Inlägg från: Snöoväder |Visa alla inlägg
  • Snöoväder

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Soff skrev 2022-02-19 09:24:32 följande:

    Imorn ska jag börja med Fyremadel. Drar man i sig hela den sprutan? Det står ju 0.25 i mina papper och det står 0.25 på sprutan så jag antar ju det, men kände mig bara osäker. Dessutom så har jag bara hämtat ut 1 sådan spruta, och så finns det 1 spruta på apoteket att hämta ut (blev jätteorolig nu att det är väntetid på den för det finns det ju inte tid till nu!?). I mina papper så ska jag ju ta en sån spruta i 3 dagar?! Då har jag ju en 1 spruta för lite!? Hade missförstått lite grann och trott att det var ovitrelle jag skulle ta i 3 dagar och Fyremadel 1 gång.... men hör ju på namnet Ovitrelle att det har med ägglossning att göra... nu blev jag orolig. 


    Ja fyremadel ska du ta 1 spruta per gång.
    Kan vara så att ditt nästa uttag än fast det bara står 1 är en hel förpackning med flera i. 
    Jag har fått så när vi gått igenom dessa behandlingar. Så se till att hämta ut den, för du kommer behöva fler.
    Ovitrellen blir sen en engångsdos två dagar innan äp. Då tar man också hela sprutan och det är en stor. 
    Hoppas allt ska gå bra för dig!Glad
  • Snöoväder
    Soff skrev 2022-02-19 10:00:57 följande:
    RH93 skrev 2022-02-19 09:51:56 följande:

    Soff: ja precis man tar hela den sprutan :) den är egentligen enklare än gonal-f på så sätt för man kan liksom inte råka göra fel, men den känns mer. Du behöver inte vara orolig för att du ska behöva beställa. I stockholm finns faktiskt dessa sprutor på jättemånga apotek. Jag har hämtat ut på typ 4 olika ställen i närheten av min bostad och jobb och aldrig behövt beställa in. Man kan se lagerstatus om man går in på fass.se och sen söker på vad läkemedlet heter. Där kan du se vilka i närheten av dig som har den inne. Fyremadel finns både i 5-pack och 1-pack så se till bara att du kollar på rätt. Kan du kontakta kliniken helgtid om du behöver få mer utskrivet? Kram!


    Okey! Tack för era snabba svar <3 


    Tror dom lagt in fel i receptet då för det är inga 5-pack, utan 2 st 1-pack, så då fattas det 1 som ska tas på tisdag! Jag får ringa dom det första jag gör på Måndag! Dom har inte öppet på helger. Annars ska jag ju dit på Tisdag för ultraljud så då kanske dom kan ge mig en där som jag kan ta med mig. Jag får prata med dom. Önskar dom kunde varit lite tydligare för dom sa inget om hur många jag behövde hämta ut på en gång av varje recept. Det gäller även Gonal-f. Jag hade 2 st på recept och tänkte att jag behövde 1 av dom, (som med många andra recept man får, inte alltid man hämtar ut allt på gång) men hämtade hursom ut båda eftersom apoteket hade beställt båda, så det var ju tur för kommer behöva en injektionspenna till.. 


    Jag hittade ett apotek som jag kunde få det till express om 2h så kommer åka dit och hämta den idag! Den kunde skickas till instabox också imorn, men det vågade jag inte chansa på om det blir fördröjt. 


    Ovitrellen ligger i kylen redo iallafall.


    Kram! 


    Men vad konstigt, gissar att du ska göra äp och man brukar ta fyremadel i ca 5 dagar iaf. Tur du kan prata med de på tisdag så de kan fixa ett nytt recept till dig. Måste ju ha blivit något tokigt. Gör de ultraljud kan de ju dessutom vilja att man ska ta sprutorna längre och kan behöva mer.
    Vad står det på fyremadel förpackningen, de har inte skrivit dos där? Typ 1 spruta dagligen i 3 dagar eller så?
    Tur du kan hämta den andra sprutan redan idag.
    Det är ju lätt hänt att det blir fel, än om de är läkare som skriver recepten.

    Lycka till!
  • Snöoväder
    Soff skrev 2022-02-19 16:31:17 följande:

    I min "plan" står det 1 Fyremadel 0.25 om dagen, i 3 dagar, men kan ju bli längre kanske. Ja det var verkligen tur att jag upptäckte detta idag, har hämtat sprutan nu, så då har jag en för imorn, och en på Måndag iallafall. Jag tänkte jag ringer dom på Måndag det första jag gör så får dom lägga in ett nytt recept då så jag har på tisdag också.. och eventuellt fler.. Såg att Fyremadel fanns på lager nära mig (som inte hade öppet idag) så då kan jag ju hämta resten där på Måndag. 


    Jo visst kan det bli fel. Känner bara att jag blir lite trött på detta, då det inte är direkt första gången.. dom har gett fel information till oss om x antal saker, och jag fick tidigare påminna om Ovitrelle-receptet som dom hade glömt att lägga in, och nu får jag ringa dom om detta... i en sån här viktig process så blir man otroligt stressad av detta. Har dom missat något mer liksom!? Jag förväntade mig ju att dom hade gett mig recept på så mycket jag skulle ha för hela behandlingen, så förstod ju inte att jag hade fått för få. Jag tänkte att 2 förpackningar skulle räcka för de dagar de räknat ut för mig. Men men.. nu har jag iallafall löst det för de närmsta dagarna, så får de fixa nytt på Måndag. Puh!...... Fick smärre panik imorse. 


    Tack <3


    Men din stackare, alltså det räcker att gå igenom denna enormt påfrestande behandling, att de dessutom ska missa grejer är inte alls okej...
    Har du gjort fler behandlingar eller är det er första med äp?
    Skönt att du kommer klara dig med sprutorna tills på måndag. 
    Jag har sammanlagt gjort 3 äp och stressen och allt som blir är inte kul och ska man dessutom måste vara osäker på om kliniken gör rätt med recept och dessutom ge fel information... Jag hade blivit helt galen!
    Hoppas de skärper till sig, vissa misstag kan ju vara okej, men regelbundet och flera saker är inte okej i denna situation. 
    Är du på sprutdag 4 idag? När har du eventuellt planerat äp? 
    Läser bara tråden ibland då jag inte riktigt hör hit Tyst
  • Snöoväder
    RH93 skrev 2022-02-24 17:03:04 följande:

    Idag va en riktigt jobbig dag. Har plågat mig igenom jobbdagen för att jag är så sjukt trött och utmattad. Det är verkligen trötthet på en ny nivå. Känner mig otroligt känslig och deppig allmänt just idag. Flexade ut lite tidigare från jobbet för att försöka återhämta mig lite och ta det lugnt bara. När jag kom hem hade vi fått ett brev, som jag öppnade med sambon på telefon, där det stod att inga embryon klarat sig till frysen. Jag trodde verkligen att jag va förberedd på att det kunde bli så och var okej med det då jag läst på och lyssnat på poddar där dom pratar om att det faktiskt statistiskt är vanligt att inte få det, men luften gick totalt ur mig. Kunde inte ens fortsätta prata med min sambo och belt ihop helt. Allt känns hopplöst och man känner sig så otroligt värdelös, varför kan det inte bara gå bra.


    Vid vår första ivf fick vi många ägg som blev embryon. En åter på dag 3 och resten skulle odlas till blastocyster.
    Fick veta att ingen klarade sig till det stadiet. Tappade hoppet helt, blev så ledsen. Förstår din känsla...
    Men den jag fick tillbaka blev ett plus och barn.
    Försöker ge dig lite hopp Hjärta
    Att ingen gick till frys betyder alltså ingenting. Håller tummarna för er!
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet