Inlägg från: Jenniepennie031 |Visa alla inlägg
  • Jenniepennie031

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Majsan187 skrev 2021-09-09 19:28:05 följande:

    Jag kanske skriver helt rörigt. Det är helt nytt för mig att skriva här men jag hoppas att ni hänger med. Kändes skönare än vad jag trodde att få skriva av sig lite för även om jag har vänner som lyssnar är det ändå en sån stark känsla av att man inte förstår om man inte varit där själv.

    Läkaren skrev ut lägsta dosen levaxin och sen följde jag upp 6 veckor senare genom att testa via Werlabs och då hade det sjunkit till 1,5 alla fall så jag tänker att det är bättre alla fall men jag är så trött som ni skriver att försöka leka läkare själv. Jag har också varit helt besatt av att få tag progesteronkräm och hittade till slut en utländsk sida som man kunde beställa progesterall från men samtidigt kanske man behöver någon form av uppföljning så att man tar det rätt. Men man blir ju desperat att hitta något men jag känner också att jag är så trött på att lägga pengar på alla kosttillskott, tester, privata läkarbesök, alla dessa försök man ändå gör.

    Zonterapi har gått mig förbi, trodde knappt något hade gjort det. Vad är det för något?

    Skönt att höra att så många av er ändå kommit in i någon slags vårdsystem och får hjälp. Det är nästa steg för oss också just nu.


    Tryck på kugghjulet i högra hörnet så kan du citera det inlägg du vill svara på :) Jag är också ganska ny här men det är så himla skönt att prata med personer i samma sits - även om man pratar med nära vänner och familj så är det nog svårt att förstå när man inte genomlevt helvetet själv. Oki, hur lyckades du få läkaren att skriva ut - gick du privat till vårdcentral eller var det i samband med utredningen? Ja man blir riktigt trött på hela skiten. Jag äter folsyra men i övrigt lever jag faktiskt på som vanligt. Eftersom jag blir gravid tänker jag att ett glas vin eller en kopp kaffe emellan graviditeter knappast är orsaken till själva missfallen - men givetvis dricker jag inget vid plus. Försöker även planera in resor osv framåt för att inte känna att livet stannar upp. Men givetvis ligger detta ständigt som en våt filt över hela skiten. Det kan man nog aldrig göra någonting åt
  • Jenniepennie031
    Tildasafira skrev 2021-09-15 10:28:34 följande:

    Uppdatering från mig, enligt nc var min bim i lördags efter en tidigare äl och jag får fortsatta svaga plus. Ingen blödning än men testen ökar inte alls. Väntar i stort sett bara på att börja blöda och kastas mellan hopp och förtvivlan. Har bestämt mig för att om inget hänt fram till på måndag så ringer jag och bokar en gyntid. Till frågan, kan man ens se något, då jag borde vara i vecka 6 då?


    Gud va jobbigt :(

    Då borde du vara i vecka 5+2 på måndag eller? Tveksamt om det går att se. Troligen kan de konstatera en graviditet med VUL men så mycket mer än så är nog svårt att säga. Men jag vet att väntan är fruktansvärd. Ring och prata med dom på måndag och se vad de säger. Håller alla tummar <3
  • Jenniepennie031
    Tildasafira skrev 2021-09-15 11:18:03 följande:

    Ja men precis! Ja, det är det jag är rädd för, för det är ju för tidigt att se ett hjärta gissar jag på. Men den psykiska plågan av att inte veta gör mig tokig! Jag gör nog så att jag ringer då om inget skett! Tack finis <3


    Tror visserligen hjärtat börjar slå vecka 5+3 (plus minus några dagar) men går kanske inte alltid att se. Gör så och håll oss uppdaterade <3
  • Jenniepennie031
    Tildasafira skrev 2021-09-19 11:34:25 följande:

    Med tårar i ögonen kommer uppdatering från mig, 5+0 och blodbad. Ännu ett missfall som är för tidigt för vården att registrera. Varför ska jag ens fortsätta försöka? Det är ju helt hopplöst. Idag känns livet riktigt tungt.

    Blir nog lite frånvarande härifrån. Orkar liksom inte mer. Funderar starkt på att ge upp efter 18 försök och ca. 8 tidiga missfall. Men känner jag mig själv rätt kommer jag följa er på avstånd lite då och då. Lycka till alla kämpar där ute, ni är fantastiska<3


    Men fina du - usch vad livet är orättvist :( Får jag fråga om du kunnat registrera något av missfallen och därmed får rätt till utredning - eller är alla så tidiga? Har du fått testa Trombyl och progesteron? Jag tänker testa det vid nästa graviditet (4 missfall, dock i vecka 6-7 så alla är registrerade). Ge inte upp! Sök till privata gyn tills någon tar dig på allvar - de finns där även om de verkar vara i minoritet. Ingen ska behöva genomlida det du är med om utan hjälp och stöttning från vården.
  • Jenniepennie031

    Fan va ni alla är starka som orkar kämpa <3

    Själv har jag fyra missfall under 2-2,5 års tid i bagaget och fyller 35 snart. Hittar inget fel på utredning och får inte IVF eftersom vi ändå blir gravida en gång i halvåret (än sålänge?). Har dessutom PCO så får hålla på med Letrozol och ÄL-test varje månad för att pricka in rätt - och direkt efter missfallen har det inte fungerar vilket resulterat i långa cykler och ännu mer ångest än man redan har.

    Jag har hittills visserligen mått riktigt dåligt i samband med själva missfallen men ändå orkat leva på som vanligt - jobba, träffa kompisar och innerst inne haft hopp/tro att det ska lösa sig. Nu börjar jag dock känna att jag gått in i en rejäl svacka. Känner mig deppig, livet känns meningslöst, jag börjar tro att det aldrig ska gå, ingen motivation att jobba eller göra nånting alls (men gör det ändå) och känner att jag nästan har gråten i halsen konstant. Jag vet inte hur jag ska ta mig ur detta - just nu kretsar alla mina tankar kring sorgen att det inte fungerar och kanske aldrig kommer göra. Jag kan såklart prata med min kille om det. Ibland känns det bättre för stunden, men nästa dag är jag lika ledsen. Hur gör ni andra för att hitta energi, ork och hopp om framtiden? Känner verkligen att jag är på botten just nu :(

  • Jenniepennie031
    Majsan187 skrev 2021-09-30 15:18:47 följande:

    Åh vad jag känner igen mig i din situation. Att det fungerade så med missfall och ivf var inget jag visste, kände att allt mitt hopp till det nu bara försvann. Tycker det känns så konstigt att man inte ska kunna få ivf om man har haft missfall!


    Ja verkligen konstigt. Är väl dock inget som säger att IVF i sig hjälper - men åtminstone kan man få fler försök på kortare tid. Och om dom nu ska tro på sina egna ord efter vår, och andras, utredningar (vi hittar inga fel, bara att försöka igen, det är slumpen, det flesta i er situation får barn tillslut - till och med flera bla bla bla) så borde ju fler försök lösa problemet, Nej usch, känner mig så uppgiven nu, önskar verkligen ingen denna mardröm vi går igenom allihopa. Hoppas man kan se tillbaka på detta om tio år och vara lycklig att det tillslut gick. Men vägen dit känns riktigt lång - och i mina värsta stunder tänker jag att jag kanske får en massa fler missfall men aldrig några barn.
  • Jenniepennie031
    Soffsen skrev 2021-10-02 21:00:32 följande:

    Hej alla underbara tjejer! 

    Det var ganska längesen jag skrev här nu, men kände att jag behövde en paus från precis allt. Känner dock nu att jag bara behöver skriva av mig. 

    Känner att jag är på vippen att bli deprimerad på grund av allt detta. Varje liten sak som händer i livet just nu känns som att bestiga Mount Everest. Är konstant trött och gråter flera gånger i veckan. 

    Sen mitt i allt detta berättade min bästa vän igår att hon var gravid. Mitt på en restaurang. Min reaktion var att jag började gråta och sa "Förlåt, men jag kan bara inte hantera det här" och sen gick jag till toan och tjöt i 10 minuter. Sen var resten av kvällen rent ut sagt plågsam. Började gråta tre gånger och tillslut fick jag åka hem och jag hulkade och nästan skrekgrät i bilen hela vägen. Värst av allt är att hon blev gravid på första försöket.

    Önska så att jag var i en annan situation i livet så att jag kunde glädjas med henne men just nu går det bara inte. Det är så fruktansvärt sorgligt allt. 

    Jag vet inte hur jag ska orka fortsätta. Hur fan ska man sluta må dåligt? Hur kan man tänka positivt i allt det här? 

    Ångesten äter verkligen upp mig inifrån. 


    Åh vad jag känner igen mig i det. Livet känns bara piss just nu - man går och väntar och väntar på nåt man aldrig vet om det ens kommer hända. Och ovissheten är det som är värst. Känner också att jag står på randen till en depression och blir bara bitter när alla andra i min närhet blir gravida och allt bara funkar - själv står jag här med fyra missfall och inget fel hittad - och tiden springer ifrån em. Trots att jag vet att min egen situation inte påverkas av om andra får barn så känns livet bara så fruktansvärt orättvist och sorgligt. Jag har inga bra tips för att orka fortsätta förutom att man får hoppas att det någon gång blir vår tur. Du är inte ensam och jag hoppas så att det ska gå bra för oss båda och alla andra som kämpar i denna grupp tillslut <3
  • Jenniepennie031
    Emma1992 skrev 2021-10-15 09:25:27 följande:

    Hej allihopa. Ny på denna sida, varit inne lite då och då men blivit medlem nu för att kunna skriva av mig också.

    Har denna månad påbörjat behandling med Letrozol, och tidigare i veckan tagit Ovitrelle-sprutan. Detta i väntan på att få påbörja IVF till hösten om det inte tar sig. Varit på två olika gynekologmottagningar - den första där vi gjorde vår fertilitetsutredning i våras - var jag inte så nöjd med. Gick till en annan gynekologmottagning efter sommaren, hon frågade om jag hört talas om PCOS - vilket jag inte hade. Berättade att jag tycker att ingenting händer, tiden bara går, och hon frågade om jag skulle vilja påbörja behandling enligt ovan tills jag och min man får påbörja IVF. Samtal hit och dit, den första gynekologen tror inte att jag har PCOS men den andra jag gått till säger att flera saker tyder på det - blodprovet, äggen som låg som i ett pärlband, inga lyckade graviditeter hittills. Är däremot varken överviktig, har ökat kroppsbehåring eller mer akne. Hoppas att det kan ta sig nu efter både Letrozol och Ovitrelle, känner att det mest är hopplöst men försöker tänka positivt att chansen finns att det denna gång händer <3


    Jag har PCO-äggstockar och långa, oregelbundna cykler - men är varken överviktig, akne eller ökad kroppsbehåring. Så som jag tolkar det skiljer man på PCO och PCOS - men problematiken med fertilitet är oftast liknande. För mig har det hjälpt med Letrozol för att få regelbunden ÄL och kortare cyklar iaf. Dock har jag flertalet missfall i bagaget så fortfarande inga barn - men det hör inte ihop med min PCO.
  • Jenniepennie031
    Mirabilis89 skrev 2021-10-20 06:16:20 följande:

    Så intressant att läsa om den ?tråkiga? biten med att ha sex i samband med barnavlandet så att säga hehe. Det är ju trots allt ett ?måste? med sex i samband med ÄL för att det ska bli ett försök liksom. Och jag förstår verkligen stressen i samband med det, och det är ju klart att det kan låsa sig ännu mer liksom när man har den pressen på sig?

    Jag bestämde mig redan från början att jag inte säger till min sambo när det är runt ÄL, utan jag tog det liksom ?på mig? att veta och så försöker jag charma honom lite extra s.a.s hehe. För mig (och för oss då) var det viktigt att inte tappa ?oss? och vårt sexliv i samband med det här, jag ville liksom inte känna försökspressen OCH få sämre sex. Det har säkert lett till att vi missat ÄL någon gång under senaste året och det kanske inte är värt det egentligen men ja? Jag vet inte om det gjort att jag kan hålla mig förhållandevis positiv till det hela också fortfarande även om det gått såpass lång tid. Jag lägger absolut ingen bedömning eller värdering i det här givetvis, bara mer en reflektion från min sida.

    Ni fina som kommit igång med IVF nu för en som inte är så insatt (ännu iaf), hur har det påverkat ert sexliv? Känner ni er mer ?fria? än förut (men jag har förstått att man inte får ha sex hur som helst under själva ivf-processen eller?)? Har det gått att särskilja sex och barnprocessen på ett annat sätt än innan, och kan sex kännas ?kul? igen på ett annat sätt?


    Jag gör exakt som du faktiskt, säger inte heller nåt för vill inte att det ska förstöra nåt. Dock har vi oftast sex varannan dag ändå så är inte jätterädd för att ?missa? helt - hade det vart mer sällan hade jag nog tänkt lite annorlunda
  • Jenniepennie031
    Ericky skrev 2021-10-20 11:10:30 följande:

    Hej på er,

    Några namn här är nya för mig, men många av er är ju gamla vänner så jag vill berätta för er vad som hänt. I lördags eftermiddag gick mitt vatten i vecka 17. Det konstaterades på UL att det inte fanns något vatten kvar. Vatten behövs för att bebis ska kunna utveckla sina lungor och träna rörelser mm. Förhoppningen var att vattnet skulle fyllas pp, vilket det i vissa fall kan göra. I mitt fall så verkade det gått hål helt och hållet på hinnan runt bebis och i måndags var vi tvungna fatta det oerhört tunga beslutet att avbryta graviditeten, trots att bebis var helt frisk. Utsikterna var små och risken för mig att drabbas av infektion för hög. Så i måndags eftermiddag fick jag föda fram vår lilla, lilla bebis på sjukhuset.

    Vi trodde med vår otur (försökt ett år och under den tiden brottats med mellanblödningar), och sedan ett missfall, att det var vår tur nu. Allt såg toppen ut på KUB. Men livet funkar ju inte så tyvärr, att det finns någon slags universell rättvisa. Livet är oerhört tungt just ny men tillslut kommer en annan dag hoppas vi. Och ett annat barn som får leva med oss <3


    Så oerhört sorgligt och var tungt för er <3 Massa kramar till dig.
  • Jenniepennie031
    Tildasafira skrev 2021-11-01 08:10:01 följande:

    God morgon! Uppdatering från mig, sk iväg och ta blodprov nu vilket egentligen känns rätt lönlöst. Är i upplösningstillstånd då mina starka plus som stegrat plötsligt blivit svaga igen och idag tog jag ett nytt digitalt som visade inte gravid. Pallar verkligen inte mer, vid nästa mens ska jag dessutom på praktik så känns svårt att få igång en ivf-omgång och springa på massa läkarbesök. Fyfan, ångest i hela jävla kroppen. Och som ett hån på det så mår jag så illa och har ont i brösten. Frågan är då om det är något som inte kommit ut som det ska. Förlåt för ett deppigt inlägg, men känns som jag nått min gräns för vad jag pallar med.


    Förstår verkligen det <3 Så tufft med besvikelse på besvikelse, helt fruktansvärt. Vill minnas att du, precis som jag, haft många missfall. Var hos en läkare som rekommenderade mig progesteron från ÄL (alltså inte från plus) - är det något du fått testa? Stor kram
  • Jenniepennie031

    Hej tjejer!

    Är det någon som vet hur det fungerar med IVF och när man har rätt till det? Jag är nyligen fylld 35 och har fyra missfall bakom mig. Graviditeterna har kommit med ca 6 mån mellanrum. Har genomgått utredning men de hittar ingenting. Börjar nu känna att jag vill ha en plan framåt om det här inte tar sig. Vet att IVF inte hjälper grundproblemet - men blir iaf fler försök på kortare tid. Jag har hört att gränsen går vid ett år utan graviditet. Stämmer det och hur ställer man sig till missfall däremellan? Vi har visserligen råd att göra IVF privat så det är ju ett alternativ - men jag går i tankarna att isåfall göra det privat samtidigt som vi väntar in de landstingsfinansierade försöken eller liknande om tiden börjar ticka iväg. Usch, är så uppgiven just nu. Styrkekram till er alla som kämpar och tacksam om nån vet hur vården ställer sig till IVF vid upprepade missfall!

  • Jenniepennie031

    Tack för svar! Ja vi har utrett men de hittar inget. IVF har inte direkt nämnts som en lösning eftersom vi blir gravida men nu börjar man ju fundera om det inte hade varit ett alternativ ändå. Om det inte tar sig nu under våren eller om det gör det men inte går vägen igen tror jag att det får bli nästa steg. Vet inte om ni vill svara på det - men ni som gör IVF privat - betalar ni för ett försök eller kör ni paket med typ tre försök?


    Steeph skrev 2021-12-21 09:18:11 följande:

    Hej!

    Börjar med att beklaga dina missfall <3 I vårat fall så har det varit att blir man gravid (även om man får missfall) så räknas året om. Därav köpte vi privat, för annars skulle vi ha fått vänta till sommaren 2022 vilket vi inte hade lust med. I och med 4 missfall, har du fått göra någon utredning? Det skulle jag nog tänka var bäst i erat fall. Efter 3 missfall har man rätt till utredning. Har du varit upp till vården med något av dom?

    Jag vet inte om IVF kan beviljas i och med upprepade missfall. Vi har haft 2 i rad i vecka 9 och fick veta sist att vi kan ju bli gravida och IVF är för de som inte kan? helt sjukt då vi är lika barnlösa som någon som aldrig plussat. Hör dig för med eran region och se vad de svarar. Jag tänker att det alltid är värt att prata med vården. Kanske tänker de annorlunda i erat fall i och med fler missfall. Önskar dig all lycka till! Kram


Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet