• MalinJ

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Vickan31 skrev 2023-02-02 13:22:36 följande:

    Glömde lägga upp min graf, det verkar som att även det här blev ett misslyckat försök med en temp som talar sitt tydliga språk. Beräknad mens är inte förrän på söndag, men det känns tråkigt att tempen börjar sjunka redan nu.

    För er som är nya här: jag försökte i två år med mitt ex utan att bli gravid, och fertilitetsutredningen då visade inga konstigheter förutom att jag har en blockerad äggledare. Jag och mitt ex gjorde en IVF och vid det tillfället såg hans spermaprov plötsligt inte alls bra ut, jämfört med under utredningen, Sedan gjorde vi slut och nu har jag och min nya sambo försökt i ungefär ett år utan att plussa. Vi håller på med en fertilitetsutredning just nu där vi ska på första läkarbesöket på måndag, och då hoppas jag att läkaren förutom att göra en gynundersökning även gör en ny spolning av äggledarna för att se hur status är nu några år senare. Alla prover vi tagit under den här nya fertilitetsutredningen verkar i alla fall se bra ut enligt de provsvar vi fått se på 1177 Glad


    Neej, vad tråkigt att den sjunker för dig med 😔 trodde verkligen att det skulle vara din tur Nu med den fina tempen. 


    Ja nu ser vi fram emot ert besök på måndag och så nu jävlar ska det gå bra!

    Jag väntar fortfarande på min kallelse, det är hopplöst. Har dom glömt bort mig börjar man undra 🙈
    Men jag vet att det står med i min journal så det kommer när det kommer men hade gärna gjort det nu. 


    Det har varit lugnt hela dagen, bara rosa flytningar men lite lite ljusrött när man torkat sig. Så det är väl skönt, men en dum fråga, rosa flytningar tar man det som sekret eller som spottings? Som jag fattat det så är spottings blod, så då ska jag ta dessa som krämiga kanske då? Fast den är det också någon droppe blod, suck 

  • MalinJ

    Här kommer min, och jag fortsätter med konstig känsla i magen men konstig värk. Lite mer än bloddroppar nu men inte mens ändå, kommer och går utspritt under dagen. 



    Vet inte vad som händer, vad är detta? 😔
    Jag sa till min gubbe igår att jag vet inte om det är mens jag har eller mellanblödningar då sa han skämtsamt ?du är 36år gammal och vet inte ens om du har mens? bra där! Haha 

    Men det är typ så jag känner, men skulle det samtidigt vara mens så skulle ju tempen ligga betydligt lägre Och sen är det inte mängd av mens heller. 


     

  • MalinJ
    Happy80 skrev 2023-02-03 12:26:25 följande:


    Hej alla!

    För alla som nojjar över sjunkande/hoppande temp lägger jag in tre av mina kurvor när jag varit gravid. Både sjunkande och hoppande temp men hög efter bim på äl +14. Så en dipp behöver inte betyda att man inte är gravid? Brasklapp dock att alla gångerna blev missfall, vet inte om det hör ihop eller ej.

    Obs. att min baslinje har höjts på senare tid och att den i verkligheten låg lägre vid de hör graviditeterna än den gör på de gör bilderna (där dagens baslinje suns)

    Vad snällt med detta, nej precis det behöver inte betyda att det är kört men med det jag har, mellanblödningar så tror jag inte på något. 


    Har inte samma mensvärk som i förrgår men jag känner något i magen och idag är det mer blod än droppar men inte som vid mens fortfarande. Och ibland rosa och ibland mer blod. Går verkligen upp och ner. 


    Det är första gången min linje också ligger såhär högt och likaså tempen. Den brukar ligga mer kring 36.50-36.60. 


  • MalinJ

    Förlåt för att jag inte skrivit något idag men tempen dök iaf och jag har inte haft mer blödning sen jag fick ut klumpen igår, en sorts hinna med något blodliknande och annat i.

    Men haft lite rosa flytningar på eftermiddagen. 


    Så misstänker att det var en kemisk för mig denna gången 😭 känns tungt, varför får jag inte behålla något?
    Visst jag gjorde det sist men då blev det inget levande i det istället. 


    Nej fy, mår så sjukt dåligt alltså men vi får se. Mensen ska komma om 4 dagar... 

  • MalinJ
    Melsson skrev 2023-02-04 22:22:18 följande:

    Åh så segt denna cykel för dig Malin. Men som sagt, det är inte över förrän mensen kommer! 

    varför tror du kemiskt? Pga mellanblödningarna? 


    stor kram till dig <3


    Nej pga den blodklump jag fick igår, slemhinna med någonting inuti. Frågade om hjälp och även dom tror det ev är kemiskt. 


    Men vi får se, har knappt blodat sen klumpen kom ut. Men haft lite rosa flytningar idag och nu pyttelite blodprick också. Lite molande värk ibland men inte alls som i förrgår lr igår. 


    Men allt kan såklart hända fortfarande, är visst på äl+12 idag så 2-3 dagar till mens. Tiden går snabbt ibland 🙈 speciellt när man gett upp. 

  • MalinJ

    Spännande Melsson men jag tror att kroppen reagerar på även en öl. Men det är bara vad jag tror, kroppen reagerar ju på alkoholen och blir varmare. 


    Jag ska nog faktiskt ta och skriva till dom och fråga om min kallelse för nu har jag fått nog 🙈

    Tack! Jag hoppas också få hjälp.


    Här är min graf, den fortsätter neråt.
    Jag har molande värk som kommer och går, fortfarande rosa flytningar blandat med lite lite blod ibland men mer sällan nu. Värken pendlar mer lr mindre värk också. 


  • MalinJ

    Vickan Vad skönt att besöket gick bra och att ni fick en läkare som kändes bra.
    Sånt gör så himla mycket!

    Men trist med väntetiderna eller att det blir 1år till, det är inte kul. 


    Hoppas spolningen går bra och allt därtill. 

  • MalinJ

    Förlåt för att jag varit lite off, men fick min mens i morse och jag är så förvirrad över min kropp. Det är något som lär vara fel liksom. 


    Och den där slemsäcken/klumpen, jag vet inte vad det var för mensen borde ju inte komma nu om det var en kemiskt, det borde väl ha blivit samman. Det har mina andra missfall blivit. 


    Men det såg verkligen ut som det var något i den.. Konstigt nog!

    Så här ligger jag och har Sådan mensvärk, vilket jag alltid har första dagen. Haha 


    Min linje hoppade ner en bit så den blev mer begriplig tycker jag. Haha

  • MalinJ
    Melsson skrev 2023-02-07 17:05:07 följande:

    Vad tråkigt att mensen kom Malin :( Men ja undrar vad den slemklumpen var, kanske någon rest från tidigare grav? Kemiskt borde ju börjat blöda på en gång annars eller? Lite dålig koll? 

    @mirabilis ja jag tycker med det är kul att kolla på tempkurvor. Nu är jag i sälen så glömde min termometer, så typiskt haha. 


    tempen är bra för att se att man verkligen haft ÄL (tempökning). En eventuell graviditet gör även att man har lite högre temp pga ökat progestoron, man kan även se en ev inplantation (heter det så? Haha) där tempen sjunker en dag och sedan ökar igen! Innan mens och under mens sjunker tempen igen:) 


    Sjukt tråkigt ja, men skönt ändå. Får hoppas nästa cykel blir bättre. Någon gång borde man väl få den normal igen eller? Ja om det nu inte är något som är knas då.

    Om det skulle ha varit någon rest så skulle jag visa svagt positivt väl också, och inte få Mens? Haha
    Men precis, är den en kemiskt så kommer det oftast ihop med mensen, eller dom flesta missfallen gör det. 


    Sp vad det var är ett mysterium haha

    Nu får man se nästa omgång om det kanske kan gå bättre då? Haha

    Fan vad surt att du glömde tempen hörru, nu av alla tider 😉🤣

  • MalinJ
    Melsson skrev 2023-02-08 11:06:24 följande:

    Jag tycker du ska ligga på kliniken lite också Malin. För är man över 35 ska man ju kunna söka hjälp efter 6 månader dessutom? Tycker det är så dåligt du inte ens fått ta prover än? Jag har skrivit till fert. centrum via 1177 och fått rätt snabba svar, så det är ett tips! 

    Håller tummarna för att du slutar blöda snart Teriz. Förstår att det måste vara så jobbigt att gå runt och blöda så länge och konstant bli påmind om vad som inte blev. Men förhoppningsvis kan ni ta nya tag snart igen<3

    Jag är på ÄL+8 idag och har väl inga direkta symptom. BIM är på alla hjärtans dag.....Så konstigt hur hjärnan funkar - varje månad (trots man försökt såååå länge nu) så har man så himla stort hopp och tänker att "detta är månaden det kommer gå - känner det på mig". I och för sig är det skönt att känna hopp men man blir ju så himla nedslagen då när det inte går vägen. 

    Men vi fortsätter kämpa tjejer! En vacker dag är det vår tur <3


    Har faktiskt fått svar nu, var ett långt och välskrivet svar måste jag säga. 


    Bland anna svarade hon om detta med Uvin osv men jag får återkomma med exakt vad hon skrev för kommer inte ihåg nu. Haha

    Jag står kvar på väntelistan också, som tydligen stod december på, vettefan. Men det är personalbrist och därför tar det så lång tid. 


    Jag fick detta genom dessa just för att det var dom som skötte mitt missfall/aborten, innan har jag inte haft missfall så att jag behövt hjälp. Har ju inte ens lyckats bli gravid mer än en månad innan denna omgången så därför har jag aldrig hunnit komma till inskrivningen heller.

    Varför jag fick göra ett Tidigt ultraljud var just för att jag hade konstiga smärtor på bara en sida och inte liksom över magen. Så dom trodde på utomhavandeskap då.

    Men det var en helt normal graviditet när jag kollade första gången, tidigt i vecka 6, dom såg en stor blåsa liksom, men ingenting mer men han sa då att det kanske är lite tidigare jag ligger så fick då en ny tid 14 dagar efter och då alltså i vecka 8, där hade blåsan växt sig större men dom såg fortfarande inget embryot. Så då fick jag en tid igen 10 dagar efter det, och då konstaterades det helt att det var ofostrig graviditet Och att kroppen inte ville göra sig av med det själv och då blev det abort. 


    oj förlåt, har nog dragit detta en gång förut men nu blev det igen. Men hela denna proceduren gjorde i Borås och dom erbjöd då mig att få gå en utredning eftersom det då var mitt 3 missfall men bara 2a med min nuvarande sambo. 


    Jag är ändå glad för att jag får hjälp av dom men givetvis lite ledsen för att det tar tid. Vill bara ha hjälp och komma igång liksom. Längtar så förbannat efter att få bli gravid och få min bebis ❤️

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet