• MalinJ

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Melsson skrev 2023-02-09 08:59:00 följande:
    Så detta blir mer som en missfallsutredning?  Ja förstår att väntan blir olidlig, blir ju också nervöst om du skulle bli gravid nu innan du fått hjälp med utredning då blir ju oron väldigt stor...Men dom kunde inte ge någon fingervisning alls om när det blir? Vårdgarantin är väl att få hjälp inom 3 månader så borde väl bli snart får vi hoppas <3

    Ja precis, en utredning på mina missfall där dom kommer gå igenom allt. Kolla sambons spermier, mina ägg osv. Blir väl lite blandat.
    Dom vill hjälpa mig med den delen också.

    Nej dom har ingen koll alls när det kommer ske, men hoppades på att jag snart får hjälp.
    Jag kan då ev även få ta prover för något som ger uvi under graviditeter också som även det kan ge missfall. 


    Så det känns som dom kommer slå på stort och hjälpa oss, men när det blir är spännande! Så tröttsamt!

    Men jag tror inte jag kommer hinna bli gravid innan det. Så vi får vänta och se.

    Jag ska ha ägglossning runt 20e februari och känner inte riktigt för att det kommer gå vägen. 
    Fundera på och beställa hem ett progesteronprov, såg att man kan beställa sådant också. Men vet inte hur tillförlitliga dom är jämfört med på klinik?  


    Vad tror ni? Haha 

  • MalinJ

    Jaha idag är man på CD7 och inväntar äl, dock vet jag inte om det kommer bli något bra denna gång.

    Min mens har varit så klen, första två dagarna var varit okej men ändå lite klent för och vara jag. Sen dag 3-5 har knappt varit något speciellt dag 4-5, dom var varit mer som spottings men valde ändå att lägga light på dessa dagar. 


    Idag var min första dag för och börja testa med monitorn men jag har glömt köpa hem nya stickor, får dom imorgon så kommer inte kunna göra imorgon heller eftersom jag testar mellan 05-11.

    Dock har jag haft väldigt vattnig sekret idag men ändå vit. Så får se vad som händer här. 


    Har lite små värkar i magen ibland, vet inte varför.
    Sen har jag missat och ta mina tabletter också kom jag på i morse. Minns inte ens i hur många dagar.

    Jag är nog lite ur balans här kan man säga.

    Hoppas det är bättre med er andra, hur går allt? 

  • MalinJ

    Hej på er brudar,
    Nu har jag försökt läsa i kapp allt och det var ingen rolig lädling direkt, fy vad jobbigt med akuten på alla hjärtans dag.
    Men skönt att det inte var något fel, om man ser det så.

    Jag jobbar mycket nu och dessutom till kvällarna så är helt död när jag kommit hem. Har inte varit ute här sen sist jag skrev.

    Har jag haft hög två dagar i rad nu så borde få positivt äl senast om 4 dagar. 


    Men har typ börjat ge upp och väntar in min remiss, vet inte om jag tänker försöka denna äl 🙈 eller så får det bli som det händer denna gången. 


    Härligt Vickan med positivt äl idag, brukar du ha mycket rekret? Läst om en del som knappt visar men som ändå lyckats. 

  • MalinJ

    Tack hörni, det känns toppen med den a gruppen. Men ibland tycker jag även det är jobbigt och gå in här nu för att se alla som plussar nu är fan jobbigt. 


    Jag är så ledsen och nere även om jag försöker och inte visa det på utsidan men vissa saker gör att jag bara bryter ihop eller känslig som satan för och börja gråta för småsaker, på tv tex.

    Jag tror som någon nämnde att inte ha denna pressen över sig kanske kan vara något men jag vet inte. Man kommer väl ändå tänka på allt om vi skulle få till något under äl, så jag vet inte. 


    Mitt sekret har börjat bli lite mer vattnigt kan man väl säga, men fortfarande vitt och krämigt mest. Får se hur det utvecklar sig. 


    Jag har tänkt att jag ska käka bisolvon igen men det går sådär för jag glömmer det, igår fick jag en tablett idag två tabletter. Så vet inte om det gör någon effekt direkt haha 🙈

    Melsson, vad tråkigt med mensen. Men jag förstår, det är fan så jävla surt nu. Usch!

    Vickan, jag har dålig koll på sånt där så vågar inte uttala mig 🙈 

  • MalinJ

    Ja precis, hela tiden ser man gravidmagar eller test med positivt. Känns som det är långt bort för en själv.

    och jag insåg igår att jag ska på cellprovtagning den 1 mars, då bör jag vara på ca äl+9 och sist jag hade tid till denna jag ska till så var jag gravid och då kunde hon inte göra kollen utan fick skicka mig till annat sjukhus.

    Så jag är lite nojig, tänk om det skulle ta sig denna gången, det kommer jag inte veta då, så känns läskigt och gå på kollen. Men måste eftersom det tagit 1år nu sen jag egentligen skulle kollat mig, haft cellförändringar senaste 2åren lr om det är 3? Hm.. Hur som helst, det är viktigt och hålla koll. 


    Så ja, vi får se. På så sätt hoppas jag att det inte blir något denna gången. Men just nu så vill jag ändå försöka, vet inte men känner mig taggad på något sätt, från att varit så Depp och  inte velat alls så fan. Ja jag vet inte hahaha 

    För övrigt så har jag haft väldigt mycket sekret idag, vattnigt också men ändå med en del vitt. Och nu på eftermiddagen var det krämiga igen. Blir knäpp på mina flytningar hahaha

  • MalinJ

    Mathilda, exakt man vill gärna ha koll på sånt speciellt när man även gjort odling också. Så vi får se vad domen blir. Just då trodde dom inte det behövdes göra något men om det inte blir bättre så kanske det blir det.

    Nu har jag haft peak både igår och idag, har inte hunnit med något mys heller men vi fick till det idag en liten snabbis.
    Igår bjöd vi på middag osv så det blev sent och ah det rann ut i sanden. Men kanske blir det bra med dagens. Ägget har nog släppt idag då tempen störtdök!

    Fortfarande lite vattnigt sekret också så hoppas hoppas detta bådar gott och jag hade igår väldigt kraftig älsmärta, fick till och med ont när jag gick promenad med hundarna 😂 
    Idag är den lite lättare iaf så det är skönt MEN! Det kom lite blod i samband med sexet idag 🙈 kanske är ifrån ägget när det släppte? 


    Nåja, detta är så osäkert eftersom det var i onsdags vi sist hade mys. Varit för mycket dagarna här emellan. Är fan sjukt! Haha

  • MalinJ
    Vickan31 skrev 2023-02-20 14:33:17 följande:

    MalinJ: Så jobbigt att du behövt må så där, den här resan är banne mig inte lätt och jag längtar så mycket tills vi alla är över på andra sidan och kan se den ofrivilliga barnlösheten som ett avslutat kapitel Hjärta Jag har full förståelse för att det känns jobbigt att gå in på familjeliv eller sociala medier och se hur andra plussar när man själv börjar känna att det känns hopplöst, så om man vill ta en paus är det såklart inga konstigheter, men vi finns här Hjärta Vad jobbigt med cellprovet, men jättebra och viktigt att få kolla upp det såklart. Hur mår du nu när ägglossningen verkar ha varit? Känns det bättre psykiskt och så? Läkaren jag träffade sa att man ibland kan få en liten blödning vid ägglossning och att det är helt normalt Glad Håller tummarna för att ni prickade in det perfekt!

    Melsson: Det gör du helt rätt i, den där koppen smakar ju extra gott nu när man försöker dra ned på koffein 😅 Ja jag tror också det, att i jakten på saker man känner att man kan påverka och ha kontroll över så kan det lätt gå överstyr, att det går till överdrift med att man ger sig själv nolltolerans till ALLT innan man ens har blivit gravid. Jag tänker att när den dagen kommer att vi plussar så måste vi ju avstå en massa saker då, så fram till dess behöver man ju inte sluta leva, och precis som du sa så känns det inte som att någon i den här gruppen lever otroligt ohälsosamt ändå 😄 Tack snälla, de där orden värmer så oerhört ska du veta Hjärta Jag blir alldeles rörd här, gud så fint sagt!! Haha förlåt men jag skrattade högt när jag läste dina ord om att "veva runt lite" 😂 Men jag förstår absolut vad du menar, ska nog försöka hålla lite bättre koll på så sätt. Tack för all pepp bästa du 🥰 Nu har FF bekräftat via tempen att ägglossningen var i fredags på CD15, så då är det bara den evighetslånga väntan till BIM den 3 mars 😆 Hur har det gått för dig med bisolvon?

    Teriz: Verkligen glad att höra att det känns som att det vänder nu, att blödningarna slutat och att ÄL verkar ha kommit redan i helgen! 😃 Fantastiskt bra, heja kroppen! 💪 Haha ja då kan jag nog gissa hur er helg såg ut 😂 Hoppas att ni prickade in det bra! När har du BIM då? Jag hade också ÄL i helgen och har BIM 3/3. 

    Mathilda88: Haha, vilken tur att du lyssnade på din sambo 😅 💕 Alltså den där smärtan låter ju fruktansvärd, fy tusan! 😱 Du är ju fantastisk som klarat dig igenom det, och nu hoppas jag att ni inte ska ha några fler motgångar framför er utan bara att det går bra Hjärta Hur känns det med allt just nu?


     


    Jag mår faktiskt mycket mycket bättre nu, och denna äl verkar ha varit rejäl så man kan ju hoppas att det är ett guldägg denna gången och att det lilla blod som kom i samband med sexet betyder något bra 🙈
    Ja precis, vet att det kan komma lite blod i samband med äl men så sällan man märker av det eftersom det är så lite ändå.

    Men jag mår bättre, mycket bättre. Nu är det den långa väntan bara tills man får se mer av vad som händer här med en haha

    Älsmärtorna har varit kraftigare, har verkligen haft vattnigt sekret och dessutom igår hade jag så otroligt ömma bröst med, mindre idag men det har aldrig hänt mig heller, vanligtvis har det kommit någon dag efter äl. 


    Så jag tar allt med en nya salt eftersom ingenting varit som det ska sen ni vet. Men annars tycker jag det varit lite mer som normalt så jag hoppas innerligt nu.

    Men då blir man nervös för 1 mars då är jag på äl+10 antagligen och då ska dom alltså in och gräva i mig 🙈🤣🤣 dock ska ju ägget ha fäst då OM det tar sig.
    Jag hoppas lite extra denna månaden faktiskt!

    Jag kommer inte lämna er, har varit lite mer aktiv här inne nu så får se. Kanske kommer gå lite upp och ner haha

    Melsson sDet känns verkligen som att det var en lite mer rejälare äl denna gången så bara och hoppas nu på att allt går bra.

  • MalinJ
    Vickan31 skrev 2023-02-20 16:20:32 följande:

    Jag använde en annan sorts ÄL-tester den här månaden, den sorten med smiley, och fick positivt fyra dagar i rad 😅 Det var ju lagom förvirrande så jag kommer nog inte att fortsätta med dem eftersom de inte passar mig, men nu har tempen bekräftat att jag haft ägglossning i alla fall! CD15, men jag fick positiva ÄL-tester dag 13, 14, 15 och 16, så skumt! Hoppas att det inte är tecken på en dålig ägglossning eller något, ja hörreni den som lever får se 😄


    Vet faktiskt inte hur alla ägglossningstest fungerar eftersom jag alltid kört med min monitor 🙈

    Men låter väl bra att du kör på dom du är van med. 


    Men då ligger du 2 dagar före mig, vi fortsätter vara synkade rätt bra. Jag håller tummarna nu för dig! 😃😃

    Ja vi får se hur det går med mig, tycker min är rätt låg ändå i tempen liksom. Men kanske höjs det mer imorgon Kan man hoppas. 

  • MalinJ

    Godmorgon,
    Här steg min temp men vet inte om den kanske är lite lägre egentligen då min temp börjat krångla med och nollställa sig. Den startar alltid med gamla tempen sen går den ner till 33-34 och sen nollställs den men inte senaste två dagarna och idag lyckades jag inte få den nollställd trots fler försök med och ta jr batteri så nåja.

    Kan inte skilja så mycket gissar jag då vissa tempar börjar sådär också. Eller vad tror ni? 🙈

    Förutom det så har jag fortfarande molande värk i tjejmagen så att säga, mer idag än igår. Får se hur det utvecklar sig under dagen. Igår var lite mindre men det kom och gick.
    Nu har jag känt av det sen tidig morgon. Kan ju inte båda gott 🙈

  • MalinJ

    Måste hålla med er i det ni säger, varför skulle det hända mig nu. För det är verkligen så det känns. 


    Men jag ör tacksam över att ha er här inne och snacka av sig med. Det gör faktiskt väldigt mycket också även om det ibland blir lite extra jobbigt.

    Jag har fått min äl utsatt och den var verkligen tydlig så inget konstigt där.
    Nu får vi se hur allt går bara, ca en vecka tills man ev vet. 


    Molvärken har varit ganska platt idag så det är skönt men jag börjar fan bli orolig över mitt kisseri så att säga. Springer och kissar ganska ofta, flera ggr under samma timma ibland och det har varit en tid, mycket förr när hag drack mycket te och dricka men jag dricker betydligt mycket mindre nu. 


    Jag kan alltså vara super super kissnödig flera ggr på rad efter korta tider. men kissar inte alltid mycket utan kan vara mindre mängd också. 


    Orolig över om det är med socker (diabetes?) och göra. Jag vet inte. Jobbigt är det! Kan få lite ont om jag håller mig lite också. 


    Men här är dagens graf!

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet