• ttcjuliaa

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Hej!

    Min sambo och jag är på försök 11.

    Har sedan starten på min senaste mens börjat tempa och göra ägglossningstester för att se om problemet kan ligga i att jag inte alltid har ägglossning. Jag har en normal cykel på 25-26 dagar och är på cd 13 idag.

    Jag har gjort äl-tester sen cd 7 men teststrecket blev aldrig lika starkt som kontrollstrecket och idag är det blankt igen. I bruksmanualen läser jag att teststrecket måste vara lika starkt som kontrollstrecket för att vara positivt men det har det aldrig blivit. Jag hade en temperaturstegring på 0.5° jämfört med igår men kan man få det även om man inte ägglossat?

  • ttcjuliaa
    Bx3 skrev 2021-10-13 17:43:58 följande:
    Jag tog ägglossningstest i flera månader där det var likadant för mig, svaga streck och sen blankt så då slutade jag ta dom. Men så för några månader sen testade jag att fortsätta ta testen efter att det blev blankt och dagen efter eller två dagar efter har jag fått starkt streck! Insåg då att jag har senare ägglossning än vad jag trodde, jag har på cd 16-18. Så fortsätt ta dom och se om det kanske är lika för dig? Värt att testa iaf!
    Ska definitivt fortsätta testa för att kunna bekräfta/utesluta sen ägglossning. Finns det några risker med 
    Ericky skrev 2021-10-14 08:28:13 följande:

    Hej, 

    Ibland kommer stegringen snabbt och är kort, så jag skulle räkna CD 11 i ditt fall som max utslag (troligen hade du fått en kraftigare höjning senare samma dag om du fortsatt testa). En del får inte heller superstarkt streck.  Dvs troligen ÄL CD 12. Särskilt om du har en regelbunden cykel på 26-7 dagar. Det hade jag också :) Så jag skulle "ligga i" CD 10, 11, 12 :)


    Jag hoppas att det kan vara så, nästa cykel ska jag prova att göra extra test på kvällen när jag märker en höjning. Tack för tipset <3 
  • ttcjuliaa

    Vi har äntligen fått en kallelse till fertilitetssektionen! Brevet kom passande nog idag då jag ska ta blodprover på menstruation dag 2, 3 eller 4 och imorgon är cd 4. Skönt att slippa vänta en hel månad till på att starta utredningen, är så himla tacksam för det! Kunde inte fått ett bättre besked när man ännu en gång blivit nedslagen av ännu ett misslyckat försök.

    Ska försöka ta in all information de skickade med. Många formulär som ska fyllas i och ansökningar som ska skickas in till polisen. Puh! Men nu är vi igång!

  • ttcjuliaa
    Soff skrev 2021-10-31 09:31:02 följande:

    Och där startade mensen, 2 dagar tidigt. Finns mycket som gör ont i den här processen men bland det så är känslan av att man är ?skadat gods? värst. Att kroppen inte kan göra det den ska, inte ens med hjälp av progesteronkräm. Hur kunde jag ens tro att det skulle vara något annat...


    Förstår hur du känner. Man gör alla "rätt" men ändå händer det aldrig. Sen finns det de som blir gravida av att nysa. Ta hand om dig! <3
  • ttcjuliaa

    Idag hade vi vår konsultation på fertilitetssektionen. Alla blodprover+sädesprov på mig och min man var bra och genom att titta på sjukdomshistorik och livsstil så gick det inte fastställa varför vi inte blivit gravida på 14 försök. Det finns ingen uppenbar orsak. Jag fick ett cellprov taget pga tidigare cellförändringar (opererade CIN3 två gånger för 10 år sen). Det började blöda mycket när läkaren smörjde med den där ättikan. Hon sa att det kan ha olika orsaker men vi får provsvar om 2-3 veckor.

    Sen gjorde hon ett vul samtidigt och hittade en hinnsäck där så det togs ett hcg blodprov också men hon sa att det kan vara lite för tidigt för positivt (äl+5). Fick inte spolat äggledarna då för OM det är en graviditet på gång (hade inte det varit typiskt? xD) så vill hon inte riskera att spola ut den. Det intressanta är att hon sa att det definitivt inte skulle vara något där om det inte var graviditet på gång men ville samtidigt inte inge för mycket hopp. Mycket kan ju hända däremellan. Det hcg-provet kommer i eftermiddag men jag räknar med ett negativt pga att det är för tidigt helt enkelt.

    Så det blev både glada och lite oroande besked. SÅ lättad att jag har många fina äggceller och regelbundna cykler och att mannens säd också är normal. Det gav väldigt mycket energi att fortsätta kämpa för en framtida liten bebis.

    Vi fick erbjudande och rekommendation om att påbörja IVF och vi tackade ja direkt. Vi fick gå sprutskola efter konsultationen så att vi kan börja behandlingen när vi känner för det och det är en lättnad faktiskt. Nu kan vi lätt ge det 2-3 försök till att få till det på naturlig väg. Bara hoppas att jag inte fått cellförändringar igen för då tar det väl lite tid för att få det ur världen. Men vi tar det med ro :)

  • ttcjuliaa
    Mirabilis89 skrev 2022-01-05 12:55:25 följande:

    Härligt att höra! Jag och min sambo har första försöket för utredning nästa måndag, men det låter nästan som att ni inte går via landstinget, om det gick så snabbt med utredning och godkännande för IVF tänker jag?


    Vi påbörjade utredningen i slutet av oktober men bor i Norge så det kanske därför det går så fort att börja med behandling efter man kvalificerat sig för IVF? Vi går via offentlig poliklinikk.

    Vet inte hur det funkar i Sverige så har inget att jämföra med. Tar det lång tid att få godkännande för IVF efter att utredningen är klar?

    Här får vi 3 kostnadsfria försök (betalar endast egenandel) men mediciner måste vi stå för själva vilket blir strax över 12.000kr/försök. Man betalar upp till 18.000kr själv och sedan går staten in och täcker resten. Är det samma i Sverige eller täcker högkostnadsskyddet hormonsprutor och medicin för att blockera ägglossning direkt?
  • ttcjuliaa
    RH93 skrev 2022-01-11 10:46:56 följande:

    Här sniglar dagarna sig fram känner jag. Har snart äl men orkar knappt bry mig om det, räknar bara ner tills första ivf-samtalet (2 veckor nu). Började jobba igen igår och är så otroligt otaggad. Kommit in i en lite mer deppig fas igen där jag bara känner att jag inte bryr mig om något annat än att bli gravid. Allt annat känns så oviktigt så jag har liksom ingen energi att ge. Försöker fokusera på att träna igen och må så bra som möjligt innan vi nu får komma igång på riktigt. Är så konstigt i denna process att på nåt sätt går tiden otroligt långsamt, men samtidigt blir man stressad över att det gått så lång tid och man inte kommer nån vart.

    Hoppas ni alla här mår bra :)


    Förstår dig till fullo! Jag testade negativt idag på bim -1. Bröt ihop totalt. Ingen mens I sikte men haft ont i ryggen igår och idag så det tog sig nog inte idag heller.
  • ttcjuliaa
    Mirabilis89 skrev 2022-01-11 12:08:46 följande:

    Yes alltså, här går det undan! Trodde jag skulle få tid för utökat ultraljud och spolning till näst-nästa cykel i februari, läkaren på Stockholm IVF trodde det i går, men jag får tid redan till nästa, så den 24/1 ska jag få det "fixat". 

    Vi har nog tur att det går undan såpass, och tur att jag har så löjligt regelbunden cykel att jag kunde veta, boka och få tid så snabbt. Och eftersom sambons prov är den 28/1 kommer vi ju säkert kunna få iväg remissen i början va februari redan!


    Heja heja! Säg gärna till när du gjort spolningen, är nyfiken på hur det går till. Jag skulle ha gjort en i onsdags men då läkaren hittade en hinnsäck på vul så hon ville inte riskera att spola ur en eventuell graviditet. Men om det inte tar sig den här gången så kommer jag få komma tillbaka och göra en.
  • ttcjuliaa
    RH93 skrev 2022-01-11 13:55:42 följande:

    Är väldigt individuellt hur det känns men kan säga att jag, som har låg smärttröskel, tyckte inte det va farligare än lite lättare mensvärk. Är ganska obehagligt när vätskan rinner ur en och det spänner lite när den sprutas in, men själva lilla slangen som dom använder märkte jag inte av alls. Det går väldigt fort och man kan få se själv på monitorn hur det ser ut :)


    Åhhh tack för svar! Då ska det säkert gå bra. Jag tror jag har normal smärttröskel men det kanske är enklare att ta sig igenom smärta om det för något gott med sig. Spännande att man får se på skärmen när de gör det :D
  • ttcjuliaa

    Mens idag :( Vi bestämde oss för att göra 3 försök till på naturlig väg innan vi kör igång med IVF. Uppdaterar listan.

    NatMar005 PLUSSAT

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

    apan95 PLUSSAT

    Msofie PLUSSAT

    Ericky, BIM 21/7, 33 år PLUSSAT

    (försökt sedan augusti 2020 och haft 1 tidigt missfall i maj-21 samt förlorat en graviditet i en vattenavgång i v17 i oktober -21)

    Bx3, BIM 30/10, 32 år (försökt 1,5 år, haft 1 utomkveds, första IVF-försöket nu med testdag 2/11)

    Mirabilis89, 16/1 2022, 33 år (20:e försöket)

    Soff, BIM 19/1, 33 år (23:e försöket)

    Janni91, 20/1, 30 år (försökt sedan sommaren 2020, IVF-start i slutet av januari)

    Carina82, 24/1, 39 år (försökt sedan januari 2020, IVF-start förhoppningsvis i slutet på januari)

    RH93, BIM 3/2 2022, 28 år (18:e försöket)

    ttcjuliaa, 8/1, 33 år (15:e försöket)

  • ttcjuliaa
    Vickan31 skrev 2022-01-17 09:28:16 följande:

    Hej på er! Nu var det många veckor sedan jag var inne här, och jag har inte hunnit läsa ikapp så förlåt att jag missat så mycket här men ni ska veta att jag tänker på er alla jättemycket! Här började året tyvärr inte så bra: istället för en ny IVF ska jag och min sambo gå skilda vägar. Det känns som rätt beslut trots allt, men när man har en sån stark barnlängtan som jag har så förstår ni att det även är den drömmen som krossas och jag tror att det var den gemensamma drömmen som höll ihop oss mer än något annat. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga just nu, allt känns väldigt rörigt i huvudet. Vi skulle egentligen ha flyttat tillsammans till en ny fin lägenhet i början av januari men nu har jag flyttat själv istället. Allt känns såklart konstigt och overkligt, men jag försöker att ta en dag i taget. Stor kram till alla er kämpar, ni är fantastiska! Hjärta


     Uff, vad tråkigt att höra Rynkar på näsan Du har oss andra som stöd här! Stor kram Hjärta 
  • ttcjuliaa
    Soff skrev 2022-02-02 10:29:21 följande:

    Hade första samtalet med kuratorn igår tillsammans med min sambo. Vi fick bilden av att hon skulle kontakta oss bara för att få stöd i processen, ifall vi ville. Hon började samtalet med att det inte är något som kommer påverka vår behandling på något sätt, när vi får börja etc. Då kunde jag slappna av, för har en ständig rädsla för att något ska gå åt helvete, med tanke på hur krokig väg det varit hittils. I slutet av samtalet så sa hon att hon ska prata med läkaren och "teamet" så kommer dom återkomma med "beslut". Jag liksom, "beslut"? Och hon säger att hon inte tror vi behöver oroa oss på något sätt, men det är ju lätt!?! Har sen dess varit i upplösningstillstånd, kan inte tänka klart, har extremt svårt att fokusera på jobbet, har brutit ihop, har panik! Jag är totalt livrädd att något ska sätta käppar i hjulet.


    Och allt började med att min sambo tog upp att han lider av ångest ibland. Det var därför vi fick frågan från första början, men vem f*n hade kunnat tro att det skulle bli som någon slags utredning på det!? Då hade han ju inte sagt något överhuvudtaget!? Jag orkar verkligen inte detta. Det räcker nu!!!!!!!!!!


    Är så förbannad och ledsen att jag bara vill försvinna just nu. Jag ringde imorse till kliniken och hon ska ringa upp mig, och nu kan jag bara sitta här vid telefonen och vänta. Kan inte fokusera på nåt annat.. Jag vill bara veta vad som händer!? 


    Fy vilket orosmoln Rynkar på näsan Men det kommer gå bra! Vad var anledningen till att ni fick kuratorsamtal? Får alla det erbjudandet i Sverige? 
  • ttcjuliaa
    Soff skrev 2022-02-02 14:05:55 följande:

    Aa fruktansvärt!... vi hamnade i högspecialiserad vård pga min sjukdom som jag har (ofarligt njursjukdom), och tydligen så är deras rutiner lite annorlunda än i vanliga fall. Så många går via kurator där. Men det har varit en totalbrist i kommunikation från deras sida varför vi från första början överhuvudtaget skulle ha ett samtal med kurator. Det har inte framgått alls hur processen skulle se ut. Och vi har mött på såna här problem från START när vi skulle påbörja utredning, "kommunikationsmissar", att jag är så fruktansvärt trött nu på detta! Helt slutkörd mentalt. Det är inte ok! 


    Pratade med kuratorn igen och hon bad om ursäkt för att vi har blivit utsatta för detta, det är inte så det ska gå till. Hon skulle göra vad hon kunde för att påskynda detta pga att det är dom som har felat. 


    Det enda hon kan säga är att hon inte ser några konstigheter med oss och att det inte finns någon anledning till oro vad hon kan se, men att det måste gå via läkare. Hon sa också att det är ytterst ovanligt att man blir nekad behandling. Hon försökte lugna mig med detta. Och ja, lite lugnare kanske.. men minsta lilla tvivel gör att jag inte kan slappna av överhuvudtaget. Hon sa att vi skulle få besked nästa Torsdag (!!!!).... men hon skulle göra vad hon kunde för att påskynda det som sagt... så hoppas innerligt att det går snabbare. Tar hellre en kniv i benet än att gå runt i denna ovisshet. Att det ska ligga ett beslut hos någon annan om ens liv ska slängas upp-och-ner eller inte. Det är tortyr. 


    Förstår att du känner dig alldeles klar! Vet inte hur ni orkar med, men jag antar att man inte har något val när man är helt utelämnad till vården för att ha chansen att bilda familj. Man tappar ju fullständigt förtroendet när man faller mellan stolarna gång på gång. Jag hoppas verkligen att detta var sista gången och att ni får raksträcka resten av resan! Hjärta
  • ttcjuliaa

    Känt mig så trött och urven i tre dagar nu. Hade bestämt mig för att vänta med test till BIM på fredag men jag klarar det inte! Tog ett testa tidigt från babyplan nu (äl +9) och vet inte om jag inbillar mig ett streck. Ibland ser jag det och ibland inte.. 

  • ttcjuliaa
    Mirabilis89 skrev 2022-03-29 20:24:33 följande:
    Jag brukar vara rätt nitisk med sådana, men jag tycker mig se något?! Hoppas hoppas att det är ett äkta streck och inte spökstreck Hjärta
    Tack! Hjärta 
    Jag har aldrig fått något som ens liknar ett streck tidigare, på 16 försök så har det alltid varit tvärblankt (trots en massa inbillningssymtom). Ska ta ett test i morgon bitti och se om det är tydligare. Annars väntar jag på mens till helgen eller tills efter vi kommit hem från vår semester Glad
  • ttcjuliaa
    Soff skrev 2022-03-30 11:15:47 följande:

    Hej på er alla. Har tagit en paus härifrån ett tag, och känner att jag behöver fortsätta med det ett tag till men ville bara checka in och dels säga ett stort grattis till Tintin <3 och hoppas att du, ttcjul­iaa, får ditt plus nu. 


    Jag kommer att påbörja behandling igen nästa mens, så kommer troligen att kika in då igen, men är så trött av allt detta att jag verkligen känner att jag behöver ta en paus.. har varit så enormt ledsen och har haft svårt att hantera den känsla av orättvisa som har kommit med det. 


    Kramar till er alla. 


    Förstår dig! Stor kram Hjärta
  • ttcjuliaa
    Mirabilis89 skrev 2022-04-01 09:39:10 följande:
    Hur har det gått för dig? 
    Jag gjorde ett nytt graviditetstest innan vi åkte till flygplatsen imorse och teststrecket var liite starkare än sist, behövde liksom inte anstränga mig för att se det. Men något jag oroar mig över är att jag var på toa nyss och såg att jag har fått spottings. Men jag ska försöka koppla bort tankarna nu och istället njuta av en välförtjänt semester Solig 
  • ttcjuliaa

    Här kommer ett super-downer inlägg. Förlåt, jag måste bara få skriva av mig men känner att jag vill varna på förhand..

    Det verkar som att vi misslyckats försök nr 18 naturligt och nu har vi bara ett försök kvar innan vi provar IVF. Men varför skulle försök nummer 19 gå? Och om ingenting är fel på mina ägg eller min mans spermier så tänker jag spontant att det är under nidationen det går fel och då hjälper ju inte IVF heller. Alltså fy jag bryter ihop. Känner mig så okvinnlig och fel. Jag kommer aldrig att få barn eller chansen att få känna hur det känns att vara gravid med en efterlängtad bebis. Jag vet att min man tycker att jag är hans drömkvinna men han förtjänar verkligen någon som kan ge honom en framtid med en komplett familj. Så kärleksfull och omtänksam han är och vilken fin pappa och förebild han skulle bli och det är mitt fel att han aldrig någonsin bli det och det gör så ont. Dumma mig och dumma kropp. Jag har verkligen inga höga tankar om mig själv idag, känner mig helt värdelös, HELT värdelös. Denna gången tog det så mycket hårdare än alla andra gånger, vet inte varför Gråter 

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet