• Ericky

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Och här har vi fått veta att sambon måste iväg på jobb hela helgen med start imorgon. Och vår plan var att ligga imorgon och fredag (förväntad äl) sen söndag. Så ja, det var de planerna.

    Ska tvångsligga ikväll och sen får vi hoppas på det bästa... from nästa månad är det fan heminsemination som gäller för att säkra upp sådana här tillfällen.

  • Ericky
    ananna skrev 2021-07-11 12:51:56 följande:

    Jag provar faktiskt med progesteronkräm som jag köpt på nätet denna LP, hoppas hoppas det tar sig! Men det är ju möjligt som du skriver att det kan vara skillnad :) 

    Funderar på att kontakta en provat klinik och se över möjligheterna att få något receptbelagt om det inte tar sig denna cykel, känns så frustrerande att månad efter månad bara vänta på att få tid för vidare utredning inom regionen, men utan att testa något annat än schemalagt sex, temp och ÄL tester. 


    Nyfiken på hur du fått tag i Matriarch? Det verkar ju omöjligt att få köpa progestronkräm numera tyvärr...
  • Ericky


    BIM imorgon och idag fick vi vårt efterlängtade plus igen. 2a ägglossningen efter missfallet och 12:e försöket totalt. Ber till gudarna att det här är vårt guldägg som stannar den här gången <3

    Jag fortsätter precis som tidigare att följa er i bakgrunden och heja på er <3 Önskar SÅ att ni alla får plussa under året, helst igår förstås <3
  • Ericky
    Soff skrev 2021-08-04 11:12:34 följande:

    Fick svar på mina kortisolprover. Dom visade totalt tvärtom mot vad jag trodde(!), nämligen rätt låga kortisolvärden! Men har tydligen missförstått att kortisolet skulle ligga högt under en lång tids stress/utmattning, då ligger det med största sannolikhet lågt! Det är skillnad om man tillfälligt blir stressad, då blir det kortisolpåslag. 

    Mina värden låg både inom referens och under referens (man mäter flera gånger på en dag). Men man skulle helst ligga "inom det gröna" i en graf, inte i det orangea ovanför eller nedanför det gröna. Jag låg i det orangea fälftet nedanför hela tiden förutom den sista mätningen (där låg jag inom det gröna). Vid ett tillfälle vad mitt kortisol nästintill obefintligt (vid 17:00-tiden). 

    Detta kan faktiskt vara väldigt intressant, då man med stor sannolikhet har hormon-obalans vid lågt kortisol. Det KAN vara svar på saker.. men ska vänta tills jag får svar på det andra innan jag eventuellt en läkare angående detta. Tänkte kanske kontakta Her Care isåfall.

     


    SPÄNNANDE!!! Har en vän som varit SJUKT nöjd med deras vård. Hoppas, hoppas, hoppas detta kan vara en ledtråd till något som kan hjälpa dig u att bli gravid <3
  • Ericky
    Tildasafira skrev 2021-08-17 09:18:50 följande:

    Godmorgon alla!

    Min magkänsla stämde och idag började jag blöda igen <\3

    Känns fruktansvärt. Jag har åtminstone en tid för utredning av min sköldkörtel på måndag äntligen, hoppas jag kan få lite svar där och medicin som kan förhindra att min kropp stöter ifrån sig allt. Känner mig riktigt deppig idag även om min magkänsla förvarnat mig.


    En stor kram till dig <3

    Nu är jag inte läkare, men lite hobbyläkare efter att jag själv fått kämpa i 12 månader gör att bli gravid. Jag tänker direkt på progesteron. Har man för lågt progesteron kan man ha svårt att bli gravid dels, men man kan också ha lätt att bli gravid men svårt att behålla barnet. Det måste finnas hormonellt understöd för att föra graviditeten framåt och med lågt progesterlm blir det svårt. Du kan läsa på Jenny Koos hemsida om progesteron. Nu förespråkar hon inte prigesteronkräm, men det finns sådan hjälp. Matriarch bland annat, som säljs på moodmama tror jag det är. Kan ju kanske vara värt att testa tills dess att ni är igång med utredningen/ni fått resultat från er utredning? <3
  • Ericky
    Soff skrev 2021-08-16 21:34:31 följande:

    Tack så mycket för svar <3 skönt att det ser bra ut! 

    Jag hoppas bara jag kan få någon slags förklaring till varför det inte tar sig. Jag ska skriva ner alla mina provsvar och förbereda mig ordentligt inför onsdag när jag ska ha samtal med Her care, och hoppas man kan få klarhet i något när man lägger ihop allting. 


    Jag följer med spänning dina utredningar Soff här i bakgrunden <3
  • Ericky
    Steeph skrev 2021-08-18 14:10:24 följande:

    Varning, deppigt inlägg!
    Nu så kanske det blir bättre, skriver på datorn.

    Är så frustrerad, arg och ledsen. Tagit dubbeldos letrozol dag 3-7 och är på cd 15 och ingen stegring alls på äl test. Jag har under mina 3 cykler med letrozol fått äl på dag 14-16. Hade starkare test igår än idag och har inte haft någon glad gubbe ens. Känner mig stressad för att min man kommer vara bortrest hela helgen så vi får pressa in sex på fredag och söndag när han kommer hem. Jag känner att allt är så orättvist och att folk i min ålder väntar sitt andra barn och vi har inte kommit någonstans. Vi står bara och trampar och går runt i cirklar. Börjar få riktig ångest över att aldrig få bli förälder och att allt tar sån jäkla tid. Och nu vill inte ens ägglossningen komma heller. Är säkert vaccinet som har rubbat mina hormoner eller från senaste aborten.

    Nä är riktigt riktigt nere idag och vill helst bara vakna upp en dag då jag är lycklig, har fått mitt barn och kan börja leva livet lite igen. Usch. 


    Skickar en massa, massa kramar till dig Steeph <3 har tänkt en massa på dig sedan du fick ditt andra MA konstaterat. Livet är fruktansvärt orättvist ibland. 
    Känner igen både frustrationen, stressen och ångesten du beskriver från våra 12 månader som vi försökte totalt. Vet inte om du minns, men vi lyckades på 10e försök, men så fick jag missfall och är nu gravid igen. 

    Det är oerhört orättvist och, tror jag, oerhört viktigt att man låter sig själv få känna de känslorna. Grina arslet av sig och vara bitter när man behöver. Det tär oerhört på en att sitta fast i den där cykelräkningen. Jag upplevde själv att livet var på paus under året vi försökte. Mina tankar kretsade mest kring att räkna dagar, planera ligg stressa över sambons jobb som ibland innebär att han ligger borta. 
    Har faktiskt funderat på hur jag skulle ställa mig till att börja försöka igen om även denna graviditet skulle sluta i missfall. Är inte säker på att jag skulle palla helt ärligt. Fortsätta kastas mellan hopp och förtvivlan. Så LÅT DIG VARA BITTER så länge du behöver och gör vad du kan för att få må bra i stunden. Köp en fet påse godis, se skräp-TV, ät hämtmat, eller gör andra saker som underlättar/ger dig lite tröst.

    Kan säkert vara pga vaccinet som det krånglar med ÄL. Förhoppningsvis är det iaf balanserat igen till nästa cykel, även om jag vet hur drygt det är att missa en cykel...

    KRAMAR I MASSOR
  • Ericky
    Soff skrev 2021-08-17 15:34:19 följande:
    Tack fina Ericky <3 <3 <3 åh hoppas du mår bra och att allt går bra med graviditeten!?!!!!? <3 <3 <3 kramar 
    Tack fina du <3 

    Graviditeten går bra so far. Går in i v9 imorgon. Brottas med oro för MA eftersom jag mår så himla bra och är i det närmsta symtomfri, men försöker fokusera på att chansen för att det går bra är mycket större än att det skulle gå dåligt. Och att alla inte ligger i toastolen. Vill inte oroa bort den efterlängtade graviditeten, men det är lätt gjort <3 
  • Ericky
    Tildasafira skrev 2021-08-17 21:09:20 följande:

    Tack för alla fina peppande meddelanden, ni är fantastiska<3 ang. Progesteronet ska jag verkligen kolla upp, 1000-tack för tipsen Steph, soff och Ericky!

    Känns verkligen enklare när man har er alla att bolla med och få tips eller bara faktiskt FÅ må dåligt tillsammans med. Denna resa, som jag trodde skulle bli en spännande upplevelse har blivit till en mardröm. Tacksam för er alla <3 nu blir nästa bim runt den 15/9 och jag ska göra precis allt i min makt för att läkarna ska ta mig på allvar. Har som sagt bokat in utredning av sköldkörteln på måndag och sen idag ringt en privat husläkare som är lite ?känd? för att våga ge ut och prova olika mediciner och metoder utan längre utredningar. Vi får se vad han säger när jag ska dit den 31/8.

    NatMar005 PLUSSAT

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

    Ericky, BIM 21/7, 33 år (12:e försöket och 2:a försöket efter MF) PLUSSAT

    apan95, BIM 9/8, 25 år (inväntar FET)

    Lisen91, BIM 11/8, 29 år (13:e försöket)

    Ciccie86, BIM 11/8, 35 år, (6:e försöket.)

    ananna, BIM 18/8, 29 år (14:e försöket, står i kö för utredning inom regionen)

    Mirabilis89, BIM 19/8, 32 år (14:e försöket)

    Vickan31, BIM 26/8, 32 år (15:e försöket)

    Soffsen, BIM 30/8, 27 år (13:e försöket, två MF)

    MsTintin, BIM 3/9, 29 år (18:e försöket)

    RH93, BIM 4/9, 28 år (14:e försöket)

    Sellcarro, BIM 7/9 (13:e försöket, 1 MA & 1 MF)

    Soff, BIM 9/9 (18:e försöket)

    Weloty, BIM 9/9, 30 år (14:e försöket, under fertilitetsutredning)

    Janni91, BIM 11/9, 30 år (15:e försöket, oförklarligt barnlös och inväntar IVF)

    Tildasafira, BIM 15/9, 28 år (18:e försöket, upprepade tidiga missfall - inväntar ivf)

    Längtartillvår, BIM 30/9, 36 år (12e försöket, första IVF försöket)


    Skönt att du har en plan framåt! Jag tyckte själv att det var lättare att stå ut och inte deppa ihop helt om jag agerade på något vis. Därför tipsade jag om Matriarch. Om det är så att du inte får progesterontabletter utskrivna, så kanske det känns bra att testa på egen hand med kräm tills dess att ni får en ordentlig utredning. 

    Kram!
  • Ericky
    Soff skrev 2021-08-18 18:48:06 följande:

    Hade precis möte med Her Care. Det var bara ett 15 min möte så fick inte ut supermycket men det visste jag ju. Det som var av mest värde var att hon tyckte jag hade lite östrogendominans. Så det kan ju vara en ledtråd på vägen. Hon tyckte dock att vi skulle boka in ett längre samtal samt att jag skulle ta deras paket av prover. Känner att jag skulle vilja det men när jag går in och kollar vad det kostar så kostar det över 4000:- totalt och jag bara känner att jag blir så ledsen. Jag slänger pengar hit och dit för att få hjälp och jag är så trött på det. Det borde ju vara en självklarhet att få hjälp med detta, utan att man ska behöva slänga ut tusenlappar hit och dit. 


    Vet inte vad jag ska göra. Känns typ meningslöst att fortsätta försöka utan någon slags hjälp, exempelvis progesteronkräm, men är inget jag vågar laborera med själv. Så jag behöver hjälp av någon som kan detta.


    Jag är helt övertygad om att det är min stress som sätter stopp för att jag blir gravid, jag är övertygad om att det gör att jag har en obalans, men hur fan ska man lära sig hantera denna stress, som bara blir värre och värre för varje månad det inte blir nåt? Då kommer det ju aldrig bli nåt, för jag vet inte hur jag ska släppa den stressen. Känns som att det är lika bra att bara invänta IVF, för det kommer inte gå på egen hand. En IVF som blir påtvingad en stressad kropp som inte vill bli gravid egentligen, men jag har inte all tid i världen så vad ska jag göra?!... 


    Det suger att behöva betala tusenlapp efter tusenlapp själv. Har själv varit så irriterad på vården efter att jag fått ta bort polypen och plussat, eftersom jag innan dess lagt ner tusenlapp på tusenlapp på en miljard ÄL-tester, vitaminer, egna provtagningar, medlemskap online kring hormonlära. Har inte skickat in min anmälan till IVO ännu, men är på G för såhär ska det inte få vara. Kvinnor ska inte behöva utreda sig själva och sedan presentera lösningen för vården. Det är vården vi betalar skatt för som ska hjälpa oss med den utredningen. 

    Jag tänker att om du har möjlighet (alltså har råd), så ge dig själv hjälpen från Her Care. Även om det suger att behöva lägga pengarna själv. Har som sagt en vän som mår mycket bättre hormonellt efter hjälp från de. Nu var hon inte ute efter att bli gravid, men har ändå fått stor hjälp. Känslan av att man faktiskt gör något som kan hjälpa en på vägen gör mycket tyckte jag själv <3

    Men mest av allt tycker jag, även om det är svårt, att du INTE skuldbelägger dig själv och intalar dig att det beror på att du stressar. Den tanken har jag också haft och den är inte hjälpsam på något sätt <3 Jag försökte istället fokusera på det min akupunktör sa, att barn föds i krigsdrabbade länder osv och att forskning kring stress och fertilitet är väldigt tvetydig. Kan dessutom ta mig själv som exempel. Jag har både varit sjukskriven för stress tidigare och var inne i en riktigt dålig stress-spiral när vi plussade första gången eftersom det aldrig tog sig. För att inte tala om mina stressnivåer efter missfallet- och då blev det ändå ett plus igen. Så försök att ta bort skulden från dig, för dels tror jag inte att det stämmer och dels är det inte alls hjälpsamt för dig att tänka det <3 

    Massa kramar <3 
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet