Inlägg från: Mathilda88 |Visa alla inlägg
  • Mathilda88

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    MalinJ skrev 2023-02-26 15:11:29 följande:

    Ja man ska använda en med två decimaler och sen i munnen eller där nere för och få rätt mätning. 


    Men vad skönt och höra, aldrig kul och vara sjuk. Usch!
    Men åh har du varit så dålig så du fått massa antibiotika också, stackare ❤️


    Okej! Var köper man sådana termometrar? :) 
    Ja ush ja, har varit tre vändor på gynakuten med fruktansvärt smärta i livmodern, nu 2 veckor senare är det nästan helt bra Hjärta
    Spännande med ömma brösten och tempkurvan! Hoppas på det förstnämnda.
  • Mathilda88
    MalinJ skrev 2023-02-26 19:31:48 följande:
    Jag köpte min på meds, men sök på det så kommer det upp flera stycken 😃

    Ja just det, fan förlåt. Det har jag läst, förlåt för att jag inte kom ihåg det. Mitt minne är inte så bra tyvärr 🙈
    Då får vi hoppas att det bra blir bättre nu ❤️
    Tack för tipset 😊.

    Haha, full förståelse, man kan inte hålla allt i huvudet och man skriver ju dessutom i många trådar nu med olika människor 😅. Tack så mycket Hjärta
  • Mathilda88
    MalinJ skrev 2023-02-27 06:15:29 följande:

    Här kommer dagens


    Ser fin ut! - utifrån det jag hunnit lära mig änsålänge Skrattande
  • Mathilda88
    Teriz skrev 2023-02-27 08:23:06 följande:

    Jag tog ett test imorse och det var verkligen negativt. 


    Men bim på fredag så det kan ju absolut vara för tidigt! Sen har jag ju min ?missfalls utrednings besök? denna vecka också så det blir en spännande vecka. 


    Så tråkigt! Men ja kan var för tidigt än Hjärta
    Åh ja spännande! När ska ni dit?

    MalinJ: Har ni fått skickat in en remiss för missfallsutredning? Eller svar på en annan remiss? Hjärta
  • Mathilda88
    Melsson skrev 2023-02-27 09:30:24 följande:

    @Mathilda88 vad skönt att det är bättre med smärtorna osv nu, vilken jäkla otur du fick med infektion alltså....Hur ligger ni till nu? Ska ni på något besök eller etc inom kort? Minnet är kort...:P För visst var nästa steg för er IVF nu pga spermierna? 


    Tack, ja nu har det nästan helt lättat äntligen Hjärta. Bara hoppas att det inte skadat något!! 
    Vi fick skickat in vår remiss för IVF för en vecka sedan, måndagen 20/2, efter att svaret på cellförändringarna kom tillbaka ua. Så just nu inväntar vi bekräftelse på att remissen mottagits - därefter börjar 2-3 månaders väntan på välkomstsamtalet... Där står vi idag Hjärta Så nu är det bara väntan och utdraget. 
    Vi försöker med olika tillskott etc i väntan med förhoppning på att kanske kunna påverka mängden sperma i väntan. 
  • Mathilda88
    Melsson skrev 2023-02-27 11:53:03 följande:
    Så skönt med UA på cellförändringarna, är inte lätt att vara tjej.. 

    Åh då ligger vi ganska lika med IVF, vi får dra igång i juni för då har det gått två år - MEN då har dom varnat att vi ev inte hinner dra igång pågrund av sommarstängt..Suck...Så med lite otur kör vi igång i augusti...känns som en hel evighet bort...Har dom sommarstängt där du bor med? 
    Tack Hjärta Nej det är fan inte enkelt Rynkar på näsan Önskar vara antingen en katt med ett riktigt gott hem eller en man i mitt nästa liv XD...

    Spännande! Ja har också räknat på det att vi mest troligt får samtalet i juni och då tidigast kan få dra igång i augusti - om vi inte nekas :(... Nekas vi de 3 gånger de kan så börjar vi först i november, ett år efter fertilitetsutredningen påbörjades... 

    Teriz: Snart då! Nej bra fråga vad som kommer göras, skulle gissa på blodprov och ultraljud samt hälsogenomgång. :) Du får berätta efteråt!

    MalinJ: Vårdgarantin innebär att vården måste ge er vård inom 3 månader, annars har ni rätt att få hjälp på annat håll, ex annat sjukhus/mottagning/län/region. 
    www.1177.se/sa-fungerar-varden/lagar-och-bestammelser/vardgaranti/
    Kör på med cellprovet, det blir säkert bra! Det går snabbt och enkelt och sen vet du om allt är okej så det inte har utvecklats något som behöver tas om hand.
  • Mathilda88
    MalinJ skrev 2023-02-27 13:39:12 följande:

    Vad söt du, menade inte att jag inte vet vad vårdgarantin är utan menade mer att dom skiter i det verkar det som. 🙈
    Men tack för en noggrant och bra förklaring ändå 😉

    Jag vet, jag behöver verkligen gå på denna eftersom det redan dragit ut på tiden och med tanke på att jag fortfarande har lr säkert fortfarande har cellförändringar så kanske det blir operation. Så långt har vi kommit, det har aldrig minskat utan bara blivit mer och jag är så orolig för att det är så nu med. 


    Men samtidigt så sjukt nervös för att det ev kan skada om det är något i mig. För som sagt, sist blev jag skickad till specialist just för att jag var gravid. 


    Åh ja, haha sorry, ser nu ironin i det när jag läser igen! Haha, men nej jag kan tyvärr bara hålla med om det annars om vårdgarantin... Har samma upplevelse. Så försöker hålla full koll på väntetiden till vårt samtal. Så att de har någon plan B att hänvisa oss till om tiden inte hålls. Får se om man lyckas få svar. Tror inte det, men kanske kan skapa ngt bättre till de som kommer senare om inte annat.

    Oj låter inget kul! Extra viktig att få kolla då även om jag förstår att det är läskigt. Var det idag du skulle ta provet?
  • Mathilda88
    Vickan31 skrev 2023-02-28 11:56:16 följande:

    Vad tror ni: jag har senaste året om inte längre alltid fått ömma bröst från ÄL fram till mens, men de senaste tre månaderna har jag inte känt ett enda dugg i brösten! Antingen kan det vara ett bra tecken på att hormonerna är i balans då ömma bröst kan vara pms-relaterat pga oblanas progesteron/östrogen eller så. Eller så är det ett dåligt tecken, att hormonerna inte stiger och jag kanske har en svag ägglossning numera eller något? Svårt att veta, man försöker ju att analysera om det är något bra eller dåligt att brösten inte göra ont 2 veckor varje månad?


    Du den frågan var väldigt bra. Funderar också lite fram och tillbaka kring symtom som antingen kan vara tecken på ngt bra eller just som du säger en obalans av ngt slag.. Har inget bra svar mer än att frågeställningen finns här med Tungan ute
  • Mathilda88
    Melsson skrev 2023-02-28 08:05:39 följande:

    @Mathilda88 Vad spännande då kanske vi drar igång med IVF samtidigt, dock hoppas jag såklart att vi båda slipper det och får ett plus här under våren/sommaren <3. Hade varit så skönt att slippa IVF faktiskt, även om det är bra att det finns. 


    Åh så spännande! Så ni är också på gång nu inför sommaren? :) Fick idag bekräftat att vi står i kön och registrerad from 20/2. Så kallas för samtal senast 20/5 OM de håller sina 3 månader... Ja det håller jag helt med om, hoppas också på att få plussa innan och slippa, men lite skönt att veta att det finns så att man får fler chanser till en liten knoddis. 
  • Mathilda88

    @MalinJ: Stackare, krya på dig! Nej med sådan förkylning är det bäst att kurera sig. Aj, ja då är brösten riktigt ömma! Puh! Och tråkigt med att inget känns bra :( Beklagar ❤️

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet