Inlägg från: Tildasafira |Visa alla inlägg
  • Tildasafira

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Hej vänner <3 igår eftermiddag kom mensen och idag påbörja jag ny behandling efter mitt avbrutna försök senast! Tog sprutan på mig själv idag för första gången, innan har sambon gjort det (och jag blundat) och det kändes braaa.

    Kommer bli en pusslig period för mig att försöka få till denna process med ultraljud och äggplock osv mitt i min praktik där det är svårt med frånvaro men jag tänkte lite att; vad ska kunna hindra mig från att följa två drömmar samtidigt? Vill man så kan man liksom! Kramar

  • Tildasafira
    RH93 skrev 2021-11-25 19:56:03 följande:

    Åh va spännande att du fått påbörja nytt försök! Och heja dig som tagit spruta själv. Det är verkligen det som jag är mest rädd för, men hoppas att ens nålrädsla kanske kommer lindras lite under tiden.


    Ja, känns skönt att vara igång! Av ren nyfikenhet så testade jag ett digitalt imorse som vart positivt. Min mens varade bara i typ två dagar, men samma hände ju förra omgången och då avbröts mitt försök och jag började blöda, så denna gång har jag bestämt mig för att inte säga något och se på ultraljudet på onsdag vad dom säger:) hört att menopur inte ska ge positiva utslag på gravtest men vem vet! Orkar liksom inte gå igenom fler missfall nu!

    Läste att du väntar på svar på remissen! När skickades den? Har du bestämt dig får klinik? Sticken hoppas jag går lika smärtfritt för dig som det hittills varit för mig, man kommer in i det snabbt<3
  • Tildasafira
    Soff skrev 2021-11-28 10:02:01 följande:

    Känner mig nervös nu. Trodde mensen skulle komma i Fredags, hade preppat med ipren och tamponger till jobbet för att jag var helt säker på det. Den kom aldrig. Jag tog ett negativt test... det har känts till och från hela tiden som att "fan, nu kom den igång", kollar på toa, inget. Idag är det söndag och fortfarande ingen mens, och jag är SÅ rädd att den plötsligt ska börja nu när jag börjat få upp hopp.. jag kollade igenom hur långa mina cykler varit de senaste åren och det händer extremt sällan att jag har en cykel på 28 dagar, oftast så pendlar det mellan 25-27. Idag är denna cykel 29 dagar. Jag vet att jag tog ett negativt test, men tänk om det bara togs för tidigt?...

    Jag är livrädd för att det här hoppet kommer slås i spillror idag.. eller imorn.. att min kropp helt plötsligt bara bestämt sig för att ha en längre cykel än vanligt... Just nu känns det inte ens som att den ska börja, men jag vet hur snabbt det kan vända.. Vågar INTE ta något nytt test i nuläget..

    Det är absolut jobbigast när mensen ska gå över tiden och att den sen börjar... Om den nu ska börja, får den gärna börja tidigt, inte sent... 


    Soff! Jag förstår hur du känner, verkligen <3 jag hoppas så innerligt att det senaste testet bara var taget lite för tidigt! Hur lång lutealfas har du? Hur många dagar efter äl var det du tog testet? Min tjejkompis hade helt blanka test fram till tre dagar efter BIM när det plötsligt blev positivt. En liten solskenshistoria även om jag vet att det kanske inte hjälper dig så mycket i stunden, men jag tycker att det är modigt och hälsosamt att ha lite hopp ibland <3 håller mina tummar stenhårt!
  • Tildasafira
    Vickan31 skrev 2021-11-30 10:00:21 följande:

    En liten uppdatering från mig (sorry att jag inte svarat er alla, men jag läser och tänker på er jättemycket)!

    Igår gjorde jag mitt första äggplock! 16 ägg hittade de, vilket är ganska många tror jag? Det gjorde såklart ont stundvis (och kan göra ont några dagar till sa de) men det var överkomligt och gick ganska snabbt så det gick verkligen MYCKET bättre än jag hade förväntat mig! De som tog hand om mig var så jäkla fina så jag blir alldeles rörd bara jag tänker på det! De gav mig massor med tid både innan, under och efter och vi avslutade förmiddagen med vila ett tag med saft, värmekudde och macka innan jag fick åka hem. Väl hemma tog min sambo hand om hunden så att jag kunde få vila i soffan, för det är lite ömt när jag rör på mig och de rekommenderar att man tar ledigt hela dagen.

    Nu finns två alternativ: antingen blir återföring imorgon kl. 14 ELLER om det finns flera bra ägg så odlar de vidare några dagar för att kunna urskilja vilket som egentligen är bäst, och om det blir så så blir återföringen på lördag istället.

    Jag har säkert glömt att skriva något, men jag måste ändå få säga att jag var superrädd och nervös för det här innan men har faktiskt fått må oförskämt bra (peppar peppar) så det behöver inte vara mardrömssmärta med äggplock för alla. Tänker att det kanske kan vara en liten tröst för dem som ska göra äggplock, att veta att det inte gör superont för alla utan är väldigt individuellt  

    //

    Skickar en extra kram till Soff pga tung mensstart och Solevita som är så välkommen i gruppen och jag beklagar verkligen ditt missfall 


    Men fantastiskt resultat ju! Så spännande med ET på lördag! Håller tummarna för dig! Skönt att höra att det gick bra med äggplocket också, är lite nervös inför det. Kommer troligtvis få göra mitt bästa vecka <3 har du hört något mer om utvecklingen?
  • Tildasafira

    Dags för uppdatering från mitt håll med! Var på ultraljud idag för att kika till mina ägg! Dom kunde hitta en hel drös med ägg, många var fortfarande små men de hittade runt 11st på 14mm och tre som var 17mm! Ska tillbaka på fredag igen för ännu en koll för att kunna planera in äggplock på bästa möjliga dag!

    Lite roligt var också att de hade pratat med läkemedelsföretaget som gör Menopur och som hade försäkrat dem om att medicinen i sig inte KAN ge positiva utslag på gravtest. Jag berättade då att jag även denna omgång har positiva test (så sent som imorse) och läkaren och läkemedelsföretaget ska gå vidare med detta. Hur som helst så ordinerade hon ut blodprov för att utreda min missfallsproblemtik! ÄNTLIGEN! Jag är så lycklig över det.

    En annan kul sak är att sambons nya spermaprov hade typ 4dubblats åt det positiva! Tänkte att det kan vara fint att veta att man faktiskt kan förbättra dessa med bra näring, livsstil och vitaminer! Så skönt när jag såg hur han lös upp. Stackarn som länge klandrat sig själv och känt sig som ?problemet? i det hela <3

  • Tildasafira
    Gulgja skrev 2021-11-13 07:56:48 följande:

    Precis, jag tog Menopur. Karin sa i telefonen att vi kommer att byta protokoll inför nästa gång så jag kan uppdatera dig om vilket protokoll jag fick.

    Kan du inte ringa kliniken och boka in en tid med Karin? Det låter inte kul med blödningarna alls :( <3


    Hur mår du? Hur går allt? Tänker på dig! <3
  • Tildasafira
    evelinagra1 skrev 2021-12-01 18:46:53 följande:

    Gud va spännande! Får jag fråga hur han gjorde för att spermierna skulle förbättras?

    Min sambo har inte fått svar på sitt prov än men är så rädd att något ska vara fel för vet att han kommer bli heeelt förstörd om det är så..


    Bland annat så köpte vi vulverines paket för manlig fertilitet, kommer dock inte ihåg vad det hette? sedan så har han ätit bättre regelbundet med fasta måltider och slutat ?överträna? och dieta! Han äter mer grönt och försöker sova mer! Kika på vulverines seminarium om manlig fertilitet tillsammans med din sambo, det gjorde jag! Han fick upp ögonen lite för hur hela hans reproduktion fungerar! Hans första prov som togs var väldigt lågt, runt 1miljon simmare - och nu hade det ökat till 24miljoner där runt 10 miljoner var av superbra kvalitet! Så Himla skönt!

    Hoppas att din sambos prov kommer att vara fint <3
  • Tildasafira
    Gulgja skrev 2021-12-01 21:55:08 följande:

    Hej alla fina starka kvinnor! Jag är som vanligt SÄMST på att uppdatera men jag kikar in här ofta och hejar på er i mitt hjärta <3

    Nu kommer en uppdatering om mig. Vet inte vilka som minns men jag berättade om den hemska dagen innan och efter äggplocket med akut besök och akut operation 2 dagar i rad och att vi från akuten fick åka till äggplocket och åka tillbaka till akuten kvällen därpå för en akut operation (mycket akut i en och samma mening haha). Dagen efter min operation alltså två dagar efter äggplocket när jag låg på uppvaket på sjukhuset ringer läkaren mig och berättar av dem 23 ägg har endast 7 befruktats och alla är dåliga. Jag låg där nyopererad helt ensam och kände mig så otroligt nedslagen. Vi bokade då in en tid för att undersöka mig några dagar senare. Jag mådde otroligt dåligt, den fysiska smärtan var ingenting jämfört med den psykiska att inga ägg troligen kommer klara sig och vi kommer få gå igenom äggplock inom kort igen. Jag köpte boken it starts with the egg och köpte ALLA vitaminer som kan förbättra ägg kvaliten. Dagen för besöket hos läkaren på IVF kliniken så får jag ett samtal. Det är läkaren som frågar om jag fått brevet. Vad för brev frågar jag. Och hon säger NI HAR FÅTT TRE ÄGG I FRYSEN. Jag svimmar nästan fattar ingenting och börjar storböla. Jobbar hemifrån så jag satt i ett möte som jag fick mutea och hoppa ut ur.

    Tre av äggen har mirakulöst klarat sig och ett är en blasto på fem dagar. De andra två vågade de inte chansa och odla i mer än 2 eller 3 dagar nu minns jag inte riktigt men vi har tre i frysen och min tacksamhet är utöver det vanliga.

    Insättning beräknas bli någon gång i januari eftersom min mens inte kommit tillbaka än efter den hemska bortfallsblödningen jag hade och min kropp behöver vila efter all trauma jag gick igenom för några veckor sen.

    Så ge inte upp. Det finns en plan för oss alla. Skulle ingen av våra tre ägg vilja fästa så är jag okej med det. Tills dess har kroppen återhämtat sig och jag är redo för en ny omgång stimulering.

    Shit vilket långt inlägg. Förlåt mig ska bli bättre på att uppdatera mer ofta. Kram på er alla <3


    Åååh vad glad jag blir av att höra detta!! Fantastiskt! <3
  • Tildasafira
    Soff skrev 2021-12-01 20:47:27 följande:

    Åh va härligt med så många goda nyheter!! Och det är ju fantastiskt att du äntligen får utreda missfallsproblematiken! Det är ju verkligen på tiden!!!! <3 Så glad för din skull <3 


    Tack finis!! Så glad för att äntligen bli tagen på allvar med detta <3 hoppas du mår bra i allt!
  • Tildasafira

    Var på sista ultraljudet idag, och nu hade det verkligen tagit fart! Dom orkade inte ens räkna alla men minst 15 äggblåsor var redan fullt mogna och en hel drös påväg att bli! På måndag blir det ägglossningsspruta och på onsdag morgon äggplock <3

  • Tildasafira
    Gulgja skrev 2021-12-03 17:26:56 följande:

    Åhhhh ja heja heja blåsorna. Precis så var det för mig med. Karin orkade inte räkna alla på varje sida haha! Hon var otroligt varsam och duktig under äggplocket så du kan känna dig så lugn <3


    Men så skönt att höra att ditt äggplock med henne gick så bra, det lugnade mig massor <3 fick du träffa hennes gamla kollega som hon håller på och försöker värva till teamet? Han är också hur go som helst!
  • Tildasafira
    Vickan31 skrev 2021-12-08 09:56:32 följande:

    Ruvardag 4 (om jag förstått det rätt att återföringsdagen räknas som dag 0) och jag känner ingenting ännu, men det kanske inte är så konstigt. Jag fick i alla fall veta av kliniken igår att det inte blev en blastocyst till frysen utan tre! Jag blev så himla glad, det gav mig så mycket mer hopp än i lördags när de sa att det bara skulle bli ett till frysen av alla mina 13 fina (enligt dem) ägg. Jag tänkte lägga till min testdag här också. Hur mår ni? <3 


    NatMar005 PLUSSAT
    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT
    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT
    apan95 PLUSSAT
    Msofie PLUSSAT
    Ericky, BIM 21/7, 33 år (försöktsedan augusti 2020 och haft 1 tidigt missfall samt förlorat en graviditet i en vattenavgång i v17)
    Bx3, BIM 30/10, 32 år (försökt 1,5 år, haft 1 utomkveds, första IVF-försöket nu med testdag 2/11)
    Mirabilis89, BIM 3/11, 32 år (17:e försöket)
    Carina82, BIM 26/11, 38 år (försökt 1,5 år, remiss för IVF skickad)
    Hellow0rld, BIM 27/11, 29 år, (18:e försöket. Remiss till IVF skickad, inväntar godkännande i januari)
    Vickan31, testdag 20/12, 32 år (1:a IVF-behandlingen, dessförinnan 18 försök på egen hand)
    Soff, BIM 25/12, 33 år (22:a försöket, 3:e med progesteronkräm)
    RH93, BIM 2/1 2022, 28 år (17:e försöket)
    Gud så mysigt att äntligen ruva Vickan! <3Men krävs nog en del tålamod också hehe!

    Förlåt om jag missat att svara någon, men nu är det min tur att ligga med dropp och morfin och alldeles för mycket vätska i buken (överstimulering), dom har avvaktat med operation för att se om det går åt rätt håll, hoppas hoppas att jag slipper.

    Fick åka ambulans direkt från kliniken efter att knappt kunna andas eller röra mig av smärta, men av 40 äggblåsor fick jag ut 23 ägg. Livrädd för att inget är fint? Hoppas så himla mycket att några stycken klarar sig så jag inte behöver gå igenom detta på ett tag igen. Fortfarande fastande, hungrig och törstig och min sambo får inte vara här, mardrömsdygn hittills, men hoppas det iallafall kan leda till ett fint resultat. Kram på er alla!
  • Tildasafira
    Gulgja skrev 2021-12-09 17:42:15 följande:

    Men NÄ du skämtar. Känns som att jag läser om mig själv. Hoppas verkligen att smärtan lägger sig för dig och du slipper operation. Om du inte gjort det så gör gärna detta, prata med Karin se vad hon tycker. Jag hade önskat att jag hade vetat att jag inte behövde operationen för Karin sa att den egentligen var onödig och kroppen hade kunnat återhämta sig självt.

    Jag hoppas verkligen du slipper operation och får återhämta dig. Tänker på dig <3

    Nu håller vi tummarna för alla 23 ägg och tänk på mig, de sa att alla var kassa men ändå fick vi tre till frysen <3

    Kram <3


    Gud vad fina ni ALLA är som tänker på mig! Har lite för mycket morfin i kroppen för att citera och skriva långtz. Kom precis tillbaka efter operation, det såg värre ut än dom trodde och har pågående blödningar i båda äggstockar som dom inte riktigt får stopp på. De var superförstorade och hade massor med blod i buken. Får fortsätta vara fastande för i värsta fall blir det ännu en operation ikväll då mina blödningar inte verkar vilja stoppas. Håll tummarna för mig att som slipper ta bort mina äggstockar helt 3 gör så ont i både själ och kropp, livrädd att mina chanser att bli mamma förstörs. Och pga. Covid får jag ligga här alldeles ensam
  • Tildasafira

    Hej underbaringar<3

    Först och främst, Grattis Steph, vad underbart med ett plus! Ger hopp! Och vad kul RH93 att din remiss äntligen är godkänd! Och Soff, så himla typsik timeing med sena återbudet, håller tummarna att det kommer ett till snart!

    Och såklart tack för alla fina meddelanden, jag har läst allt även om jag inte orkat svara. Men känt mig mindre ensam med er här!

    Jag ligger fortfarande kvar på sjukhuset. Mina blodvärden går upp och ner och de verkar fortfarande vara i valet och kvalet om de ska kika in i magen en andra gång för att få stopp på dessa blödningar i buken som inte verkar vilja ge sig.. min IVF-läkare är i ständig kontakt med mig, hon är så orolig och har dåligt samvete<3

    Och så kom även ytterligare ett hyffsat dåligt besked.. av 23 ägg så var 18 av toppkvalitet men bara fyra befruktades, tydligen pga. Att spermierna inte är på topp ändå.. jag blev såklart ganska besviken först, och kommer tyvärr vara livrädd för att ge mig på denna resa igen efter detta skräckscenario. Det som var positivt var att de fyra som befruktats var av toppkvalitet enligt embryologen och dom frös in en dag 2 för att inte satsa allt, de tre andra odlas vidare till dag fem och jag önskar med hela mitt hjärta att dom klarar sig. Orkar verkligen inte psykiskt med mer just nu..

  • Tildasafira
    Carina82 skrev 2021-12-12 16:11:49 följande:

    Ville bara skicka en kram till dig idag också, om du fortfarande ligger inne ensam <3 Hoppas du mår bättre nu!


    Tack fina, äntligen är jag hemma och mår ok! Det har verkligen varit ensamma dagar, men jag vågade tillslut ringa mamma och berätta allt från början(hon har inte vetat något) och det känns faktiskt skönt. Hur mår du? <3
    RH93 skrev 2021-12-13 07:44:48 följande:

    Håller tummarna och hoppas så att du snart får må bättre och kan åka hem utan fler operationer. Va fint av din läkare att hålla kontakten ändå.

    Förstår att det blev en besvikelse över resultatet och en självklar rädsla för att behöva genomgå det igen, men 4 embryon av toppkvalitet låter ändå lovande. Många kramar till dig.


    Är äntligen på hemmaplan, så himla skönt. Förutom feberfrossa och illamående från allt morfin så mår jag ändå ok. Sambon hade fixat iordning så fint och köpt duschpall och fyllt hela kylen med mina favoriter <3

    Ja, jag vet, känner mig oförskämd när jag känner en besvikelse över resultatet, vet ju att det finns dom som inte får något. Vi har ju fryst ned ett redan dag 2 för att vara på säkra sidan, så återföring blir det ju iallafall! Men som Carina sa så blev ju detta ett trauma för oss och det kommer nog ta tid innan jag vågar mig på behandlingen igen om detta inte går bra? <3
  • Tildasafira

    Ser suddigt på livet just nu. Ringde kliniken som meddelade att inget av de tre som odlades vidare klarat sig. Varför skulle då det lilla tvådagars som finns klara sig? Min bristningsgräns är nog precis nådd nu <\3

  • Tildasafira

    Längesen jag skrev nu, har känt att jag behövt en lång paus efter allt med operationen i samband med äggplocket som gick snett. Har mått sisådär.

    Till min stora förvåning plussade jag idag. Igen. Har inte gjort någon återföring än och har sedan operationen rasat i vikt och haft bruna torkatblodblandade flytningar. Och det tillsammans med min historik av måååånga missfall bidrar såklart till att jag inte har särskilt stort hopp. Funderar på hur det ens är möjligt att det går vägen såhär tätt inpå en magoperation??Vi får se hur det ter sig, och om det ökar tills på fredag har jag bestämt mig för att kräva ett blodprov och tidig koll så allt ser ok ut efter operationen.

    Har följt er på avstånd och hejat på, hoppas ni får komma igång med ivf och att ni som är i processen får en lyckad sådan <3

    Svagt, men dom är där

  • Tildasafira
    Soff skrev 2022-02-16 22:40:20 följande:

    Nu har jag tagit första sprutan <3 känns så himla skönt att ha tagit steget!! Det tog emot mentalt att sticka en nål i magen, men sen gjorde jag det och det var absolut ingen fara! Gjorde inte ont eller så. Nu känns det mycket enklare att ta nästa imorn! 


    En sak oroade mig bara. Det är en luftbubbla i injektionspennan som jag inte får bort. Jag har knackat på den och det kom ut en droppe. För säkerhetsskull så tömde jag ett par droppar till, men bubblan försvinner inte hur jag än gör. Har ni också så? blev orolig att det inte ska vara så. Kanske jag ska ringa dom och fråga imorn. 


    Gud så kul att du är igång äntligen! <3 ville bara flika in från en sjuksköterskestudent med att att så länge luftbubblan inte är stor är det ingen större fara då vi sticker subkutant (under huden), skulle inte oroa mig för en liten en om man inte lyckas få bort den vill säga <3
  • Tildasafira
    RH93 skrev 2022-02-19 15:34:00 följande:

    Nu är jag officiellt ruvare på ett 2-dagarsembryo! Både läkaren och embryologen sa att det verkligen såg jättefint ut. Vi gjorde äggplock i torsdags och fick ut 5 ägg. Blev så glad för det eftersom jag bara haft 6-7 äggblåsor hela tiden. Fick idag veta att 4st av de 5 äggen blivit befruktade. Blev så chockad och lycklig över det resultatet. Dom kommer odla vidare de andra 3 till dag 5-6 och förhoppningsvis kan något av dom frysas ner, även om jag inte tar det förgivet. Så overkligt när man fick se den lilla bubblan på skärmen innan det sattes in.


    Åh så kul, då ruvar vi samtidigt! <3 jag är på Rd3 med en 2-dagars flinga! och grattis till ett fint resultat med äggplock <3
  • Tildasafira
    RH93 skrev 2022-02-20 08:46:11 följande:

    Tildasafira: åh va kul <3 hur känner du dig hittills? :) jag har precis börjat med lutinus så får väl se om man börjar få massa symtom av det. Hoppas det är vår tur nu <3


    <3 
    oj, idag är jag illamående men kan lika gärna bara av lutinus som för övrigt är sååå jobbigt xD. annars Har jag bara känt mig allmänt varm och haft svårt att sova, men som sagt, svårt att veta vad som är vad? är på rd6 idag, hur går allt för dig? Känner du av något än? Hoppas så för båda nu <3
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet