• Melsson

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Åhh segt, då kanske du är lite på G att bli sjuk?? SÅ typiskt...Du får lägga dig tidigt ikväll så du är pigg till imorgon och söndag hehe ;) 


     


    Jag brukar få ÄL typ CD13-15 och är på dag 4 idag, så lite väntan kvar :P 

  • Melsson

    @Malin) och @Vickan31 hur har det gått för er i helgen? Har ni fått till det ordentligt och hur kändes allt med bisolvon? Någon skillnad?

    @Mirabilis hur går det för dig med lilla fröt i magen? Känt något? 

  • Melsson

    @Mirabilis har du haft spottings efter ÄL? Jag har haft problem med det också och läst mig till att det nog är progestoronbrist. Tänker det skadar ju inte med extra progestoron. Det finns ju krämen från Matriarch med om man tycker vagitorerna är sega...Men känns som vagitorerna ger bäst effekt? 

    Så ledsen för er skull att det inte gick vägen denna gång <3 Men så skönt att ni har ett till ägg i frysen som ligger och väntar på er!! En resa till Paris låter ju helt magiskt, tror det är bra med lite pauser ibland om det känns rätt!!

    @MalinJ Du märkte ingen skillnad på sekretet? Åhh kanske blev en svagare ÄL denna cykel då? :( Fick du utslag på ÄL-stickorna? Ibland tycker jag tempen lever sitt eget liv också? Är du fortfarande lite sjuk??  Gud vad segt med kallelsen, men ni har gjort era prov? 

  • Melsson
    Mirabilis89 skrev 2023-01-23 10:33:26 följande:
    Precis, spottings efter ÄL och så var det aldrig innan IVFen, men vore ju nästan konstigt om det inte blir lite vajsing i hormonsystemet efter att ha hållit på med alla sprutor och tjohej. 
    Ja nej jag tänker inte mixtra med krämer och sånt själv, läkaren får avgöra vad som är bäst där. Glad
    Ja låter ju som det. Jag har också fått lite problem med det och tror också det är för jag gått på flera "kurer" med letrozol, ovitrelle och progestoron...Men läkarna har ju stenkoll så dom kommer ju kitta upp dig till nästa återföring. Men om ni tar en paus några månader så är krämen najs iaf, skönt slippa mellanblödningar :) 
  • Melsson
    @Vickan Åhh vad segt att det känns som kroppen krånglar, det där med att inte veta om man haft ÄL eller ej är ju sååå segt. Jag tänkte bara inflika att jag hade ju exakt så förra månaden att jag nästan var bombsäker på att ÄL uteblivit, men sen såg dom ju på fert. kliniken att det var ett ägg som lossat..Ibland tror jag man analyserar kroppen för mkt! Men tråkigt att du inte märkte någon skillnad med bisolvon :P

    När får ni svar på sambons spermaprov?:)

    @MalinJ Alltså HUR typiskt med ryggskott precis när du har ÄL. Suck. Ibland undrar man ju om universum jävlas med en :P Guldstjärna till er dock som fick till det ändå!! Hur såg tempen ut idag då? Sköt den i höjden? :)

    @Mirabilis Förlåt om jag frågar och du behöver inte dela med dig om du inte vill - men hittade dom något på era undersökningar som påverkade chansen till barn eller är ni bara oförklarligt barnlösa trots att allt ser bra ut?
  • Melsson

    @Vickan31 Åh ja förstår dig helt att du är nojig, men som sagt - det är lätt att missa en stegring på ÄL-test och tempen är ju väldigt varierande.. 

    Hmm ja din graf - även om du räknat bort en av mätningarna så skulle ju den CD 16 kunna vara ÄL? För dålig sömn och alkohol borde väl annars göra att tempen stiger och inte sjunker? Eller tänker jag fel nu? :P 

    SKÖNT att sambons prov såg bra ut, det är ju en väldig lättnad!! Nu får ni snart börja nedräkningen till ert möte ju :D 

    @MalinJ Bra kämpat av dig helt klart :D Och lite samma som till vickan - ibland beter sig ju kroppen inte samma varje månad, den är ju ingen robot (tyvärr hehe). 

    Mysigt med djur men ibland är dom jobbiga med ;) 

    Tempen ser ju riktigt bra ut, nu kommer låååånga dagar till det är dags för ev test :D Heja tempen!!!

  • Melsson
    @Vickan Ja försök tänk bort det <3 Ja fråga om tempen, skulle vara intressant att veta vad "proffsen" säger om tempen...Jag tycker det är så svårt med just tempen för jag tycker den varierar så mkt? Läser man på lite så ska den ju ligga rätt så stabilt i de olika faserna men tycker min är upp och ned haha :P Ja jag tror på ÄL CD16!! 

    Jag går in i mitt fertila fönster idag, hade lite fertilt sekret imorse, appen säger ÄL på söndag men får se, ska köpa nya stickor av dom jag brukar ha och se när jag får utslag. Känner mig riktigt peppad på denna ÄL, annars brukar jag kunna vara lite stressad :P Det som är SÅ segt är att jag vaknade upp med ett jäkla munsår imorse - känns ju sådär att man inte kan pussas under dessa dagar haha!!

    @Malin Åh segt med smärtor i magen, är det i "tjej"magen eller tror du det kan vara något du ätit eller så? Alltså tiden efter ÄL när man analyserar sönder är ju sååååå jobbig :P dagarna sniiiiiglar sig verkligen fram! Smart att vänta med test, men ibland är det svårt med att inte testa :P 


  • Melsson

    @Vickan Då är vi två - jag glömde ju fråga om typ ALLT på vårt besök för jag var så nervös haha :P. Kanske kan skicka med en frågelista till dig haha ;) Förstår inte varför man blir helt ställd men känns så seriöst när man sitter i det där lilla rummet :P Sen var vår läkare så himla stel med, hoppas ni får en som är lätt att prata med!

    @MalinJ Glömde helt svara på din fråga om Örebro, och jaa jag bor utanför Örebro! Så hojta till om du är här så får vi ta ett glas vin :P Var bor du Malin? Och var bor du Vickan??Visst var det norrut?? 

    Hmm jaa konstigt med sån smärta,,,men borde ju hänga ihop med ÄL? Vet att vissa får jätteont i samband med ägglossning. Men kanske är positivt det kanske är en riktigt kraftig ägglossning med ett stort fint ägg :D Tänker att tempen är så hög med är ju ett jättebra tecken????!!!

    Började med bisolvon igår :D Ska bli kul att se om man märker någon skillnad, men blir nog bara morgon och kväll - känns lite konstigt ta med till jobbet när man inte är sjuk haha (jag köpte ju sån flytande och inte tabletter). 

    Jag smörjde på lite munsårskräm och nu känns det redan som det lägger sig så hoppas hoppas :D 

  • Melsson

    Ahh kul då är du här ibland ändå ju :D Kul med Gbg, lite bättre än Örebro skulle jag säga hehe ;) Hur länge har du och din sambo varit tillsammans?

    Jaa jag tror du sa det? Hoppas det är så denna gång med!! Håller alla tummar jag kan :D Skriv upp alla frågor du med så du inte glömmer dom att fråga om såna grejer - men hur var det, ni hade fortfarande inte fått någon tid va? 

    Själv går jag och väntar på ÄL-symptom, tyckte jag hade ÄL-flytningar en morgon men sen försvann dom :P Är på CD 11 idag så lite tidigt ändå kanske :) Blir galen på min temp också haha. Ska börja testa med stickor nu och se när jag får stegring!

  • Melsson

    Brukar få ÄL typ CD14, CD15, så är lite tidigt än så länge - man blir så peppad bara och rädd att missa om ÄL skulle komma tidigare haha. Langar grafen här nedanför som jag inte blir klok på! 


    Ja men Dalarna är ju himla fint med, min sambo vill faktiskt flytta uppåt dit för att få lite mer vinter osv:) 

    Ahh ja men bara köra på ju!! då har ni ju ändå varit ihop ett tag! känns det rätt tänker jag det bara är att köra på, speciellt när man är över 30! Jag och min sambo har varit ihop i snart tre år i vår:) hur gammal var du nu igen? Jag börjar med få lite stress över min ålder?. Fyller 35 detta året som är nu..

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet