• Vickan31

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Steeph skrev 2021-11-04 10:49:03 följande:

    Hej här är en till som gett upp hoppet helt.

    Är på ruvardag 4 med en 5 dagars blasto (motsvarar äl+9) och testade negativt idag (vet att det är tidigt). Men har bara en så stark känsla att det inte gick vägen den här gången, och det är okej men fan vad det suger. För att skydda mig själv så har jag redan börjat förbereda mig mentalt inför nästa insättning men vet inte när den blir. Jag som hade en enda önskan om att vara gravid vid jul detta år (som jag även önskade förra året men nej). Livet hörni.


    Kära du, som jag önskar att det inte skulle vara så här svårt och tungt och ovisst! Det är så orättvist, hur man månad efter månad ska behöva kastas mellan hopp och förtvivlan, och jag förstår om du inte kan hoppas just nu - men vi hoppas åt dig <3

    Känner precis samma sak, det där om att vi hade hoppats på att vara gravida redan förra julen men att oddsen nu är dåliga att vi ens ska hinna bli gravida till denna jul. Om vi istället blir gravida i början av nästa år kommer såklart glädjen att vara minst lika stor som om det skedde nu till jul, och jag hoppas att både du och jag och alla här inne som inte plussat än kan hitta sätt att få en fin avslutning på året i alla fall <3 
  • Vickan31
    Gulgja skrev 2021-11-06 16:22:49 följande:

    Hej alla fantastiska kämparkvinnor!

    Liten uppdatering från mig.

    Hade VUL i onsdags och jag hade så många äggblåsor så läkaren orkade inte räkna. Minst 10 på varje sida. Äggplock blir på tisdag. Jag är sjukt nervös över så mycket. Nervös över att äggblåsorna ska vara tomma, nervös över att min mans spermier inte lyckas befrukta något ägg (vi kör IVF och inte ICSI), nervös över att jag får ut massa ägg som inte håller kvalité och nervös över att vi inte får några till frysen (insättning blir nästa cykel pga risk för överstimulering). Och sist men inte minst är jag så rädd för smärtan.

    Jag är otroligt svullen och det gör ont bara jag går. Har lagt av med träningen helt och gått upp massa kilo, mest troligt vätska. Jag har jojo bantat hela mitt liv och är skräckslagen för att gå upp i vikt. Usch. Så mycket tankar.

    Läkaren sa att spermierna inte bör vara mer än tre dagar gamla så idag behöver vi "tömma" maken för att spermierna ska vara 3 dagar på tisdag.

    Önskar er en fin lördag och en fortsatt fin helg. Jag ska ut på middag med två tjejkompisar och hoppas att dagarna till äggplock går fort.

    Kram på er alla <3


    Ååh jag förstår att det finns många orosmoment och att det känns väldigt läskigt på flera sätt, men jag hoppas och tror att det kommer att gå bra! <3 Hur har det gått med ägglocket? Stor kram! <3 
  • Vickan31
    Steeph skrev 2021-11-11 10:50:20 följande:

    Det blev minus för mig på första insättningen (det var väntat) men vi får faktiskt göra en till insättning om 3 veckor (om allt ser bra ut). Så nu försöker jag boosta kroppen med mycket vila, bra mat och lite träning så att den kanske vill ta emot ett liten blastis.

    Hur går det för er andra?


    Neej vad tråkigt att det blev minus! :( Hur menar du att det var väntat, om det är okej att jag frågar? <3 Sjävklart blir ju fokus dock på insättning nummer 2 som är väldigt snart nu! :D

    Om min mens är så punktlig som den brukar vara så kommer jag med största sannolikhet att få börja med IVF nästa vecka! Jag fick dock inget fullt utslag på ÄL-testerna denna cykel så jag vet inte om/när jag hade ÄL, men hoppas att det inte blivit något knas nu när hjälp är så nära.

    Stor kram till dig, hejar så mycket på ditt nästa embryo som ska få sättas in om 3 veckor! <3 
  • Vickan31
    Gulgja skrev 2021-11-12 11:07:21 följande:

    Hej allihopa,

    Jag kan berätta om mitt första äggplock. Natten till äggplocket så fick jag så fruktansvärt ont i högra sidan av magen, precis där äggstocken är. Smärtan gick inte att lindra, varken med vetekudde eller Alvedon. Vi bestämde oss för att åka till gyn akuten. Där fick jag morfin och blev tillsagd att det kan vara så att min äggstock vridit sig runt sig själv och jag behöver opereras. Jag sa emot ganska bestämt eftersom jag inte ville att äggplocket skulle ställas in. Bad dem att vänta tills jag fått tag på min IVF läkare. Läkaren svarade på mitt mejl 6 på morgonen och sa att äggplocket ska bli av och att jag får komma dit för undersökning. Ingen var gladare än mig. Smärtan hade blivit bättre med hjälp av all morfin jag hade fått under natten. Klockan 9 hämtade maken upp mig från kvinnokliniken avdelning och vi begav oss mot äggplocket. Vi fick ut 23 ägg. Jag var så lycklig. Vi fick åka hem och jag vilade hela kvällen och natten gick bra. Dagen efter äggplocket (onsdag) så känner jag att samma smärta som jag hade på måndagen innan äggplocket började komma tillbaka. Kl 22 var smärtan så outhärdlig så jag fick åka till gyn akuten igen. Denna gång blev jag akut opererad under natten och fick tömmas på 3 L blod som hade samlat sig runt äggstockar och livmoder. På morgonen hade jag tid med IVF läkaren som skulle ge oss besked om hur många ägg som blivit befruktade. Jag låg illamående och yr från nedsövningen och fick veta att endast 7 av 23 blivit befrukade och de 7 som blivit befrukade var avvikande. Hela min värld rasade. Nu ligger jag nyopererad med de sämsta nyheterna man någonsin kan få. Hur tar man sig upp från något sånt här? Jag ville bara ha bra fina ägg, inget mer. Fick info om att de ska försöka odla alla 7 och på tisdag nästa vecka så vi tillbaka och diskutera nästa IVF och även få veta hur de 7 ser ut men jag skulle inte ha höga förhoppningar enligt min läkare. Fick order om att börja äta Q10. Har ni några tips? Vad gör man för att förbättra kvalitén?


    Fina du, vilken hemsk upplevelse och så overkligt med allt som hänt, vilken mardröm! Jag lider verkligen med dig. Hur mår du nu? <3 
  • Vickan31
    Steeph skrev 2021-11-12 14:02:08 följande:
    Tack vännen <3

    Absolut får du fråga. Jag hade tagit gravtest sedan ruvardag 4 (äl+9) och fortsatte fram till ruvardag 9 och sen kom mensen så jag visste att jag inte var gravid.

    Men wow vad härligt Vickan! Nu hoppas vi att du antingen blivit gravid och att mensen håller sig borta, eller att mensen kommer punktligt så ni kan starta <3 stor kram
    Då förstår jag, men även om man kanske var lite "inställd" på att mensen skulle komma så kan det ju göra ont ändå <3 Hur mår du nu?

    Tack fina du, mensvärken startade i morse men inget blod än, så jag skulle gissa på att mensen kommer antingen ikväll eller imorgon så får vi se vad kliniken säger då om de har tid för vår första IVF-behandling! Stor kram till dig! <3 
  • Vickan31
    Ericky skrev 2021-11-16 09:36:15 följande:

    Tar bort mig från listan. Prick 4 veckor efter att vi fått abortera vår bebis gick min morfar bort (igår). Så hösten 2021 suger kan man ju säga. Vill sova tills det blir vår. Orkar inte räkna försöket utan skrev bara som nedan.

    NatMar005 PLUSSAT

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

    Ericky, BIM 21/7, 33 år (försöktsedan augusti 2020 och haft 1 tidigt missfall samt förlorat en graviditet i en vattenavgång i v17)

    Bx3, BIM 30/10, 32 år (försökt 1,5 år, haft 1 utomkveds, första IVF-försöket nu med testdag 2/11)

    Mirabilis89, BIM 3/11, 32 år (17:e försöket)

    Vickan31, BIM 16/11, 32 år (18:e försöket, godkänd remiss och inväntar IVF)

    Soff, BIM 26/11, 33 år (21:a försöket, 2:a med progesteronkräm)

    Carina82, BIM 26/11, 38 år (försökt 1,5 år, remiss för IVF skickad)

    Hellow0rld, BIM 27/11, 29 år, (18:e försöket. Remiss till IVF skickad, inväntar godkännande i januari)

    RH93, BIM 2/12, 28 år (16:e försöket)


    Ååh men älskade du, fy fasen så hemskt och orättvist det är - när man trodde att det inte kunde bli värre liksom :( Jag beklagar verkligen sorgen och säger precis som Soff att jag önskar att jag kunde ge dig en stor kram nu! Jag hoppas verkligen att det vänder och att du får några glada nyheter snart för du förjänar bara att vara lycklig och få må bra <3 Kramar i massor, finaste Ericky!
  • Vickan31
    evelinagra1 skrev 2021-11-17 11:09:54 följande:

    Vad tråkigt att höra om alla ledsamheter :( hoppas det vänder för er som har det tufft nu <3

    Jag har precis påbörjat min fertilitetsutredning, är det någon som vet vad nästa steg efter spoling är?


    Hej Evelina! Det brukar kunna  vara lite olika beroende på vilken klinik man går till, men för min del så tog jag blodprover efter spolningen (jag vet inte om du redan gjort det) och när de provsvaren kommit in hade vi ett avslutande möte om fertilitetsutredningen för att gå igenom hur allt såg ut för mig och min sambo (gyn-undersökning, spolning, blodprover för båda, spermaprov) och vad nästa steg skulle bli efter själva utredningsbiten. Jag hoppas och tror att de kommer att guida dig i vad de gör på just din klinik efter spolningen :) 
  • Vickan31

    Hej alla kämpar! <3 

    Här kom mensen igår kväll, och även om det känns jobbigt eftersom detta var vårt 18:e försök eller något så finns en liten ljusglimt: när jag ringde kliniken idag och meddelade om mensen så sa de att jag får köra igång med första IVF-behandlingen nu! Så jag kommer att börja med första sprutan imorgon kväll, på måndag ska jag addera en andra spruta och på tisdag blir det första ultraljudet för att se hur behandlingen funkar på just mig. Sjukt spännande - och nervöst, läskigt, hoppfullt, jobbigt och alla andra känslor som bara kastar sig över mig på en gång! Ska försöka uppdatera er om hur allt går :) Håller som alltid tummarna för er alla! <3 

  • Vickan31
    NatMar005 PLUSSAT

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

    apan95 PLUSSAT

    Msofie PLUSSAT


    Ericky, BIM 21/7, 33 år (försöktsedan augusti 2020 och haft 1 tidigt missfall samt förlorat en graviditet i en vattenavgång i v17)

    Bx3, BIM 30/10, 32 år (försökt 1,5 år, haft 1 utomkveds, första IVF-försöket nu med testdag 2/11)

    Mirabilis89, BIM 3/11, 32 år (17:e försöket)

    Soff, BIM 26/11, 33 år (21:a försöket, 2:a med progesteronkräm)

    Carina82, BIM 26/11, 38 år (försökt 1,5 år, remiss för IVF skickad)

    Hellow0rld, BIM 27/11, 29 år, (18:e försöket. Remiss till IVF skickad, inväntar godkännande i januari)

    RH93, BIM 2/12, 28 år (16:e försöket)

    Vickan31, 32 år 1:a IVF-behandlingen med sprutstart 18/11 (dessförinnan 18 försök på egen hand)
  • Vickan31
    Tildasafira skrev 2021-11-17 13:54:15 följande:
    Men så kul, äntligen är du igång <3 hoppas på fina resultat för dig! <3
    Tack fina du för att du hejar på mig! <3 Hur mår du? <3 
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet