Inlägg från: Längtartillvår |Visa alla inlägg
  • Längtartillvår

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Bx3 skrev 2021-10-14 21:14:26 följande:

    Har tänkt på dig idag, hur har det gått? <3


    Men vad gulligt av dig <3

    Kliniken ringde igår morse och bekräftade följande:

    De fick ut 8 ägg varav 6 var mogna. Igår var det 4 som var befruktade. Imorgon ska de ringa igen för ännu en uppdatering och då vet De mer om kvaliteten tydligen. Hon gissade pga min ålder osv så trodde hon att 2 skulle klara sig till dag fem, en till mig och en till frysen. De har preliminärbokat en tid för embryotransfer på måndag eftermiddag men vad som helst kan ju hända innan dess.

    Hade såklart hoppats på ett större antal ägg, men att 4 av 6 befruktades känns ändå okej. Hoppas hoppas att det iaf blir ett ägg som överlever tills måndag!!

    Hur går det för dig? Har du haft fler VUL och uppdateringar om dina äggblåsor? Blir äggplock fortfarande på måndag?
  • Längtartillvår
    Vickan31 skrev 2021-10-15 08:59:43 följande:

    Igår hade vi första besöket angående IVF på den nya kliniken vi valt (kommer inte ihåg om jag sagt vilken det blev eller om någon tycker att det är dumt om man pekar på en viss klinik?) och det var en väldigt positiv upplevelse där både läkare och barnmorska var sååå varma och omtänksamma och fina! Läkaren hade inför besöket gått igenom vår journal med de undersökningar och prover vi gjort på den första kliniken och så gick läkaren idag igenom med oss hur hela IVF-processen funkar, ställde frågor och lät oss ställa frågor och ventilera tankar och känslor. Det kändes verkligen som att hon tog sig tid och genuint engagerade sig. Sen kollade hon lite på min livmoder och äggstockar (allt såg bra ut) och skrev recept för alla sprutor innan vi fick träffa barnmorskan som gick igenom vilka doser och dagar som gäller för sprutorna samt att vi fick testa på varsin "stressboll" hur man använder sprutorna. Vi vet inte än exakt när vi får börja med IVF, men när nästa mens kommer så ska jag ringa och då kollar de om det klaffar så de kan klämma in mig den cykeln eller om vi behöver vänta en månad till. Kändes jättebra med den här kliniken, är så glad att vi bytte, och jag har även berättat för min chef nu direkt efter läkartiden om vad som händer och hon gav också väldigt fin respons och sa att hon var så glad att jag berättade. Så vi kaaanske snart är igång med första IVF-behandlingen, vågar inte hoppas för mycket på nästa cykel, men det känns ändå pirrigt och jobbigt och spännande på samma gång!


    Hej, vad spännande att ni snart får starta! Och vad härligt att det känns så bra med kliniken, sådant är viktigt. Vad kul att ni fick testa sprutorna på stressful, det fick inte jag. Det är lite skräckblandad förtjusning med IVF tycker jag. Känns så skönt att man får hjälp, samtidigt som man ju inte vill gå igenom IVF. Vet att alla har olika upplevelser såklart, men för mig gick stimuleringsfasen över förväntan, var inte så hemskt som jag trodde det skulle vara. Hoppas det blir samma för dig. Lycka till!
  • Längtartillvår
    Soff skrev 2021-10-15 22:16:09 följande:

    Idag var jag och hämtade ut min progesteronkräm! Är på CD10 idag och ska börja med den CD16 efter äl. Kan inte låta bli att känna mig glad och hoppfull denna cykel. Blir det inget så är det så..men känns verkligen så himla skönt att få hjälp med det där och på nåt sätt (förhoppningsvis) komma framåt.. Trevlig helg till er alla <3 


    Hej, vad kul att få testa något nytt, hoppas verkligen att det funkar! Håller tummar och tår. Håll oss uppdaterade om hur det går. Hur/var/hur ofta tar man krämen?
  • Längtartillvår
    Bx3 skrev 2021-10-16 10:03:25 följande:

    Va skönt att flera tog sig! Fortsätter hålla tummarna nu att så många som möjligt klarar sig tills måndag! <3

    Nej jag fick bara göra 1 VUL, kändes lite konstigt eftersom dom la ÄP 7 dagar efter VUL. Jag trodde jag skulle få ett till på torsdagen. Vet inte om det beror på att jag gör mina VUL på fertilitetsmottagningen där jag bor, för Livio ligger 3h härifrån. Men dom borde ju ha lika bra koll tänker jag..

    Då har du insättning när jag har ÄP då, då hoppas vi på en lyckosam dag för båda! :)


    Tack fina <3 de ringde imorse igen och berätta att de fyra som befruktades lever fortfarande!! 2 är väldigt bra kvalitet och 6celliga. Den tredje är okej kvalitet men utvecklas lite långsammare-4cellig. Den fjärde går det sådär för, men jag håller ändå mina tummar för den <3

    På måndag morgon ringer de och bekräftar om/vilken tid på eftermiddagen transfer blir. Vilken tid har du ditt äggplock? Håller tummarna för oss båda, och det kommer gå bra för dig ska du se. Det är över snabbt!

    Tror de har bra koll ändå fastän de inte gör VUL. Tar de blodprov istället? Här tyckte jag det kändes lite väl mycket med VUL och blodprov varannan dag. Mina stackars armar är sönderstuckna nu.

    Hur känns det för dig med alla sprutorna som du tar? Idag är det väl dags för trigger sprutan??
  • Längtartillvår
    Bx3 skrev 2021-10-17 01:58:18 följande:

    Men wow, låter ju superbra hittills! :) hoppas dom kommer med lika bra besked på måndag! Jag har ÄP kl 7.30 på måndag.

    Nej dom gjorde ju VUL i måndags och bokade in ÄP måndagen efter. Utan några fler tester. Så känns som dom typ chansar hehe men det är ju deras jobb detta så jag får lita på att dom har koll. Ja men precis, idag tog jag den sista sprutan! Jag mår illa, molvärk i magen, sjukt trött och väääldigt känslig/nära till gråt. Hade jag inte varit mitt i ivfen hade jag trott jag var gravid.. :P kände du av något? Förstått att det är väldigt olika.


    Oj så tidigt, måste ni köra 3 timmar för att komma komma då? Men skönt att ha det överstökat så snabbt. Har du tagit ledigt från jobbet eller ska du jobba efteråt?

    Ja de har nog absolut koll, spännande det blir då för dig med antal ägg som de får ut. Jag fick ju inte ut så många som jag trodde, hoppas du får fler och i toppkvalitet! Håller tummarna för dig. Njut av din sprutfria dag idag <3

    Jag har mått oförskämt bra, inte kännt av någonting alls! Tänkte att jag kanske inte skulle få några ägg iom att jag inte märkte av något, men de växte där inne ändå. Efter äggplocket så började jag med progesteron sprutor (bland annat, tar andra sprutor och mediciner också) och min mage blev så uppsvälld, hård och hade så ont efter sprutorna. Ringde läkaren, för det kändes inte normalt, och fick ta extra vagiatorer istället.

    Lycka till imorgon, kommer tänka på dig på morgonen!
  • Längtartillvår
    Vickan31 skrev 2021-10-18 10:27:21 följande:

    Tuusen tack, herregud vad fina ni är allihopa som tar er tid att stötta och peppa! <3 Jag blev som sagt så glad över det fina bemötandet på kliniken och av min chef, så jag väntar med spänning på min BIM på onsdag och om det då visar sig finnas tid för mig denna cykel eller inte. Tempen hade sjunkit imorse så jag gissar att mensen är på ingång snart. Precis som ni säger är det såklart blandade känslor, men jag försöker tänka på det positiva att om mensen kommer den här veckan så är vi i alla fall närmare att få hjälp. Och att ha er i det här, som går igenom en liknande resa vissa med pågående/genomgången/kommande IVF är så värdefullt och fint <3 

    Jag kommer att få Bemfola (istället för Gonal-f eller menopur) för att stimulera att fler ägg mognar samt efter det några sprutor Fyremadel som bromsar så att äggen inte lossnar för tidigt. 

    @Steeph: Tack för dina kloka ord <3 Hur går det för dig, är det snart dags för äggplock eller vart i processen är ni? Och vilka sprutor får du? Du har säkert skrivit det, men jag kommer inte ihåg :) <3 

    @Längtartillvår: Ja jag håller med dig, visst är det en skräckblandad förtjusning, och det är så fint att få följa dig som kommit lite längre på din IVF-resa :) Skönt att höra att stimuleringsfasen gick över förväntan! Jag är nog mest nervös för äggplock eftersom de inte söver här. Då blir det förhoppningsvis insättning för dig snart, eller hur ser veckan ut? Håller alla tummar <3 

    @Soff: Vad spännande med progesteronkrämen, tänk om det är den som har behövts hela tiden! Jag håller verkligen tummarna för att den ska hjälpa! <3 


    Tänk så olika det är. Jag fick ta både menopur och bemfola. Jag är säker på att både stimulering och äggplock kommer gå bra! Och kom ihåg att äggplovket är över snabbt! Har du funderingar så är det bara att fråga :) önskar dig största lycka till <3

    Jag hade insättning idag. Har nu satt in en blastocyst som de tyckte såg jättefin ut. Men allt kan såklart hämta, lång väntan till graviditetstest!
  • Längtartillvår
    Tildasafira skrev 2021-10-18 11:30:32 följande:

    Hej finingar! Så kul att många äntligen får prova lite nya vägar och metoder för att lyckas! Och grattis till er som plussat äntligen, så himla kul!

    Jag har precis varit på kliniken och träffat läkaren inför ivf-start. Jag borde få min mens på torsdag så därmed börjar jag med sprutor på fredag! Så taggad och skraj på samma gång! Jag kommer dock inte få göra en färsk återföring då jag har högt amh och därmed risk för överstimulering! Lite tråkigt, men men, hellre vänta några veckor extra och ha en större chans än att skynda på allt! Hoppas alla mår bra och haft en fin måndag hittills!


    Så kul att det är så nära!!! Det kommer gå så bra ska du se. Lycka till! Fastän det är tråkigt för dig att du inte får överföra en färsk, så känns det tryggt att läkarna har sådan koll på allt <3
  • Längtartillvår
    Bx3 skrev 2021-10-18 11:35:49 följande:

    Nej vi tog in på hotell igår så vi hade nära till kliniken imorse. :) kändes bättre än att åka kl 04 imorse. Nej jag behöver inte ta ledigt eftersom jag är sjukskriven sedan mitt utomkvedshavandeskap. Det blev komplikationer efter operationen så har varit hemma sedan dess. Ska börja jobba nästa måndag antagligen.

    Dom fick ut 7 ägg. :) känns helt okej! Sen vet man ju inte kvaliteten så får se imorgon när dom ringer hur många som befruktats. Jag ska bara ta vaginala tabletter 3 ggr om dagen fr.o.m imorgon tills testdagen. Hoppas du mår bättre av att ändra medicineringen <3


    Men vilken bra idé! Och alltid lite lyxigt att ta in på hotell ju :) hoppas det känns okej för dig att börja jobba snart igen, och att du återhämtat dig hyfsat efter operationen.

    Så grym kropp du har som fått ut hela 7 ägg!! Jag håller tummarna för att det är bra kvalitet! <3

    Ja, jag mår bättre utan lubion (progesteron sprutan) tar bara cyclogest 3ggr om dagen, arovi en gång om dagen som är blodförtunnande och progynova 3 ggr pm dagen.
  • Längtartillvår
    Steeph skrev 2021-10-18 11:43:10 följande:

    Svarar lite här och ger en uppdatering om ivf runda 1.

    Det går segt för mig tyvärr. VUL nr 2 visade bara 6 ägg i storlek 12-14 mm (1 på 15 mm) och slemhinna på 13 mm.

    Läkarna har sagt att vi höjer på med dos tills på fredag och har inga fler blåsor kommit igång så avbryter vi.

    Detta för att jag har 20-30 små blåsor och ett högt amh. De vill inte ?slösa? ett försök och få ut kanske 6-7 ägg när jag har en större kapacitet. Om det blir avbrutet så kommer jag få köra menopur och gonal-f med lite högre dos (300 sammanlagt) i kombination då jag verkar vara en liten specialare.


    Vad skönt att de håller sådan bra koll på dig, håller tummarna för att de växer som de ska. Låter ju ändå lovande att du har så många blåsor, kanske att de växer snabbt nu de kommande dagarna!
  • Längtartillvår

    Det händer så mycket i gruppen, så fint att alla vill dela med sig och att man får följa så mångas resor. Jag hoppas så det ska gå bra för er alla som nu testar något nytt (ivf, creme etc)

    Idag har jag fått en fin blastocyst insatt. En till frysen och imorgon ska de ringa och uppdatera om de två sista embryorna klarar sig eller inte.

    Allt gick smidigt och de var så trevliga, och snacka hela tiden. De visade hur/när de förde in blastocysten, och fick med mig kort på embryot, då min partner inte var med i rummet.

    Nu är det lång dryg väntan som gäller för min del innan vi får veta om det här funkade eller inte.

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet