Inlägg från: längtar00 |Visa alla inlägg
  • längtar00

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Hej, jag hoppas det är okej att jag hoppar in här! Detta är mitt första inlägg på familjeliv.

    Idag kom i alla fall min mens och jag är helt förstörd, var stensäker på att det hade gått denna månad. Därför kände jag att det var dags att hitta stöd någonstans för det börjar vara otroligt jobbigt detta.

    Både jag och min sambo är 21 år, jag är född 00 och han 99 så han blir 22 senare i år. Vi är inne på vårt 4 år tillsammans, är förlovade, och vi har en stor gemensam barnönskan. Detta var vårt 14:e försök, så nu påbörjar vi försök nummer 15 med BIM 19/7. 

    Det känns så otroligt hopplöst och orättvist allting. Vi trodde att vi efter 12 månader skulle få hjälp då det står överallt att man efter 1 år har rätt till en utredning, och därför kändes det på något sätt inte lika hopplöst i början, det gick liksom att härda ut. Detta var fram till att vi började närma oss den 12:e månaden och vi insåg att ett av kriterierna för vårt landsting och en fertilitetsutredning var att båda måste vara minst 25 år?! Kändes som en stor käftsmäll och känner att jag på riktigt inte kommer orka må så här varenda månad mensen kommer - i fyra år till. 

    Om det inte gått till hösten, vilket jag inte tror eftersom det inte gått än, så ska vi kontakta en privat klinik då de enligt landstinget inte är lika hårda med kriterierna. Om vi inte får hjälp där pga vår unga ålder så känns det som jag kommer ge upp. Min livslust försvinner lite varenda månad i samband med mensen och det känns verkligen som mitt hjärta typ går sönder, och att i så fall behöva vänta i 4 år till för att ens få ansöka om en utredning känns omöjligt.


    Det var lite om mig, nu hoppas jag på denna månad och försök 15. 

  • längtar00

    Ni är alla så fina och jag känner mig verkligen välkommen, även om jag önskar att ingen av oss ska behöva vara här <3 Stenen över bröstet känns lite lättare efter att jag delat med mig till er igår. Jag har vänner att prata med men de förstår inte riktigt då de är i en annan plats i livet utan en tanke på barn. Så tack för att jag fick ett så fint välkomnande och förhoppningsvis får vi alla snart vårt plus<3


    Emmalucy skrev 2021-06-19 00:48:27 följande:
    Hej och välkommen! trist att du behöver vara här med oss, men jag hoppas du får stöd och kan stödja andra i deras resor, kanske vi har lite annorlunda tips/syn då många av oss har testat mycket innan vi gick till utredningsfasen :) fy vad orättvis det är att man ska vara över 25 för att få hjälp, klart gränsen måste finns någonstans men varför har man mindre rätt till hjälp att få barn tills man är 25? Man måste ändå försök i 12månader så det inte så att de undviker att hjälpa folk som kan skaffa barn utan hjälp... Jag tror definitivt att privat kommer ej bry sig om din ålder, men det blir dyr snabbt. Man behöver vara 25 för att göra IVF via landsting tyvärr, men kanske det finns finansiering för privat :( hur är din cykel, när brukar du få äl och hur bekräftar du det? Kram!
    Min "normala" cykel är på 32 dagar men kan såklart skifta någon dag, vilket suger när man gått över BIM och allt hopp kommer tillbaka:(  Brukar ha ägglossning kring dag 19 eller 20 och jag använder mig av ägglossningsstickor och mäter även temp. Dock har min mens de senaste månaderna blivit lite "konstig" (har börjat blöda mycket mindre) och är rädd att nåt är fel eller om det bara beror på en inre stress. 
  • längtar00
    Soff skrev 2021-06-19 10:38:34 följande:

    Välkommen hit <3 usch, förstår att det måste kännas hopplöst. Tycker det är galet att man sätter den gränsen. För det finns så många faktorer som spelar in om det blir något eller inte, och har man försökt i 1 års tid och har en barnönskan och längtan så är det ju fruktansvärt om man inte ska bli berättigad att få hjälp bara för att man är yngre! Att leva med denna längtan är hemskt, tortyr ibland. 


    Jag känner verkligen med dig, och hoppas att det går vägen snart, så ni slipper bekosta privat IVF. Är själv inne på mitt 15:e försök nu, och tror inte det blivit något denna gången heller. Brukar känna några dagar innan mens att det är kört... 


    Massa kramar till dig, jag håller tummar och tår<3 
  • längtar00
    Soff skrev 2021-06-19 12:40:14 följande:

    Idag är det bim-1 och jag är helt säker på att det inte blev något denna gången heller. Även om jag inte direkt trott något annat, så blir man ändå ledsen. Jag känner exakt samma känsla som alltid, samma känsla av att mensen är på ingång. Och jag verkligen hatar det. Det är så provocerande. Speciellt när alla prover visar att allt är OK. Om man bara hade haft någon avvikelse som man kunde rätta till, men allt är "ok", och slaget i ansiktet blir extra hårt varje gång mensen kommer då. Vad är det man gör för fel? Vad är det i kroppen som gör att det inte blir nåt!? För jag är helt säker på, oavsett vad alla prover säger, att det är något som påverkar att det inte blir nåt. Och jag har försöker intala mig att sommar och semester kanske kommer göra något positivt, men samtidigt så är det en röst i skallen som säger att "men det blev ju inget förra sommaren, så varför nu!?" Usch, det är så tråkigt att inte ha några som helst förhoppningar kvar att det kommer gå på naturlig väg.


    Och just nu önskar jag att alla gravida runtomkring mig kunde försvinna tills jag själv är gravid, så jag slipper bli påmind hela jävla tiden om denna skit-resa, som skulle vara så spännande.


    Hade en vän här igår, som inte vet vad jag går igenom. Vi satt ute på verandan, och det bor en del barn på vår gata, som for upp och ner på cyklar etc. Då frågade hon om inte vi var i barntankar. Då sa jag "jo". "Jaså!", sa hon, "va kul!". "Inte ett dugg" sa jag, "det är mest skit". Och så berättade jag att vi försökt i ett års tid nu. Hon bad om ursäkt, att hon inte visste. Och det är klart att hon inte kan veta det. Jag själv frågar dock aldrig någon om dom går i barntankar, och har aldrig gjort i hela mitt liv, för har förstått att det kan vara känsligt. Men samtidigt blame:ar jag inte henne för detta. Jag kände att jag kunde prata med henne om det, eftersom hon är en nära vän till mig, och har kommit till en punkt där jag inte orkar hålla upp någon slags fasad. Det är vad det är, och frågar folk, så säger jag. Det är trots allt något jag tycker man borde prata mer om, så ingen ska känna sig så ensam i detta, för det är ändå så pass vanligt. Sen gör såklart alla som dom vill. 


    Jag hoppas precis som ovanstående att det bara är en känsla<3 

    Förstår precis, när mensen kommer blir man så arg och ledsen på allt. Oavsett om man den månaden trodde att det gick eller inte så finns alltid ett litet hopp innerst inne som blir till besvikelse, ilska och sorg. Varför var mensen tvungen att komma? Varför blev det inget? Det känns så orättvist och jag vill också att alla gravida och alla med barnvagn ska "stanna inne", att folk ska sluta berätta om sina graviditeter på sociala medier för man blir ju bara påmind och allt känns hopplöst.

    Men det är viktigt att komma ihåg att det är okej att känna så här, för ingen av oss planerade att det skulle bli så, att det skulle vara så svårt. Så det är okej att bli arg, ledsen och besviken. Försök få ut känslorna, skrik, kasta nåt i väggen, gråt. Kom bara ihåg att inte ge upp trots att det känns omöjligt<3


    Så skönt att du kunde prata med din vän, så att hon förstår dig och hur saker känns. Det är jobbigt att jämt hålla uppe en fasad och jag tycker du är stark som delar med dig. För det är ju sant att det är vanligt, men så otroligt tabubelagd och undangömt. 

    Som sagt hoppas jag att det bara är en känsla och att du får ditt plus<3 Kram!<3

  • längtar00
    Ericky skrev 2021-06-21 10:25:58 följande:
    Men vafan... hoppades så mycket som vanligt på att det skulle vara din månad. Att jag skulle få gratulera dig idag <3

    Jag tycker det är så märkligt detta med att "allt ser bra ut" på utredningar för många. Jag tror att du skrivit något om detta tidigare. Vet att Jenny Koos också ifrågasätter det och menar att nånting är det. Antingen har man typ en polyp i vägen, näringsbrist (om du typ är vegan eller vegetarian ofta), eller obalans i hormonerna. I dessa fall alltså, när "allt ser bra ut".

    Jag ska skriva en anmälan till IVO här framöver efter den otroligt dåliga hjälp jag fick under perioden som jag sökte hjälp. Mellan augusti 2020 och april 2021 träffade jag 5 olika läkare. Ingen nämnde polypen för mig trots att den fanns i mina journaler PLUS att jag aktivt frågade de om det inte var så att jag hade en polyp och om mina blödningar kunde bero på det. Det var först den 5e (!) läkaren, som dessutom var en allmänläkare (!), som nämnde denna. Och jag blev ju dels gravid direkt efter, men sen är ju mina mellanblödningar också ett minne blott. Efter två cykler utan blödningar nu så inser jag ju att även de berodde på den jävla polypen som hade kunnat tas bort redan i höstas. Och istället ville de sätta mig på hormonmedicin för att symtom-behandla blödningarna. Jag tycker att det är under ALL kritik och jag litar tyvärr inte ALLS på vårdens fertilitets-"utredningar" efter detta.
    Tycker verkligen du ska göra en anmälan, låter ju helt sjukt hur de kan missa det när du dessutom tar upp det.  
  • längtar00
    Janni91 skrev 2021-06-22 18:44:14 följande:

    Och idag började mina spottings så mensen är på gång. Hade en förhoppning om att jag fick en nidblödning men kroppen jävlas med mig precis som alltid. Är så besviken och började dagen med att gråta. Nu ska jag hämta ut antibiotika för att bli av med något jäkla virus vi har, så kommer slå ut tarmfloran till på köpet. Så besviken på min kropp :(


    Åh vad tråkigt:(<3 Förstår precis! Avskyr när kroppen ska jävlas så man får upp hoppet och allt bara slutar i besvikelse. Försök att inte vara för hård mot dig själv och din kropp bara!<3

    Jag önskar verkligen det fanns något att säga som kunde göra allt bra. Många kramar<3
  • längtar00

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

    Mizzi26, BIM 17/6, 27 år (försökt i 9 mån, 6 äl, 1 missfall, långa oregelbundna cykler) 

    ananna, BIM 21/6, 29 år (försökt i 12 månader) 

    Mirabilis89, BIM 25/6, 32 år (12 försöket, eller något?) 

    Ericky, BIM 26/6, 33 år (11:e försöket och 1:a försöket efter MF) 

    SoHo84 BIM 27/6, 37 år, 18:e försöket 

    Vickan31, BIM 1/7, 32 år (13:e försöket) 

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - lämnar blodprov och gör VUL denna cykel 

    Stickling, bim 3/7, 33 år (12:e försöket, 2 mf, PCOS) 

    MAKL, BIM 3/7, 27 år (10:de försöket) 

    Carina82, BIM 3/7, 38 år (8e försöket) 

    Memestar, BIM 6/7, 29 år (11e försöket) 

    BoringBrick92, BIM 7/7, 28 år (8:e försöket) 

    Gulgja, BIM 7/7 (10:e försöket och 2 försöket efter stabiliserande prolaktinvärden) 

    Idoh, BIM 7/7, 35 år, 10:e försöket, genomgår fertilitetsutredning) 

    Sellcarro, BIM 8/7, 28 år (11:e försöket) 1 MA & 1 MF 

    RH93, BIM 11/7, 28 år (12:e försöket) 

    Längtartillvår, BIM 12/7, 35 år (10e försöket)

    Lisen91, BIM 13/7, 29 år (12:e försöket)

    Soff, BIM 17/7, 33 år (16:e försöket) 

    Längtar00, BIM 19/7, 21 år (15:e försöket)

    Janni91, BIM 22/7, 30 år (13:e försöket, kort lutealfas + mellanblödningar)

  • längtar00

    Önskar er alla en fin midsommarhelg!<3 Hoppas ni kan få tankarna på annat och njuta<3

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet