• Meloon

    3åring är arg flera dagar

    Hej

    Vår son är arg i perioder. Han är jättearg i runt en vecka om vi gjort något fel. Vi vet oftast inte vad som triggat det. Man ser i hans ögon att han är arg även när vi leker och skrattar. En gång höll jag fast honom och borstade hans tänder för att jag inte orkade annat. Han var sådär arg länge och det blev en flera veckors lång kamp varje tandborstning med lirkande och mutande. Ska barn vara så långsinta? Finns det någon med liknande erfarenhet som har tips? Mer än att inte hålla fast då såklart... finns det något personlighetsdrag eller diagnos man kan googla på för att läsa mer?

  • Svar på tråden 3åring är arg flera dagar
  • Meloon

    Jag tror inte det. Mutorna är i form av ?vi leker tillsammans när vi borstat?. Så kanske inte riktigt en muta. Efter att hållt på så länge gick det bra att bara borsta igen. En gång tvångstvättade förskolan händerna på honom (jag klandrar dem inte). Tog månader tills han något sådär frivilligt tvättade dem igen. Lyfter man honom till pottan kissar han helt enkelt i byxorna och säger inte till.

  • Meloon

    Nej, jag tycker inte det är en konstig reaktion för en vuxen. Men har inte hört att andra har så långvariga arga reaktioner från barn. Ibland vet vi dock inte vad som är triggern. Han är ju 3, så han blir ju arg om ketchupen hamnar på fel sida av korven.

  • Meloon
    Hyllemor skrev 2021-06-07 02:40:05 följande:

    Hej TS, nu tog du bara upp grejen med tandborstningen. Kan du beskriva andra saker som har gått fel för ditt barn och då gärna lite mer utförligt kring hur ni pratade och sedan löste eller inte löste det/inte lyckades lösa det med barnet i fråga?

    Jag har arbetat sedan många år i förskola och har själv dessutom barn. Jag har sett det mesta. Kanske kan jag ge dig råd om jag får mer informationen.


    Tack Hyllemor!

    Vi har inte kopplat det till ilska riktigt innan. Utan trott att det var magproblem, eller inte vetat vad det var. Så vi har inte riktigt pratat om det eller själva analyserat situationen. Men exemplet om handtvätten, så hade de redan tidigare haft problem att tvätta hans händer på förskolan. Men det gick bra om rätt person var med. En dag hann de väl inte lirka med honom och det var fel person så de tvättade väl dem bara. De sa inte mer om det än så. Sen vägrade han gå nära handfatet. Vi slutade tvätta händerna hemma på honom och förskolan fick lägga långa stunder där de satt själva med honom och lirkade och visade innan de lyckades tvätta. En annan situation som skulle kunna trigga är om man är ute och leker och han hinner bli för hungrig efter förskolan. Då har jag burit in honom för att fortare kommit in till maten. Detta är bara om jag misslyckats leka in honom som vi alltid gör annars. Men ibland tar fantasin slut. Jag vet inte nu om det har triggat en argperiod, men jag märker ju på honom att han blir väldigt arg för stunden. Och ja, vi är medvetna om att han borde getts mat tidigare, men ibland vägrar han mellanmålet även om det är sånt han gillar och han är hungrig.
Svar på tråden 3åring är arg flera dagar