• Soff

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Hej på er! 


    Idag är det bim-2. Jag har mer eller mindre levt i någon slags dimma denna veckan. Började få jätteont i huvudet i Tisdags och sen dess har jag haft så. Vet att jag ibland kan få så och jag är ganska säker på att det är hormonellt. Vaknade inatt och  bara grät i panik över att det var ännu värre. Tidigt imorse började det äntligen lätta.. men är fortfarande inte bra. Är helt svag och skakig. Nog för att jag brukar ha ont i huvudet men såhär jobbigt har det inte varit på länge. Hoppas det åtminstone betyder något bra, att hormonerna flippat för en graviditet, och inte att mensen ska komma. Men tror väl dessvärre på det senare :(... Kram. 

  • Soff
    Janni91 skrev 2021-08-12 10:10:42 följande:

    Men fy, låter fruktansvärt!! Hoppas du kan vara hemma och ta det lugnt resten av veckan och att mensen inte kommer! Kramar!


    Aa usch, det är bland det värsta som finns. Aa tack och lov kan jag det, utan att känna någon stress, för jobbet har inte dragit igång än riktigt. Hoppas det.. skulle kännas enormt tungt efter dessa enormt jobbiga dagar att dessutom få mens... något jäkla bra kan man väl få för att gå igenom detta. Kramar <3
  • Soff
    RH93 skrev 2021-08-12 13:14:00 följande:

    Åh jobbigt att du mått så dåligt men håller såå tummarna för att det slutar med något bra och mensen inte kommer! Kram


    Tack för orden <3 <3 kramar!
  • Soff
    Vickan31 skrev 2021-08-12 14:34:32 följande:

    Och jag håller också med föregående talare, att det är bra att du kan få vara hemma just nu och att jag också håller tummarna för att du ska må bättre snart och att detta visar sig sluta med ett plus <3 När är din BIM nu igen? Orkar inte leta efter BIM-listan, haha!


    Åh tack <3 haha näe den har hamnat ganska långt bak nu.. på Lördag har jag bim!
  • Soff
    Janni91 skrev 2021-08-12 15:10:48 följande:

    Hej tjejer, här kommer en liten uppdatering från mig! Jag misstänker ju att sköldkörteln är grundorsaken till att jag inte blir gravid. TSH ska helst inte ligga över 2,5 för då innebär det ofta störningar i menscykeln (källa: Jenny Koos, finns en massa länkade källor på hennes hemsida). Mitt TSH ligger på 3,1 nu men fertilitetskliniken gör nada för det är inom vårdens referensintervall. Så nu har jag pratat med alla ivf-kliniker i Göteborg och det är bara Nordic IVF som agerar när värdet är över 2,5 och de erbjöd mig en tid nästa vecka för "en second opinion" av deras läkare. ÄNTLIGEN känner jag att jag blir tagen på allvar! Hoppas de kan hjälpa mig på något sätt <3 


    Åh va skönt att höra att du hittat en klinik som lyssnar! <3 tänkt att det ska vara så svårt... håller tummarna att allt ordnar sig nu<3kram! 
  • Soff
    SierraLeone skrev 2021-08-12 19:36:59 följande:

    Mitt 8:e försök, börjar bli tungt att inget händer och börjar bli orolig att något är fel. Jag och sambon längtar efter en liten men det känns som att hoppet försvinner lite mer efter varje månad.

    Ska ha mens imorgon enligt appen. Jag håller tummarna för att det tagit denna gången så vi kan få vårt lilla barn.


    Alla härinne förstår precis vad du känner <3 Det är helt normalt att det tar lite tid ibland, behöver verkligen inte vara något alls! Men har full förståelse för hur du känner och att hoppet försvinner mer och mer. Jag har ibland tappat hoppet helt och hållet... och det är hemskt att känna. 


    Jag håller tummarna för att mensen inte dyker upp <3 

  • Soff

    Varning för dystert inlägg. Så för er som bara orkar peppande ord just nu behöver inte läsa. 


    Just nu är det bara mörker. Känner att mensen ska komma närsom, igen. Känns totalt hopplöst. Varför kan det aldrig bli vår tur!!??? Är så trött på detta att det inte finns ord. Har haft huvudvärk sen i Tisdags som fortfarande inte helt har släppt, även om det är på bättringsvägen. Detta har brutit ner mig totalt både fysiskt och psykiskt. Har inga krafter kvar. Sen ska mensen dessutom komma! och jag ska behöva hantera kraftig mensvärk och psykisk smärta att det inte gick denna gången heller?? Jag orkar bara inte. Plus att jag nu ska börja jobba i allt detta. Allt gör bara ont. Och det är smärtsamt att jag i detta läge känner så mycket ilska. Varför ska det vara så jävla orättvist?! Varför ska vissa vara så jävla privilegierade för!?? Varför kan inte jag bli en av dom!? Förtjänar jag det inte!?


    Denna gången gör det bara så ont ända in i själen. Förmodligen för att jag är så svag av alla dessa dagar med huvudvärk också. Har inga krafter nog att bekämpa detta. Kan man få några positiva besked någon gång? Kan det bara vända snart? Vet inte mer vad jag ska säga. Bara gråter och vill helst bara slå mig medvetslös tills allt löst sig. 

  • Soff
    Janni91 skrev 2021-08-13 15:13:39 följande:
    Åh Soff!!!! <3 Jag känner så med dig, fy fan vad livet är orättvist! Klart du förtjänar att bli förälder!!! Förstår att allt bara brister, det är så extremt orättvist och det är så lätt att bli bitter på alla som blir gravida hur lätt som helst, speciellt de som inte ens bryr sig om sina barn, när man vet att man kommer göra allt för sitt framtida barn. Vi förtjänar att bli föräldrar och det kommer vi bli! 

    Skickar en massa styrkekramar till dig! Hoppas du kan få tid att gråta ut och sen ta nya tag, och att det snart kommer riktigt positiva besked, det är ju verkligen på tiden!! <3 <3 <3 
    apan95 skrev 2021-08-13 16:52:26 följande:
    Jag förstår precis vad du menar och dessa tankar slår mig var och varannan dag. En del utav mig vill att alla ska gå igenom samma helvete som oss, för att få förståelse ödmjukhet och tacksamhet till vad som kommer efter. Men samtidigt skulle jag inte önska någon att gå igenom det här, och då borde inte jag heller behöva det.

    Jag tycker det är så fruktansvärt orättvist och jag sörjer dagligen känslan över hur jag trodde det skulle vara att skaffa barn. Jag sörjer att det inte blev en rolig och spännande upplevelse så som andra har det. Men jag tröstar mig i att det finns tid för att kanske få det så i framtiden. och jag tröstar mig med att i slutändan så spelar det väll antagligen ingen roll hur barnet blev till så länge de finns.

    Men jag tycker vi har rätt att älta och sörja. Vi kommer vara så in i helvete starka individer och mammor sen i slutet, det lovar jag!

    Kram <3


    Det är verkligen tur att jag har er här <3 vet inte vart jag ska ta vägen när dessa känslor slår till som hårdast och då är jag verkligen tacksam för att jag kan få stöd här. För det ger ni mig verkligen. Tack så himla mycket för era fina ord <3 


    Ja, det är verkligen så in i helvete orättvist. Och ja verkligen Janni, det är fruktansvärt frustrerande att se dessa människor som tar det för givet och knappt bryr sig. 


    Jag önskar verkligen att vi alla här inte behöver vänta länge till. Jag tror vi kommer bli världens bästa föräldrar vi som kämpar, för den tacksamheten vi kommer känna när det väl händer, den kommer inte gå att beskriva.. det kommer vara den lyckligaste dagen någonsin. 


    Och det är nog som du säger apan, att i slutändan så spelar det nog ingen roll hur barnet blir till, så länge barnet finns. Man kommer bara känna sådan oerhörd tacksamhet. 


    Kramar <3 

  • Soff
    Steeph skrev 2021-08-13 22:01:16 följande:
    Åh vännen, vad jag känner med dig <3

    Livet är så fruktansvärt orättvist och man känner en sån oerhörd smärta i att vara i den här situationen. Jag kan knappt se gravida eller vara kring barn då det gör alldeles för ont. Jag tror att någonstans mitt i det hela så måste vi få känna så här. Vi måste få känna att allt suger och vi måste få känna att det är orättvist, för det är det. Så var snäll mot dig själv och låt dig vara nere. Skrik, gråt eller få ut känslorna för att sedan kunna börja läka lite igen. Kanske skriva ned känslor och tankar, eller prata med någon? Jag kommer att söka hjälp om jag fortsätter att känna så här. Jag behöver få ventilera men också få hjälp hur jag kan få energi tillbaka igen. Och Soff, vi förtjänar också att bli föräldrar och vi kommer bli föräldrar en dag <3

    Jag tror att vi som befinner oss i den här situationen kommer att vara så mycket mer tacksamma och glada över våra barn, just för att vi har fått kämpa och väntat så så så länge. Vi kommer bli fantastiska föräldrar när våra små kommer. Oavsett hur de kommer till, så kommer det att vara våra mirakel. Du är inte ensam, och du förtjänar att bli mamma!

    Stor kram

    <3 tack för ditt fina stöd <3


    Blir tårögd när jag läser det du skriver <3


    Ja det kan verkligen behövas någon att prata med, har själv funderat på det faktiskt. Jag pratar inte med min sambo så mycket om det längre för att jag inte vill lasta honom hela tiden med den sorg jag bär. Det tär på relationen. Men när mensen kommer, och dagarna innan är det svårt. För honom är detta jobbigt endast för att jag tycker det är jobbigt, han själv känner inte någon egen stress, press eller sorg. Han vill ju också ha barn, men han kommer inte förstå förns barnet är här om jag känner honom rätt, hur mycket det betyder. Det tar tid för för honom att inse saker ibland. 


    Jag går till en zonterapeut just nu och hon har faktiskt varit som en psykolog för mig vilket varit väldigt skönt. Hon har jobbat som samtalsterapeut tidigare så det blir liksom en väldigt bra kombo för mig : ) med henne har jag verkligen kunna ta upp allt. 


    Jag tror verkligen också det. Det kommer finnas en sådan tacksamhet som inte går att beskriva. 


    Mensen kom igår som jag trodde :( har gråtit många tårar, men känner nu mig lite bättre. Huvudvärken har släppt och jag får börja bygga upp mig själv igen inför nästa försök.


    Stor kram till dig med <3 du SÅ förtjänar också att bli mamma <3 


     

  • Soff

    17:e försöket gick åt skogen också. Mensen kom igår, som väntat. Blev så himla ledsen, men har börjat bygga upp mig själv igen för att ge mig på nästa försök.


    Jag anar ju att jag kanske har lite för lågt progesteron och jag önskar verkligen att Her Care (som jag ska ha samtal med på Onsdag) kan bekräfta detta i mina provsvar, så jag kan få börja med progesteronkräm eller nåt. Känns som att det måste till nåt liksom för att något ska hända. 


     


    NatMar005 PLUSSAT

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

    Ericky, BIM 21/7, 33 år (12:e försöket och 2:a försöket efter MF) PLUSSAT

    apan95, BIM 9/8, 25 år (inväntar FET)

    Lisen91, BIM 11/8, 29 år (13:e försöket)

    Ciccie86, BIM 11/8, 35 år, (6:e försöket.)

    Soff, BIM 14/8, 33 år (17:e försöket)

    Janni91, BIM 17/8, 30 år (14:e försöket, kort lutealfas + mellanblödningar)

    ananna, BIM 18/8, 29 år (14:e försöket, står i kö för utredning inom regionen)

    Mirabilis89, BIM 19/8, 32 år (14:e försöket)

    Tildasafira, BIM 19/8 (17e försöket, upprepade tidiga missfall)

    Vickan31, BIM 26/8, 32 år (15:e försöket)

    MsTintin, BIM 3/9, 29 år (18:e försöket)

    RH93, BIM 4/9, 28 år (14:e försöket)

    Sellcarro, BIM 7/9 (13:e försöket, 1 MA & 1 MF)


    Soff, BIM 9/9 (18:e försöket) 

    Längtartillvår, BIM 30/9, 36 år (12e försöket, första IVF försöket)

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet