• Soff

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Janni91 skrev 2021-06-15 15:15:47 följande:
    Ja, jag tycker inte att du ska oroa dig för det! Men hör gärna av dig och berätta vad läkaren sa sen :) <3 
    <3 Absolut, ska jag göra <3 
  • Soff
    Emmalucy skrev 2021-06-16 10:57:34 följande:
    Det  verkar bli så mycket konstigt runt dessa provsvar, det både ?gör inget? om den är låg, och samtidigt är bra om den är hög? Ska nog få mina svar idag så jag kan se om jag får mer info om det :) har du hittat ett svar som du är nöjd med?
    ananna skrev 2021-06-14 15:29:13 följande:

    Hej alla fantastiska kvinnor! <3

    Vill börja med att säga tack för att ni delar med er av era erfarenheter och stöttningen i denna tråd är så fin. Blev så lättad när jag efter googlat runt i mellan hopp och förtvivlan och hamnade här tillslut, från att känna mig ensammast i världen till att helt plötsligt inte vara det. 

    Hoppas det är okej om jag ansluter mig till er. 

    Jag är 29 år, försökt aktivt i 12 månader, står i kö för vidare utredning (endast lämnat BP), BIM 21/7. 



    Hej! Du är så välkommen! :) det gör verkligen hela världen att ha dessa fantastiska tjejer att prata med, infertilitet är man definitivt inte ensam om, även om det känns så när man tittar omkring :) vad bra att du har tagit första steget, det är det tuffast ibland att erkänna att man behöver det. Vi finns här för dina funderingar och uppdateringar :)

    Ja väldigt förvirrande faktiskt, flera olika bud, så vet ju inte riktigt vad man ska tro, mer än att det verkar vara ok iallafall!? :/ så hoppas på det. Men kommer nog ringa läkaren innan veckan är slut om han inte hör av sig först. 


    Ja berätta gärna hur det går för dig! 

  • Soff
    Emmalucy skrev 2021-06-16 19:05:59 följande:

    Tack fina kvinnor! Hjärta jag grät nästan på besöket, jag hade ingen aning om att VUL skulle vara på egen bekostnad, funderar fortfarande på vad vi betalade 4200sek för, enligt henne är det att man kan behöva vänta i evigheter att få hjälp från vården (säger hon som skickade mig till nån som hade 2månaders väntetid, och killen 4 men lyckades dra ner till 3mån när en avbokning öppnade upp en tid).

    Mina värd var lite sådär, för det mesta så ser allt "inom ramen" men mitt prolaktin var "lite högt" och mitt AMH var 0.81 och där vill man att det är minst 1. När man tittar på referensintervallet är dock allt inom ramen förutom AMH, så jag vet inte hur man ska tolka det.

    På cd9 och VUL har jag slemhinna på 7.8mm, och största follikeln är på 14.8mm just nu. Vet inte om det är bra eller ej, men det är totalt 9 som växer och det blev plötsligt väldigt förståeligt hur man kan plocka ut 15st vid IVF och inte minskar sin äggreserv med tanke på att typ 10 per månad blir absorberad av kroppen :)

    MEN!! Jag har fått recept på letrozol !! :D ovitrelle!! (injektion att ta när man får + på äl sticka, snark måste återgå till det där) samt crinone/progesteron!! WOOHOOO! Vilken lättnad, jag är så trött från stresset att jag kan knappt fatta det, men otroligt glad och tacksam är jag att vi testar verkligen allt vi kan!


    Ååh det låter ju som positiva nyheter att du får testa letrozol! Något nytt! (mindre kul med kostnaden ><....... <3 ) Håller tummarna för att detta gör att ni kommer i rätt riktning nu! <3 

  • Soff
    SoHo84 skrev 2021-06-16 21:12:28 följande:

    Hej! Första gången jag skriver, men följt första barnet trådarna sedan förra sommaren. Känner igen flera av er från tidigare trådar, tyvärr. Vi är inne på 18e försöket nu, bim den 27e. Har inga större förhoppningar. I april tog vi kontakt med sjukvården. Lämnade blodprov och allt såg fint ut. Min sambos alla prover såg också bra ut. För två veckor sedan var vi på första läkarbesöket. Han kollade med ultraljud och såg flera ägg. Sa att det såg jättebra ut med tanke på min ålder. Fick inte göra någon spolning av äggledarna. Han sa att man inte gör så numer. Läkaren sa att han ska sätta upp oss på väntelista för IVF. Dom hör av sig till hösten..

    Jag förstår inte varför han inte kollade/spolade äggledarna? Varför vill man inte testa allt innan man drar på med det tunga artilleriet? Dom hittar ju liksom inget annat som är fel.. Har någon av er varit med om liknande?

    Någon kunnig får gärna lägga till mig I bim-listan, får det inte att fungera från mobilen..

    SoHo84 BIM 27/6, 37 år, 18:e försöket


    Välkommen hit <3 men också tråkigt att du behövt ansluta dig till oss som försökt längre, för inte är det kul inte...... Har inte heller några förhoppningar kvar direkt (15:e försöket nu), så överlämnar mitt hopp till IVF till hösten. Också våra tester ser bra ut, så är oförklarligt...


    Konstigt med det han sa om spolningen tycker jag.. då jag förstått det som en självklar del i utredningen innan eventuell IVF. Jag gjorde det själv för några månader sen. Tycker det är självklart att man gör det man kan innan man, som du säger, går in med det tunga artilleriet. För det är ju såklart skönt att slippa IVF om det är möjligt att få hjälp med enklare medel. 

  • Soff
    Molybden skrev 2021-06-17 10:07:45 följande:

    Så jag tog ett test imorse då jag inte kunde hålla mig tills i helgen. Nu är vi nojiga över att det är en till kemisk graviditet men jag ska försöka att bara ta det lugnt. Förlåt om jag inte skriver ett superglatt inlägg trots nyheterna men är nog lite i shock också för händerna kan inte sluta skaka.


    Men wow! Grattis! Förstår att det finns en oro, men försök att njut nu <3 jag håller tummarna att det håller i sig <3 
  • Soff
    Emmalucy skrev 2021-06-17 13:53:18 följande:
    Ah kul att höra att sprutan inte känns, min kille totalvägrar att hjälpa mig när den dagen kommer haha! Jag är lite förvirrad om varför jag ska ta den, det verkar mer vanligt med IVF? Eller är det vanligt att få letrozol och ovitrelle samtidigt? Hoppas verkligen att ni har tur nu i helgen och kan slappna av <3
    Soff skrev 2021-06-16 20:56:25 följande:

    Ååh det låter ju som positiva nyheter att du får testa letrozol! Något nytt! (mindre kul med kostnaden ><....... <3 ) Håller tummarna för att detta gör att ni kommer i rätt riktning nu! <3 


    Tack! :) ja verkligen, 2000 för VUL ?! och ?äran? att få recept utskrivit, av någon anledningen kunde inte den vi träffade skriva ut något?! Men hon skrev ner det som gynekologen skulle skriva ut åt henne, jättekonstigt men jag klagar inte på resultatet iaf! xD 
    Tack! :) det känns verkligen hoppfullt nu <3
    Längtartillvår skrev 2021-06-17 10:22:28 följande:
    Yes!! Vad bra att du får testa något nytt. Hoppas det hjälper <3

    Jaa eller hur!? Det var verkligen dream outcome, även om vi fick betala för det. PHEW!
    Helt enkelt bara glömma den utgiften och låtsas som inget hände haha. Vad som ska krångla ibland alltså.. Men skönt med receptet iallafall och att få komma framåt med nåt! Kram! 
  • Soff
    Msofie skrev 2021-06-18 10:39:12 följande:

    Ruvardag 11 och har fått molvärk och plusbruna spottings. Vet inte om det är en bra grej eller en dålig, idag vore min vanliga BIM. Har aldrig haft spottings tidigare eller fått mensvärk innan mens. Hade ställt in mig på att loppet är kört, men nu är jag förvirrad..


    Åh va jag hoppas! <3
  • Soff
    längtar00 skrev 2021-06-18 20:19:07 följande:

    Hej, jag hoppas det är okej att jag hoppar in här! Detta är mitt första inlägg på familjeliv.

    Idag kom i alla fall min mens och jag är helt förstörd, var stensäker på att det hade gått denna månad. Därför kände jag att det var dags att hitta stöd någonstans för det börjar vara otroligt jobbigt detta.

    Både jag och min sambo är 21 år, jag är född 00 och han 99 så han blir 22 senare i år. Vi är inne på vårt 4 år tillsammans, är förlovade, och vi har en stor gemensam barnönskan. Detta var vårt 14:e försök, så nu påbörjar vi försök nummer 15 med BIM 19/7. 

    Det känns så otroligt hopplöst och orättvist allting. Vi trodde att vi efter 12 månader skulle få hjälp då det står överallt att man efter 1 år har rätt till en utredning, och därför kändes det på något sätt inte lika hopplöst i början, det gick liksom att härda ut. Detta var fram till att vi började närma oss den 12:e månaden och vi insåg att ett av kriterierna för vårt landsting och en fertilitetsutredning var att båda måste vara minst 25 år?! Kändes som en stor käftsmäll och känner att jag på riktigt inte kommer orka må så här varenda månad mensen kommer - i fyra år till. 

    Om det inte gått till hösten, vilket jag inte tror eftersom det inte gått än, så ska vi kontakta en privat klinik då de enligt landstinget inte är lika hårda med kriterierna. Om vi inte får hjälp där pga vår unga ålder så känns det som jag kommer ge upp. Min livslust försvinner lite varenda månad i samband med mensen och det känns verkligen som mitt hjärta typ går sönder, och att i så fall behöva vänta i 4 år till för att ens få ansöka om en utredning känns omöjligt.


    Det var lite om mig, nu hoppas jag på denna månad och försök 15. 


    Välkommen hit <3 usch, förstår att det måste kännas hopplöst. Tycker det är galet att man sätter den gränsen. För det finns så många faktorer som spelar in om det blir något eller inte, och har man försökt i 1 års tid och har en barnönskan och längtan så är det ju fruktansvärt om man inte ska bli berättigad att få hjälp bara för att man är yngre! Att leva med denna längtan är hemskt, tortyr ibland. 


    Jag känner verkligen med dig, och hoppas att det går vägen snart, så ni slipper bekosta privat IVF. Är själv inne på mitt 15:e försök nu, och tror inte det blivit något denna gången heller. Brukar känna några dagar innan mens att det är kört... 

  • Soff
    längtar00 skrev 2021-06-19 11:57:25 följande:
    Massa kramar till dig, jag håller tummar och tår<3 
    <3 tack detsamma! <3 
  • Soff

    Idag är det bim-1 och jag är helt säker på att det inte blev något denna gången heller. Även om jag inte direkt trott något annat, så blir man ändå ledsen. Jag känner exakt samma känsla som alltid, samma känsla av att mensen är på ingång. Och jag verkligen hatar det. Det är så provocerande. Speciellt när alla prover visar att allt är OK. Om man bara hade haft någon avvikelse som man kunde rätta till, men allt är "ok", och slaget i ansiktet blir extra hårt varje gång mensen kommer då. Vad är det man gör för fel? Vad är det i kroppen som gör att det inte blir nåt!? För jag är helt säker på, oavsett vad alla prover säger, att det är något som påverkar att det inte blir nåt. Och jag har försöker intala mig att sommar och semester kanske kommer göra något positivt, men samtidigt så är det en röst i skallen som säger att "men det blev ju inget förra sommaren, så varför nu!?" Usch, det är så tråkigt att inte ha några som helst förhoppningar kvar att det kommer gå på naturlig väg.


    Och just nu önskar jag att alla gravida runtomkring mig kunde försvinna tills jag själv är gravid, så jag slipper bli påmind hela jävla tiden om denna skit-resa, som skulle vara så spännande.


    Hade en vän här igår, som inte vet vad jag går igenom. Vi satt ute på verandan, och det bor en del barn på vår gata, som for upp och ner på cyklar etc. Då frågade hon om inte vi var i barntankar. Då sa jag "jo". "Jaså!", sa hon, "va kul!". "Inte ett dugg" sa jag, "det är mest skit". Och så berättade jag att vi försökt i ett års tid nu. Hon bad om ursäkt, att hon inte visste. Och det är klart att hon inte kan veta det. Jag själv frågar dock aldrig någon om dom går i barntankar, och har aldrig gjort i hela mitt liv, för har förstått att det kan vara känsligt. Men samtidigt blame:ar jag inte henne för detta. Jag kände att jag kunde prata med henne om det, eftersom hon är en nära vän till mig, och har kommit till en punkt där jag inte orkar hålla upp någon slags fasad. Det är vad det är, och frågar folk, så säger jag. Det är trots allt något jag tycker man borde prata mer om, så ingen ska känna sig så ensam i detta, för det är ändå så pass vanligt. Sen gör såklart alla som dom vill. 

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet