Inlägg från: Tildasafira |Visa alla inlägg
  • Tildasafira

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Hej tjejer! TW på detta meddelande! Vill absolut inte trigga någon och vi alla går igenom olika resor med olika svårigheter! I mitt fall så är ju problemet att få behålla och jag får tidiga missfall gång på gång?

    Hur som, min ägglossning blev tidig och har nog bim den 11/9 istället för den 15e. Min tempkurva har ballat ur efter att jag tog vaccin dos 1 vid min senaste mens. I direkt anslutning till äl så höll sig tempen endast strax ovanför medellinjen så jag började fundera på om jag ens haft ägglossning. Började ta ältest vid äl+5 för att se om den kanske kommer sent(i och med vaccinet). Men ältest var starkt positiva varje gång så jag tog ett gravtest redan på äl+7 och plusset dök upp. Tempen höjdes sedan vid äl+8. Problemet är att det som vanligt inte ökar särskilt mycket även om alla test jag tagit varit positiva och såklart är jag då orolig för ännu ett tidigt missfall. Går runt med en ständig ångest och vet inte vad jag ska ta mig till. Orkar verkligen inte med ännu ett missfall. Så samtidigt som jag försöker hålla hoppet uppe så känner jag mig helt krossad. Hur kan man hantera denna ovisshet och ångest? Har någon nåt bra tips på hur man kan fördriva tiden och tänka på annat?

    Ni är bäst!



    Förlåt för kvaliten, taget med Snapchat?

  • Tildasafira
    Längtartillvår skrev 2021-09-08 17:58:18 följande:

    Grattis till plusset! Även fast jag inte har samma resa så fattar jag att det är ångestladdat pga dina tidigare erfarenheter. Jag hoppas innerligt att detta lilla pyret stannar, det förtjänar du efter allt kämpande. Har nog inga tips som funkar - läsa, baka, titta på tv, träna, träffa vänner, bada, sticka, handla julklappar :) försök hålla dig så sysselsatt du kan. Sov mycket kanske, haha.

    Lycka till fina <3


    Åh, tack! Tack för alla tips, kanske borde ta upp mitt bakande igen! Sova önskar jag att jag kunde göra bättre, jag drömmer så otroligt mycket mardrömmar så känns som om jag vaknar varannan timme:( jag har en magkänsla som inte är bra, precis som alla andra gånger jag plussat. Det jobbiga är att jag inte förstår vad som är felet. Trodde ett tag att jag hade hypertyreos pga. Många symptom och ett tsh på 0,3. Men tog tester på min sköldkörtel igen och då såg allt bra ut, däribland hade tsh stabiliserats till 2.0.

    Tack och kram<3
  • Tildasafira
    Jenniepennie031 skrev 2021-09-08 19:16:31 följande:

    Förstår ångesten, själv haft fyra missfall och inga barn :( Tyvärr blir det ju mycket väntan och med det kommer ångest. Jag tycker det har vart lättast i perioder när jag har planerat in mycket att göra istället för exempelvis bara ligga hemma och kolla serier efter jobbet. Ångesten finns där ändå - men åtminstone skingrar det tankarna för en stund. Håller tummarna för dig <3 Hur många mf har du haft?


    Men fy, jag beklagar verkligen! Önskar ingen detta helvete :( ja, jag får försöka planera in massa skoj nu i helgen! Oj, så pass många att jag tappat räkningen, hinner bara gå över några dagar, och har som längst kommit till v. 7. Men det kan handla om 6-8st. Har alltid en dålig magkänsla, vilket jag har nu också. Så hoppet är inte stort :(
  • Tildasafira
    Jenniepennie031 skrev 2021-09-09 07:45:16 följande:

    <3 Jag har kommit till vecka 6-7 - men då har det varit både MA, MF och en ofostrig. Har du gjort någon utredning?


    Fy, beklagar! Har du fått något svar på varför?<3 ja, eller ingen missfallsutredning, bara en fertilitetsutredning. Den visade på superbra för mig och mindre bra på sambon. Han hade lite lågt antal spermier men det verkar ju inte spela någon större roll då jag plussar så ofta. En remiss för IVF skickades för 10v sedan, så väntar på svar. Har du gjort en utredning?
  • Tildasafira

    Tack gänget för alla fina tips till att distrahera mig! Det hjälper så enormt<3

    Idag på bim testade jag dock igen och plussen är svagare, som vanligt! Ställer mig mentalt in på ett missfall nu i dagarna. Vet inte hur jag ska orka fortsätta detta framåt. Behöver nog en paus från allt då mitt hjärta går i tusen bitar varje gång. Jag uppdaterar om hur det går, men sen kommer jag kanske ta en liten paus härifrån <3 hejar självklart på er alla i mina tankar!

  • Tildasafira

    Uppdatering från mig, enligt nc var min bim i lördags efter en tidigare äl och jag får fortsatta svaga plus. Ingen blödning än men testen ökar inte alls. Väntar i stort sett bara på att börja blöda och kastas mellan hopp och förtvivlan. Har bestämt mig för att om inget hänt fram till på måndag så ringer jag och bokar en gyntid. Till frågan, kan man ens se något, då jag borde vara i vecka 6 då?

  • Tildasafira
    Jenniepennie031 skrev 2021-09-15 11:13:02 följande:

    Gud va jobbigt :(

    Då borde du vara i vecka 5+2 på måndag eller? Tveksamt om det går att se. Troligen kan de konstatera en graviditet med VUL men så mycket mer än så är nog svårt att säga. Men jag vet att väntan är fruktansvärd. Ring och prata med dom på måndag och se vad de säger. Håller alla tummar <3


    Ja men precis! Ja, det är det jag är rädd för, för det är ju för tidigt att se ett hjärta gissar jag på. Men den psykiska plågan av att inte veta gör mig tokig! Jag gör nog så att jag ringer då om inget skett! Tack finis <3
  • Tildasafira

    Med tårar i ögonen kommer uppdatering från mig, 5+0 och blodbad. Ännu ett missfall som är för tidigt för vården att registrera. Varför ska jag ens fortsätta försöka? Det är ju helt hopplöst. Idag känns livet riktigt tungt.

    Blir nog lite frånvarande härifrån. Orkar liksom inte mer. Funderar starkt på att ge upp efter 18 försök och ca. 8 tidiga missfall. Men känner jag mig själv rätt kommer jag följa er på avstånd lite då och då. Lycka till alla kämpar där ute, ni är fantastiska<3

  • Tildasafira
    Msofie skrev 2021-09-19 11:37:40 följande:

    Jag beklagar verkligen din förlust. Det är så orättvist och borde inte vara på det sättet, du är värd bättre. Bara ni vet vad som är rätt för er framöver. Hoppas ni kan ta er tid att ta hand om er ett tag framöver.


    <3 tack för fina ord!
    Jenniepennie031 skrev 2021-09-19 11:41:43 följande:

    Men fina du - usch vad livet är orättvist :( Får jag fråga om du kunnat registrera något av missfallen och därmed får rätt till utredning - eller är alla så tidiga? Har du fått testa Trombyl och progesteron? Jag tänker testa det vid nästa graviditet (4 missfall, dock i vecka 6-7 så alla är registrerade). Ge inte upp! Sök till privata gyn tills någon tar dig på allvar - de finns där även om de verkar vara i minoritet. Ingen ska behöva genomlida det du är med om utan hjälp och stöttning från vården.


    <3 nä, jag har aldrig kommit så långt att de registrerar det tyvärr:( jag har funderat mycket på progesteron, men orkar liksom inte tjata på vården längre. Vet inte vem jag ska vända mig till.. har du testat dessa?
    RH93 skrev 2021-09-19 12:41:09 följande:

    Kära du <3 blir så ledsen av att du behövt gå igenom detta, kan knappt föreställa mig hur det känns men förstår verkligen om orken inte finns längre. Ta dig och ta hand om dig själv på bästa sätt <3 skickar styrka och kramar till dig.


    Tack fina du, ska nog ta en välbehövlig paus. Får se när jag orkar ta tag i allt igen!<3
    Carina82 skrev 2021-09-19 13:16:05 följande:

    Åh nej vad ledsen jag blir! Kan inte alls föreställa mig hur mycket smärta du har gått igenom de senaste åren <3 Ta hand om dig!! Kram


    Tack för fina ord, blir en paus nu! Hejar på er i bakgrunden <3 och det var helt ok att du tog bort mig från listan!:)
  • Tildasafira
    hellow0rld skrev 2021-09-20 17:15:06 följande:

    Jag blir så ledsen av att läsa det här. Det är så orättvist.

    Försök att ta hand om dig och ditt eget välmående så gott du bara kan. Du är värd bättre <3


    Tack fina fina du <3
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet