• Vickan31

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Steeph skrev 2023-10-20 14:54:13 följande:

    Vickan31.. ju själv varit med här i den här tråden och fått vår dotter, och såg nu dina fantastiska nyheter! Wow wow wow stort grattis till erat plus! 


    Åååh men Steeph, så otroligt fint att du tittar in här för att säga grattis till mig! 😭 Hjärta Jag minns dig så väl och hur vi följdes åt länge redan när jag försökte med mitt ex, och nu har du alltså fått din dotter, så otroligt fint och så himla stort! Hjärta GRATTIS och tusen tack för att du skrev! Hur mår ni och hur gammal är eran dotter nu? 🥰
  • Vickan31
    Melsson skrev 2023-10-23 12:57:14 följande:
    Ja vi har hängt ihop i denna tråd ett bra tag nu, och så skönt att det förhoppningsvis är en ny resa på ingång där man oroar sig över annat än ägglossning, slemhinnor, tillskott etc. 

    Att oroa sig är nog oundvikligt, men så skönt att du känner lycka och hopp. Jag menar du är ju gravid!!!! Jag tyckte det var så skönt att ens veta ATT man kunde bli gravid, man har ju inte direkt haft tilltro till sin kropp om man säger så! 

    Förra veckan gjorde vi ultraljud som visade på en liten liten en med ett hjärta som slog - så efter det har jag faktiskt verkligen kunnat känna mig glad och att det är på riktigt <3 . Ni får också ett tidigt ultraljud via kliniken antar jag? När blir BF? Ja så kul att följas åt, jag har inte hoppat över till gravidforumena än, känns så långt bort men är inne och läser. Hur mår du i övrigt? 
    Ja det har vi verkligen 🥰 Och jag tror att du har helt rätt i att det är oundvikligt att oroa sig för olika steg i den här processen och att man stundvis varit så arg och besviken på sin kropp, men då behöver man verkligen lite hopp och lycka längs vägen plus så fantastisk pepp från så fina FL-vänner som dig Hjärta

    Ååååh så underbart att ni fick se (och/eller höra?) ert lilla barns hjärtslag, wow vad mäktigt det måste vara! 😍💖 Du förtjänar verkligen att få vara glad! 

    Ja men precis, vi kommer att få göra ett tidigt ultraljud 7/11 och om allt går som det ska får vi en liten midsommarbebis 🥰

    Nä precis, det känns fortfarande lite overkligt att skriva i gravidforum, men du som är några veckor före mig kanske kan joina dem snart Glad Jag mår bra tack, har dock varit väldigt illamående igår och idag så vi får se om det är något som kommer att hålla i sig eller inte - min knäppa hjärna säger fortfarande att det måste bero på något annat än graviditet, typ att jag blivit sjuk eller något 😅 Hur mår du nu, har du mycket symptom eller känns det ganska lugnt? 
  • Vickan31
    Melsson skrev 2023-10-25 10:35:02 följande:
    Ja man har ju i perioder varit så besviken och less på kroppen som inte "fattat" vad den ska göra, men man får försöka vara snäll mot kroppen så gott det går och tänka att det här fixar den <3 

    Vi hörde inget tyvärr men man såg det slå, så himla häftigt, att ett litet hjärta slår fastän "bebisen" bara var 1,5 cm lång typ! Inte långt kvar tills ultraljud för din del heller, jag blev mycket mer avslappnad efter det ultraljudet även om jag såklart fortfarande är orolig i perioder. Så mysigt med en lite midsommarbaby <3

    Vad skönt att du också mår bra, även om du börjat bli lite illamående. Jag hade också typ 2-3 dagar v 7 tror jag när jag mådde illa, men det försvann lika fort som det kom..Jag har väldigt få symtom, det enda är att jag blir väldigt mätt och lite "rapig" efter att jag ätit, plus har varit lite dålig i magen till och från - men inget som sticker ut utan känner mig i princip som vanligt!
    Men wow, så himla häftigt att få bevis för att det är ett starkt litet hjärta som pickar där inne, vad stort att få vara med om det! Hjärta De säger ju att chanserna är väldigt goda om man kan se hjärtslag på det tidiga ultraljudet, så jag förstår absolut att du känner dig mer avslappnad nu Glad Ja men precis, om en vecka och en dag, den 7/11, är det min tur att göra ett tidigt UL, så vi får hålla tummarna. 

    Vad skönt att det inte höll i sig så länge för dig med illamåendet, mitt har hållit i sig lite mer än en vecka nu men känns dumt att klaga då jag samtidigt är lite glad att känna mig gravid eller vad man ska säga. Har möjlighet att jobba hemifrån en eller ett par dagar i veckan så jag försöker att utnyttja det när illamåendet är som starkast. Vad skönt att du får må bra tycker jag Glad Är nästa steg RUL?
  • Vickan31
    MalinJ skrev 2023-10-29 13:40:02 följande:

    Hej alla!

    Vill börja och GRATTA Melsson och Vickan som jag ser plussa.
    Melsson, du har gjort ul dessutom, vilken vecka är du i?

    och Vickan, precis plussat, gud vad kul 😍

    Kan också meddela att jag tyvärr la ner familjeliv direkt efter att jag fick missfall för 2 månader sen, jag orkade verkligen inte. Mådde så fruktansvärt dåligt..

    Men vet ni vad, nu har jag plussat igen, jag hade mellanblödingar under 5 dagar innan jag plussade, varför jag tog ett test var för att jag gått över mensdag och tempen steg satan. Svagt men positivt!
    Två dagar efter tog jag nytt som visade dubbel ökning. Digitala säger Gravid 1-2 vilket stämmer, ska väl ta ett nytt nästa helg.

    Men till saken är att jag fortsatt ha spottings, fick även en liten blödning igår morse så trodde att du blir det missfall. Men nej, bara spottings efter det.

    Har växtvärk och illamående, mina ömma bröst har dock minskat enormt mycket så lite orolig är jag.

    Men för stunden, jag är gravid igen och jag hoppas innerligt att jag är en av dom som får spottings/lätta blödningar under början av graviditeten. 


    Men det gör mig mer orolig såklart! 


     


    Åååh fina du, så glad att höra ifrån dig igen och jag säger både ett stort TACK och självklart ett megastort GRATTIS! Hjärta Tusen tack för omtanken, det är rätt tidigt för mig också fortfarande men vi håller tummarna. Vilken dag plussade du? Det är klart att spottings oroar men illamående känns ju lovande tänker jag och även din höga fina temp! Kommer du att fortsätta att tempa eller lägga den åt sidan nu när du har plussat? Håller tummarna så hårt jag kan! Hjärta
  • Vickan31
    Mirabilis89 skrev 2023-11-01 08:01:33 följande:
    RD14 med 5-dagars blastocyst, v. 4+5. 7:e återföringen, 3:dje graviditeten. IVF 1 gav 1 ET som ej tog sig, gravid FET 1 där som slutade i långdraget uteblivet missfall. IVF 2 gav plus på ET men långdraget uteblivet missfall igen. FET 1 IVF 2 efter sommaren gav inget plus, men nu så, FET 2. 7:e och 3:dje gången gillt nu, och det kan ju bara inte bara så jävligt att vi åker på ett tredje MA. Testerna nu är dessutom så mkt starkare än vad de var i samma läge vid tidigare graviditeter, så det känns så mycket bättre bara där. Lika starkt var det kanske 1,5 vecka senare förra gången. Det är nu det händer. ❤️
    Ååååh men gud vad glad jag blir, GRATTIS bästa du! 😍💖 Så otroligt glädjande nyheter, wow! Hjärta Vilka fantastiskt fina och starka plus, det känns ju verkligen toppen att se! Som sagt, vi har ju följts åt så länge och nu är vi båda gravida tack vare IVF, din sjunde återföring och min andra (tredje om man räknar återföringen med exet för några år sedan). Nu händer det Hjärta Hur mår du?
  • Vickan31
    Mirabilis89 skrev 2023-11-01 11:54:02 följande:
    HjärtaHaft lite symptom sen RD4 typ egentligen, men avfärdat det som biverkningar av cyclogest. Förra FET som blev negativ hade jag ännu mer symptom hehe.
    Ömma boobs och lätt illamående (mer som en baksmälla som håller på att gå över haha) som varierar i intensitet. Vet ju att det inte nödvändigtvis betyder något om man inte hr symptom tidigt, men för mig är det betryggande att ha det redan nu med tanke på att jg knappt hade några symptom alls de gångerna det blev MA. 

    Hur mår du själv? Är det dags för UL snart?
    Oj det var tidigt, och oavsett om det berodde på cyclogesten i början av ruvartiden så låter det ju helt klart som graviditetssymptom nu. Även om det inte är särskilt roligt att må illa så känns det som du säger ändå lite betryggande att man får ett kvitto på att det händer saker i kroppen Glad Så glad för din skull! Hjärta

    Jag har inte mått så här bra psykiskt på länge, men fysiskt är jag otroligt trött just nu och har haft ett rätt intensivt illamående varje dag i 1,5 vecka. Men som jag skev, och som du också sa, så är jag samtidigt glad att känna mig gravid eller vad man ska säga, så jag vill inte klaga, haha. Jag ska göra ett tidigt ultraljud den 7/11 så det närmar sig! Känns otroligt nervöst, har ju hört om så många som fått MA som upptäckts först på ultraljudet, men jag försöker att tänka positivt och hoppas att det här ska gå hela vägen Hjärta Vecka 8 imorgon och bör då vara 7+5 när det är dags för ultraljudet.
  • Vickan31
    Mirabilis89 skrev 2023-11-01 11:54:02 följande:
    HjärtaHaft lite symptom sen RD4 typ egentligen, men avfärdat det som biverkningar av cyclogest. Förra FET som blev negativ hade jag ännu mer symptom hehe.
    Ömma boobs och lätt illamående (mer som en baksmälla som håller på att gå över haha) som varierar i intensitet. Vet ju att det inte nödvändigtvis betyder något om man inte hr symptom tidigt, men för mig är det betryggande att ha det redan nu med tanke på att jg knappt hade några symptom alls de gångerna det blev MA. 

    Hur mår du själv? Är det dags för UL snart?
    Glömde fråga dig om du fått tid för UL? Var det imorse du plussade? 🥰
  • Vickan31
    Mirabilis89 skrev 2023-11-01 16:24:01 följande:
    Plussade i morse ja. 🥰 Ja det har vi, så tidigt som man får, så blir den 20/11 så kommer vara i v. 7+3 då. Och min klinik är bäst, med tanke på vår historik med flera MA så tyckte de det var självklart att vi kunde få ett extra UL efter det första om allt ser bra ut, för att se så att det fortlöper som det ska. 🥹 Kommer vara en oerhörd trygghet känner jag, så det är jag så tacksam för!
    Mirabilis89 skrev 2023-11-03 07:02:39 följande:

    Jag vet att omslag på Clearblue antal veckor i ?rätt tid? inte betyder allt, och att en del med fullgångna graviditeter aldrig får omslag ens. Men för mig med två MA i bagaget där
    omslaget inte kom alls eller som sist först v. 6+0 så betyder det SÅ mycket och ger sånt lugn att få det här redan i dag på v. 5+0. Glad


    Så himla bra av kliniken att både boka in ett tidigt UL den 20/11 och att de dessutom kommer att ge er ett extra UL med tanke på er historik Hjärta Jag har mitt UL imorgon och är så nervös, läste så sent som idag om någon som upptäckte MA på sitt tidiga ultraljud 😔 Vi får hålla tummarna!

    Ååh men verkligen positivt med omslag till 3+, det måste kännas jättebra för er! 🥰

  • Vickan31
    MalinJ skrev 2023-11-01 19:42:27 följande:

    Vickan Tack! Vi är superglada men också oroliga, eller jag är! Min sambo är inte lika lätt orolig som jag är, så tiden får utvisa.

    Men tänker att Allt som är annorlunda mot mina andra två graviditeter innan mf gör det bara mer bra, för då slipper jag oroa mig.

    Ömma bröst, lätt illamående, minskad aptit, otroligt jävla trött denna gången. Känner av växtvärken men inte hela tiden. Den kommer och går liksom.
    Men så fort man känner minsta lilla av mer smärta lr annorlunda så blir jag rädd. 


    Ska ta ett digitalt igen i helgen, det är sista och har det blivit mer så ringer jag in om detta på måndag.

    Vi har ju som sagt lämnat in alla prover och ska ringa ch ställa oss i kö för en tid på måndag. Men det kanske istället blir att berätta om graviditeten istället.
    Även skriva in mig! 


    Tog ju nya test i måndags tror jag det var och dom var starkare också. Så känns ändå bra just nu. 


    Men hur långt har du gått nu? 


    MalinJ skrev 2023-11-06 09:30:14 följande:

    Och jag är så glad!
    Tagit nytt veckotest, det sista och det visade 3+ på mig dena gången. Känns så himla kul och skönt att det stegrar som det skall med hcg.

    Jag har även ringt och skrivit in mig, lite läskigt dock. Och första besöket tar dom digitalt nu för tiden tydligen så fick en tid om en vecka på tisdag. Ska be dom kolla mina kärnvärden då också eftersom jag är så sjukt trött denna graviditet. Se om jag behöver ta något som hjälp, orkar knappt jobba heldag liksom.

    Även skrivit till Borås om allt så väntar på återkoppling där, deras telefontid var full. Suck! Haha

    Jag är idag på 5+4 😍



    Skönt att han inte är lika orolig, men jag är nog rätt lik dig så jag förstår att oron finns kvar ett tag hos dig. Men alltså SÅ bra att ditt veckotest visar 3+ nu, det känns ju otroligt bra! 😍 Vad roligt att du skrivit in dig nu och att första besöket är nära 😊 Bra idé att fråga om de kan kolla lite värden, det kanske jag också borde göra för jag håller med dig om att det är otroligt svårt att orka med heldagar när man är sjukligt trött. Jag är idag på 7+4, så precis två veckor skiljer mellan din och min graviditet då 🥰 Hoppas verkligen av hela mitt hjärta att det ska gå bra för er den här gången, nu är det banne mig er tur! Hjärta
  • Vickan31
    Melsson skrev 2023-11-02 09:06:29 följande:
    Ja det var väldigt häftigt och en sten som lättade från bröstet. Snart är ni med om samma <3 Men förstår om det är nervöst men tror allt kommer gå jättebra!!!  Nu vill man ju bara göra KUB med så man kan andas ut och berätta för familjen, har inte velat säga något till dom än - men dom flesta kompisar vet om. Har ni berättat?

    Åh vad segt med att illamåendet håller i sig - MEN, det är ju ett bra tecken med, önskar ibland att jag nästan kunde må lite illa med så att det kändes mer verkligt. Det är ju toppen att du kan jobba hemifrån lite mer nu, är du trött med? Nästa steg är KUB för att göra ultraljud och typ kolla gomspalt och ta blodprov (?) för att kolla ev kromosomavvikelser. 
    Jag förstår verkligen det, och tack! 🥰 Nära till UL nu, det är redan imorgon bitti, så jag hoppas att jag kan få logga in här och ge er goda nyheter efteråt. Ja efter KUB borde ni absolut kunna andas ut ytterligare lite mer, och vad roligt och stort att få berätta för familjen då! 😍 Vilken vecka kommer du att vara i då vid KUB, typ vecka 12?

    Ja vi har berättat för närmsta familjen och de vänner som visste om att vi gjorde IVF, men det finns många nära och kära som inte vet än och som jag ser fram emot att få berätta för efter KUB då vi kanske känner oss lite mer säkra på att det här kan gå vägen tänker jag 😊

    Ja jag försöker tänka att risken för MA kanske är lite mindre om man mår illa och känner de här symptomen, men det är såklart ingen garanti alls. Tycker att det låter skönt att du slipper illamående, hehe, men förstår absolut vad du menar 😊 Ja jag är så sjukt trött, nästan så man knappt orkar med att jobba heldagar som jag skrev till Malin här ovanför, men det står i gravidapparna osv att energin brukar kunna bli bättre igen i andra trimestern. Så bra att ni ska få titta till bebisen snart för KUB, eller det kanske är några veckor kvar? Hjärta
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet