• MrsXy

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Hej ! Hoppar gärna in här...
    Började försöka ca 2019, med några månaders paus.
    Varit gravid 2 ggr. ma v 12 och mf v. 18.... 
    Så ja, bara att börja om igen ?

  • MrsXy
    Soff skrev 2022-01-15 23:01:13 följande:

    Hej på er. Och välkomna alla nya i tråden! <3 


    Jag har inte riktigt orkat vara lika aktiv här, men följer med i tråden. Har känt att jag liksom inte har något hopp om att det ska gå på naturlig väg, så jag står lite på paus just nu känns det som tills vi får börja med IVF. Vi har dock gjort ett försök som vanligt kring äl, för det är klart, man vet ju aldrig! Men tycker jag börjar känna mens-känningar som vanligt idag. Men helt väntat från min sida, så helt ärligt så reagerar jag knappt längre.


    Jag ser fram emot ivf nu, att få komma framåt. På Tisdag ska vi till Huddinge och få lära oss hur man tar sprutorna! :)) Jag ägnade typ en hel kväll på youtube och kollade folks ivf-resor och hur man tar sprutor etc. >< hah.. Jag känner mig redo nu! 


    Åh jag känner sååå igen mig. Man orkar liksom inte ens bry sig tillsist, trots att man ändå försöker kring äl. Känns så djupt tragiskt allt detta. 
    Har nyligen haft ett sent missfall så även därför det känns så så så hopplöst... 
    Men vad kul att du får börja med ivf ! Har ni väntat länge på det ? Lycka till 
  • MrsXy
    Hejsan91hejsan skrev 2022-01-15 23:05:29 följande:

    Hej alla! Ny här.

    2021 gick jag igenom 2 st ma och var totalt gravid exakt halva 2021. Har tagit väldigt hårt psykist och är nu inne på försök 1 efter senaste ma. Hade äl för 9-10 dagar sedan och idag har jag haft stickningar till och från i ena sidan av vad jag tror är livmodern och nu precis när jag gick på toa ser jag att det är lite blod (typ rosa) på pappret. Är ju för tidigt för mens (stenkoll på äl). Vad betyder detta? Tidigt Mf?Nidblödning? Vågar verkligen inte hoppas på något och att bli gravid på första försöket känns för bra för o vara sant (även om man kanske inte kommer få behålla de :/ )


    Åh jag känner igen mig så mycket... jag var gravid totalt 7,5 månader av 2021. vilket brutalt år.. 
    får jag fråga i vilka veckor fick du dina två ma? Det är så tungt. 
    Åh det låter som nidblödning tycker jag? :)
  • MrsXy
    Hejsan91hejsan skrev 2022-01-16 08:51:12 följande:
    Åh beklagar! Fick första i vecka 12 och andra i vecka 14. Erbjöds tidigt ul andra gången och de såg bra ut så började få upp förhoppningarna. Gjorde även nipt privat som såg bra ut i vecka 12. Däremot hittade de då en kromosomavvikelser på blodprovet någon vecka senare och då såg man även vid kontroll ultraljud att fostret somnat in så fick ta fostervattenprov etc.. har varit psykiskt riktigt tufft och känns tungt att annalists kommer våga hoppas för mkt igen.

    När fick du dina missfall? Vad händer för dig :(?

    Ja aldrig haft en nidblödning innan men gick på toa nu efter natten och inte kommit ngt mer så verkar ju inte vara en vanlig mens iaf. Jobbigt för börjar sätta tankar i huvudet nu samtidigt som jag absolut inte vågar hoppas något..
    Åh okej beklagar... Sa de vad det var för kromosomavvikelse på nipt?
    Första gången v. 12 hade den somnat in en vecka innan kub v. 13.. Ingen aning varför.. 
    Andra gången v. 18 :( 
    Troligen en infektion, allt såg superfint ut på kub och även en till ul efter kub. Värsta jag varit med om. Dubbel otur. 
    Så nu sån extrem sorg och oro om man ska våga igen? 
    Det låter ju ändå som nid tycker jag :) När har du bim? :)
  • MrsXy
    Soff skrev 2022-01-16 13:09:56 följande:

    Precis!! Man orkar verkligen inte bry sig.. Otroligt sorgligt, men så är sanningen. Beklagar verkligen ditt sena missfall :'( kan inte ens föreställa mig hur ont det skulle göra om jag äntligen hade blivit gravid.


    Ja det känns lite som att jag får lite mer ro i kroppen när jag vet att jag har det framför mig, att man liksom kommer få bästa möjliga hjälp att bli gravid. Ja usch, väntan är det värsta med allt detta. Först har man ju försökt i 1 års tid, sen så fick vi remiss skickad i juni 2021.. och pga att jag har en njursjukdom (som förövrigt inte är farlig) så hamnade vi på "speciallistan" där vi måste få vår ivf i Huddinge. Det har tagit betydligt längre tid... vi skulle annars fått börja med ivf kring sept.. så det var jag inställd på först. Slaget i magen när jag fick veta att det skulle ta ännu längre tid var inte kul. Kändes förjävligt.


    Tack <3 


    Åh okej... Så ni har försökt i ett år sen i juni fick ni remiss? Ja all väntan är ju så jobbig att man vill bara lägga sig ner och sova bort livet typ... 
    Vi försökte i ca 1 år och några mån innan vi fick göra utredning, blev gravid under utredningen... Sen ma.. 
    Sen gravid igen, sen sent mf... v. 18 :( 
    Första gången tog otroligt lång tid, ska man göra om allt igen? 
    Jag hade nästan glömt all besvikelse på att vänta på mens, förväntan, besvikelse osv... Sen blev jag gravid och varje gång har det gått dåligt. Känns fruktansvärt. 
    Tänk om det händer igen liksom.. 
    Har du varit gravid någon gång tidigare? 
    Skönt att ni iaf har en tid nu ! 
  • MrsXy
    Ericky skrev 2022-01-16 15:28:30 följande:

    Det var inte vår tur nu heller. Tidigt missfall nummer 2 och nu totalt 3 missfall sedan vi började försöka I augusti 2020.

    Bitter på livet och hoppas att det blir ett snabbt avklarat missfall åtminstone.

    Välkomna ni nya yill gruppen <3


    Åh nej :( :( Så tråkigt. Vilken v var det? 
    Livet är så orättvist. 
  • MrsXy
    Hejsan91hejsan skrev 2022-01-17 07:17:12 följande:
    Ååh fick precis ett tydligt plus när jag testade med tidigt graviditetstest, (negativt med en billig variant). kan knappt tro att vi blev gravida på första försöket efter ma denna gång. Tog ändå rätt lång tid sist..men ja ska inte bli för glad nu men känns ändå skönt att man får en utredning om detta inte går bra.

    De hittade trisomi 18, så väldigt väldigt ovanligt :( men kommer iaf bli erbjuden extra koller denna gång. Men ja kommer bli psykiskt tufft även denna graviditet kommer inte vågar hoppa på något :/

    Åå nej i vecka 18 :( ? Fy stackare :( måste varit så tufft när man säkert byggt upp massa förhoppningar. Har du fått prata med någon psykolog? Kram och all styrka till dig <3
    Åh men grattis ! :) Måste kännas kul att det ändå funkar. 
    Vet du vad för kontroller du kommer bli erbjuden? 
    Åh trisomi 18, så tråkigt, och ovanligt... 
    Ja v 18.. Ja, byggt upp en massa förhoppningar iochmed att de sa att allt såg så fint ut. Jag har fått remiss så kommer gå och prata med dem ja 
  • MrsXy
    Ericky skrev 2022-01-18 14:39:39 följande:
    Det var väldigt tidigt denna gång, vecka 5. Hade ett lika tidigt MF I maj förra året. I juni plussade vi igen och tog oss till vecka 17 och hade precis slappnat av. Gick på toa en vanlig dag utan några onda aningar och plötsligt kommer hinnsäcken ut ur slidan och sprängs i min hand ovanför toalettstolen. Vi fick avbryta grav 2 dagar senare då det inte fanns odds att klara det för bebis då vattnet var helt borta. 

    Såg att du också fått ett sent missfall, beklagar <3 hur var det för dig?
    Åh okej... Så då hann du precis bara plussa? Hur märkte du mf? Blödning ? Beklagar. 
    Men åh nej gud vad hemskt ! I v. 17 alltså.... förstår precis, man hinner precis slappna av... så händer det värsta. Gud vad läskigt att hinnsäcken trillar ut sådär! Fy. Sprängs, menar du att vattnet gick? Visste du att det var hinnsäcken ?
     Jag var livrädd för mf eftersom jag haft i v 12 (sågs på ul), så inför ul i nästa graviditet var jag såå rädd, men de sa att allt såg så fint ut och började precis tro på det. 
    Men när lilla rörde sig så mycket så förkortades livmodertappen... slutade med att vattnet gick, fick också sammandragningar.. 
  • MrsXy
    Ericky skrev 2022-01-18 15:54:54 följande:
    Ja precis, vi hann bara plussa denna gång. Jag kände igen förfarandet sedan sist det blev tidigt mf fr min del. Ett svagt plus som blev ännu svagare trots passerad BIM och ljust, ljust rosa flytningar till att börja med som sedan blev som en mens som pågår nu. 

    Åh vad hemskt för dig när du redan haft ett relativt sent i vecka 12 och börjat slappna av! Men vet du, då låter det som att du och jag har samma lika orsak till våra sena missfall. För kort/svag livmodertapp. Min diagnos är förmodad cervixinsufficience vilket innebär att min tapp öppnar sig tyst inifrån. Man kan ha det på olika sätt, ibland går bara vattnet och man ser sedan att man är öppen, eller på väg att öppna sig- men ibland öppnar man sig helt alldeles "tyst" som de säger i mitt fall. Därför fick jag ut hinnsäcken i handen. Visste inte att det var det där och då, men jag kände att något var på väg ut och trodde det var fostret, så jag stoppade in handen mellan benen och fick vad som såg ut som en genomskinlig vattenballong i handen som spräcktes på vägen ut. Det var, som jag fått veta i efterhand, en buktande hinnblåsa (eller säck) eftersom jag var helt öppen. Nästa graviditet kommer jag att följas på spec mödravården från vecka 12 där man kommer mäta tappen och eventuellt sätta in ett cerklage. Om du inte redan vet vad det är så syr man igen tappen för att den inte ska kunna öppna sig i förtid och klipper det sedan i vecka 36 typ. Jag kommer dock ha risk att föda förtidigt ändå, så jag kommer få ta det oerhört lugnt och dessutom ta Lutinus (progesteron som ska stärka tappen). 

    Finns det någon plan för dig i nästa graviditet? Jag har tjatat mig till den ska jag säga, då detta var oerhört traumatiskt för mig. Hela ens tänkta värld är borta från en dag till en annan. Ska gå i samtalsstöd också då jag känner att jag måste få hjälp av vården att hantera det som hänt och oron för framtiden. 

    Är det ert första barn och hur länge har ni försökt?

    Kram på dig som också gått igenom denna vidriga händelse! <3
    Nej men fy, både åt din beskrivning samt med tidiga mf... Var det alltså tredje mf nu för dig? 
    Jag har också haft så någon gång, svagt pos och sen mens, men har inte "räknat" med det eftersom det varit så otroligt tidigt och har inte fått det "bekräftat" eller vad man ska säga. Men tråkigt oavsett, helt galet det här med hoppet som tänds och dör. 
    Ja jag fick också förmodad sådan, men mer förmodad infektion eftersom mitt började med starka värkar typ och lite på urinstickan.. Dock ingen GBS eller så, inget napp på någonting... Har också hört om GBS, både att det är vanlig orsak till BV, bakteriell vaginos, samt även problem med missfall? Men inte säker, men även att spädbarn kan bli sjuka. Men man upptäckte GBS hos dig efter mf eller? Annars kan man väl få antibiotika tidigt under grav? 
    Låter superläskigt med hinnsäcken som trillar ut sådär. Men hade du inte ont alls? 
    Vad skönt att du ändå har fått det, dvs nästa grav.... spec.mvc och ev. cerklage.. hemskt att du ska behöva tjata dig till det, det låter ju uppenbart. 
    Varför risk att föda för tidigt, pga detta med tyst öppnande? 
    Ja, de sa att jag kommer få tätare kontroller, spec.mvc, eventuellt trombyl? Men vi vet inte än, det känns såå avlägset. Även samtalskontakt. Känns som ett stort stort trauma, förstår dig. 
    Ja, första <3 
  • MrsXy

    Hej !
    Vill gärna också hoppa in här... 
    Började försöka sommaren 2019, hade sedan 2020 ett halvårs coronapaus... Under senaste året varit gravid 3 ggr, Ma i v. 12 som visades på KUB, sent missfall i v. 18 i julas pga infektion, ett helt friskt barn, helt fruktansvärt, och ett superdupertidigt missfall i v. 5 nu i april.... 
    Vi hade jättesvårt att bli gravida först, funderade på IVF. Men nu verkar inte det vara problemet längre utan snarare att behålla. 
    Denna kampen är bland det absolut värsta jag varit med om, förutom sjukdom inom familjen... Det tär på en så så så så så mycket. Vill gärna följas åt och få och ge stöd och pepp i denna tunga kamp ! 

  • MrsXy
    Carina82 skrev 2022-05-26 10:52:11 följande:
    Ericky! Vilket hemskt år ni haft, beklagar verkligen allt som hänt Hjärta Att ni ens står upp är imponerande, ännu mer imponerande att ni orkar hålla i allt som är ivf Hjärta Jobbigt att vara tvungen att vänta till hösten, men på ett sätt kanske ni behöver några månader av solsken och sommarsemester. Inte för att det kanske spelar roll för ivf'andet, men det låter välbehövligt för själen Hjärta Kram! 
    (PS egentligen är det sjukt att jag säger så där om ledigheten när jag själv är i full panik över sommarstängningen, men är ju alltid lättare att säga till andra hur dom kan tänka Flört)
    MrsXy skrev 2022-05-25 20:32:57 följande:

    Hej !
    Vill gärna också hoppa in här... 
    Började försöka sommaren 2019, hade sedan 2020 ett halvårs coronapaus... Under senaste året varit gravid 3 ggr, Ma i v. 12 som visades på KUB, sent missfall i v. 18 i julas pga infektion, ett helt friskt barn, helt fruktansvärt, och ett superdupertidigt missfall i v. 5 nu i april.... 
    Vi hade jättesvårt att bli gravida först, funderade på IVF. Men nu verkar inte det vara problemet längre utan snarare att behålla. 
    Denna kampen är bland det absolut värsta jag varit med om, förutom sjukdom inom familjen... Det tär på en så så så så så mycket. Vill gärna följas åt och få och ge stöd och pepp i denna tunga kamp ! 


    Välkommen hit, usch vad ni har fått igenom- beklagar verkligen Hjärta Har ni nån plan framöver? Jag tänker att det låter som att ni borde få hjälp med missfallsutredning eller liknande HjärtaTack för att du säger så, ibland känner man sig lite galen. Är hemma själv den här helgen och får absolut inte ha ägglossning på söndag eller måndag (Cd13), isf blir hela cykeln inställd och vi måste vänta till efter sommaren. Om jag säger så här, det är LITE svårt att hantera hjärnspökena Obestämd Hoppas du och flingan mår bra, din resa ger mig verkligen hopp Hjärta
    Tack <3 Hm, nej... planen är som en lång lång dimma framför mig/oss. Är det något jag har lärt mig av detta så är det ju att det inte går att planera att skaffa barn, hehe... Det är totalt utanför ens kontroll. Vi gjorde alla rätt, fick jättefina provsvar, ändå dog det. 
    Får man någonsin några bra svar i missfallsutredning? 
    Är det någon här inne som har gjort sådan och vad fick ni för svar, om ni fick något svar? 
    Efter dessa missfall har kroppen helt ballat ur för mig, längre cykler osv... Så nu är det upp och ner alltihop. 
  • MrsXy

    Hej igen !
    Tänkte passa på att fråga lite fertilitetsgrejer... 
    Ni som gjort utredning - fick ni något vettigt svar? 
    Prover, amh, TSH etc etc... äggledarspolning.. Man blir ju galen på allt. 
    Och - gör ni något för att påverka det hela? 
    Jag har provat på lite alla möjliga vitaminer förutom folsyra, men det känns som att det mest sannolikt är hokus pokus.. vad tror ni? 

  • MrsXy

    Hallihallå !
    Hur mår ni ? Hur går det för er? 
    Vi har varit på en "missfallsutredning", där det slutade med att de inte ville göra en sådan, då de tyckte att sista missfallet inte räknades. Hade dessutom en cysta på äggstocken, istället för ägglossning. 
    Kul.. Det tar aldrig slut och är så ledsen och besviken. 
    Är det någon som varit med om cystor i samband med ägglossning och hur gick det? 
    Kram på er 

  • MrsXy
    Storspoven87 skrev 2022-06-17 09:03:22 följande:
    Jag vet hur det känns <3 

    Men efter flera tidiga missfall efter vår sena förlust i vecka 17 i oktober, verkar vi nu äntligen ha fått ett frö som kanske stannar. Det är bara vecka 6, så mycket kan hända. Men jag hoppas det kan ge lite hopp ändå. Vi har haft det otroligt struligt, men tillslut kanske det går ändå. 

    Något du kan tjata dig till är Trombyl som är blodförtunnande. Ofarligt och vanligt att ge vid upprepade missfall. Jag äter det nu sedan 2 månader och tror att det hjälpt oss. Och progesteron från plusset <3 

    Skickar styrkekram!
    Åh är det sant :D Grattis så jättemycket, hoppas hoppas det går bra nu !{#emotions_dlg.flower}Solig
    Vi har ju pratat innan, om du minns :) 
    Vi hade lite liknande erfarenhet med sent missfall.. :( 
    Läst någon studie om att Trombyl inte egentligen fungerar men är ofarligt att ge.. Så ja, det kanske funkar, kanske inte.. Man verkar ge det olika i olika landsting, men du har alltså fått det? Och progesteron, fick du det också? Fick ni göra någon missfallsutredning alltså där de kom fram till detta? Hur gick det till? Om du vill skriva privat eller här, så gör gärna det om du vill :) 
    Fick du tjata dig till detta eller ingick det iom flera missfall? Hade du flera tidiga efter det sena, eller hur var det?
    Vår utredning har inte kommit så långt pga att jag inte fick positivt test vid sista grav. för 2 månader sedan, trots försenad mens, symtom och klump som kom ut. Det "räknas inte" eftersom jag inte fick positivt test.. Så inga prover eller annat ska göras, förutom att se om jag haft ägglossning, i nästa vecka. Denna resa alltså, trodde aldrig att det skulle vara så galet svårt ! 
  • MrsXy

    Hej ! Hoppar in här.... 
    Med 3-4 års försök, flera missfall och inga fel.... 
    Är det någon som har erfarenhet av reproduktionsmedicin och vad de kan erbjuda? Alltså mer än ivf? Nya rön gällande missfall och fertilitet? :) 

  • MrsXy

    Hej hoppar in här !
    Har flera år av svåra upplevelser kopplade till barnönskan i bagaget, ca 4 år nu tyvärr. Intressant att läsa hur andra gjort och dela erfarenheter kanske? 

  • MrsXy

    Hej hopp!
    Ska kanske göra ivf i januari efter 4 års kämpande och 7 missfall varav två sena.. (Inga fel hittas...) förutom infektion som orsak till det senaste missfallet..
    Är det någon här inne som gjort ivf efter många oklara missfall som lyckats? :O Vågar man hoppas?
    Testar något nytt via IVF, de har sagt att det inte hjälper egentligen mot missfall.. 
    Kram på er :)

  • MrsXy
    Mathilda88 skrev 2023-12-05 10:53:03 följande:
    Välkommen hit och beklagar alla era missfall Hjärta Hoppas de kanske se ngt mer i samband med en IVF när de plockar ut och studerar äggen och embryona? Känns annars som att de behöver granska er än djupare, för 7 missfall är inget normalt, ngt är där ju. Håller alla tummar och tår för er i januari! Hjärta
    Tack så mycket ! Gammal "kund" här, varit med i många grav.grupper men nu blir det den här. Tycker det ändå känns bra att diskutera saker och ting :) 
    Yes vi har gjort alla möjliga utredningar, tom en livmoderundersöknng/operation.. Bara slump.. men en rätt tragisk slump.. Vi får se då .. :)
  • MrsXy
    Melsson skrev 2023-12-06 09:49:37 följande:
    Åh vilken resa. Förhoppningsvis kan IVF kanske hjälpa med att, som Matilda skriver, studera embryona lite närmre. Har ni fått göra någon missfallsutredning?
    Ja verkligen en tråkig och intensiv resa. Yes har gjort missfallsutredning helt ua på mig men nedsatt antal hos sambon.. Samt en infektion hos mig vid ett av de sena mf.. Det är allt man har hittat. Så hoppas hoppas det kanske går upp ett ljus nu under ivf ?? :)
  • MrsXy

    Hur är "status" hos er alla här? Finns det någon sorts klassisk lista med antal års försök, ålder och sånt? Lite jobbigt, men ändå lite vad ska man säga.. gör att man inte känner sig ensammast på jorden.. 

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet