• Janni91

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Soff skrev 2021-08-14 11:07:49 följande:

    17:e försöket gick åt skogen också. Mensen kom igår, som väntat. Blev så himla ledsen, men har börjat bygga upp mig själv igen för att ge mig på nästa försök.


    Jag anar ju att jag kanske har lite för lågt progesteron och jag önskar verkligen att Her Care (som jag ska ha samtal med på Onsdag) kan bekräfta detta i mina provsvar, så jag kan få börja med progesteronkräm eller nåt. Känns som att det måste till nåt liksom för att något ska hända. 


    Åh så tråkigt att mensen kom! Förstår dig verkligen :( Mina spottings har börjat idag på ÄL+9 (i vanlig ordning) så mensen kommer snart för mig med så har legat och gråtit hela förmiddagen. Det gör ju så ont varje månad mensen kommer. Håller tummarna för att du får mer klarhet på onsdag då, lycka till! <3
  • Janni91
    Yassie skrev 2021-08-14 14:03:25 följande:
    Jag tog ett testa tidigt som visade negativt på morgonen idag? blir inte klok på detta.. :(
    Nä, fy vad tråkigt!!! Beklagar verkligen! :( 
  • Janni91
    Soff skrev 2021-08-14 16:33:11 följande:
    Åh :(( fan också.. ja usch det är verkligen skit detta :(( <3 stackare. Ja det gör verkligen så jävla ont.. Kram till dig! Åh ja jag önskar att det finns något som kan ge en lite nytt hopp. Tack <3 
    Verkligen, tack! Har faktiskt bokat in en tid hos ett medium :P Hittade en som har fått jättebra recensioner så jag tänkte why not liksom. Kan vara kul att testa i alla fall, hon kanske kan ge mig lite hopp i alla fall. Kram <3 
  • Janni91
    Soff skrev 2021-08-15 10:55:05 följande:
    Ahaa okey! Kan inte säga att jag tror på sånt, men om man ser det som en kul grej och vill testa så ja, why not :) vill bara inte att du ska få massa tomma ord från henne som kan appliceras på vem som helst, då oftast dessa människor utnyttjar just människor som går igenom jobbiga saker, sorg etc. Säger bara i all välmening. Kram <3 
    Tack, tror inte det är någon fara med just henne eftersom andra är väldigt nöjda och upplever att de har fått bra vägledning. Jag tycker att det spirituella är väldigt intressant men har aldrig varit hos ett medium. Kommer självklart ta det med en nypa salt men jag tror att det finns vissa bra medium, även om jag har full förståelse för att många tror att sånt bara är hittepå :P Kram :) 
  • Janni91
    Weloty skrev 2021-08-16 09:10:20 följande:

    Hej alla!

    Jag ville bara uppdatera er om att jag och min man idag ska påbörja vår fertilitetsutredning efter 14 månader av helt resultatlösa försök. Efter månader av hopplöshet känner jag äntligen att det kommer en liten ljusglimt. Vi har nästa BIM den 9/9 så jag antar att vi inte hinner börja med någon slags behandling eller åtgärd denna gång, men det är i alla fall i rullning vilket känns skönt!

    Ni som har gjort en utredning, hur gick ert första besök till?


    Åh, så spännande! När vi var på utredning så fyllde vi i en hälsodeklaration och pratade igenom vår situation (hur länge vi försökt, livsstil, sjukdomshistoria osv). De gjorde ett ultraljud på mig och de tog lite blodprover på oss. Min sambo fick remiss för spermaprov och jag blev inbokad på att lämna urinprov och spola äggledarna. Så vårt första besök bestod mest av samtal och planering för hur vi skulle gå vidare. Ibland står det på klinikens hemsida hur utredningen går till. Stort lycka till! :) 
  • Janni91
    Weloty skrev 2021-08-16 10:20:59 följande:
    Tack för svaret! Jag har sökt på deras hemsida men det finns knappt någon information tyvärr. Tack för att du delar med dig, då vet jag på ett ungefär vad vi kan förvänta oss! :)

    Nu hoppas jag bara att utredningen ska gå fort utan lång väntetid mellan olika prover och besök. Är samtidigt väldigt rädd att de ska hitta någonting fel, men lika rädd för att allt ser bra ut. Om någonting är fel så går det förhoppningsvis att lösa, men om det är oförklarligt så vet jag inte hur vi går vidare.
    Förstår känslan, det är ju skönt om allt ser bra ut, fast ändå frustrerande. För oss har det gått väldigt fort med prover och inbokade tider i alla fall (gick hos en privat klinik men de gör landstingsfinansierade utredningar). Kliniken hittade inget fel på någon av oss så vi är oförklarligt barnlösa och har fått remiss för ivf. Men jag har kontaktat en annan klinik och bett om en second opinion så jag får se om de håller med eller inte :) 
  • Janni91
    Weloty skrev 2021-08-16 11:44:01 följande:
    Vad skönt att ni har IVF på gång i alla fall! Vet du redan nu hur lång väntetid det kommer att bli för er?
    Jag har fått lite olika besked, men troligtvis minst 9 månader :( ska ringa Sahlgrenska och fråga om någon vecka. Så vi funderar på att betala privat ivf istället för att slippa vänta så länge. 
    Tildasafira skrev 2021-08-16 11:06:32 följande:

    Hej tjejer!

    Varit lite off, men med en tidigare ägglossning borde jag ha bim imorgon. Tog ett test imorse, vet inte riktigt vad jag ska tro. Ser något väääldigt svagt men har en magkänsla av att mensen kommer imorgon ändå. Så less på att ?plussa svagt? för att sedan bli besviken.


    Men åh, hoppas hoppas!!! :D :D 
  • Janni91
    Tildasafira skrev 2021-08-16 13:14:35 följande:
    Tog ett till nu vid lunch av ren nyfikenhet och tycker det är starkare?
    Åh, jag håller med om att detta ser lite starkare ut! Håller tummarna för att det fortsätter att öka :) 
  • Janni91
    Uppdaterar listan eftersom min mens kom i vanlig ordning.

    NatMar005 PLUSSAT


    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

    Ericky, BIM 21/7, 33 år (12:e försöket och 2:a försöket efter MF) PLUSSAT

    apan95, BIM 9/8, 25 år (inväntar FET)

    Lisen91, BIM 11/8, 29 år (13:e försöket)

    Ciccie86, BIM 11/8, 35 år, (6:e försöket.)

    ananna, BIM 18/8, 29 år (14:e försöket, står i kö för utredning inom regionen)

    Mirabilis89, BIM 19/8, 32 år (14:e försöket)

    Tildasafira, BIM 19/8 (17e försöket, upprepade tidiga missfall)

    Vickan31, BIM 26/8, 32 år (15:e försöket)

    MsTintin, BIM 3/9, 29 år (18:e försöket)

    RH93, BIM 4/9, 28 år (14:e försöket)

    Sellcarro, BIM 7/9 (13:e försöket, 1 MA & 1 MF)

    Soff, BIM 9/9 (18:e försöket)

    Weloty, BIM 9/9, 30 år (14:e försöket, under fertilitetsutredning)

    Janni91, BIM 11/9, 30 år (15:e försöket, oförklarligt barnlös och inväntar IVF)

    Längtartillvår, BIM 30/9, 36 år (12e försöket, första IVF försöket)
  • Janni91
    Weloty skrev 2021-08-16 14:57:50 följande:

    Nu har vi precis kommit hem från vårt första besök på fertilitetskliniken! Det gick undan kan jag säga, vi var där max 20 minuter. Ett kort samtal med frågor om hälsa och levnadsvanor, sedan ett ultraljud på mig där läkaren snabbt konstaterade att jag har ovanligt många äggblåsor på båda äggstockarna. Hon misstänker PCOS, så jag ska tillbaka nästa vecka på cykeldag 13 för att kolla om ägglossning är på gång. 

    Om det inte mognar några ägg tills dess så blir det medicinering för min del, antagligen med Letrozol? Jag har känt på mig att någonting är fel med mig, men har inte riktigt förstått vad eftersom jag har regelbunden mens och inga andra symptom. Det känns tungt men samtidigt hoppfullt då läkaren sa att de flesta med PCOS lyckas efter medicinering, samt att IVF också brukar funka bra för dessa personer.


    Skönt att vara igång då! Jag vet flera som blivit gravida snabbt när de får hjälp med att stimulera ägglossningen, så förhoppningsvis ordnar det sig för er snart! :) Med andra ord tycker jag verkligen att du ska vara hoppfull! :) 
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet