• Sat 15 Jan 2022 23:05
    362680 visningar
    3955 svar
    3955
    362680

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Hej alla! Ny här.

    2021 gick jag igenom 2 st ma och var totalt gravid exakt halva 2021. Har tagit väldigt hårt psykist och är nu inne på försök 1 efter senaste ma. Hade äl för 9-10 dagar sedan och idag har jag haft stickningar till och från i ena sidan av vad jag tror är livmodern och nu precis när jag gick på toa ser jag att det är lite blod (typ rosa) på pappret. Är ju för tidigt för mens (stenkoll på äl). Vad betyder detta? Tidigt Mf?Nidblödning? Vågar verkligen inte hoppas på något och att bli gravid på första försöket känns för bra för o vara sant (även om man kanske inte kommer få behålla de :/ )

  • Sun 16 Jan 2022 08:51
    MrsXy skrev 2022-01-16 00:29:07 följande:

    Åh jag känner igen mig så mycket... jag var gravid totalt 7,5 månader av 2021. vilket brutalt år.. 

    får jag fråga i vilka veckor fick du dina två ma? Det är så tungt. 

    Åh det låter som nidblödning tycker jag? :)


    Åh beklagar! Fick första i vecka 12 och andra i vecka 14. Erbjöds tidigt ul andra gången och de såg bra ut så började få upp förhoppningarna. Gjorde även nipt privat som såg bra ut i vecka 12. Däremot hittade de då en kromosomavvikelser på blodprovet någon vecka senare och då såg man även vid kontroll ultraljud att fostret somnat in så fick ta fostervattenprov etc.. har varit psykiskt riktigt tufft och känns tungt att annalists kommer våga hoppas för mkt igen.

    När fick du dina missfall? Vad händer för dig :(?

    Ja aldrig haft en nidblödning innan men gick på toa nu efter natten och inte kommit ngt mer så verkar ju inte vara en vanlig mens iaf. Jobbigt för börjar sätta tankar i huvudet nu samtidigt som jag absolut inte vågar hoppas något..
  • Mon 17 Jan 2022 07:17
    MrsXy skrev 2022-01-16 15:41:08 följande:

    Åh okej beklagar... Sa de vad det var för kromosomavvikelse på nipt?

    Första gången v. 12 hade den somnat in en vecka innan kub v. 13.. Ingen aning varför.. 

    Andra gången v. 18 :( 

    Troligen en infektion, allt såg superfint ut på kub och även en till ul efter kub. Värsta jag varit med om. Dubbel otur. 

    Så nu sån extrem sorg och oro om man ska våga igen? 

    Det låter ju ändå som nid tycker jag :) När har du bim? :)


    Ååh fick precis ett tydligt plus när jag testade med tidigt graviditetstest, (negativt med en billig variant). kan knappt tro att vi blev gravida på första försöket efter ma denna gång. Tog ändå rätt lång tid sist..men ja ska inte bli för glad nu men känns ändå skönt att man får en utredning om detta inte går bra.

    De hittade trisomi 18, så väldigt väldigt ovanligt :( men kommer iaf bli erbjuden extra koller denna gång. Men ja kommer bli psykiskt tufft även denna graviditet kommer inte vågar hoppa på något :/

    Åå nej i vecka 18 :( ? Fy stackare :( måste varit så tufft när man säkert byggt upp massa förhoppningar. Har du fått prata med någon psykolog? Kram och all styrka till dig <3
  • Mon 17 Jan 2022 09:06
    MsTintin skrev 2022-01-17 08:57:41 följande:

    Har du testat appen PreMom? Där kan man fota sina ÄL-tester och så "analyserar" den åt en, så får man lite hjälp med att hitta stegringen om man tycker att det är svårt :) Jag tyckte att det var smidigt när jag använde den!


    För mig blir de aldrig starkare än sådär så skulle ligga idag och 2 dagar till sen för att vara på den säkra sidan. Äl sker ju ca 24-48 h efter utslag. Om du använder flo appen och markerar positivt äl test så tycker jag man brukar få en bra indikation :) !

    Låg själv 7 dagar i rad denna månad för att jag började se ett streck väldigt tidigt så misstolkade resultatet och insåg sen att det var som starkast typ 4 dagar senare. Plussade faktiskt nu i morse så verkar ha funkat denna gång :)!!
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet