• Weloty

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    NatMar005 PLUSSAT

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

    Ericky, BIM 21/7, 33 år (12:e försöket och 2:a försöket efter MF) PLUSSAT

    apan95, BIM 9/8, 25 år (inväntar FET)

    Lisen91, BIM 11/8, 29 år (13:e försöket)

    Ciccie86, BIM 11/8, 35 år, (6:e försöket.)

    Janni91, BIM 17/8, 30 år (14:e försöket, kort lutealfas + mellanblödningar)

    ananna, BIM 18/8, 29 år (14:e försöket, står i kö för utredning inom regionen)

    Mirabilis89, BIM 19/8, 32 år (14:e försöket)

    Tildasafira, BIM 19/8 (17e försöket, upprepade tidiga missfall)

    Vickan31, BIM 26/8, 32 år (15:e försöket)

    MsTintin, BIM 3/9, 29 år (18:e försöket)

    RH93, BIM 4/9, 28 år (14:e försöket)

    Sellcarro, BIM 7/9 (13:e försöket, 1 MA & 1 MF)

    Soff, BIM 9/9 (18:e försöket)

    Weloty, BIM 9/9, 30 år (14:e försöket, under fertilitetsutredning)

    Längtartillvår, BIM 30/9, 36 år (12e försöket, första IVF försöket)

    Hej alla!

    Jag ville bara uppdatera er om att jag och min man idag ska påbörja vår fertilitetsutredning efter 14 månader av helt resultatlösa försök. Efter månader av hopplöshet känner jag äntligen att det kommer en liten ljusglimt. Vi har nästa BIM den 9/9 så jag antar att vi inte hinner börja med någon slags behandling eller åtgärd denna gång, men det är i alla fall i rullning vilket känns skönt!

    Ni som har gjort en utredning, hur gick ert första besök till?

  • Weloty
    Janni91 skrev 2021-08-16 10:08:24 följande:

    Åh, så spännande! När vi var på utredning så fyllde vi i en hälsodeklaration och pratade igenom vår situation (hur länge vi försökt, livsstil, sjukdomshistoria osv). De gjorde ett ultraljud på mig och de tog lite blodprover på oss. Min sambo fick remiss för spermaprov och jag blev inbokad på att lämna urinprov och spola äggledarna. Så vårt första besök bestod mest av samtal och planering för hur vi skulle gå vidare. Ibland står det på klinikens hemsida hur utredningen går till. Stort lycka till! :) 


    Tack för svaret! Jag har sökt på deras hemsida men det finns knappt någon information tyvärr. Tack för att du delar med dig, då vet jag på ett ungefär vad vi kan förvänta oss! :)

    Nu hoppas jag bara att utredningen ska gå fort utan lång väntetid mellan olika prover och besök. Är samtidigt väldigt rädd att de ska hitta någonting fel, men lika rädd för att allt ser bra ut. Om någonting är fel så går det förhoppningsvis att lösa, men om det är oförklarligt så vet jag inte hur vi går vidare.
  • Weloty
    Janni91 skrev 2021-08-16 10:48:21 följande:

    Förstår känslan, det är ju skönt om allt ser bra ut, fast ändå frustrerande. För oss har det gått väldigt fort med prover och inbokade tider i alla fall (gick hos en privat klinik men de gör landstingsfinansierade utredningar). Kliniken hittade inget fel på någon av oss så vi är oförklarligt barnlösa och har fått remiss för ivf. Men jag har kontaktat en annan klinik och bett om en second opinion så jag får se om de håller med eller inte :) 


    Vad skönt att ni har IVF på gång i alla fall! Vet du redan nu hur lång väntetid det kommer att bli för er?
  • Weloty
    Tildasafira skrev 2021-08-16 11:07:57 följande:

    Detta är ett testa tidigt


    Håller tummarna! Jag har enbart fått helt blanka test så om jag hade fått detta resultat på ett tidigt test hade jag nog vågat tro på ett positivt resultat! :)
  • Weloty
    MsTintin skrev 2021-08-16 12:22:46 följande:
    Vad skönt för er, jag upplevde att det kändes som ett tydligt steg framåt att få genomföra utredningen, även om den sedan visade att det inte var något fel på någon av oss :)

    Som för Janni91 så fick vi fylla i varsin hälsodeklaration, sedan gjordes ett ultraljud på mig. Min man fick lämna ett spermaprov och jag fick ta blodprov, äggledarspolning och ytterligare ett ultraljud för att se om jag ägglossar. Sedan hade vi ett uppföljningssamtal efter allt detta och gick igenom svaren.

    Vi beslutade då (detta var i april) att vi skulle fortsätta försöka själva till augusti och om inget hände så skulle vi skicka en remiss för IVF. Nu har ju inget hänt, så jag fick faktiskt precis samtal från gyn som berättade att de skickar iväg remissen idag. Nu behöver vi lämna varsitt blodprov till och sedan är remissen bekräftad :)

    Det verkar som att svar på remissen (förhoppningsvis) kommer om en månad och att vi kan dra igång IVF i höst redan :)
    Vad härligt att ni förhoppningsvis får komma igång redan denna höst! Det måste kännas som ett stort steg efter lång väntan. Håller tummarna för att allt går er väg! :) 
  • Weloty
    Tildasafira skrev 2021-08-16 13:16:34 följande:
    Hoppas så men har tyvärr så dålig erfarenhet med positiva tester och sen blöder ut det. Plussar i snitt varannan månad men får inte behålla! Blir tyvärr inte ens glad längre när sträcker dyker upp, väntar bara på att få mitt hjärta ännu lite mer krossat? men tack för att du hoppas för mig <3
    Åh, så tråkigt. Hoppas att det går vägen denna gång! Jag har aldrig testat positivt och tar inte ens test längre, och du har motsatt situation. Alla har vi verkligen olika situationer även om vi alla har liknande resa. Stort lycka till nu!
  • Weloty

    Nu har vi precis kommit hem från vårt första besök på fertilitetskliniken! Det gick undan kan jag säga, vi var där max 20 minuter. Ett kort samtal med frågor om hälsa och levnadsvanor, sedan ett ultraljud på mig där läkaren snabbt konstaterade att jag har ovanligt många äggblåsor på båda äggstockarna. Hon misstänker PCOS, så jag ska tillbaka nästa vecka på cykeldag 13 för att kolla om ägglossning är på gång. 

    Om det inte mognar några ägg tills dess så blir det medicinering för min del, antagligen med Letrozol? Jag har känt på mig att någonting är fel med mig, men har inte riktigt förstått vad eftersom jag har regelbunden mens och inga andra symptom. Det känns tungt men samtidigt hoppfullt då läkaren sa att de flesta med PCOS lyckas efter medicinering, samt att IVF också brukar funka bra för dessa personer.

  • Weloty
    Janni91 skrev 2021-08-16 15:28:50 följande:
    Skönt att vara igång då! Jag vet flera som blivit gravida snabbt när de får hjälp med att stimulera ägglossningen, så förhoppningsvis ordnar det sig för er snart! :) Med andra ord tycker jag verkligen att du ska vara hoppfull! :) 
    Är det sant? Det låter ju helt fantastiskt. Jag hoppas verkligen att det är vår tur snart. Nu vill jag bara att tiden ska gå fort så att vi får komma ett steg närmare. :) 
  • Weloty
    RH93 skrev 2021-08-17 10:14:09 följande:

    Va skönt att ni kommit igång med utredning. Vi har vårt första besök på torsdag så känns lite lugnande att få höra från andra i samma sits. Förstår att det känns tungt att få ett besked om att något kan vara "fel" på en, men förhoppningsvis stämmer det ju som läkaren säger att det finna goda chanser att lyckas med lite hjälp. En del av mig hoppas också att jag ska få någon förklaring till varför vi inte lyckata ännu, samtidigt som man såklart är livrädd. Håller tummarna för dig. Kram


    Tack så mycket! Nu så här en dag senare känner jag mig faktiskt lättad över att de hittade någonting avvikande. Jag hade nog haft svårare att hantera ett resultat som bara säger ?oförklarligt?. Det hade känts hopplöst att fortsätta försöka utan hjälp i ytterligare ett år eller två. Vad är oddsen för att det bara skulle lyckas helt plötsligt liksom? Nu känner jag i alla fall att vi kommer att få hjälp, och det gör att jag vågar hoppas lite igen.

    Stort lycka till på torsdag, du får uppdatera oss om hur det gick! :)
  • Weloty
    Janni91 skrev 2021-08-20 08:26:21 följande:

    Hej!

    Jag ska ta min andra vaccination på cykeldag 10 och jag brukar ha ägglossning runt dag 16-17. Frågan är om vi borde undvika att försöka denna månaden...vad hade ni gjort?


    Vi valde att pausa en månad för att jag med säkerhet skulle kunna ta dos 2 av Covid-vaccinet. Jag hade min vaccination inbokad på dag 26 i min cykel, med BIM på dag 27-28. Jag hade inte vågat ta vaccinet så nära inpå en eventuell graviditet, om jag mot förmodan hade blivit gravid just den månaden.

    I och med att du ändå ?bara? är på dag 10 så hade jag nog både tagit vaccinet och fortsatt försöka som vanligt. Men det är bara du som kan bestämma vad som känns bäst, såklart! :)
  • Weloty
    apan95 skrev 2021-08-24 21:58:17 följande:

    Ja gud ja, utan er här hade jag nog gått ner mig totalt. hade aldrig kunnat finna stöd i någon som inte gått/går igenom samma sak. har nästan till och med svårt att finna stöd i de som vart igenom samma men har lyckats, för att jag just nu, inte vet om vi någonsin kommer lyckas.

    Oändligt tacksam för detta forum och just er! <3


    Håller verkligen med, det är så tacksamt att prata med andra som går igenom samma sak!
  • Weloty

    Idag har jag varit på mitt andra besök på fertilitetsutredningen, efter att jag för två veckor sedan fick reda på att jag har PCOS. Idag är jag på dag 12 i min cykel och läkaren kunde se ett växande ägg på 15 mm. Hon ville att vi skulle försöka på egen hand denna månad, men jag har redan nu fått Letrozol utskrivet till nästa menscykel. Vi ska ge det 3 försök, och sedan blir det remiss till IVF.

    Nu ska jag för ovanlighetens skull använda digitala ägglossningstester de närmsta dagarna så att vi inte missar ÄL denna månad. Tydligen har jag inte så regelbunden cykel som jag trodde. Vill så hemskt gärna att vi ska lyckas denna månad så att vi slipper alla mediciner och utredningar. Samtidigt vågar jag inte hoppas längre. Ni känner nog alla igen den känslan.

    Håll tummarna för oss!

  • Weloty

    Uppdaterat listan med min PCOS-diagnos!

    NatMar005 PLUSSAT

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

    Ericky, BIM 21/7, 33 år (12:e försöket och 2:a försöket efter MF) PLUSSAT

    Vickan31, BIM 26/8, 32 år (15:e försöket)

    Soffsen, BIM 30/8, 27 år (13:e försöket, två MF)

    Längtartillvår, BIM 2/9, 36 år (sista försöket innan första ivf)

    MsTintin, BIM 3/9, 29 år (18:e försöket)

    RH93, BIM 6/9, 28 år (14:e försöket)

    Sellcarro, BIM 7/9 (13:e försöket, 1 MA & 1 MF)

    Soff, BIM 9/9 (18:e försöket)

    Weloty, BIM 9/9, 30 år (14:e försöket, PCOS)

    Lisen91, BIM 10/9, 29 år (14:e försöket)

    Janni91, BIM 11/9, 30 år (15:e försöket, oförklarligt barnlös och inväntar IVF)

    Tildasafira, BIM 15/9, 28 år (18:e försöket, upprepade tidiga missfall - inväntar ivf)

    Mirabilis89, BIM 15/9, 32 år (15:e försöket)

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet