• Bubbell

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Måste bara få hoppa in.. skönt att få skriva av sig lite när man inte har någon att prata med, vi har inte sagt något till någon om detta än.

    Jag och min sambo är 30 och 32år och inte haft skydd på cirka 4år. För två veckor sedan fick vi papper från gynekologmottagning om fertilitetsutredning som vi skulle fylla i och skicka tillbaka. Inte hört något mer sedan dess. Någon som vet vad nästa steg är? Vad för slags prover tar man? Vad mer exakt utreder man? Hur var eran resa? Är helt ny på det här och försökt läsa på men hittar ingen bra sida med konkret information. Jag är så otroligt nyfiken, spänd, orolig och samtidigt exalterad över detta. Vill ju ha bebis. Berätta allt! :) 

  • Bubbell
    Carina82 skrev 2022-02-21 21:28:59 följande:
    Hej! Oj vad skönt att få börja med utredning, fyra år är verkligen lång tid <3 För mig och min kille började det med ett läkarbesök där läkaren berättade om processen, vi tog med oss hälsoblanketterna (jag skulle tipsa er om att ringa er klinik och fråga om det går att boka en tid redan nu, är ju lite väntan på sånt där). Sen fick min kille lämna spermatest (var lite svårt att få tid) och jag tog ett blodprov + var själv hos kliniken två gånger; ett besök runt ägglossning och ett besök för att göra en spolning av äggledarna. Hmm ja det var väldet, utredningen avslutades med att vi träffade en läkare som sa att han skulle skicka en remiss till reproduktionsmedicin i Huddinge :) 
    Ja 4år är väldigt lång tid. Trodde helt ärligt att det skulle bli lätt, men tji fick jag. Ringt till mottagningen som sagt att dom redan skickat papper om utredningen, så jag går och kollar brevlådan jämt nu. En del av mig vill börja på en gång, en del av mig är skiträdd.
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet