• Soffsen

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Hej alla underbara kämpar! 

    Låter konstigt kanske, men blev lite varm inombords när jag såg denna grupp. Känns skönt att vara i en grupp där många har kämpat en längre tid och man plötsligt inte känner sig så ensam längre! Har själv varit med i dessa grupper sen i december känner igen flera namn. Det är så fint att följas åt tycker jag. 

    Jag blev gravid första gången för exakt ett år sen, oplanerat. Blev helt överlycklig då jag och sambon bestämt att börja försöka i augusti. Slutade i missfall i v. 6. Var så förtvivlad, visste knappt att man kunde få missfall (tack för det samhället). Sedan blev jag besatt. Gjorde allt jag kunde och tog vitaminer, ÄL-tester, kollade youtube videos osvosv och trodde att jag nog skulle vara gravid inom 1-2 månader igen. Tog 8 månader innan jag blev gravid igen och tänkte att nu är det våran tur, men icke. Ett till missfall i v. 6 och ännu mer förtvivlad. 

    Nu är det vårat 2:a försök efter missfallet och ägglossningen var nog igår och jag bara ber att det är våran tur snart. Tog blodprover förra månaden som visade på lågt progesteron så jag gick till gyn och fick Utrogestan utkrivet så det ska jag börja med nästa månad för denna månad har jag lite fler blodprover att ta. 

    Hoppas alla här blir gravida så fort som det bara går, finns ju inget finare än de där två strecken på graviditetstestet. Kram! 

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

    Carina82, BIM 3/7, 38 år (8e försöket)

    Memestar, BIM 6/7, 29 år (11e försöket)

    BoringBrick92, BIM 7/7, 28 år (8:e försöket)

    Gulgja, BIM 7/7 (10:e försöket och 2 försöket efter stabiliserande prolaktinvärden)

    Idoh, BIM 7/7, 35 år, 10:e försöket, genomgår fertilitetsutredning)

    ananna, BIM 14/7 29 år (13:e försöket)

    Soff, BIM 17/7, 33 år (16:e försöket)

    Längtar00, BIM 19/7, 21 år (15:e försöket)

    Ericky, BIM 21/7, 33 år (12:e försöket och 2:a försöket efter MF)

    Mirabilis89, BIM 22/7, 32 år (13:e försöket)

    Janni91, BIM 22/7, 30 år (13:e försöket, kort lutealfas + mellanblödningar)

    Stickling, bim 28/7, 33 år (13:e försöket, 3:e med Letrozol, 2 mf, PCOS)

    Soffsen BIM 28/7, 27 år (12:e försöket, 2 missfall)

    Dibella, BIM 29/7, 31 år (19:e försöket, 2 IVF med minus)

    MAKL, BIM 30/7, 27 år (11:e försöket)

    Vickan31, BIM 31/7, 32 år (14:e försöket)

    RH93, BIM 6/8, 28 år (13:e försöket)

    Längtartillvår, BIM 7/8, 36 år (11e försöket)

    Lisen91, BIM 11/8, 29 år (13:e försöket)

    Sellcarro, BIM 13/8, 28 år (12:e försöket, 1 MA & 1 MF)

  • Soffsen
    Soff skrev 2021-07-19 23:52:16 följande:

    Hej och tack för svar <3 hmm okey! Jag fick svar från werlabs som sa att man kan ta det samtidigt som progesterontestet i det syftet jag vill ta testen. Så blir lite förvirrad >< vet inte om jag ska köpa ett till östrogentest och kanske ta det både cd2-5 och 1 vecka efter äl!?..... jag vet inte. Har tagit fsh tidigare, men då måste man alltså ta det samtidigt? 


    Tack för att du tog dig tid att svara <3 Kram 


    Jag gjorde blodprov på östrogen och FSH denna cykel. Tog dag 3 i cykeln men man kan ta både dag CD 2-5, under Äl och ÄL +7. 

    Jag fick upp dessa referensvärden för kvinnor (icke gravida) när det handlar om östradiol: 

    Tidig follikelfas: 75-230 pmol/L
    Sen follikelfas: 180 - 860 pmol/L
    Ägglossning: 220 - 2000 pmol/L
    Intermediär lutealfas: 240-1100 pmol/L

    När jag kollade på Vulverinekoos webinarium om blodprover sa hon att man inte vill ha våldsamt mycket eller lite utan att det är bra att ligga ungefär i mitten av referensintervallet. Glad

    Kan rekommendera alla här att kolla på det webinariet om man ska ta olika blodprov. Hon säger där hur hon ser på referensintervallerna och hur hon tycker att man ska ligga. Lärde mig massor och utgick från det när jag gjorde Karin Björkegren Jones testet hos Werlabs (som vulverine rekommenderade). 


    Ericky skrev 2021-07-20 09:42:10 följande:


    BIM imorgon och idag fick vi vårt efterlängtade plus igen. 2a ägglossningen efter missfallet och 12:e försöket totalt. Ber till gudarna att det här är vårt guldägg som stannar den här gången <3

    Jag fortsätter precis som tidigare att följa er i bakgrunden och heja på er <3 Önskar SÅ att ni alla får plussa under året, helst igår förstås <3

    Wow!! Stort stort grattis!! Hjärta Hoppas på samma för oss, är också inne på andra ägglossningen sen MF.
  • Soffsen
    Yassie skrev 2021-07-21 16:14:25 följande:

    Hej!

    Vill så gärna också vara med i denna tråden.

    Jag har försökt med min sambo att bli gravid så länge nu.

    Har gjort en abort vid 17-års ålder som gick hur bra som helst utan komplikationer, efter det slutade jag med mina preventivmedel och har inte tagit något sådant sen dess. Är 24 år nu och min sambo är 30, vi äter folsyra o har gjort ett tag. Kör med äl stickor och har koll i Flo appen. 9e försöket denna gång.....


    Usch jag förstår precis vad du går igenom. Det där med att precis ALLT och ALLA runtomkring blir gravida och får barn. Samma dag som jag fick mitt andra missfall annonserade en nära vän att hon fött sin dotter och jag kunde inte ens gratta henne. Bara grät. En vecka efter det så skrev en annan vän i en gruppchatt att hon var gravid och inte heller då kunde jag gratulera. Man känner sig som en dålig människa men det gör bara för ont. 

    Nu är jag livrädd för att min bästa vän ska bli gravid före mig. Vi pratade för några månader sen om att hon och hennes sambo skulle börja försöka i höst. Vågar inte ens fråga henne om det nu (trots att vi pratar veckovis) för att jag är så rädd för vad hon ska svara. Om hon blir gravid vet jag inte hur jag ska kunna försöka glädjas åt henne. 

    Men vi får kämpa på, en vacker dag kommer det hända för oss också på ett eller annat sätt och vad spelar det egentligen för roll då hur många barn andra har eller hur många som blev gravida före oss? <3
  • Soffsen

    Hej allihopa!

    Greppar efter halmstrån här haha. Är på ÄL+10 idag.

    Igår testade jag negativt på graviditetstest men ganska starkt på ÄL-test. Funderade inte mer på det.

    Sen idag när jag testade fick jag positivt ÄL-test (blev stark på en gång) men fortfarande negativt graviditetstest.

    Har absolut inte ÄL nu då jag haft hög temp sen förra ÄL och har krämiga flytningar osvosv.

    Någon som varit med om liknande? Kan ÄL-test ge utslag före graviditetstest? BIM på tisdag eller onsdag.

    Här är bild på testen efter 2 min.

  • Soffsen

    Idag är det exakt ett år sen jag fick mitt första plus på stickan. Det var en av dom lyckligaste men också mest skrämmande dagarna i mitt liv. Två veckor efter plusset började jag blöda hejdlöst och allt jag planerat för var plötsligt historia. Det gjorde så ont. Jag hade fått missfall och fattade ingenting. Hur gick det ens till? Vad var det för fel på mig? Jag och min sambo var ifrån varandra när det hände och jag minns att jag nästan föll ihop av ren sorg när vi träffades dagen efter. Det vart nattsvart. Jag var så jävla jävla ledsen. Jag bestämde mig för att börja försöka igen fort. Jag planerade för att bli gravid igen i oktober. Så jävla naivt. Som att man kan planera för något sånt. Blev inte gravid i oktober. Eller november. Eller december. Blev gravid igen i april. 8 månader efter missfallet. Denna gången var det bara ren och skär lycka, och lättnad. Allt var perfekt och äntligen var det våran tur. För två missfall kommer aldrig hända mig. Testade mig första gången 4 dagar innan BIM och testen blev starkare varje dag, tills de inte längre blev det. Jag jämförde med andra kvinnors stegringar på youtube, Google, i forum, you name it. Men jag började långsamt inse att inte heller detta skulle gå vägen. Klumpen i magen och gråten i halsen var oundvikligt. Och värst av allt, på jobbet skulle jag gå och le och låtsas som ingenting när min värld i verkliga fallet rasade samman. Igen. Planerna jag gjort i mitt huvud var återigen borta. Jag skulle berätta för alla på midsommar. Och efter semestern skulle jag komma tillbaka till jobbet och stolt visa upp min lilla mage som precis skulle trätt fram. Idag är den dagen. Första dagen efter semestern och ett år sen första plusset. Ingen jävla mage i sikt. På jobbet berättar alla grabbar om sina gravida flickvänner som konkar på i värmen och alla gravida tjejer berättar om hur tufft det är att vara gravid på sommaren och hur trötta de är. Och här sitter jag och vill bara skrika åt alla att hålla käften. Jag hade gjort nästintill vad som helst för att få vara där de är. Men det är inte deras fel. Hur ska dom kunna veta hur jag mår när mitt ansikte visar något helt annat än vad som pågår i mitt huvud. En kollega frågade om inte vi var sugna snart varpå jag skrattade lite och svara ?nej nej?. Sen gick jag till toaletten och grät. Och här sitter jag fortfarande och samlar krafter för att gå ut dit igen. Och le och låtsas om ingenting.

    Fan vad tungt allt känns idag.

  • Soffsen

    Hej allihopa! 

    Tack för alla otoligt fina svar på mitt inlägg för några veckor sedan <3 Blev så varm i kroppen av att läsa! Behövde en liten paus från allt som hade med graviditet att göra, så höll mig borta från internet och dolde alla inlägg på instagram som har med graviditet eller barn att göra. Men nu känns det lite bättre, borde ha ägglossning i helgen! 

    Läst ikapp alla inlägg här och välkomnar alla nya och känner med alla som skriver <3 

  • Soffsen

    Nu till en fråga, min gynekolog skrev ut Utrogestan 200mg som jag ska börja ta när jag plussar på stickan. Men jag vill ta från ägglossning fram till mens för att möjligtvis hjälpa ägget att fästa. 

    Vill dock inte använda mitt recept då det inte kan vara slut när jag väl plussar. Ska till Spanien om två veckor och där vet jag att Utrogestan är receptfritt. 

    Är det någon här som har erfarenhet av att köpa Utrogestan eller liknande utomlands och ta med sig hem trots att det är receptbelagd i Sverige? Kan man göra så? 

  • Soffsen
    Emmalucy skrev 2021-08-12 21:23:04 följande:
    Eh, vem kommer veta att du tar hem litegrann ;) tycker det är bra att du gör! Det är inte knark, kan tänka mig i värsta fall förlorar du den men det är endast om någon vill kolla din incheckade baggage, du kan iaf säga att du har ett recept på det i Sverige, de borde inte kunna göra mycket, det är inte ens smärtstillande eller något. Tycker det är ju lönlöst att vänta tills du plussar, hela problemet är att man inte kan plussa ..... oj vaginalpiller, och jag trodde att crinone var irriterande att använda :/ man kan iaf vänta till typ äl+4 innan man börjar för att spara lite på doserna :) jag började när FF appen bekräftade äl och plussade samma månad, så det är bra att du inte vänta med den. Kram!
    Ja sant! Ska testa Skrattande 

    Åh vad spännande!! Använde du Crinone? Eller hade du också Utrogestan? Tror jag hade ägglossning igår eller idag så nu väntar jag bara på att tempen ska höjas innan jag ska testa med Utrogestan! Glad
  • Soffsen
    Lägger in mig själv i listan igen då jag borde haft ÄL igår eller idag! 
    Fick till det dagen efter positivt ÄL-test och även två dagar efter, så hoppas det räckte och vi inte var för sent ute!

    NatMar005 PLUSSAT


    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

    Ericky, BIM 21/7, 33 år (12:e försöket och 2:a försöket efter MF) PLUSSAT

    apan95, BIM 9/8, 25 år (inväntar FET)

    Lisen91, BIM 11/8, 29 år (13:e försöket)

    Ciccie86, BIM 11/8, 35 år, (6:e försöket.)

    ananna, BIM 18/8, 29 år (14:e försöket, står i kö för utredning inom regionen)

    Mirabilis89, BIM 19/8, 32 år (14:e försöket)

    Tildasafira, BIM 19/8 (17e försöket, upprepade tidiga missfall)

    Vickan31, BIM 26/8, 32 år (15:e försöket)

    Soffsen, BIM 30/8, 27 år (13:e försöket, två MF)

    MsTintin, BIM 3/9, 29 år (18:e försöket)

    RH93, BIM 4/9, 28 år (14:e försöket)

    Sellcarro, BIM 7/9 (13:e försöket, 1 MA & 1 MF)

    Soff, BIM 9/9 (18:e försöket)

    Weloty, BIM 9/9, 30 år (14:e försöket, under fertilitetsutredning)

    Janni91, BIM 11/9, 30 år (15:e försöket, oförklarligt barnlös och inväntar IVF)

    Längtartillvår, BIM 30/9, 36 år (12e försöket, första IVF försöket)
  • Soffsen
    Tildasafira skrev 2021-08-17 09:18:50 följande:

    Godmorgon alla!

    Min magkänsla stämde och idag började jag blöda igen <\3

    Känns fruktansvärt. Jag har åtminstone en tid för utredning av min sköldkörtel på måndag äntligen, hoppas jag kan få lite svar där och medicin som kan förhindra att min kropp stöter ifrån sig allt. Känner mig riktigt deppig idag även om min magkänsla förvarnat mig.


    Men åh nej <3 Kämpakämpakämpa! Skönt att ha en utredning inbokad i alla fall, och så hoppas vi alla på att den visar något som går att åtgärda! 

    Ta hand om dig <3
  • Soffsen
    Hej tjejer, såg nu att jag råkade posta i BIM augusti gruppen och inte här som jag hade tänkt, så lägger upp här med hehe Skäms

    Brukar ha positiva ÄL-test två dagar runt CD17 varje månad och sedan tempökning två-tre dagar senare. 

    Denna månad fick jag pos ÄL-test CD17 men peakade rejält CD18. Sen har testen fortsatt visa starkt varje dag (är idag på CD 21). WHY???? Blir tokig på allt jävla analyserande och konstigheter i kroppen. Tempen har ju inte höjts heller så har ju inte har inte haft ÄL. 

    Någon som varit med om liknande förut? 
  • Soffsen

    Hej alla underbara tjejer! 

    Det var ganska längesen jag skrev här nu, men kände att jag behövde en paus från precis allt. Känner dock nu att jag bara behöver skriva av mig. 

    Känner att jag är på vippen att bli deprimerad på grund av allt detta. Varje liten sak som händer i livet just nu känns som att bestiga Mount Everest. Är konstant trött och gråter flera gånger i veckan. 

    Sen mitt i allt detta berättade min bästa vän igår att hon var gravid. Mitt på en restaurang. Min reaktion var att jag började gråta och sa "Förlåt, men jag kan bara inte hantera det här" och sen gick jag till toan och tjöt i 10 minuter. Sen var resten av kvällen rent ut sagt plågsam. Började gråta tre gånger och tillslut fick jag åka hem och jag hulkade och nästan skrekgrät i bilen hela vägen. Värst av allt är att hon blev gravid på första försöket.

    Önska så att jag var i en annan situation i livet så att jag kunde glädjas med henne men just nu går det bara inte. Det är så fruktansvärt sorgligt allt. 

    Jag vet inte hur jag ska orka fortsätta. Hur fan ska man sluta må dåligt? Hur kan man tänka positivt i allt det här? 

    Ångesten äter verkligen upp mig inifrån. 

  • Soffsen

    Hej igen! 

    Var längesen jag skrev här senast men har varit inne och läst lite då och då. 
    Sist jag skrev hade min bästa vän precis berättat att hon var gravid och tror det vart droppen för mig. Blev deprimerad och orkade inte gå upp ur sängen tillslut. MEN fick hjälp av en jättebra psykolog och tog tag i mig själv och idag mår jag bättre. Inte fantastiskt, men bättre! Glad

    För er som inte var med i gruppen tidigare så blev jag gravid juli 2020 och fick missfall, sen gravid igen i april 2021 och fick missfall och nu väntar vi på vårat efterlängtade plus igen. 

    Vi fick påbörja utredning i november så nu kör jag Letrozol CD 3-7 och sen Ovitrelle runt CD 14. Är på våran andra omgång nu och tog Ovitrelle i onsdags. 
    Känns inte som det tagit sig denna månad heller då min temp inte riktigt stigit så mycket. Ja ni vet ju, man analyserar allt 40 gånger om. Har nog aldrig så mycket ångest som direkt efter möjlig ÄL när man ska försöka förstå om ÄL ens ägt rum haha. 

    Sambon ska få göra spermatest (eller vad det kallas) nästa vecka så det blir spännande också! 

    Lägger in mig i listan igen nu tänkte jag. 

    NatMar005 PLUSSAT

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

    apan95 PLUSSAT

    Msofie PLUSSAT

    Ericky, BIM 21/7, 33 år (försöktsedan augusti 2020 och haft 1 tidigt missfall samt förlorat en graviditet i en vattenavgång i v17)

    Bx3, BIM 30/10, 32 år (försökt 1,5 år, haft 1 utomkveds, första IVF-försöket nu med testdag 2/11)

    Mirabilis89, 16/1 2022, 33 år (20:e försöket)

    Soff, BIM 19/1, 33 år (23:e försöket)

    Janni91, 20/1, 30 år (försökt sedan sommaren 2020, IVF-start i slutet av januari)

    Soffsen 22/1, 27 år (16 försök, 2 missfall) 

    Carina82, 24/1, 39 år (försökt sedan januari 2020, IVF-start förhoppningsvis i slutet på januari)

    RH93, BIM 3/2 2022, 28 år (18:e försöket)

  • Soffsen
    RH93 skrev 2022-01-11 10:46:56 följande:

    Här sniglar dagarna sig fram känner jag. Har snart äl men orkar knappt bry mig om det, räknar bara ner tills första ivf-samtalet (2 veckor nu). Började jobba igen igår och är så otroligt otaggad. Kommit in i en lite mer deppig fas igen där jag bara känner att jag inte bryr mig om något annat än att bli gravid. Allt annat känns så oviktigt så jag har liksom ingen energi att ge. Försöker fokusera på att träna igen och må så bra som möjligt innan vi nu får komma igång på riktigt. Är så konstigt i denna process att på nåt sätt går tiden otroligt långsamt, men samtidigt blir man stressad över att det gått så lång tid och man inte kommer nån vart.

    Hoppas ni alla här mår bra :)


    Skönt att äntligen få komma igång med IVF iaf!! Själv måste vi genomgå fyra kurer med letrozol innan vi kan få remiss. Eftersom att jag varit gravid två gånger (men fått missfall) så börjar den här 1 års gränsen om från när man får missfall vilket blir i april. Har aldrig hört att det är så förut men orkar knappt försöka få hjälp längre. 
    ttcjuliaa skrev 2022-01-11 12:53:11 följande:
    Heja heja! Säg gärna till när du gjort spolningen, är nyfiken på hur det går till. Jag skulle ha gjort en i onsdags men då läkaren hittade en hinnsäck på vul så hon ville inte riskera att spola ur en eventuell graviditet. Men om det inte tar sig den här gången så kommer jag få komma tillbaka och göra en.
    Jag spolade för ca 1 månad sen :) Tyckte det var en lite obehaglig känsla när de skulle in med slangen i livmodern, men gjorde inte så ont. Jag tog inga smärtstillande efter. Ca 20 min efter spolningen fick jag dock GROV mensvärk i typ 10 min. Men sen släppte det helt. Du behöver absolut inte oroa dig :)

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet