• Myran1234

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Hej alla kämpande tjejer! 


    Jag har lite på avstånd följt den här tråden men inte skrivit. Hoppas det är okej att jag kikar in här och lämnar ett litet avtryck nu 🥰

    Vickan31, vår bakgrund är verkligen så lika. Försökte också med exet i nästan två år, gick inte pga manlig infertilitet och nu försöker jag med min nya sambo. Vi har snart försökt ett år men det vill sig inte. Alla test visar normalt så läkarna kan inte förklara vad som gör att det är svårt, förutom min ålder då. 
    Har läst att ni gjort en IVF nyss, håller tummarna att det går vägen för er nu! ❤️ Det verkar ha gått så snabbt med hela processen! Gjorde ni privat eller landstingsfinansierat? I min region ska man ha varit ett par i 2 år och jag och min sambo har varit tillsammans bara i 15 månader, så det blir nog privat för oss tyvärr eftersom vi inte vill vänta längre nu :( 

  • Myran1234

    Vickan31:Tack för ditt svar och för det fina välkomnandet till den här tråden Hjärta
    Ja, det är minst sagt en turbulent tid där man kastas mellan hopp och förtvivlan. Skönt att kunna dela det med andra som är i samma situation. Skäms
    Vi har gjort en fertilitetsutredning privat samt träffat en läkare vid Livio där jag gjort ett UL. Allt ser bra ut men i och med min ålder (37) så vill vi inte vänta med att försöka mer. Vi kommer därför att starta igång med sprutorna nästa vecka när mensen kommer. Känns spännande och lite läskigt. Så rädd att de inte ska bli några ägg vid äggplock. :/ Mitt AMH är på 1,5 så inte farligt lågt men räknas ändå som lågt. Jag har varit i kontakt med regionen för att se om de kan göra undantag i och med att vi bara varit tillsammans i 1,5 år, men försökt i exakt ett år. Dock var svaret att med tanke på att mina provsvar var bra, att sambons spermaprov var normalt mm så är det två år som gäller. Vi orkar och vill inte vänta så nu har vi köpt tre IVF-försök privat. Glad


     


    Hur mår du i ruvartiden? Skrattande Jag läste att ni fick två ägg till frysen också, så underbart! Stort grattis till de fina resultaten. Jag håller alla mina tummar och tår att det blir ett plus nu! När är testdag? 


    Kram!

  • Myran1234
    Melsson skrev 2023-05-16 11:11:51 följande:
    @Myran välkommen in i denna fantastiska tråd <3 Vad spännande med IVF start för er, får man fråga hur mkt det kommer att kosta när man gör privat? Och även om 2 år känns som en lång tid så är det ju bara några månader kvar OM det inte skulle funka med privat nu så har ni ju möjlighet till landstingsfinansierat senare i höst då :) 

    En uppdatering om mig då : Ja alltså händer typ ingenting, går bara och väntar på att det ska bli den 1/6 så vi kan höra av oss till fertilitetskliniken och få börja med IVF, dock beroende hur många som är före oss osv så kommer det säkert inte bli start för oss förrän i typ september/oktober ändå. Men känns ändå skönt att veta att det snart är igång!

    Tack så mycket Melsson Skrattande Vi har valt att köpa tre IVF-försök som kostar 85 000 kr. I februari 2024 har vi varit ett par i två år, så det känns alldeles för länge att vänta tills att få köra igång en IVF då. Även om jag och min nuvarande har försökt i knappt 1 år så har ju jag med min bakgrund med exet försökt i totalt tre år....så rent psykiskt så orkar jag inte vänta mer.  Hjärta 


    Vad spännande för er med IVF snart! Jag håller tummarna att de har tid att ta emot er så snart som möjligt. Hur länge har ni försökt? :) 

  • Myran1234
    Vickan31 skrev 2023-05-17 09:51:06 följande:
    Du beskriver det så bra, och jag tycker verkligen att den här tiden har blivit lättare att hantera tack vare de fina människor jag mött här som verkligen bryr sig och förstår Hjärta Verkligen tråkigt att regionen inte kunde göra ett undantag med tvåårsregeln eftersom du försökt så länge med ditt ex också, samt att vissa regioner har ju bara ett år som gräns. Jag tycker att ni gör helt rätt som tog tag i att göra en utredning och att ni nu köpt tre IVF-försök privat! 😊 Att behöva vänta ända till februari tror jag skulle lägga på en större stress, eller jag kände i alla fall att min stress släppte lite genom att jag kunde lägga den här frågan i händerna på experter som jag vet kommer att göra allt för att hjälpa mig och min sambo.

    Så himla spännande att du är så nära sprutstart nu! Jag förstod det som att du och ditt ex gjorde en fertilitetsutredning också, men ni gjorde ingen IVF eller? Om du har några frågor om behandlingen så får du jättegärna fråga mig hur mycket du vill eftersom jag gått igenom allt med sprutor, äggplock och återföring en gång tidigare samt precis nu så att det är färskt i minnet 🥰 

    Tack, vad omtänksam du är 💕 Jag mår bra tycker jag, känner ingenting i kroppen på gott och ont, men såklart lite jobbigt mentalt emellanåt att kastas mellan hopp och tvivel och att jag känner mig lite frånvarande ibland på jobbet och så eftersom allt som kretsar i mitt huvud är hur det ska gå med den här IVF:en. Tack snälla, det känns såklart toppen att veta att två klarade sig till frysen och nu börjar testdagen närma sig faktiskt: 24 maj 😊 

    Hur känns det nu när sprutstart närmar sig? Nervöst? Pirrigt? Jobbigt? Hoppfullt? Eller kanske alltihop? 😅 💕

    Ja, det är både nervöst, pirrigt och lite jobbigt på samma gång 😜 Börjar nog med sprutorna på onsdag tror jag, ska ringa Livio imorgon då jag tror mensen drar igång imorgon. 


    Jag och mitt ex gjorde fertilitetsutredning men ingen IVF, så det blir första gången för mig. 

    Hur känns det för dig? När har du testdag? Jag hoppas så att det tar sig denna gången för dig! 🥰 Kan du tänka på annat på dagarna än att försöka känna efter? Hur många dagar efter en återinföring tror du att man kan känna något? :) 

  • Myran1234
    klyftpotatis skrev 2023-05-19 10:16:18 följande:

    Hej allihopa! Nu kanske jag vänder mig till fel tråd men jag är desperat efter svar och provar att se om någon här varit med om liknande. Snabb bakgrundsinformation: Jag och sambon går fertilitetsutredning sedan september. Försökt få barn i 1 år och 8 månader. Jag har sedan jag fick mens som 13-åring haft oregelbundna cyklar på mellan 40-160 dagar. Sambons spermaprov är normala. Jag har aldrig lyckats bli gravid. Genomgår viktnedgång då jag behöver gå ner 6kg för att komma under BMI 30 för att få letrozolbehandling.


     


    Under samtliga fem gynundersökningar jag gjort har jag fått höra att allt ser normalt ut. Igår träffade jag en ny läkare och gjorde gynundersökning. Oproffsigt och tråkigt bemötande slutade i att jag påbörjade HSS (spolning) utan förvarning, utan frågan om lokalbedövning. Detta ska göras på CD 6-12 i vanliga fall, men jag har inte haft mens på 45 dagar och fick ändå göra detta, totalt spontant. Detta slutade i stress, rädsla och i brutala smärtor när kateter fördes in. Jag kan inte beskriva smärtan mer än att det, med handen på hjärtat, va den värsta smärtan jag någonsin känt. Började kräka, gråta, skrika. Läkaren fortsatte och jag kände smärtan igen (hon hann inte ens börja spola in saltlösningen). Detta slutande i panikångestattack, personalen fick larma och jag får ett akutteam över mig. Aldrig varit med om liknande och är totalt ärrad och förstörd över händelsen. En jättetraumatisk upplevelse. Jag har skickat ett långt mail till VC ang att något gått väldigt fel till, och inväntar svar. 


     


    Men, till min egentliga fråga. Nu, i efterhand har jag fått mina journaler där det bland annat står att jag har en 2mm tunn slemhinna. Aldrig något jag hört innan. Av läsning på internet ska slemhinnan helst vara 10-15mm tjock, och för att ett embryo ska kunna fästa ska slemhinnan minst va 7mm. Detta får mig att fundera på om detta varit problemet hela tiden, men ingen annan läkare som märkt detta? Om min slemhinna alltid varit 2mm är det inte konstigt en graviditet inte tagit sig? En släkting som är läkare berättade för mig idag att om kroppen inte känner att den orkar ägglossa under en lång period så kan jag räkna med att utveckla östrogenbrist. Hon trodde till 99,9% att jag har brist på östrogen. Jag har tagit alla sorters prover men aldrig östrogen, progesteron och har nu bett om att få kolla detta.


     


    Bör jag vara orolig över min 2mm tunna slemhinna? Någon annan med tunn slemhinna? Förblir den såhär eller hjälper det med östrogen? Kan jag köpa östrogentillskott receptfritt eller behöver jag få det utskrivet? Kan jag genomgå en IVF när jag är så tunn slemhinna? Jag får ju inget svar av vården, varken på mitt möte eller på mitt mail så nu är jag desperat och vill ha svar från någon med liknande erfarenheter.


     


    Tack på förhand, från en totalt nedkörd och förvirrad tjej med övertydliga signal om att min kropp varken är trygg eller nöjd


    Hej! 


    Jag beklagar verkligen att du fick en sådan otrevlig upplevelse. Förstår verkligen att det måste ha varit en jättejobbig situation. 😟 
    Jag är kanske inte rätt person att svara men jag tror att man gör en spolning mellan CD5-12 för att inte riskera att eventuellt spola bort ett befruktat ägg. Om du sällan har ägglossning och därmed inte regelbunden cykel så är det ju såklart svårt att veta när man kan/bör göra en spolning. 
    När jag gjorde spolning så tog jag bara värktablett innan, ingen lokalbedövning och på mig kändes det inte någonting alls. Så det där kan nog vara väldigt olika också. Märkligt att läkaren inte slutade när du fick så ont och skrek. Måste ju vara tjänstefel att bara fortsätta då! 

    Vad gäller slemhinnan så vet jag bara att den ska vara runt 7 mm när man vill att ägget ska fästa, men direkt efter mens (när man just blött ut slemhinnan) så är den ju tunn för att sedan börja byggas upp igen inför ägglossningen. Du hade inte haft mens nyligen då? 


    Om jag vore du hade jag ringt och ställt alla dessa frågor som du har. Hoppas de kan hjälpa dig. 🥰


     

  • Myran1234
    Melsson skrev 2023-05-22 11:31:22 följande:

    Ja ibland är man inne här flera ggr per dag och ibland blir det lite mindre. Ja men detsamma, du engagerar dig i alla så fint att se <3. Omg nu är det bara 2 dagar kvar?! Helt sjukt. Hur går allt för dig? Hur är det med nerverna? Visst tog du lutinus? För tänker man blir ju lite knäpp av dom i och med att man får lite gravid-symptom av dom! Åhh ja verkligen en SÅN målbild, tror stenhårt på den!!!!


    Ja hoppas verkligen att vi får dra igång direkt efter sommaren, dom har ju redan förvarnat att vi inte kommer hinna köra igång innan sommaren eftersom dom har sommarstängt.. Min nästa BIM är om typ 2 v (ÄL igår eller idag hehe). 

    Har massor med frågor - speciellt om medicinen och hur man kommer fram till den? Och vad som avgör korta eller långa protokollet?? Och hur många besök man gör under tiden inför äggplock? + är det särskilda restriktioner då? Också om man blir väldigt svullen av medicinerna?


    Myran1234 skrev 2023-05-16 16:24:38 följande:

    Tack så mycket Melsson Skrattande Vi har valt att köpa tre IVF-försök som kostar 85 000 kr. I februari 2024 har vi varit ett par i två år, så det känns alldeles för länge att vänta tills att få köra igång en IVF då. Även om jag och min nuvarande har försökt i knappt 1 år så har ju jag med min bakgrund med exet försökt i totalt tre år....så rent psykiskt så orkar jag inte vänta mer.  Hjärta 


    Vad spännande för er med IVF snart! Jag håller tummarna att de har tid att ta emot er så snart som möjligt. Hur länge har ni försökt? :) 


    Mycket pengar men i det stora hela helt överkomligt med tanke på att ni kommer stå där med ert lilla knyte i famnen <3. Förstår dig med tiden, vi som tjejer tror jag har en helt annan inre stress också, iaf när man börjar bli en bit över 30..Ingår alla besök (ultraljud osv) i den summan med? 

    Vi har försökt i prick två år nu! Helt galet vad tiden gått....Hade aldrig trott det skulle ta sån här tid utan trodde vi skulle vara gravida/ha barn nu faktiskt.. 


    Åh vad tråkigt att höra...Jag vet att detta säkert inte känns som en tröst - menså länge iaf minst 1 klarar sig så kan det ju räcka...Men förstår helt klart din ledsamhet...Vet ni hur många som ev klarade sig och när det ev blir återföring?<3 
    Men vad skönt att iaf äggplocket gick bra <3 Hoppas sååå att du slipper att göra om hela proceduren!! Fick du något från kliniken mot smärta och illamående? Så dåligt ska man inte behöva må tänker man ju.....


    klyftpotatis skrev 2023-05-21 23:02:16 följande:
    Jag hade inte haft mens på 45 dagar 😔 jag har haft kontakt med vc som lämnat vidare ärendet till deras chef som ska ringa upp mig i nästa vecka så förhoppningsvis får jag svar då! Ang själva upplevelsen rådde dom mig att anmäla till patiensnämnden. Får se hur jag gör när jag fått prata med deras chef🙏🏼 tack För svar!

    Hej, jag har också haft problem med tunn slemhinna och ägg som inte mognat. För mig hjälpte letrozol till att få en treskiktad slemhinna! Så kämpa på med viktnedgången (Heja heja!!) så att du får letrozol <3


    Ja det är väldigt mycket pengar. Tyvärr är det inte inkluderat ultraljud och sprutorna så totalt sett inkl resor så lär vi landa på 100 tusen 😜 Jag hoppas det resulterar i en liten för oss men finns ju aldrig några garantier i det här. 🙁
    Ja, två år av längtan är lång tid och att hela tiden pendla mellan hopp och förtvivlan. 
    Håller tummarna för oss och alla andra här inne att få det där lilla efterlängtade barnet. ❤️ Jag tror att när väl det sker så kommer den här tiden innan vara som bortglömt. ☺️🥰
  • Myran1234
    Vickan31 skrev 2023-05-23 12:01:37 följande:
    Myran1234: Ja visst är det blandade känslor såklart, men jag tycker att det känns hoppfullt att ni ska få (visserligen betala själva för) den fantastiska hjälp som IVF kan vara! Har mensen dragit igång nu? Och har du fått något besked om sprutstart? Vad fint att du frågar, dagarna går jättelångsamt trots att jobbet distraherar tankarna ibland och att man försöker att hålla sig sysselsatt 😅 Jag är nervös som tusan inför testdagen imorgon, men jag och sambon pratade om att kanske testa ikväll. Jag vet att det ska vara morgonurin egentligen, men det känns så himla stressigt att testa på morgonen, speciellt om det skulle vara negativt och så ska man springa iväg till jobbet då 😔 Tack snälla för att du hoppas för m, och jag känner att så länge mensen håller sig borta så finns det hopp 🥰 Är så taggad nu inför din IVF, hoppas och tror att det ska bli hur bra som helst Hjärta Har det känts bra hittills med Livio

    men gud så spännande det är nu, hoppas så mycket nu att testet visar positivt! ❤️ Förstår att det inte är så kul att testa på morgonen och sedan åka iväg till jobbet, oavsett om det visar negativt eller positivt. Hoppas det blev ett glädjebesked för er. 🥰


    Börjar med sprutorna ikväll, nervöst för en som inte gillar sprutor. 😜 Det har känt väldigt bra med Livio. Proffsigt och trevligt bemötande så jag känner mig trygg med att nu börja behandlingen. ☺️

  • Myran1234
    Vickan31 skrev 2023-05-24 08:56:55 följande:

    Hej bästa ni! Jag svarar på era fina meddelanden senare, ville bara säga att testen var negativa både igår kväll och imorse (officiell testdag) så det här försöket misslyckades tyvärr. Jag vet att det kommer fler försök efter sommaren, men just nu gör det väldigt ont och jag jobbar hemifrån med min lilla hund eftersom tårarna bara rinner. Jag skriver lite mer senare, men just nu vet jag inte riktigt vad jag ska säga 💔


    Åh Vickan, vad himla tråkigt att höra. 😢 Jag förstår att det tar ont och att ni är ledsna 💔 Tillåt er att vara ledsen, arg och alla möjliga känslor som kommer och ta hand om er.


    Och tänk, ni har två små snöflingor i frysen som väntar på er! 🥰 Jag tror stenhårt på frysåterföringar och på att ni får ett plus inom en snar framtid. ❤️ Styrkekram 

  • Myran1234
    Melsson skrev 2023-05-24 07:42:48 följande:

    Ja väldigt mycket pengar NU men när ni kollar tillbaka på detta om 10 år kommer det kännas som ingenting ska ni se :D Hur ligger ni till i processen nu?


    Längtan är verkligen galen, hade aldrig trott man skulle bli såhär "besatt"


    Nä, så är det verkligen. Vi har tagit andra sprutan idag, så precis i starten bara :) 
    Jag vet, så sjukt vad man kan längta. 💕 Hoppas så för oss alla här. 🥰 Hur mår du? 
  • Myran1234
    Melsson skrev 2023-05-31 07:46:23 följande:
    Så spännande, hur mår du och när är det äggplock? 

    Här är allt bra men väntar också bara på IVF i höst nu, för egen del känns det kört naturligt eftersom jag har problem med mellanblödningar i vareeeenda cykel - så något är det ju som inte står rätt till, tror själv att det är progestoronbrist. 
    Jag mår bra! Vi har äggplock inbokat på måndag så det känns sjukt läskigt och spännande. På UL har man sett 10 äggblåsor över 10 mm men det är främst 8 som hunnit bli ganska stora. ☺️

    Vad jobbigt med mellanblödningar. Ett tips är att via exempelvis Werlabs köpa ett progesterontest för att se hur det ligger till. Det kostar inte mycket och kan kanske vara skönt att göra för att själv slippa undra och fundera så mycket. Kom bara ihåg att det ska tas ca 7 dagar efter bekräftad ÄL, då progesteronet ska vara som högst. 
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet