Inlägg från: AllGoodNamesRGone |Visa alla inlägg
  • AllGoodNamesRGone

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Hej! Hoppar gärna på denna tråd! Jag och min sambo har försökt sedan februari och mensen kommer som klockan varje månad. Har nu köpt clearblue Fertilitetsmonitor i hopp om att den ska hjälpa på något vis.


    Tycker det är så jobbigt att folk runt om mig börjar gå ut med sina graviditeter till höger och vänster, är såklart glad för deras skull men man vill ju att det ska vara en själv? speciellt när man hör hur lätt det varit för dom att bli gravid. Alltid är det på första, andra eller tredje försöket.


    Det enda jag kan se fram emot är att snart har vi försökt 1 år och får ställa oss i kö för utredning. 


    Har verkligen ingen att prata och ventilera med då den enda jag berättat för är min syster. Får jättebra stöd där men hon förstår inte riktigt då hon fått 3 barn varav 2 st helt oplanerat. 

  • AllGoodNamesRGone

    @Melsson 
    Tack snälla för ditt välkomnande och peppen! Precis som du säger så ökar ju chanserna. Har faktiskt aldrig tänkt på det på det viset! Jaa jag trackar min ägglossning och brukar ha det mellan dag 14-17 men nu är jag på dag 17 i cykeln men ingen höjning, inte ens för östrogen då mina tester även trackar det så man blir lite fundersam. Har iallafall haft positiva utslag på testerna varje månad sen vi började försöka så bör ha ägglossning men jag tempar inte, däremot brukar mensen komma 14 dagar efter positivt test så tänker att ägglossning bör jag ha. 


    @vikan31 
    Tack snälla! Jaa det är verkligen tufft när sånt dyker upp i ens flöde även fast man som sagt inte missunnar någon annan den lyckan. Håller tummarna för dig också! 

  • AllGoodNamesRGone

    Jag kan inte citera av nån anledning i denna tråd. Men iallafall @vickan31 vad skönt att det gick så snabbt med att få komma in och ta proverna. Tråkigt med mensen och önskar dig all lycka till under din nya cykel! 


    Jag fick mitt positiva ägglossningtest tillslut och har verkligen haft känningar i vä äggstock denna gång, brukar aldrig känna av ägglossning. Tyvärr lyckades vi bara få in ett försök under maximal fertilitet så hoppas det räcker. Vet inte om det är en dum fråga men hur håller ni igång sex livet under en sån här resa? För oss blir det verkligen bara i produktions syfte vilket kan leda till att vissa försök totalt misslyckas, dock kanske hänt 3 gånger under denna 9 månaders period att vi lyckas första dagen på maximal fertilitet men inte andra. Försöker verkligen lägga noll press eller stress på min sambo men självklart känner han att han måste prestera. Nu är det bara att försöka vänta ?tålmodigt? i två veckor igen :( 

  • AllGoodNamesRGone
    Vickan31 skrev 2022-11-15 15:47:06 följande:
    Tack för omtanken, det känns såklart tungt för både mig och sambon att mensen kom, men lite hoppfullt att få påbörja utredningen och börja ta prover den här cykeln.

    Vad intressant att du kände av ägglossningen så tydligt den här gången! Ett försök ska ju absolut kunna räcka, så jag håller tummarna hårt för er skull! Såklart superjobbigt med all väntan nu då till BIM. 

    Angående sexlivet och en press och stress i att få till det just under de fertila dagarna: jag fattar verkligen och det är absolut ingen dum fråga! Nu är ju jag i ett relativt nytt förhållande (även om vi har känt varandra i många många år) så det är såklart lite annat då, men när jag och mitt ex försökte skaffa barn var det verkligen en kamp att försöka hitta på nya saker för att hålla igång sexlivet, främst för att han inte hade något sug och kände att det blev ett måste varje gång ägglossningen närmade sig. Jag har egentligen inget bra tips, men med mitt ex gjorde jag så att jag slutade att prata om positiva ägglossningstest utan försökte istället att "förföra" honom på olika sätt när jag visste att det var mina mest fertila dagar. Det var slitigt, men vissa gånger kunde jag komma på lite mer kreativa sätt att få honom att känna att det handlade om lust snarare än att det var någonting vi bara borde göra. Felet vi ofta gjorde var att vi väntade med att ha sex tills precis när vi skulle sova, och om vi då gick och la oss sent så hade ju ingen av oss någon ork, jämfört med om man kanske hade börjat förspelet i soffan eller gått och lagt sig lite tidigare. Sen har jag även hört om dem som testat heminseminering, för att minska mannens prestationsångest något. 

    Någon annan i gruppen kanske har något bra tips eller råd?

    Nu så kunde jag citera! 
    Jaa jag förstår att det känns tungt nu när mensen kom. Jaa precis man får på något vis försöka se fram emot att det börjar hända lite saker i utredningen. Hoppas ni får rätt hjälp så snart som möjligt. 


    För mig fungerar det att tillåta mig själv att vara ledsen när mensen kommer men sen efter några dagar försöker jag se det som en nystart, brukar försöka peppa upp mig själv och tänka att denna gång, denna gång är det våran tur!! Är det något jag har lärt mig under resans gång så är det att acceptera alla känslor och att alla känslor är okej att känna. 

    Vad skönt att det fungerar bra för dig och din nuvarande partner. Precis som du säger så är det lite annat ofta i tidigare stadiet i förhållandet. Jag har varit tillsammans med min sambo i över 8 år så det är verkligen som du beskriver det. Jag har faktiskt tagit upp det där med heminseminering och faktiskt skaffat grejer för att utföra det men har inte blivit av, men kanske får testa nästa cykel. Fast hoppas såklart det inte blir några mer försök nu utan att det tar sig. Tycker du kom med väldigt bra tips på hur man kan tänka och göra på andra sätt. För oss blir det verkligen att vi väntar tills vi ska sova varenda gång och försöker köra på då. Frågat min sambo ifall han vill veta när jag har ägglossning och det vill han. Men kanske ska ta och prova att inte berätta för honom ändå, se hur det går helt enkelt. Tusen tack för tips och pepp.


    Får verkligen positiva känslor utav denna tråd. Ni är så härliga, stöttande och peppande! 

  • AllGoodNamesRGone
    Melsson skrev 2022-11-15 22:14:07 följande:

    Jag håller med er båda, sex-stressen är ju lite seg om man säger så? Jag försöker tänka lite som Vickan och inte heller prata om ägglossning osv, och sen inte vänta till sängdags för då är man ju så jäkla trött alltså. Är morgonsex något för er? Jag kan tycka det är jäkligt smidigt! bara mysa och kramas när man vaknar och sen ta det vidare?. 


    ps: grattis till ägglossningen, krävs ju egentligen bara ett bra försök för att det ska lyckas ju! 


    jag är inne i ?BIM? väntan och överanalyser allt som vanligt även om det är på tok för tidigt att ens känns något 😂


    Jaa är riktigt segt. Nä ska som sagt försöka nästa cykel att inte nämna något så får vi se. Har försökt på morgonen men då är han också trött och vill upp och käka frukost på typ en gång, svår typ 😅 kanske får va något mitt på dagen Hahah. Kan va tröttheten som spelar in mycket på kvällarna men har inte tänkt så mycket mer på det.

    Försöker också tänka att en gång på ägglossningsdagen ska räcka, hann med ett försök under östrogenökningen också så hoppas verkligen. 

    Känner igen dedär med att överanalysera allt. Är 4 dagar sen jag hade äl så borde verkligen inte känna något såhär tidigt men ser varje liten grej som symtom på graviditet. Vart i cykeln är du? 
  • AllGoodNamesRGone
    Vickan31 skrev 2022-11-17 15:53:11 följande:
    Aaah denna eviga väntan mellan ÄL och BIM, så jobbig!! 6 dagar låter ju nära men jag vet hur långsamt tiden går när man väntar. Hoppas att mensen inte dyker upp för dig nästa vecka! <3

    Jag tycker personligen att ju närmare jul vi kommer desto mer stressad känner jag mig över att det inte ska bli något plus det här året heller, precis som det inte blev något plus för mig 2021 eller 2020. Samtidigt vet jag att alla, inklusive jag själv, kommer att bli exakt lika glad över om jag skulle bli gravid i februari istället för december, men man hade ju sett framför sig att ha en bebis eller åtminstone ett litet befruktat embryo i magen vid det här laget. Sorry om det blev deppigt nu, jag är egentligen ganska hoppfull men läste lite nedslående statistik om fertilitet idag som satte sig på hjärnan tror jag. 

    Åh får nästan lite dåligt samvete att jag sitter här och gnäller på mina 9 månaders försök när det är helt normalt att det tar upp till ett år. Har velat börja försöka senaste 5 åren men har fått väntat in tills sambon känt sig redo. 


    Det är okej att känna sig låg, det behöver du absolut inte be om ursäkt för. Önskar dig verkligen ALL lycka till och hoppas det är din tur nu! 

  • AllGoodNamesRGone

    @Mellsson jaa absolut det har du helt rätt i! Nää menade inte att du fick mig att få dåligt samvete så, absolut inte. Men ibland tänker man att det kanske bara är en själv som överdriver att det tagit så himla lång tid. Nu blev det lite deppigt här. Försöker verkligen uppskatta och älska min kropp men ibland är det svårt när den inte vill som en själv. 
    Jaa någon gång är det våran tur och håller tummarna för er! 


    Nu har jag 6 dagar kvar till mens och har fortfarande ont i äggstocken och har haft enda sen ägglossningen. Vet inte vad det är som orsakar dehär. Brösten gör också ont men det kan jag få lika väl inför mens också. Evig väntan dehär. Känns som det var längesen jag hade ägglossning😂 

  • AllGoodNamesRGone
    Melsson skrev 2022-11-20 11:20:38 följande:
    Man tror ju att man ska bli gravid inom 3 månader så allt efter det känns ju som en jäkla evighet haha! så förstår dig till fullo:) 

    jag har tre dagar kvar så då är vi ganska så synkade! Tror tyvärr inte direkt det tagit sig för har rätt mkt pms symptom (sjukt irriterad, finnar, lite kramper), men hoppet är det sista som lämnar en😅

    Melsson skrev 2022-11-20 11:20:38 följande:
    Man tror ju att man ska bli gravid inom 3 månader så allt efter det känns ju som en jäkla evighet haha! så förstår dig till fullo:) 

    jag har tre dagar kvar så då är vi ganska så synkade! Tror tyvärr inte direkt det tagit sig för har rätt mkt pms symptom (sjukt irriterad, finnar, lite kramper), men hoppet är det sista som lämnar en😅
    Ja men precis! jaa det är vi verkligen. Spännande! Jag tror också det är pms som börjar spöka för mig men som du säger, det där hoppet finns kvar enda till mensen kommer på något vis och tack och lov för det! Det är hoppet man lever på. Även fast det stundtals känns helt hopplöst. 
  • AllGoodNamesRGone
    Melsson skrev 2022-11-21 10:12:25 följande:
    Testade mig imorse, en dag innan BIM, och det var tvärblankt tyvärr.........SUCK!
    Åh ett negativt test känns alltid lika hårt att få upptryckt i ansiktet. Men än finns det en chans. Alla producerar ju olika mycket hcg. Fortsätter hålla tummarna för dig! 
  • AllGoodNamesRGone
    Melsson skrev 2022-11-22 07:30:31 följande:
    Tyvärr totalblankt imorse med :P Så nu är det bara invänta mensen...Hur går det för dig? Känner du något annorlunda?
    Vad tråkigt att höra :( 
    Jag har fortsatt ont i vä äggstock och här om dagen stack det till ordentligt. Fortsätter det efter mensen tänkte jag kolla upp vad det kan vara. Haft väldigt ömma bröst och humöret har varit si sådär (stackars min sambo) 😂 Är rätt säker på att det är pms. Men är så olika för mig för vissa månader har jag noll känningar Innan mens och ibland massor. Imorgon bitti kan jag ta första graviditetstestet på min monitor. Man får tidigast testa 3 dagar innan mens med den. Så än försöker jag hålla hoppet uppe. 
  • AllGoodNamesRGone

    Var så taggad på att få göra test nu på morgonen men min monitor räknar inte ner till mens, förstår inte varför. Den ska räkna ner när det är 3 dagar kvar. räknar den inte ner kan man inte heller ta ett test. Googlat ihjäl mig men hittar ingenstans vad det kan bero på :( får vänta och se ifall den säger något imorgon. Vaknade dock upp till den typiska mensvärken så min känsla säger att det inte har tagit sig denna månad och att mensen kommer dyka upp när som helst. 

  • AllGoodNamesRGone
    Melsson skrev 2022-11-23 08:09:53 följande:
    Åhh vad segt. Vad är det för monitor du har? Kan det vara så att din ägglossning var någon dag senare än den brukar och att det var därför? 
    Det är clearblue fertilitetsmonitor som jag har. Första månaden jag använder den. Jag har börjat blöda lite nu också. Även fast man är inställd på det blir besvikelsen total varje gång. 
  • AllGoodNamesRGone
    Vickan31 skrev 2022-11-28 09:23:24 följande:
    AllGoodNamesRGone skrev 2022-11-23 18:06:58 följande:
    Det är clearblue fertilitetsmonitor som jag har. Första månaden jag använder den. Jag har börjat blöda lite nu också. Även fast man är inställd på det blir besvikelsen total varje gång. 
    Hej tjejer! Hur går det för er? Hur mår ni? Hjärta

    Hej Vickan31! Jag har mens just nu så allt står på paus. Hur är det med dig? ❤️ 
  • AllGoodNamesRGone

    @Melsson
    Rekommenderar verkligen monitorn. Är jättenöjd och har i slutändan sparat pengar på att köpå en sån om man jämför med att köpa digitala ägglossningstester och graviditetstester för
    sig. Dock köpte jag min begagnad på tradera för 200kr, var väldigt noga med rengörning när jag fick hem den. Är väl kanske inget man vill köpa begagnat egentligen. 

    Jag har precis haft ägglossning i förrgår och inatt vakna jag med feber och tog ett positivt covid test så nu lär ju chanserna för en graviditet denna månad vara lika med noll, då kroppen kommer fokusera på att läka ut coviden istället för en befruktning. Klarat mig under hela pandemin så snacka om dålig timing precis efter ägglossningen. Har haft 40 graders feber hela dagen 🥵

    Hur ligger ni till i era cyklar?

  • AllGoodNamesRGone

    Hej igen! Har inte skrivit i denna tråd sen i december tror jag. Hade upp emot 400 nya aviseringar i tråden, roligt att den hålls igång! Dock så har jag inte kunnat läsa igenom allt.


    Hur går det för er? 

    Vi har precis kommit in på utredning för barnlöshet så vi har hunnit lämna dom första proverna. Trodde att det skulle ta tid för oss att bli gravida men kunde inte i min vildaste fantasi tro att vi skulle stå här, över 1 år senare och behöva söka hjälp. Man vill att dom ska hitta något som är enkelt att åtgärda bara för att ?jaha det är därför det inte gått på egen hand? samtidigt som man vill att allt ska se normalt ut, ifall ni förstår hur jag tänker. 


    Att mensen kommer som ett slag i magen varje månad, ja nu blev det lite deppigt här. Man försöker allt man kan för att hålla sig positiv. 

    Hur har ni gjort med vänner och familj, vet dom om att ni försöker? ibland känner man sig så himla ensam att gå igenom allt utan att någon vet (min syster vet dock). För det är verkligen en känslomässig berg- och bana. 


    Ha det gott och önskar er alla ett stort lycka till! 

  • AllGoodNamesRGone

    @Melsson Nää tog första proverna för snart 2 veckor sen men i min region (tillhör Jämtland/Härjedalen) och här kan man inte se provsvaren förens läkaren vidimerat proverna eller att det gått över 2 veckor. Så snart kan vi se oavsett. Är sååå skönt att äntligen vara igång iallafall. Exakt så känner man, att man bara blir gravid direkt det är åtgärdat typ!


    Okej skönt ändå att ni har några ni kan bolla med och som vet om det. vad jobbigt att ni måste vänta i två år innan ni får hjälp via IVF. Hoppas ni lyckas bli gravida på egen hand innan dess eller att tiden till Juni går väldigt fort. Men när man är inne i denna process tycker man att varje dag går så långsamt. Speciellt tiden mellan ägglossningen till BIM.

    Är spolningen något dom rekommenderat att du ska göra? Har också varit lite fundersam på just spolning. Tyvärr är det väldigt dåligt med privata kliniker som har med barnlöshet att göra i Jämtland/Härjedalen. Ska finnas en enda läkare i hela regionen men söker jag står det ?permanent stängt? så vet inte riktigt hur läget är. 

    Tack för uppdateringen. 

  • AllGoodNamesRGone
    Vickan31 skrev 2023-03-10 10:56:10 följande:
    Teriz: Ja all denna väntan, haha, men snart får du säkert svar på proverna och det blir ju ett steg framåt helt klart Hjärta Ja men då ligger vi ganska lika, jag är på CD8 nu och du på CD9 va? Nej det låter inte alls töntigt! Den där livsglöden, och glädjen över det lilla, är så lätt att tappa bort i den här berg-och-dalbanan, och du har ju verkligen haft ett tufft år där du varit gravid och levt som en gravid men sedan har mattan ryckts undan och du har fått börja om igen Hjärta Tack för att du frågar, jag har skrivit ett separat inlägg om spolningen om du vill läsa 😊 Haha ja men att det är vår i luften kan ju göra mycket, och som du säger känns det ju skönt att lämna över ansvaret i händerna på proffs som nu får hjälpa 🥰 Hoppas att du får njuta ordentligt av helgen! 🌞
    Melsson skrev 2023-03-08 09:22:01 följande:
    @Vickan Ja helt galet att man kan se fram mot det men jag förstår dig verkligen haha! Vet du när du får komma in och göra den? Hoppas på att det var en tillfällig blockering, hade ju varit fantastiskt!! Kommer ni prata med dom på spolningen och få lite mer besked kring huruvida ni behöver vänta två år eller ej?

    Ja usch, man får så dåligt samvete etc. Men skönt att höra att alla ni förstår hur man känner. Dom vet om att vi försökt länge, och tror också att dom tyckte att det var lite jobbigt att berätta.... Vet när hon var gravid med sin första att jag var sååå bombsäker på att jag skulle bli gravid snabbt så att vi kunde vara föräldralediga tillsammans,, nu känner jag snarare att nej vi kommer säkert inte vara hemma samtidigt nu heller...Suck...men försöker tagga till IVF till sommaren och njuta av livet så gott det går under tiden <3
    Melsson: Nu har jag skrivit ett separat inlägg om spolningen, om du orkar läsa (jag skriver ju så jädrans långt hela tiden, haha!) 😁 Åååh fina du, jag förstår att det är svårt att hoppas för sin egen skull, men då hoppas jag åt dig! 💕 Skönt att de vet om er resa, men det blir ju en speciell situation ändå att de är superglada samtidigt som de inte vill göra er ledsna och påminda om att "alla andra" lyckas så snabbt. Hur mår du nu? Hjärta Snart helg 💃AllGoodNamesRGone: Hej, vad fint att höra från dig igen! Hjärta Vad bra att ni fått komma in på utredning nu, det är ju verkligen ett stort steg framåt! Jag förstår precis vad du menar, och självklart är det nervöst med en fertilitetsutredning och splittrade känslor. Man önskar ju att man hade plussat för längesen och sluppit allt det här, men samtidigt är det ju bättre att få veta om det är någonting som behöver åtgärdas för att slippa vänta och vänta ännu längre på det där efterlängtade barnet 💕 Hoppas att de tar väl hand om er på kliniken! Vi har precis blivit klara med vår fertilitetsutredning där allt såg bra ut förutom en blockerad äggledare. Ska vänta på besked om hur det blir med IVF, har skrivit ett separat inlägg om det nyss här ovan 😊 Angående att berätta för vänner och familj så har jag pratat med mina närmsta om det just för att få deras stöd och inte riskera sårande frågor och kommentarer som kan komma om de inte vet om att vi har problem med att bli gravida. Så det tycker jag känns skönt, att få ventilera lite med mamma, syster och närmsta vänner, även om de som inte har haft problem med att bli gravida inte förstår mig såsom ni gör Hjärta Men jag tycker personligen att det känns bra att ha ett litet skyddsnät av nära och kära som vet om varför jag i perioder kan vara väldigt nere när mensen kommer och bli ledsen om det pratas om barn och graviditeter på ett visst sätt. Och du, du är inte ensam 💕



    Ja det är verkligen skönt att få komma igång iallafall med utredningen. Precis man önskar verkligen man slapp att ens gå igenom utredningen men ja nu är det vad det är. 


    Vad skönt att ni är klara med utredningen. Hoppas det går enklare för er nu när du har fått spola äggledarna och att ni får det efterlängtade plusset! Jobbigt dedär med kliniken dock. Hoppas avtalet förnyas så du slipper åka så långt. 


    Skönt att ni valt att berätta för närmsta. Funderar ofta på att berätta för våra föräldrar men känns som dom kommer fråga hur det går hela tiden och det orkar inte jag. Får dock frågan oftare och oftare nu om det inte är dags för oss att skaffa barn snart då vi varit i lag så länge och har alla så kallade förutsättningar.
    Ibland för att skydda mig själv säger jag bara att vi inte vill ha barn, vilket också blir lite dumt men jag vet verkligen inte vad jag ska svara när man inte vill något annat i hela världen. 


    Önskar dig all lycka till ❤️ 

  • AllGoodNamesRGone

    @melsson Tack för kloka råd! Jag har hört lite med sambon men han fortsätter stå fast vid att han inte vill att någon ska veta, svårt att mötas på mitten i det här. Får nog helt enkelt prata lite mer och se vad vi kommer fram till. Nu är det över 2 veckor sedan jag tog provet, sambon tog sitt förra veckan och vi kan fortfarande inte se något provsvar. Hoppas gyn kontaktar oss snart så vi får veta hur allt ser ut.  


    @Vickan31 Hoppas spolningen underlättar för er. Ja dedär med kliniken är ju tyvärr inget man kan styra över själv. Men som du säger så löser det sig oavsett! Hoppas som sagt spolningen underlättar kommande cykel. 🥰


    Vill bara säga att wow vilken otroligt fin tråd detta är. Alla är så genuina, stöttande, ödmjuka och peppande mot varandra. Ni är helt fantastiska! ❤️ 

  • AllGoodNamesRGone

    Hej igen! Lite uppdatering på mina prover. Det har visat sig att mitt prolaktin är alldeles för högt. Nya prover ska tas så får vi se om det kanske är det som de kan bero på. Åt antidepressiva för över 2 år sedan och det kan tydligen höja prolaktinet men att det ska påverka något 2 år senare? ja det är bara att vänta och se helt enkelt. 

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet