• ananna

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Hej alla fantastiska kvinnor! <3

    Vill börja med att säga tack för att ni delar med er av era erfarenheter och stöttningen i denna tråd är så fin. Blev så lättad när jag efter googlat runt i mellan hopp och förtvivlan och hamnade här tillslut, från att känna mig ensammast i världen till att helt plötsligt inte vara det. 

    Hoppas det är okej om jag ansluter mig till er. 

    Jag är 29 år, försökt aktivt i 12 månader, står i kö för vidare utredning (endast lämnat BP), BIM 21/7. 

  • ananna
    ananna skrev 2021-06-14 15:29:13 följande:

    Hej alla fantastiska kvinnor! <3

    Vill börja med att säga tack för att ni delar med er av era erfarenheter och stöttningen i denna tråd är så fin. Blev så lättad när jag efter googlat runt i mellan hopp och förtvivlan och hamnade här tillslut, från att känna mig ensammast i världen till att helt plötsligt inte vara det. 

    Hoppas det är okej om jag ansluter mig till er. 

    Jag är 29 år, försökt aktivt i 12 månader, står i kö för vidare utredning (endast lämnat BP), BIM 21/7. 


    Fel, BIM 21/6! 
  • ananna
    NatMar005 skrev 2021-06-14 13:56:29 följande:

    "Grattis, jag ser två starka fina hjärtan här!" - det var det första vi fick höra på VUL idag och vi började gråta hejdlöst bägge två.

    Tills hon plötsligt ändrade sig och sa "ojdå, jag misstog visst navelsträngen för hjärta. Det händer ibland. Tyvärr, ni har fått ett MA på det ena fostret och hinnsäcken ser dessutom blodfylld ut vilket ökar risken för missfallsblödning vilket i sin tur kan påverka den andra graviditeten också. Vi får vänta och se samt följa upp med ett nytt ultraljud om en vecka".

    Och där slukade det stora svarta hålet oss en gång till.


    Värdens största cyberkram till dig, otroligt tufft besked. Håller verkligen tummarna att det ska gå bra med den andra graviditeten. Som andra har skrivit, bara ta hand om dig nu <3 
  • ananna
    Msofie skrev 2021-06-14 19:17:03 följande:
    Du är så välkommen! Har du fått någon information om kötid eller så?
    Stort tack! 

    I mars var vi på ett första samtal med barnmorskan för hälsoanamnes, i samband med det fick både jag och sambon lämna prover. Vi fick då information om att återkoppling av mina prover kommer att ske vid uppföljande besök hos gynekolog då även UL + HSS, men att de inte kunde ge några mer konkreta svar gällande väntetid än att "det troligen blir efter sommaren" vilket förstås kändes för j*vligt. Sambon har fått provsvar via brev som är utan anmärkning. 

    I desperation har jag efter att provresultat dykt upp i journalen gjort min egen research, såvitt jag kan tolka dessa ligger de inom referensvärde. Jag har även själv köpt blodprov med fler markörer via MyTilly som indikerat på något högt AMH, i övrigt inom referens. 

    Väntetiden är jobbig att hantera, jag har kontaktat kliniken där vi är aktuella och försökt ligga på, tex. sagt att vi är beredda att komma på besök med kort varsel vid avbokningar ( #besvärligpatient ) men utan framgång. Emellanåt överväger jag privata alternativ, eller att vi söker vård via annan region (i och med det fria vårdvalet) eftersom jag har förstått att det skiljer sig mycket åt vilken hjälp man kan få och hur snabbt, men jag vet inte. 

    Btw, har läst dina inlägg och jag håller tummarna att det ska gå vägen för er nu! :)
  • ananna
    Msofie skrev 2021-06-14 20:45:12 följande:
    Åh tack för att du delade med dig! Jag känner så till frustrationen över tidsaspekten du beskriver. Jag fick vänta 4 månader mellan att vi lämnade prover till läkartid, och de skrev inte ut våra provsvar. Det känns nästan outhärdligt, men man klarar det, kan jag nu säga uppenbarligen.

    Hur känns det att dem ser OK ut? Vi har även oförklarlig infertilitet (mer förklarlig nu efter IVF men men) och vet att det kan växla dubbla känslor.
    Måste varit riktigt tufft att inte ens ha möjlighet att ta del av provsvaren under väntetiden, vilken resa, starkt jobbat av dig! Men har jag förstått rätt att ni först sökte inom regionen och sedan beslutade att byta till privat klinik? (du behöver givetvis bara svara om det känns okej).

    Stort tack för dina peppande ord, det värmer! <3 

    Som du skriver väcker det mycket dubbla känslor även hos mig, emellanåt är både jag och sambon enormt positiva och kör hårt med bebisverkstad, men sedan kommer oron och en viss hopplöshet i att kanske inte bli hjälpt om allt ser okej ut samt tankar om varför. 
  • ananna
    Memestar skrev 2021-06-14 23:23:52 följande:
    Välkommen hit! Jag är också 29 och har försökt 10 ägglossningar nu (ca 28 dagar mellan ÄL). Så vi har väl ganska lika läge! Hur gick det med blodproverna? Vilken klinik?

    Stort tack! Så värdefullt att kunna ha utbyte med andra i samma situation. :) Har också ca 28 dagar mellan ÄL. Har inte fått någon medicinsk återkoppling av blodproverna ännu, men har gjort min egen research och det verkar vara inom referensintervallet i alla fall, något högt AMH. Vi går via regionen, och det går riktigt långsamt vilket skapar en del frustration och uppgivenhet. 

  • ananna
    Emmalucy skrev 2021-06-16 10:52:55 följande:
    God morgon nätvänner! Beklagar att jag har varit tyst senaste dagarna, det är sista veckan i skolan och jag har en stor uppgift att lämna in på sön innan midnatt. All fokus (utom babydancing) ligger där, men jag läser allt! Ska svara alla så gott jag kan <3 här kommer några inlägg hehe!
     
    Idag ska jag och killen på återbesök till kliniken, hon har varken svarat på mitt mail från fredag, eller ringt tillbaka efter jag lämnade meddelande på tlf svararen på måndag, så idag ska jag få mina provsvar och some fucking answers ang. vad vi kan göra ang. den långa väntetid hon tvingar oss till genom att inte ansluta sig till fler provtagningar osv, och om jag kan få testa medicinering under tiden vi väntar. Wish me luck!
    Håller verkligen tummarna för er skull att det ska gå att göra något under väntetiden!! 
  • ananna
    Msofie skrev 2021-06-14 21:25:43 följande:

    Ruvardag 7.

    Jag testade med "testa tidigt" test igår och idag. De mest blanka test jag har sett. Jag vet att det egentligen är för tidigt och inte behöver säga något, men har så mycket ångest att jag blir kräkfärdig. När vi fick veta om de andra embryona vände mitt hopp och energi till totala katastrof tankar och ångest. Önskar att vi aldrig hade läst det brevet, varje fall inte innan vi vet hur det går med embryot i magen. Men det är en liten röst i huvudet som säger: ha! Trodde du verkligen det skulle gå.

    Min fästman och jag har kommit överens om att testa imorgon, han vet dock inte att jag har fuskat.


    Hoppas verkligen ni får det efterlängtande plusset och att det var för tidigt helt enkelt! Den där rösten i huvudet kan dra åt h*lvete, du är lika mycket värd att bli mamma precis som alla andra kvinnor! Styrkekramar till dig. 
  • ananna
    längtar00 skrev 2021-06-18 20:19:07 följande:

    Hej, jag hoppas det är okej att jag hoppar in här! Detta är mitt första inlägg på familjeliv.

    Idag kom i alla fall min mens och jag är helt förstörd, var stensäker på att det hade gått denna månad. Därför kände jag att det var dags att hitta stöd någonstans för det börjar vara otroligt jobbigt detta.

    Både jag och min sambo är 21 år, jag är född 00 och han 99 så han blir 22 senare i år. Vi är inne på vårt 4 år tillsammans, är förlovade, och vi har en stor gemensam barnönskan. Detta var vårt 14:e försök, så nu påbörjar vi försök nummer 15 med BIM 19/7. 

    Det känns så otroligt hopplöst och orättvist allting. Vi trodde att vi efter 12 månader skulle få hjälp då det står överallt att man efter 1 år har rätt till en utredning, och därför kändes det på något sätt inte lika hopplöst i början, det gick liksom att härda ut. Detta var fram till att vi började närma oss den 12:e månaden och vi insåg att ett av kriterierna för vårt landsting och en fertilitetsutredning var att båda måste vara minst 25 år?! Kändes som en stor käftsmäll och känner att jag på riktigt inte kommer orka må så här varenda månad mensen kommer - i fyra år till. 

    Om det inte gått till hösten, vilket jag inte tror eftersom det inte gått än, så ska vi kontakta en privat klinik då de enligt landstinget inte är lika hårda med kriterierna. Om vi inte får hjälp där pga vår unga ålder så känns det som jag kommer ge upp. Min livslust försvinner lite varenda månad i samband med mensen och det känns verkligen som mitt hjärta typ går sönder, och att i så fall behöva vänta i 4 år till för att ens få ansöka om en utredning känns omöjligt.

    Det var lite om mig, nu hoppas jag på denna månad och försök 15. 


    Tack för att du delar med dig av din berättelse och välkommen hit. Kvinnorna i denna grupp är helt fantastiska och stödet är ovärderligt!

    Får uppriktigt ont i hjärtat av att läsa att det är en åldersgräns på 25. Låter som åldersdiskriminering för mig. Jag hoppas verkligen att ni inte kommer behöva kontakta en privat klinik och få det efterlängtade plusset.
  • ananna
    Soff skrev 2021-06-19 12:40:14 följande:

    Idag är det bim-1 och jag är helt säker på att det inte blev något denna gången heller. Även om jag inte direkt trott något annat, så blir man ändå ledsen. Jag känner exakt samma känsla som alltid, samma känsla av att mensen är på ingång. Och jag verkligen hatar det. Det är så provocerande. Speciellt när alla prover visar att allt är OK. Om man bara hade haft någon avvikelse som man kunde rätta till, men allt är "ok", och slaget i ansiktet blir extra hårt varje gång mensen kommer då. Vad är det man gör för fel? Vad är det i kroppen som gör att det inte blir nåt!? För jag är helt säker på, oavsett vad alla prover säger, att det är något som påverkar att det inte blir nåt. Och jag har försöker intala mig att sommar och semester kanske kommer göra något positivt, men samtidigt så är det en röst i skallen som säger att "men det blev ju inget förra sommaren, så varför nu!?" Usch, det är så tråkigt att inte ha några som helst förhoppningar kvar att det kommer gå på naturlig väg.

    Och just nu önskar jag att alla gravida runtomkring mig kunde försvinna tills jag själv är gravid, så jag slipper bli påmind hela jävla tiden om denna skit-resa, som skulle vara så spännande.

    Hade en vän här igår, som inte vet vad jag går igenom. Vi satt ute på verandan, och det bor en del barn på vår gata, som for upp och ner på cyklar etc. Då frågade hon om inte vi var i barntankar. Då sa jag "jo". "Jaså!", sa hon, "va kul!". "Inte ett dugg" sa jag, "det är mest skit". Och så berättade jag att vi försökt i ett års tid nu. Hon bad om ursäkt, att hon inte visste. Och det är klart att hon inte kan veta det. Jag själv frågar dock aldrig någon om dom går i barntankar, och har aldrig gjort i hela mitt liv, för har förstått att det kan vara känsligt. Men samtidigt blame:ar jag inte henne för detta. Jag kände att jag kunde prata med henne om det, eftersom hon är en nära vän till mig, och har kommit till en punkt där jag inte orkar hålla upp någon slags fasad. Det är vad det är, och frågar folk, så säger jag. Det är trots allt något jag tycker man borde prata mer om, så ingen ska känna sig så ensam i detta, för det är ändå så pass vanligt. Sen gör såklart alla som dom vill. 


    Jag hoppas innerligt att känslan har att göra med tidigare erfarenheter och att mensen inte kommer. Förstår din känsla precis.

    För egen del kommer jag ihåg när jag slutade med preventivmedel (ca 2 år sedan) och var glad när mensen kom som en klocka eftersom det måste ju betyda att "allt fungerar som det ska" tänkte jag.... Tills vi började försöka bli gravida och den fortsätter komma månad efter månad, ångest och som ett slag i ansiktet varje gång. Usch!

    Vad bra att du lättade på ditt hjärta till din vän, jag har inte öppnat upp mig för någon ännu. Men efter att ha läst ditt inlägg börjar jag tänka om. Känns extra tungt eftersom helt plötsligt verkar det inte finnas en enda person i min vänskapkrets som inte är gravid eller redan har barn. Är tacksam att jag har en så fin och stöttande sambo och er. Beundrar din öppenhet!

    Kramar!
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet