• RH93

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Steeph skrev 2021-12-23 15:25:22 följande:

    Vill passa på att önska er alla en god jul! Ni alla är helt fantastiska <3


    God jul :) <3
  • RH93
    Bx3 skrev 2022-01-02 03:41:12 följande:

    Hej tjejer! :)

    Jag har ju varit lite frånvarande sen min återföring inte fäste sig i oktober.. tyckte det var väldigt jobbigt och framförallt när jag fick veta att jag inte skulle få en ny återföring i november. Men min mens kom tidigare än vanligt så jag hann precis med en till återföring innan dom stänger i december, och två dagar innan julafton så plussade jag på rd 5. Jag har nog inte riktigt förstått det än.. man sambo vill knappt prata om det för han är så rädd att något ska gå fel.. men nästa vecka ska jag ta blodprov på måndag och onsdag för att se hur hcg stiger. Detta pga att jag hade ju utomkveds i våras och vill utesluta det. Detta var min första FET. 20e försöket att bli gravida <3

    Hoppas att det ger er hopp ni som är påväg in i ivf-resan och inte känns jobbigt att höra. Jag själv tycker det är skönt att också få höra när andra lyckas för att bli påmind om att det förhoppningsvis finns ett lyckligt slut i andra änden <3 tänker så på er som ska börja ivfen snart <3 hoppas ni får en bra upplevelse <3


    Så kul! Stort grattis :) det ger verkligen hopp <3 hoppas allt går bra för dig.
  • RH93

    Här har mensen kommit som vanligt. Börjar kännas väldigt tröttsamt och hopplöst, men försöker blicka framåt mot vår första tid för att påbörja ivf 25/1. Sa till min sambo innan nyår att det känns som detta år bara försvunnit och ingenting har hänt. Han påminde mig då om att vi både gjort utredning, fått vår remiss godkänd och har en inbokad tid för vidare hjälp. Insåg då att vi har all anledning att känna oss hoppfulla <3 känns så skönt att vi är flera som kommer gå igenom detta samtidigt också.

    NatMar005 PLUSSAT

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

    apan95 PLUSSAT

    Msofie PLUSSAT

    Ericky, BIM 21/7, 33 år (försöktsedan augusti 2020 och haft 1 tidigt missfall samt förlorat en graviditet i en vattenavgång i v17)

    Bx3, BIM 30/10, 32 år (försökt 1,5 år, haft 1 utomkveds, första IVF-försöket nu med testdag 2/11)

    Mirabilis89, 16/1 2022, 33 år (20:e försöket)

    Soff, BIM 19/1, 33 år (23:e försöket)

    Janni91, 20/1, 30 år (försökt sedan sommaren 2020, IVF-start i slutet av januari)

    RH93, BIM 3/2 2022, 28 år (18:e försöket)

  • RH93
    Soff skrev 2022-01-05 13:19:37 följande:

    Jag ringde reproduktionsmedicin idag för hade en del frågor. 

    Dels undrade jag om vi får komma igång eller inte nu i januari för fick inga klara besked på vårt besök sist. Och tyvärr så kommer dom inte hinna klämma in oss i januari :(( det var lite nedslående men samtidigt var det skönt att äntligen få klara besked; vi kommer sätta igång när mensen startar i februari, kring 14 feb. Så nu kan man för första gången ställa in sig på något iallafall. Det kommer typ bli kring min födelsedag äggplocket kommer ske... bara hoppas det blir en försenad födelsedagspresent i form av ett plus <3 

    Sen har jag gått runt och oroat mig kring en sak som sköterskan sa sist, att om en behandling påbörjas och äggplock behöver göras på helgen så behöver man ställa in och starta om processen då dom inte jobbar helger. Det tyckte jag lät så himla konstigt!!?med tanke på hur många som då behöver utsätta sin kropp för detta och sen avbryta!? Men i stunden så frågade jag inte..Men tog upp det idag och då sa hon att det inte stämmer. Man anpassar behandlingen så att inte äggplocket hamnar på helgen, så det behövde vi inte oroa oss för. Hon som vi träffade var där tillfälligt (jobbar annars på Gotland) och rörde förmodligen ihop det. Men låter ju konstigt hursom.. 

    Jag var på apoteket och gjorde beställning på det som ska hämtas ut sen inför behandling, så nu känns det ändå som det är på gång allting :) känns spännande. 

     


    Åh så skönt och spännande Soff att ni har ett datum att förhålla er till. Håller alla tummar att du kommer få världens bästa födelsedagspresent <3 bra att du fick svar på dina frågor så du inte behöver oroa dig för det :) hade ju verkligen varit helt orimligt att pausa hela behandlingen och börja om igen.
  • RH93
    Soffsen skrev 2022-01-10 20:14:43 följande:

    Hej igen! 

    Var längesen jag skrev här senast men har varit inne och läst lite då och då. 

    Sist jag skrev hade min bästa vän precis berättat att hon var gravid och tror det vart droppen för mig. Blev deprimerad och orkade inte gå upp ur sängen tillslut. MEN fick hjälp av en jättebra psykolog och tog tag i mig själv och idag mår jag bättre. Inte fantastiskt, men bättre! 

    //

    För er som inte var med i gruppen tidigare så blev jag gravid juli 2020 och fick missfall, sen gravid igen i april 2021 och fick missfall och nu väntar vi på vårat efterlängtade plus igen. 

    Vi fick påbörja utredning i november så nu kör jag Letrozol CD 3-7 och sen Ovitrelle runt CD 14. Är på våran andra omgång nu och tog Ovitrelle i onsdags. 

    Känns inte som det tagit sig denna månad heller då min temp inte riktigt stigit så mycket. Ja ni vet ju, man analyserar allt 40 gånger om. Har nog aldrig så mycket ångest som direkt efter möjlig ÄL när man ska försöka förstå om ÄL ens ägt rum haha. 

    Sambon ska få göra spermatest (eller vad det kallas) nästa vecka så det blir spännande också! 

    Lägger in mig i listan igen nu tänkte jag. NatMar005 PLUSSATMolybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSATEmmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSATapan95 PLUSSATMsofie PLUSSATEricky, BIM 21/7, 33 år (försöktsedan augusti 2020 och haft 1 tidigt missfall samt förlorat en graviditet i en vattenavgång i v17)Bx3, BIM 30/10, 32 år (försökt 1,5 år, haft 1 utomkveds, första IVF-försöket nu med testdag 2/11)Mirabilis89, 16/1 2022, 33 år (20:e försöket)Soff, BIM 19/1, 33 år (23:e försöket)Janni91, 20/1, 30 år (försökt sedan sommaren 2020, IVF-start i slutet av januari)

    Soffsen 22/1, 27 år (16 försök, 2 missfall) 

    Carina82, 24/1, 39 år (försökt sedan januari 2020, IVF-start förhoppningsvis i slutet på januari)RH93, BIM 3/2 2022, 28 år (18:e försöket)


    Hej och välkommen tillbaka :) så skönt att höra att du fått bra stöd och börjar må bättre. Spännande att ni fått komma igång med utredning och behandling vi håller tummarna att det snart är er tur.
  • RH93
    paperlanterns skrev 2022-01-10 20:43:00 följande:

    Hej alla, hittade hit då jag och min man försökt i ett år nu och vi påbörjade vår utredning för 2 veckor sedan. Känns fint att kunna prata av sig här. Hoppas det är okej att jag får vara med här <3


    Du är så välkommen här :) hoppas att utredningen kan hjälpa er vidare på bästa sätt.
  • RH93
    Mirabilis89 skrev 2022-01-10 20:48:49 följande:

    Första besöket för utredning i dag, vi kör på Sthlm IVF via landstinget. Samtal och anamnes/frågor och kortare gynundersökning för min del (där allt såg bra ut). Tog blodprover och fått remiss för utökad ultraljudsundersökning och spolning sant remiss för spermaprov för sambon.

    Mkt proffsigt och konkret, pratade direkt om vad vi kunde vänta oss avseende tid, och vi bör kunna komma igång med ev. IVF i april/maj.

    Så kul att vara igång : D


    Så kul att ni är igång nu! Jag tyckte det va en lättnad att äntligen känna att man gör något. Va bra att ni fått ett gott bemötande och att dom kunde ge lite info också om hur lång tid saker kan ta!
  • RH93

    Här sniglar dagarna sig fram känner jag. Har snart äl men orkar knappt bry mig om det, räknar bara ner tills första ivf-samtalet (2 veckor nu). Började jobba igen igår och är så otroligt otaggad. Kommit in i en lite mer deppig fas igen där jag bara känner att jag inte bryr mig om något annat än att bli gravid. Allt annat känns så oviktigt så jag har liksom ingen energi att ge. Försöker fokusera på att träna igen och må så bra som möjligt innan vi nu får komma igång på riktigt. Är så konstigt i denna process att på nåt sätt går tiden otroligt långsamt, men samtidigt blir man stressad över att det gått så lång tid och man inte kommer nån vart.

    Hoppas ni alla här mår bra :)

  • RH93
    ttcjuliaa skrev 2022-01-11 11:20:58 följande:

    Förstår dig till fullo! Jag testade negativt idag på bim -1. Bröt ihop totalt. Ingen mens I sikte men haft ont i ryggen igår och idag så det tog sig nog inte idag heller.


    Åh va trist :( massa kramar!
  • RH93
    ttcjuliaa skrev 2022-01-11 12:53:11 följande:

    Heja heja! Säg gärna till när du gjort spolningen, är nyfiken på hur det går till. Jag skulle ha gjort en i onsdags men då läkaren hittade en hinnsäck på vul så hon ville inte riskera att spola ur en eventuell graviditet. Men om det inte tar sig den här gången så kommer jag få komma tillbaka och göra en.


    Är väldigt individuellt hur det känns men kan säga att jag, som har låg smärttröskel, tyckte inte det va farligare än lite lättare mensvärk. Är ganska obehagligt när vätskan rinner ur en och det spänner lite när den sprutas in, men själva lilla slangen som dom använder märkte jag inte av alls. Det går väldigt fort och man kan få se själv på monitorn hur det ser ut :)
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet