• Gulgja

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Tildasafira skrev 2021-10-26 11:25:43 följande:

    Nu är det nära! :D

    Ja men då är vi lite på samma plan!

    Menopur-nålarna gör i sig inte ont alls, inga problem där! Känner mig faktiskt bättre än vad jag förväntat mig på alla plan, ett litet diffust illamående dyker upp ibland och man känner av lite aktivitet i äggstockarna, men annars mår jag fysiskt och psykiskt bra än så länge, men har ju bara tagit tre sprutor hittills! Imorgon börjar jag med fyremadel, så då blir det två stick per kväll. Har ultraljud på fredag morgon för att se hur det utvecklar sig! Uppdatera du med om du vill! <3


    Kollade precis mitt protokoll. Menopur 225 dag 1-4. Från dag 5 ska jag ta 175 menopur och lägga till 0.25 fyremadel. Det är endast menopuren jag har i kylen, är de samma för dig?

    Flödet sattes igång precis och jag ligger i soffan med otrolig mensvärk, så blir stimdag 1 för mig imorgon!
  • Gulgja
    Steeph skrev 2021-10-26 13:09:07 följande:

    Äggplock avklarat. 16 ägg blev utplockade och nu ska jag hem och vila. Imorgon får vi veta om några blir befruktade eller inte. Tack för all pepp <3


    Åh!! Håller tummarna för dig <3<3<3<3 Se till och vila ordentligt. Berätta hur själva plocket gick till när du sen orkar.

    Kram <3
  • Gulgja
    Tildasafira skrev 2021-10-28 09:24:04 följande:

    I förrgår var detta negativt, det måste väl tyda på att hormonerna ökar? <3

    Orolig att det är för få veckor såklart, känns som en olidlig väntan tills jag får ta blodprov?


    JAG HÅLLER ALLA MINA TUMMAR!!! <3<3<3 Försök och njut av att du ändå är gravid och tänk pregnant until proven other. Skulle det inte gå hela vägen så har du IVF att luta dig mot. Men nu ställer vi oss in på att det går hela vägen <3
  • Gulgja

    Hej alla fantastiska kämparkvinnor!

    Liten uppdatering från mig.

    Hade VUL i onsdags och jag hade så många äggblåsor så läkaren orkade inte räkna. Minst 10 på varje sida. Äggplock blir på tisdag. Jag är sjukt nervös över så mycket. Nervös över att äggblåsorna ska vara tomma, nervös över att min mans spermier inte lyckas befrukta något ägg (vi kör IVF och inte ICSI), nervös över att jag får ut massa ägg som inte håller kvalité och nervös över att vi inte får några till frysen (insättning blir nästa cykel pga risk för överstimulering). Och sist men inte minst är jag så rädd för smärtan.

    Jag är otroligt svullen och det gör ont bara jag går. Har lagt av med träningen helt och gått upp massa kilo, mest troligt vätska. Jag har jojo bantat hela mitt liv och är skräckslagen för att gå upp i vikt. Usch. Så mycket tankar.

    Läkaren sa att spermierna inte bör vara mer än tre dagar gamla så idag behöver vi "tömma" maken för att spermierna ska vara 3 dagar på tisdag.

    Önskar er en fin lördag och en fortsatt fin helg. Jag ska ut på middag med två tjejkompisar och hoppas att dagarna till äggplock går fort.

    Kram på er alla <3

  • Gulgja

    Hej allihopa,

    Jag kan berätta om mitt första äggplock. Natten till äggplocket så fick jag så fruktansvärt ont i högra sidan av magen, precis där äggstocken är. Smärtan gick inte att lindra, varken med vetekudde eller Alvedon. Vi bestämde oss för att åka till gyn akuten. Där fick jag morfin och blev tillsagd att det kan vara så att min äggstock vridit sig runt sig själv och jag behöver opereras. Jag sa emot ganska bestämt eftersom jag inte ville att äggplocket skulle ställas in. Bad dem att vänta tills jag fått tag på min IVF läkare. Läkaren svarade på mitt mejl 6 på morgonen och sa att äggplocket ska bli av och att jag får komma dit för undersökning. Ingen var gladare än mig. Smärtan hade blivit bättre med hjälp av all morfin jag hade fått under natten. Klockan 9 hämtade maken upp mig från kvinnokliniken avdelning och vi begav oss mot äggplocket. Vi fick ut 23 ägg. Jag var så lycklig. Vi fick åka hem och jag vilade hela kvällen och natten gick bra. Dagen efter äggplocket (onsdag) så känner jag att samma smärta som jag hade på måndagen innan äggplocket började komma tillbaka. Kl 22 var smärtan så outhärdlig så jag fick åka till gyn akuten igen. Denna gång blev jag akut opererad under natten och fick tömmas på 3 L blod som hade samlat sig runt äggstockar och livmoder. På morgonen hade jag tid med IVF läkaren som skulle ge oss besked om hur många ägg som blivit befruktade. Jag låg illamående och yr från nedsövningen och fick veta att endast 7 av 23 blivit befrukade och de 7 som blivit befrukade var avvikande. Hela min värld rasade. Nu ligger jag nyopererad med de sämsta nyheterna man någonsin kan få. Hur tar man sig upp från något sånt här? Jag ville bara ha bra fina ägg, inget mer. Fick info om att de ska försöka odla alla 7 och på tisdag nästa vecka så vi tillbaka och diskutera nästa IVF och även få veta hur de 7 ser ut men jag skulle inte ha höga förhoppningar enligt min läkare. Fick order om att börja äta Q10. Har ni några tips? Vad gör man för att förbättra kvalitén?

  • Gulgja
    Tildasafira skrev 2021-11-12 11:39:21 följande:

    Men vilken mardrömsstart med akut operation, var det pga. Överstimulering? <3 hoppas så att dom kommer med bättre besked och att dina befruktade utvecklar sig till det bättre<3 eller på vilket sätt var dom avvikande? Har du fått någon ordentlig förklaring i det? Fy, tänker på dig <3


    Jag vet inte riktigt vad det berodde på. Om smärtan var på grund av överstimulering eller på grund av blodet som hade fastnat runt äggstockarna. Och VARFÖR blod hade samlats där. Fick ingen riktig förklaring. Får höra med min läkare på tisdag igen.

    Varför dom var avvikande fick jag heller inte veta... Läkaren sa bara att embryologen hade sagt att de 7 befrukade var avvikande. Får se till och få klarhet i allt på tisdag. Känns bara piss just nu. Tack för dina ord <3
  • Gulgja

    Tack för era fina ord <3

    Jag har köpt boken då väldigt många tipsat om den så jag kommer leva efter den boken ända tills jag blir gravid. Just nu smärtar operationen så mycket så jag tror inte jag har hunnit landa i vad som faktiskt hänt. Fick så jävulskt mycket morfin på måndagen innan äggplocket, undra om det förstörde? Så mycket tankar. Aja, bara att hoppa på hästen igen. Tur jag har en så fin läkare på IBF kliniken så jag känner mig väl omhändertagen. Någon gång kommer det vara vår tur också, det känner jag <3 kramar till er alla.

  • Gulgja
    Steeph skrev 2021-11-11 10:50:20 följande:

    Det blev minus för mig på första insättningen (det var väntat) men vi får faktiskt göra en till insättning om 3 veckor (om allt ser bra ut). Så nu försöker jag boosta kroppen med mycket vila, bra mat och lite träning så att den kanske vill ta emot ett liten blastis.

    Hur går det för er andra?


    Åh Steeph. Som sagt, bara att hoppa på hästen igen. Någon gång är det vår tur också, jag lovar <3
  • Gulgja
    Tildasafira skrev 2021-11-12 12:51:34 följande:

    Tråkigt att du inte fått någon vidare förklaring, och hoppas att du får fram allt du önskar på tisdag! Det måste ju undersökas för att veta vad man kan göra annorlunda till nästa gång! Tog du menopur?(har glömt) jag kan säga att jag blött så mycket sen några dagar efter att jag fick avbryta med dem - såpass att jag börjar bli orolig.

    Jag förstår verkligen att det känns piss, och det är okej att känna så. Finns här ifall du behöver ventilera<3


    Precis, jag tog Menopur. Karin sa i telefonen att vi kommer att byta protokoll inför nästa gång så jag kan uppdatera dig om vilket protokoll jag fick.

    Kan du inte ringa kliniken och boka in en tid med Karin? Det låter inte kul med blödningarna alls :( <3
  • Gulgja
    Tildasafira skrev 2021-12-01 18:39:54 följande:

    Hur mår du? Hur går allt? Tänker på dig! <3


    Hej alla fina starka kvinnor! Jag är som vanligt SÄMST på att uppdatera men jag kikar in här ofta och hejar på er i mitt hjärta <3

    Nu kommer en uppdatering om mig. Vet inte vilka som minns men jag berättade om den hemska dagen innan och efter äggplocket med akut besök och akut operation 2 dagar i rad och att vi från akuten fick åka till äggplocket och åka tillbaka till akuten kvällen därpå för en akut operation (mycket akut i en och samma mening haha). Dagen efter min operation alltså två dagar efter äggplocket när jag låg på uppvaket på sjukhuset ringer läkaren mig och berättar av dem 23 ägg har endast 7 befruktats och alla är dåliga. Jag låg där nyopererad helt ensam och kände mig så otroligt nedslagen. Vi bokade då in en tid för att undersöka mig några dagar senare. Jag mådde otroligt dåligt, den fysiska smärtan var ingenting jämfört med den psykiska att inga ägg troligen kommer klara sig och vi kommer få gå igenom äggplock inom kort igen. Jag köpte boken it starts with the egg och köpte ALLA vitaminer som kan förbättra ägg kvaliten. Dagen för besöket hos läkaren på IVF kliniken så får jag ett samtal. Det är läkaren som frågar om jag fått brevet. Vad för brev frågar jag. Och hon säger NI HAR FÅTT TRE ÄGG I FRYSEN. Jag svimmar nästan fattar ingenting och börjar storböla. Jobbar hemifrån så jag satt i ett möte som jag fick mutea och hoppa ut ur.

    Tre av äggen har mirakulöst klarat sig och ett är en blasto på fem dagar. De andra två vågade de inte chansa och odla i mer än 2 eller 3 dagar nu minns jag inte riktigt men vi har tre i frysen och min tacksamhet är utöver det vanliga.

    Insättning beräknas bli någon gång i januari eftersom min mens inte kommit tillbaka än efter den hemska bortfallsblödningen jag hade och min kropp behöver vila efter all trauma jag gick igenom för några veckor sen.

    Så ge inte upp. Det finns en plan för oss alla. Skulle ingen av våra tre ägg vilja fästa så är jag okej med det. Tills dess har kroppen återhämtat sig och jag är redo för en ny omgång stimulering.

    Shit vilket långt inlägg. Förlåt mig ska bli bättre på att uppdatera mer ofta. Kram på er alla <3
  • Gulgja
    Soff skrev 2021-12-01 23:00:20 följande:

    Men åh, vilka underbara nyheter efter allt skit du fick gå igenom <3 det är ju fantastiskt att du fått ägg till frysen!!! <3 Kram! 


    Tack fina Soff. Känns så overkligt hela situationen. Jag kan lixom inte ta på något av det här. Allting känns så abstrakt och att det inte är jag som är med om det. Återigen är ALLA i min närhet gravida, antingen har dem precis plussat eller så är de i sista skedet i graviditeten och det är barn nummer två. Jag har köpt så många baby shower och födelsedagspresenter till allas barn och jag undrar verkligen om vi kommer få uppleva det någon gång. Mycket tankar såhär på morgonkvisten.
  • Gulgja
    Tildasafira skrev 2021-12-03 14:58:13 följande:

    Var på sista ultraljudet idag, och nu hade det verkligen tagit fart! Dom orkade inte ens räkna alla men minst 15 äggblåsor var redan fullt mogna och en hel drös påväg att bli! På måndag blir det ägglossningsspruta och på onsdag morgon äggplock <3


    Åhhhh ja heja heja blåsorna. Precis så var det för mig med. Karin orkade inte räkna alla på varje sida haha! Hon var otroligt varsam och duktig under äggplocket så du kan känna dig så lugn <3
  • Gulgja
    Carina82 skrev 2021-12-04 19:52:15 följande:

    Hej! Jag har funderat en del nu när det förhoppningsvis kommer bli barn via IVF för oss, tänker om man borde dokumentera resan på nåt sätt? Inte (bara) för min egen skull, utan för att kunna ge sitt barn en liten bok om x antal år där hen kan läsa om hela resan.. Vad är era tankar om det? Dolumenterar ni er resa på nåt sätt?

    För min del skulle det nog kunna vara ett sätt att göra ett litet roligt projekt av en resa man helst önskar att man slapp vara med om.

    Jag tänker alltså inte att det skulle bli långa dagboksinlägg utan typ

    2021-xx Idag hade vi första besöket på kliniken, känns pirrigt och nervöst på samma gång. Firade med pizza när vi kom hem.

    :)


    He!

    Jag har faktiskt dokumenterat hela resan med foton och videos som jag tänkte klippa ihop till en enda lång film. Sista filmen blir när jag plussar (säger gärna när och inte om då jag vill kunna tro på att vi någon gång också ska få uppleva det). Så ja, det tycker jag du kan göra. Fick även av min läkare fota av bild på ultraljudet inför äggplocket då alla äggblåsor syntes på skärmen. Hon tyckte att det var en jättekul idé.
  • Gulgja
    Tildasafira skrev 2021-12-09 08:05:20 följande:

    Gud så mysigt att äntligen ruva Vickan! <3Men krävs nog en del tålamod också hehe!

    Förlåt om jag missat att svara någon, men nu är det min tur att ligga med dropp och morfin och alldeles för mycket vätska i buken (överstimulering), dom har avvaktat med operation för att se om det går åt rätt håll, hoppas hoppas att jag slipper.

    Fick åka ambulans direkt från kliniken efter att knappt kunna andas eller röra mig av smärta, men av 40 äggblåsor fick jag ut 23 ägg. Livrädd för att inget är fint? Hoppas så himla mycket att några stycken klarar sig så jag inte behöver gå igenom detta på ett tag igen. Fortfarande fastande, hungrig och törstig och min sambo får inte vara här, mardrömsdygn hittills, men hoppas det iallafall kan leda till ett fint resultat. Kram på er alla!


    Men NÄ du skämtar. Känns som att jag läser om mig själv. Hoppas verkligen att smärtan lägger sig för dig och du slipper operation. Om du inte gjort det så gör gärna detta, prata med Karin se vad hon tycker. Jag hade önskat att jag hade vetat att jag inte behövde operationen för Karin sa att den egentligen var onödig och kroppen hade kunnat återhämta sig självt.

    Jag hoppas verkligen du slipper operation och får återhämta dig. Tänker på dig <3

    Nu håller vi tummarna för alla 23 ägg och tänk på mig, de sa att alla var kassa men ändå fick vi tre till frysen <3

    Kram <3
  • Gulgja
    RH93 skrev 2021-12-10 05:42:34 följande:

    Igår fick vi svar att vår ivf-remiss har blivit godkänd :D jag blev så himla glad. Började nojja över att något skulle vara fel och att den inte skulle godkännas alls. Idag ska min sambo försöka ringa till kliniken och se om vi kan boka in ett första möte. Är såklart rädd inför allting, speciellt när vissa här har fått kämpa så mycket och gå igenom väldigt tuffa saker, men samtidigt taggad och känner bara att nu gör jag vad som helst för att få bli mamma.


    Fantastiska nyheter!!!! Vilken klinik har ni valt?
  • Gulgja
    Steeph skrev 2021-12-10 15:41:33 följande:

    Hej bästa ni. Jag har varit lite tyst på ett tag.

    Jag gjorde min andra insättning (FET) den 4e december och plussade igår (ruvardag 5). Det är fortfarande väldigt tidigt, men just nu är jag gravid och jag hoppas så att det ska gå bra efter våra 2 ma.

    Jag har läst en hel del och Vickan, vilka fantastiska nyheter med några blastisar i frysen. Vad härligt att du också hade återföring lördagen den 4e. Då är vi exakt på samma ruvardag idag.

    Soff, jag hoppas det kommer fler återbud så att ni får chansen med ett möte innan jul. Jag förstår att ni bara vill komma vidare i processen <3

    Tildasafira, herregud vilken mardröm. Vad jag hoppas att du kryar på dig nu och att du snart mår bättre. Håller alla tummar för dig <3

    Gulgja, vad glad jag blir att läsa att ni fick några blastisar efter först ett par mörka nyheter, så så härligt och så glad för er.

    Nu kan jag knappt citera fler.

    Men jag önskar er alla så mycket kärlek, tur och lycka. Ni är fantastiska!

    För min del blir det en dag i taget.


    Åhhhh Steeph grattis <3 nu håller vi alla tummar och tår.
  • Gulgja
    Tildasafira skrev 2021-12-13 09:09:41 följande:

    Tack fina, äntligen är jag hemma och mår ok! Det har verkligen varit ensamma dagar, men jag vågade tillslut ringa mamma och berätta allt från början(hon har inte vetat något) och det känns faktiskt skönt. Hur mår du? <3Är äntligen på hemmaplan, så himla skönt. Förutom feberfrossa och illamående från allt morfin så mår jag ändå ok. Sambon hade fixat iordning så fint och köpt duschpall och fyllt hela kylen med mina favoriter <3

    Ja, jag vet, känner mig oförskämd när jag känner en besvikelse över resultatet, vet ju att det finns dom som inte får något. Vi har ju fryst ned ett redan dag 2 för att vara på säkra sidan, så återföring blir det ju iallafall! Men som Carina sa så blev ju detta ett trauma för oss och det kommer nog ta tid innan jag vågar mig på behandlingen igen om detta inte går bra? <3


    Vad härligt att höra att du äntligen fått komma hem och jag hoppas att du slapp operation nummer 2.

    Precis samma hände mig, när jag låg på sjukhuset efter en natt med hemsk smärta och operation så ringer läkaren och säger att endast 7 befruktats men alla är dåliga och vi kommer förmodligen inte få någon till frys. Men ändå fick vi tre till frys! Så jag hoppas verkligen med hela mitt hjärta att alla klarar sig till frys fina du <3

    Känns verkligen som att vi gått igenom samma resa med vårt första äggplock. Helt sjukt. Och så har vi samma läkare. Vi är IVF soulmates haha!

    Vila vila vila och drick mycket och mys! Vad skönt att du berättade för mamma också. Jag hade inte berättat för mamma om IVF men jag behövde hennes kärlek efter operationen så jag sa att jag har blivit opererad på grund av annat så hon kom och tog hand om mig i flera dagar.

    Nu håller vi tummarna för alla andra äggen!!!

    Miljoner kramar
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet