarna för er! :) 


    Hej igen! Kul att höra att dina provsvar ser bra ut :) är det något mannen kan göra åt antalet spermier? Skulle tro att det är så precis som allt galet vi testar ibland :) kan det bli värt att Googla lite om vad som blir bäst med sexet och låg sperm count? Tänker om det är mer lönsamt att köra ofta eller om han ska ?samla på sig? osv. Såklart kan man bara låta det vara :D men jag är en som testar allt hehe. Ni har iaf sommaren att se fram emot, och vet med säkerhet att det blir remiss efter det! Kram
    Hej! Hmmm, läkaren sa inget om det och jag kom mig inte för att fråga eftersom besöket liksom gick så snabbt. Blir till att googla helt enkelt ;). Tänkte att vi Iaf kunde prova att köra varannan dag nästa ÄL, vore kanske skönt med lite mindre hets! Kram till dig också!
  • Idoh
    ananna skrev 2021-06-29 19:54:54 följande:

    Vad bra att sambon kunde vara med på telefon. Hur känns beskeden för er? Kan tänka mig att det kanske är en lättnad ändå att veta att det finns en plan framåt. Hoppas ni får en underbar sommar och plussar utan att behöva gå vidare. :)


    Tack så mycket! Och detsamma vad gäller dig och er! Beskeden känns mest bara bra. Skönt liksom att veta att jag verkar ?funka? och att hans rörlighet var så hög. Han har bara en pungkula sedan födseln och det har antagligen med det hela att göra. Sen hindrar inte det att man kan försöka förbättra mängden på olika sätt!

    Nu ska jag njuta (hoppas jag!) av lite fotboll :D
  • Idoh
    ananna skrev 2021-06-29 20:03:42 följande:

    En uppdatering från mig- mensen kom för en tid sedan, lika jobbigt men ändå väntat på något sätt. Nu räknar jag ner till nästa ÄL och hoppas hoppas det tar sig.

    Men en fundering och kanske en dum fråga, ÄL smärta, hur känns det för er? Jag är osäker på om jag faktiskt får ÄL eller inte, men positiva utslag på LH test och fertilt sekret. Dock ganska sent i cykeln med luteal fas på 10-12 dagar.


    Inga frågor är dumma här! För mig gör det ont några dagar innan ÄL och fram tills dess det ?händer? (antar jag). När det är över (enligt temp) brukar det ömma i nedre buken och mest på den sida det lossat från.

    Själva ÄL-smärtan känns liksom gnagande och huggande, fast inte alls outhärdligt på nåt sätt!
  • Idoh
    Soff skrev 2021-07-06 10:09:55 följande:

    Hej på er. Känner mig besviken och ledsen då jag tänkte att denna gången skulle jag och min sambo ha sex ett par dagar till än vad vi brukar, men då min sambo lider av ångest så hamnar han ibland i svackor och såklart så hamnar han i en sån svacka nu de sista dagarna och då hade han ingen lust och kände inte att han kunde. Sista gången med sex blev därför på cd13. Bara hoppas att det räcker, men tappar återigen hopp när det blev så. Man blir uppgiven när sånt hamnar i mellan. Jag har dessutom haft bra lust de senaste dagarna så det har krockat helt mellan oss.


    Den här stressen som du beskriver känner jag så väl igen! Kan bli extremt fokuserad på att vi måste få till det och om det inte funkar känns det som att dagen, månaden, framtiden rämnar. Min kille kan också få prestationsångest eller ångest som din, och ibland handlar det ?bara? om att vi gjort det flera dagar i rad vilket gör att han inte är så laddad. Vi har löst det på ett smart sätt tycker jag. När han inte kan komma, eller när nån av oss inte har lust och ork till att ligga så kör vi med insemination. Han får göra sin grej för sig själv, i badrummet. En menskopp (kokad!) fungerar bra för ändamålet (har jag läst) och på så vis har vi lättat lite på liggstressen. Så klart kan det vara så att även att komma ensam kan vara jobbigt för killen när han mår dåligt men kanske lite enklare är det i alla fall? Nästa steg är att beställa en plastspruta och slang på nätet, vilket vi tänker göra. Har nån annan provat nåt liknande?
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet