• Soff

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    ttcjuliaa skrev 2022-02-02 13:26:51 följande:
    Fy vilket orosmoln Rynkar på näsan Men det kommer gå bra! Vad var anledningen till att ni fick kuratorsamtal? Får alla det erbjudandet i Sverige? 

    Aa fruktansvärt!... vi hamnade i högspecialiserad vård pga min sjukdom som jag har (ofarligt njursjukdom), och tydligen så är deras rutiner lite annorlunda än i vanliga fall. Så många går via kurator där. Men det har varit en totalbrist i kommunikation från deras sida varför vi från första början överhuvudtaget skulle ha ett samtal med kurator. Det har inte framgått alls hur processen skulle se ut. Och vi har mött på såna här problem från START när vi skulle påbörja utredning, "kommunikationsmissar", att jag är så fruktansvärt trött nu på detta! Helt slutkörd mentalt. Det är inte ok! 


    Pratade med kuratorn igen och hon bad om ursäkt för att vi har blivit utsatta för detta, det är inte så det ska gå till. Hon skulle göra vad hon kunde för att påskynda detta pga att det är dom som har felat. 


    Det enda hon kan säga är att hon inte ser några konstigheter med oss och att det inte finns någon anledning till oro vad hon kan se, men att det måste gå via läkare. Hon sa också att det är ytterst ovanligt att man blir nekad behandling. Hon försökte lugna mig med detta. Och ja, lite lugnare kanske.. men minsta lilla tvivel gör att jag inte kan slappna av överhuvudtaget. Hon sa att vi skulle få besked nästa Torsdag (!!!!).... men hon skulle göra vad hon kunde för att påskynda det som sagt... så hoppas innerligt att det går snabbare. Tar hellre en kniv i benet än att gå runt i denna ovisshet. Att det ska ligga ett beslut hos någon annan om ens liv ska slängas upp-och-ner eller inte. Det är tortyr. 

  • Soff
    ttcjuliaa skrev 2022-02-02 19:04:52 följande:
    Förstår att du känner dig alldeles klar! Vet inte hur ni orkar med, men jag antar att man inte har något val när man är helt utelämnad till vården för att ha chansen att bilda familj. Man tappar ju fullständigt förtroendet när man faller mellan stolarna gång på gång. Jag hoppas verkligen att detta var sista gången och att ni får raksträcka resten av resan! Hjärta

    Näe vet inte heller hur man orkar.. man gör ju inte det egentligen.. men som du säger, vad har man för val!? :( Tack <3 hoppas det med.. <3 


    RH93 skrev 2022-02-02 21:09:40 följande:

    Åh Soff va jobbigt med fler käppar i hjulet :( så sjukt att man ens ska behöva oroa sig över sånt där, inte så att man automatiskt är en olämplig förälder för att man mår psykiskt dåligt, speciellt inte när man tar emot stöd för det. Min sambo vågade inte ens påbörja samtalskontakt för att få hjälp med att dricka alkohol på ett mer ansvarsfullt sätt innan vi hade varit på första mötet för ivf för att vi va oroliga att de kunde få reda på det.. och då har han verkligen inget allvarligt problem, hoppas verkligen ni snart får besked så ni kan lugna er <3

    Jag blev ganska ledsen och arg under kvällen, vet inte om det är hormonellt att jag överreagerar eller inte riktigt.. min sambo tar sprutorna på mig och vi har en bestämd tid varje kväll för att göra det. Idag va han på aw och kom hem typ 5 min efter den tiden, fast jag skrev och påminde honom om att åka i tid. Han tyckte att några minuter hit och dit spelar väl ingen roll, men jag kände bara att med allt jag gör i detta är väl det minsta man kan förvänta sig att han ska vara hemma i tid och kunna hjälpa mig med en spruta?


    Ja det är helt sjukt detta. Dom vad så mycket om ursäkt för deras misstag, men vad hjälper det i nuläget... :( åh okey, ja men precis, alla har ju sina problem liksom! Men betyder ju inte att man blir en dålig förälder! Och det är väl förhoppningsvis inte så dom tycker heller, men att behöva vänta på ett besked, det tär.....Vi kommer få besked i slutet av nästa vecka :( vilket bara är några dagar innan jag ska (om jag nu får?) påbörja min behandling. Så just nu så kan ja inte ens se framåt... förns jag vet... och känns så ledsamt när man äntligen hade fått känna på lite hopp. 


    Åh okey. Jag förstår dig mycket väl. Även om det kanske till synes inte är en stor grej, så ligger det så mycket känslor i allt detta och man tar som kvinna på sig stor del av detta. Och när man då ger mannen EN uppgift, så blir man rätt lack om det inte tas på största allvar... det är liksom det minsta, som du säger. Tror inte männen kan se detta riktigt, då de förmodligen inte förstår helt hur stor del som ligger på våra axlar. 


    Carina82 skrev 2022-02-02 23:46:43 följande:

    Men herregud, vad galet dåligt hanterat! Att din sambo har haft ångest ibland kan väl omöjligt vara nåt ovanligt eller konstigt? Nä, jag är övertygad om att det kommer lösa sig! Nu är vi visserligen inte i specialistspåret men jag sa på första uppstarts mötet att jag mått dåligt i perioder. Läkaren skrev (felaktigt ) i min journal att jag varit sjukskriven. Men det var inget som triggade en varning nånstans. HUR sjukt att det är så olika?! Förstår verkligen att du är arg och ledsen och upprörd. Helt berättigade känslor allihopa <3


     


    RH93 skrev 2022-02-02 21:09:40 följande:

    Jag blev ganska ledsen och arg under kvällen, vet inte om det är hormonellt att jag överreagerar eller inte riktigt.. min sambo tar sprutorna på mig och vi har en bestämd tid varje kväll för att göra det. Idag va han på aw och kom hem typ 5 min efter den tiden, fast jag skrev och påminde honom om att åka i tid. Han tyckte att några minuter hit och dit spelar väl ingen roll, men jag kände bara att med allt jag gör i detta är väl det minsta man kan förvänta sig att han ska vara hemma i tid och kunna hjälpa mig med en spruta?


    Känner igen det här! Min kille kom hem sent från en aw när vi skulle på utredningen dagen efter. Jag var så så arg; han behöver inte göra nåt förutom att finnas där, och  så fattar han inte ens def? Inser i efterhand att jag kanske reagerade lite starkt för att jag var stressad och känslig, men blir ändå frustrerad över hur ens upplevelse kan se så olika ut. Hur lätt dom kommer undan. Men tror verkligen inte din kille menade när illa, han förstår bara inte eftersom han inte befinner sig i stormens öga.  Hoppas han förstår bättre framöver <3

    Näe det är ju verkligen inget konstigt, och nu i efterhand önskar jag innerligt att han inte hade nämnt det överhuvudtaget.... men gjort är gjort... nu får man sitta i tortyrkammare tills slutet på nästa vecka, och vi får påbörja vår behandling eller inte. 
    Ahaa okey, då är vi är inte de enda som råkat ut för att de skriver helt knäppt i journalen!? Det var som en läkare hade gjort, skrivit att jag hade en lång cykel på 35 dagar. Har jag aldrig sagt. Jag sa att jag har en cykel på 26-27 dagar... man undrar vad det är som händer när det blir så fel? Sen har vi fått fel info flertalet gånger.. blir så trött. 


    Tack för ditt stöd <3 

  • Soff
    RH93 skrev 2022-02-05 14:37:45 följande:

    Hej tjejer :) idag är vi på sprutdag 6 och jag va på mitt första ultraljud under förmiddagen. Jag har varit lite orolig över att inget hänt då jag i princip inte känt av något alls och läkaren sa att min magkänsla stämde. Först sa hon bara att äggblåsorna inte hade växt så mycket som dom hade velat och att vi ska höja dosen. Hon sa också att det va inget konstigt eftersom alla kan svara olika på dosen såklart. Men fick egentligen inte så mycket mer info än så innan jag själv frågade hur många blåsor det va och hur stora dom va. Då sa hon att det fanns 3-4 stycken på varje sida som växt till cirka 8-10mm. Mängden tyckte hon va bra men nu ska vi öka från 125 till 200 på gonal-f så får väl se hur jag mår framöver haha. Det blir nytt ultraljud på onsdag och om dom växt mycket då kan det bli ägguttag på fredagen, men hon trodde snarare att ägguttag kommer bli veckan därpå.


    Spännande <3 Det går framåt! <3 förstår din oro, man vet ju inte hur allt ska kännas eller gå till när man gör det första gången. Kommer nog känna samma sak ><... men du ska se att det kommer gå jättebra <3 dom har koll på läget <3 Kram
  • Soff
    RH93 skrev 2022-02-05 19:12:17 följande:
    Ja ska försöka förlita mig på att dom vet vad dom gör :) tack för stödet <3
    Ja men precis, man får försöka göra det. Håller tummarna att allt ska få fint på nästa ultraljud <3 
  • Soff
    RH93 skrev 2022-02-09 14:56:20 följande:

    Hej hörni. Idag va det dags för ultraljud nummer 2, är just nu på sprutdag 10. Tyvärr såg det inte heller så bra ut. Det va bara 1 äggblåsa på vardera sida som va större, tror hon sa kanske 13-15mm eller nåt sånt. Så först sa hon att vi nog skulle behöva avbryta behandlingen. Hon sa att jag hade jättemånga små blåsor och alla mina prover ser bra ut, slemhinnan va också superfin så det borde vara fler ägg. Att det inte är det är antagligen för att den ursprungliga dosen va för låg. Hon gick iväg sen och pratade med nån annan och de bestämde att vi ändå skulle köra på några dagar till på den höga dosen för att se om det kommer igång mer. Hon sa att det kan vara så. Ska tillbaka på lördag igen, men om det då inte finna fler äggblåsor blir det avbrutet då dom såklart inte vill förbruka ett försök på ett dåligt resultat. Under tiden hon va iväg hann jag bryta ihop och börja gråta bakom munskyddet. Hon va dock supergullig och väldigt hoppfull om att detta förr eller senare kommer gå jättebra. Jag har tappat hoppet lite, det var så nedslående föe jag va inte riktigt beredd på att det skulle gå dåligt redan här. Tänkte att det kan ta några försök med återföring men att det ändå skulle bli ett äggplock liksom. Men inget är lovat i denna process.


    Men åh <3 :( förstår verkligen din besvikelse.. :(( tänk att vi härinne ska behöva stå ut med så mycket tårar och smärta. Känner verkligen med dig. Jag håller SÅ tummarna för att de extra dagarna kommer att göra susen för de små äggblåsorna <3 Kramar! 
  • Soff

    Nu har vi ÄNTLIGEN fått klartecken till 100% att vi får börja vår IVF nästa vecka <3 känner mig så enormt lättad. Har varit några riktigt jobbiga dagar när man gått omkring i ovisshet.


    Så inväntar mensen i början på nästa vecka nu då <3 


    Kram och trevlig helg på er <3 

  • Soff
    RH93 skrev 2022-02-11 18:41:11 följande:
    Åh så kul Soff och förstår lättnaden! Så spännande att ni snart är igång.Trevlig helg <3

    Jaa! :))) väntar spänt på mensen nu... har haft svårt att sova de senaste två nätterna, misstänker att det beror på att man är spänd nu ><.. ! <3 


    Carina82 skrev 2022-02-11 21:04:36 följande:
    Iii hurra!!!! Förstår att väntan har varit jobbig, skönt att den är över. Och nu är den här, nästa steg i er resa <3 ÄNTLIGEN iiiiiii

    (ps, gissar att det här är första gången på många är som du längtat efter mensen hihi :)) 

    Jaa äntligen!! <3 känns verkligen som det kan vända nu <3 haha ja verkligen! :D första gången någonsin! Hah! Är så spänd nu alltså! 
  • Soff
    RH93 skrev 2022-02-12 19:04:47 följande:
    Men åh va fin du är <3 det gick faktiskt bra idag. Vi har inte fått avbryta. Det fanns nu runt 5-6 tror jag hon sa på ena sidan och 1 på andra sidan som va större. Så min kropp verkar svara bra på den högre dosen. Fick en ny tid för ett 4e ultraljud på måndag. Hon sa att om det fortsätter växa som hon tror borde vi kunna göra ägguttag någon gång mellan onsdag-fredag. Så vi kämpar på lite till!
    Åh va glad jag blir för din skull att ni inte behöver avbryta behandlingen <3 ! Lycka till nu. Håller tummarna att du får ut fin-fina ägg på äggplocket sen <3 
  • Soff
    RH93 skrev 2022-02-14 11:23:56 följande:

    På torsdag får vi göra äggplock Gråter. Det fanns 6-7st idag som såg bra ut. Så tacksam och längtar. Min rädsla har typ försvunnit, känns som man kan klara av vad som helst bara det går bra sen.


    Åh jaaa!! <3 Va spännande!! <3 
  • Soff

    Inatt startade mensen, så imorn ska jag få starta med sprutorna!! :) första ultraljudet är inbokat på min födelsedag :) tisdag nästa vecka! 

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet