Inlägg från: Mirabilis89 |Visa alla inlägg
  • Mirabilis89

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Vickan31: Ja nej jag testade ju positivt redan på RD5 förra gången så det är inget att hoppas vidare på nu. Glad

  • Mirabilis89

    Fick gå på en extra UL-kontroll på vår ivf-klinik nu i går eftersom jag hade spottings från återföring fram till mens efter vår senaste FET (som ju inte gick vägen).

    Vi har ett embryo kvar i frysen nu, så de ville
    kolla just in case. Allt såg bra ut, men slemhinnan var aningen tunn för vilken dag jag var på (CD8, 4 mm) så läkaren (en ny som varit överläkare på kliniken förut men nu mest jobbat utomlands i Dubai osv men nu är konsult där) satte in mig på progynon 2 ggr/dag, och ny kontroll på fredag. Ser det bra ut då verkar det som att jag får en Ovitrellespruta för att boosta ägglossningen då (även om jag ju aldrig verkar ha haft problem med just det) och fortsätta med extra hormoner och sedan ev ta extra progesteron med. Hon föreslog även själv att jag skulle få trombyl sen för att ev. öka chanserna. Det har ju inte tillräckligt stor vetenskaplig evidens så för att använda på den stora massan, men hon (och jag håller absolut med även om jag själv är vårdpersonal med!) att det skadar ju inte, och kan det hjälpa så kan man ju prova. 

    Det känns bra att få prova något mer liksom, även om det förstås hänger mest på embryot i slutändan. Är ju inte konstigt om jag fått någon hormonell obalans nu efter ivf, missfall osv tänker jag även om jag inte haft det innan kanske. För sista embryot vi har i frysen just nu känns det lika bra att snacka på allt vi kan liksom, även om jag samtidigt ställer in mig på att det kanske får bli en ny sprutomgång i vår (vi är ju ändå bara på vår första IVF iallafall). Glad

  • Mirabilis89

    Svarar till er alla samtidigt:

    Ja även om jag haft min vanliga läkare så hade jag ju bett själv om det och tror absolut inte det hade varit svårt att få igenom liksom. 
    Förhoppningsvis blir det FET nästa vecka om allt går som det ska nu på fredag då, om inte annat så får vi nog köra på på en helt stimulerad cykel nästa mens, för att verkligen optimera. Och det hade nog känts helt ok det med Glad

  • Mirabilis89

    Tredje FET (fjärde återföring) och sista från första omgången IVF bokad till nu på fredag. Har tagit extra progynon för bättre slemhinna sen i tisdags och har lagt till cyklogest (progesteron) från och med i dag. Förhoppningsvis kommer det hjälpa till på traven, och så länge embryot ser bra ut på
    fredag så har vi ju alla förutsättningar nu när vi får lite hjälp
    på traven med eventuell hormon-obalans med. Fjärde gången gillt! Skrattande Och ser man till hur det gått när jag tagit mina två körkort så har det gått på fjärde försöket båda gångerna, så jag tänker att 4 kommer vara vårat lyckotal! Solig

  • Mirabilis89
    Vickan31 skrev 2023-02-06 14:40:04 följande:

    Varning för lång text 😅


    Idag har vi varit på vårt första läkarbesök för fertilitetsutredningen. Där träffade vi en väldigt sympatisk och bra läkare som vi båda kände stort förtroende för, så det är i alla fall en bra start! Vi gick igenom våra hälsodeklarationer och alla prover vi hade lämnat och där såg ju allt bra ut (vi hade fått brev samt tjuvkikat på provsvaren på 1177). Sedan gjorde läkaren en undersökning med ultraljud där hon kikade på livmodern, slemhinnan och äggstockarna, och där såg allt också bra ut. Det blev dock ingen spolning av äggledarna idag. Läkaren sa att det inte var nödvändigt eftersom jag redan gjort det en gång i utredningen med mitt ex, men att vi kunde göra det igen om jag ville. Och det sa jag att jag väldigt gärna vill göra! Så det ska vi göra nästa månad, att jag ringer när jag får nästa mens och så bokar vi in spolningen då. Hade förväntat mig att få göra den nu, så det var väl lite tråkigt att behöva vänta en månad till, men huvudsaken att det blir gjort känner jag.


    Så summa summarum: allt de kunnat titta på under utredningen ser normalt ut för både mig och min sambo, men vid spolningen nästa månad kan de titta lite mer på livmodern och såklart själva äggledarna som är det jag vet om sedan tidigare kan vara ett problem. Något jag inte var beredd på var att i den här regionen (jag har ju flyttat sedan förra utredningen, då jag bodde i Stockholm under några år) får man visserligen göra en utredning efter att man försökt i ett år, men man får ingen hjälp förrän man har försökt i TVÅ år. Så vi kan inte få hjälp med IVF förrän om ytterligare ett år från nu, och det hade jag ingen aning om eftersom det inte fungerade så när jag gjorde utredning och IVF i Stockholm. Läkaren sa att om hon hade fått bestämma så tycker hon personligen att vi borde få hjälp snabbare eftersom jag redan försökt två år med mitt ex och ett år med min nuvarande, men enligt reglerna är det två års försök som gäller för att få göra IVF i den här regionen om man inte hittar något fel under utredningen. Och en blockerad äggledare räknas inte som ett tillräckligt stort problem, för då finns det ju fortfarande chans att bli gravid naturligt om en av två äggledare har fri passage. Om däremot båda äggledarna skulle vara blockerade, då är det ju inte möjligt att bli gravid utan hjälp och då kan man få skicka en remiss för IVF redan nu. Så vi får se vad spolningen visar nästa månad, men läkaren sa att hon ska försöka allt hon kan för att vi inte ska behöva vänta ett helt år till nu.


    Förlåt för lång utläggning, det är svårt att sammanfatta det på ett bra sätt och det är många tankar som snurrar i huvudet just nu, men det jag tar med mig efter dagens läkarbesök är:


    ·       * Superbra, engagerad och inkännande läkare


    ·       * Bra resultat på alla prover och gynundersökningen


    ·       * Nästa månad får jag göra en spolning för att se om äggledarna är blockerade eller inte


    ·       * Om båda äggledarna är blockerade har vi rätt till att få hjälp med IVF så snart som möjligt, men om det finns fri passage i ena eller båda så får vi inte ansöka om remiss för IVF förrän om ett helt år från nu


    Amen näeh vad irriterande med den andra regionens regler! Att söka er privat är inget alternativ heller?
  • Mirabilis89

    Jag har aldrig hållit på att tempa och så själv, kanske mest för att jag har haft så väldigt regelbundna cykler, med tydliga utslag på ÄL-test varje månad. Så jag tycker det är ärtor fascinerande! Gör ni det lite som ett alternativ till att ta äl-test, har ni lite mer oregelbundna cykler osv? 

  • Mirabilis89

    I kväll börjar vi stimuleringen med sprutor för IVF 2. 
    Förra omgången gav 8 ägg, 6 mogna, 5 befruktade och som i slutändan blev 1 ET och 3 blastocyster till frys. Blev gravid på FET 1 men slutade i MA, och cyklerna var lite kajko efter det varav jag tror det kan ha påverkat infästning med för
    låga hormonnivåer osv, så resterande två FET tog sig inte. 

    Har varit trött och less på det men ja, ni kör vi igen. Fick ju procentuellt sett hyfsat bra resultat sist, men vet ju aldrig hur det kommer se ut nu. Nåja, jag tänker se det som att det kanske var en ?dålig batch? sist. Och får vi till frysen nu kommer jag be om att få göra helt stimulerad cykel vid återföring sedan. Cyklerna nu verkar vara lite kajko överlag, försenad mens (som jag aldrig haft osv) och tänker samtidigt att det inte är konstigt om det ställer till det i kroppen med alla hormoner i samband med IVF osv med. Så lika bra styra helt med stimulerad cykel sen då. 

    Nåja, bara på?t igen! Vi har ju oförklarlig barnlöshet där allt ser bra ut hos både sambon och mig, så då är ju sannolikheten för att det mest behöver tid och flera chanser för att lyckas. Och jag har ju blivit gravid en gång även om det inte gick vägen då. Man ska inte jämföra sig med folk, men jag gör det ändå såklart. Och min sambos nära vän och hans sambo har gjort IVF med betydligt sämre förutsättningar då hon är över 40, gjorde 4 äggplock och endast fått en återföring som tog sig. Då blir jag lite hoppfull ändå, kan det gå för de med mycket sämre förutsättningar så lär det ju gå för oss med!

  • Mirabilis89
    Teriz skrev 2023-03-24 20:32:17 följande:

    Ja hörrni, svaren från blodproven lyser med sin frånvaro. 


    Men vet ni? jag tog ett graviditetstest imorse (bim-4) och det sa GRAVID 1-2 veckor!!! Så sjukt. Denna månaden vi skippat följa upp ÄL och myste en gång haha. 

    Efter 3 missfall så vågar man ju inte bli glad direkt på en gång. Tvivlen sätter in direkt? är testet rätt? Kommer mensen komma om några dagar?

    Men jag måste våga tro Och se de positivt. Jag är gravid! Så nästa vecka ska jag ringa min doktor och så får vi se om jag ska börja äta
    någon medicin eller vad som händer. 


    Stort grattis!! Hjärta
  • Mirabilis89
    Melsson skrev 2023-03-27 13:18:34 följande:

    Men WOW stort stort grattis till dig Teriz. Vilken fantastiskt fin överraskning! Och snacka om att det ger hopp till oss andra med att man inte "behöver" ligga varje dag i en vecka!!

    Ja ring läkaren ASAP så att ni får all hjälp nu och kan få behålla det lilla fröet <3 Heja er!!!!!

    @Mirabilis så himla tråkigt att det blev ett MA....Usch så jobbigt, lider med er <3 Men verkar ju som du har bra ägg eftersom fler klarade sig till frysen så det är ju jättebra!! Jag tycker man hör om många som det tar sig för på andra simuleringen, så håller verkligen tummarna att det är så för er!!! När blir äggplock? Är det efter två v?


    Ja rent logiskt så talar det ju för att vi mest har haft otur och behöver fler insättningar på oss. Det känns helt ok ändå.

    Det beror på, förra gången fick jag ta sprutor totalt 12 dagar och hade då äggplock CD15 (1,5 dag efter sista sprutan). Men då började jag på en lite lägre dos, så har jag tur behövs det kanske inte lika många sprutdagar den här gången. Glad

    Tack och lov är jag väldigt chill med att ge mig själv sprutor och får inte speciellt mycket biverkningar så själva den biten gör mig inget att göra igen!
  • Mirabilis89

    Jag känner att jag hr lite dålig koll på er som är aktiva i tråden (förutom Vickan hehe) och era bakgrundshistorier, det är lite andra som hänger här nu jämfört med när jag började vara här.

    Skulle ni vilja dra en liten presentation om er och er historia? Glad

    Jag själv är 34 och min sambo fyller 42 i sommar. Jag har varit utan p-piller sen sommaren 2020, aldrig blivit gravid på naturlig väg. Utredning har inte visat på något fel på oss, jag h ett amh på 1,0 men inte katastrof-lågt. IVF 1 gav en ET och 3 blastocyster till frysen. Blev gravid på första FET men slutade i MA som blev en långdragen process att få bort helt. Kommande två FET tog sig första där inte och andra blev nog en kemisk graviditet. 

    Nu är vi igång med sprutor på IVF 2. Ont i huvudet som biverkning men också det enda typ, känner endast av lite molande värk i nedre delen av magen, kanske typ. Första VUL i morrn, ska bli intressant. Fick börja på
    en snäppet högre dos den här gången, och förra gången fick jag spruta i totalt 12 dagar så det kanske blir några färre nu. Drömmer

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet